Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samsaramsa wrote:Asylia kciuki!
Ja wracam już do żywych nawet zjadłam śniadanie. Od wczoraj mam - 2kg -
KaśkaKwa wrote:Mam to samo, też co chwila chodzę do toalety ..
Ja dziś dzwoniłam do kliniki, że miałam wczoraj delikatne plamienie i kazał kupić Cyclo-3fort 3x1.
To ma niby pomóc, ale mam bóle krzyża, a to już niedobrze. -
Lena2305 wrote:A jak tam Makalotia? Pisała coś o napiętym brzuszku, coś jakby skurcze i przestała się odzywać...
-
A ja dziś pół nocy nie spałam przez ten krwiak i ten drugi nierozwijajacy się pęcherzyk...nie będę czekać do jutra. Dziś napiszę do mojej ginekolog i zobaczę co mi odp. Inaczej się wykończę. Staram się leżeć. Mąż teraz odsypia nockę, na szczęście synek duzo rozumie i bawi się sam.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Asylia to dobre wieści
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny co myślicie o przeniesieniu naszego wątku? Założycielka milczy od długiego czasu, więc możliwe, że nie wróci. Chodzi o to, że potrzebna byłaby osoba, która założy i na bieżąco będzie edytowała pierwszy post- terminy, potem płeć, imiona aż do dat rozwiązań. Co wy na to???
Meluśka, Lorella, Blanka85, Lena1984, KaśkaKwa, Marryy, Pimka, jolciaa171, Ariette1983, Aleksandra_nails lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Tak dokładnie! Fajnie by było żeby ktoś na bieżąco wszystko prowadził mam nadzieję, że wszystkie razem spędzimy tu długie miesiące aż do wakacji
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Oddzwoniła do mnie moja ginekolog. Starała się uspokoić, oczywiście mówiła, że ten drugi pęcherzyk może się rozwinac, wchłonąć albo się poroni i wtedy zawsze jest ryzyko poronienia tego prawidłowego. Tak samo ten krwiak, że zawsze jest ryzyko, ale żeby być dobrej myśli, brać leki i nie tyle non stop leżeć co oszczędzać się. Mówiła żeby nie przyspieszać wizyty o te parę dni i przyjść tego 30.10. bo do tego czasu wiele się powinno zmienić, a ona sama nic innego niż odpoczynek i te leki które mam nie wymyśli. Jutro tylko mam podejść po L4. No nic, muszę być dobrej myśli i koniec. Czekam i za te 9 dni będę wiedziała więcej. Wiem dalej, że jest duże ryzyko, ale trochę mnie uspokoiła, w zasadzie nic moje zamartwianie nie pomoże
Ps. Też jestem za tym żeby zmienić wątekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 10:46
Ariette1983 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Pomysł ze zmiana mi się podoba Ja bym prosiła tylko o zmianę daty porodu z 04.06 na 05.06 każdy kalkulator inaczej podaje ale Pani doktor obstawia 05.06 jako prawidłowy
-
Mój synek chory, ma zapalenie oskrzeli, okropny katar i całą noc nie spał. A ja oczywiście razem z nim. Zrobiłam mu inhalację, dałam syrop a teraz leży na mnie i drzemie. To będzie ciężki tydzień. Mam nadzieję, że wkrótce lepiej się poczuje. Ja też cos ostatnio kicham.
-
jolciaa171 wrote:My tez obstawialiśmy że pewnie uda nam się dopiero po jakimś czasie a tu pyk 1cs.
My akurat budujemy dom i mam nadzieję że zdażymy wprowadzić się przed rozwiązaniem.
Też czeka nas trochę pracy....
Trzymam mocno kciui aby wszystko się udało
Drogie Pani czy słyszałyście może o warsztatach 'BEZPIECZNY MALUCH"?
Znam temat bo było to organizowane w hotelu w którym wcześniej pracowałam.
Własnie zastanawiam się nam zgłoszeniem na termin listopadowy bo akurat będzie to w moim mieście
Jolciaa byłam na tych warsztatach w poprzedniej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Uważam , że warto pójść na pewno nie będzie to stracony czas, można dowiedzieć się ciekawych rzeczy, profesjonalnie prowadzone warsztaty.
My również nie liczyliśmy, że tak szybko uda mi się zajść w ciążę ponieważ o poprzednią staraliśmy się ponad 3 lata. Tym razem poszło szybko w pierwszym cyklu starań Mam nadzieję, że dalej będzie wszystko w porządku.
I również budujemy dom Planujemy przeprowadzkę w przyszłym roku z tym ,że ja nie liczę na to że do czerwca się przeprowadzimy , bo zamknęliśmy stan surowy na chwilę obecną więc jeszcze z wykończeniem trochę czasu zejdzie. Realnie liczę, że na koniec wakacji uda nam się przeprowadzić. Będziemy musieli pokisić się kilka miesięcy w czwórkę w naszym małym mieszkanku. Już teraz się ledwo mieścimy, zastanawiam się gdzie upchniemy rzeczy dzidzi, bo na kolejną komodę już serio brakuje miejsca.
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem za nowym wątkiem:) U mnie aktualnie data porodu przewidziana na 11.06
Nita dużo zdrówka dla synka i żebys Ty nam się nie rozkichała
Mother dobrze, że uspokoiła Cię choć trochę Pani ginekolog , trzymam kciuki żeby te 9 dni do wizyty upłynęły szybko i bezstresowo.
Asylia, Makalotia, Samsaramsa cieszę się , że u Was lepiej
mother84 lubi tę wiadomość
-
makalotia wrote:Dlaczego niedobrze? Ja tak miałem w pierwszej ciąży i teraz też tak mam
Przepraszam, nie chciałam Cię straszyć.
To po moich przeżyciach kwietniowych (*).
Moja pierwsza ciąża zakończyła się po plamieniach i bólu krzyża ;-(
Martwię się, bo wystąpiły u mnie znów plamienia ale na szczęście tylko jednorazowo, teraz cisza
Też wcinam nospe i mgb6
Jak pisałam wyżej lekarz kazał kupić dodatkowo Cyclo-3fort.