X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tu nowa,jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży-termin na koniec czerwca,wizyta u lekarza 31 pazdziernika:) i trochę się niepokoję,ponieważ mój progesteron wynosi 84ng/ml przy becie 96.83...betę będę powtarzała w poniedziałek czy jest przyrost...bralam bromergon i lekarz kazal mi odstawić i jeszcze dodatkowo zalecil mi duphaston 3x1...martwię się że tak wysoki progesteron może świadczyć o czymś złym...czy wiecie coś może na ten temat?

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam na izbę przyjęć. Wolę skontrolować te bóle brzucha. Dam znać po.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beata kiedy masz wizytę? Może skontaktuj się telefonicznie z dr?

Mother czekamy na info.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o poradę w związku z moją pracą :)
    Wyglada na to ze to 5 tydzień:)
    Do lakarza planuje umowić sie na początek listopada.
    Pracują na hotelowej recepcji czyli zmiany 12h dniówki, nocki, stres.
    Nie wiem kiedy powiedzieć w pracy.
    Jak u WAS wygląda sytuacja z pracą?
    Boje się po prostu że rano mogę nie mieć sił żeby wstać po 5 rano i siedzieć 12 godzin w pracy.
    Dziękuję za wszelkie opinie :)
    Pozdrawiam

uwo99jcga48s16g3.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Witaj Beata kiedy masz wizytę? Może skontaktuj się telefonicznie z dr?

Mother czekamy na info.
    Właśnie napisałam do niego czy może być groźny,odpisał mi,że niekoniecznie,ze czasem tak się zdarza,że jest wysoki na początku...I że najważniejsza jest bhcg:) Więc w poniedziałek się okaże :)przeczytałam też gdzieś,że może być zawyżony po stymulacji-miałam podany Pregnyl wiec miejmy nadzieje,że to od tego...

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać, na IP jest jeden lekarz i ma dużo roboty, więc muszę cierpliwie poczekać.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    Boje się po prostu że rano mogę nie mieć sił żeby wstać po 5 rano i siedzieć 12 godzin w pracy.
    Pozdrawiam
    Hej ja pracuje w aptece i w poniedziałek mam.zamiar powiedzieć kierowniczce...mam zgrany zespół więc raczej się nie obawiam,że tak wcześnie powiem,a też pracuje po 12h...myślę że w Twoim przypadku najlepiej byloby powiedziec po wizycie jak juz będzie pewność że wszystko jest prawidłowe,wtedy jeśli będziesz chciała pracować lekarz wystawi Ci zaświadczenie o ciąży i pracodawca jest zobowiązany zmienić godziny pracy na 8h dziennie i bezwzględny zakaz pracy na nocne zmiany...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:54

Ariette1983 lubi tę wiadomość

BeataW.
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie funkcjonuje. Nie mam siły podnieść się z łóżka. Dobrze ze mąż ma wolne i ogarnia młodego bo nie wiem co bym dzisiaj zrobiła

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    Pozdrawiam

Nie wiem co gorsze pracować u kogoś czy u siebie. Ja mam swoją działalność siedzę po 8h około i robie paznokcie, nie wiem jak długo wytrzymam i kiedy kogoś poszukać do pracy. No ale jak to na swoim złe się poczuje i nie mam zapisów zawsze mogę iść do domu

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    Pozdrawiam

Witaj ja też pracuje w hotelu na recepcji. Narazie czekam Do wizyty jak tylko wszytsko się potwierdzi idę na l4. Bo u nas robi się wszytsko łącznie z dzwiganiem bieganiem po schodach. Sprzedażą różnych rzeczy więc i magazynem produktów które trzeba uzupełniać i układać na wyższe polki. Nie będę ryzykować

jolciaa171, Ariette1983 lubią tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Witaj ja też pracuje w hotelu na recepcji. Narazie czekam Do wizyty jak tylko wszytsko się potwierdzi idę na l4. Bo u nas robi się wszytsko łącznie z dzwiganiem bieganiem po schodach. Sprzedażą różnych rzeczy więc i magazynem produktów które trzeba uzupełniać i układać na wyższe polki. Nie będę ryzykować

u nas też pracy nie brakuje;/ czesto człowiek nie ma kiedy zjeść albo je w pośpiechu. nie czarujmy się specjalnie dla mnie nie zrobią zmian 8 godzinnych ":d u mnie też raczej jedynym wyjściem jest L4. Już widzę minę Pani Dyrektor i Szefa.... szczególnie teraz w okresie konferencji, imprez firmowych i zbliżajacych się Świąt oraz Sylwestra..

uwo99jcga48s16g3.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa171, ja w pracy powiedziałam od razu. Pracuje w trybie 24godzinnych dyżurów i w ciąży nie chce ryzykować. Niestety wychodzi na to, że w naszej sytuacji w pracy wiedzą wcześniej niż rodzina, ale cóż... W pierwszej ciąży nie mówiłam od razu i skończyło się to niestety poronieniem. Teraz wolę być zapobiegliwa...

Aleksandra_nails, na Twoim miejscu bałabym się pracować. W sumie pracujesz w szkodliwych warunkach, cały czas jesteś w oparach substancji chemicznych, które nie są obojętne dla rozwijającego się plodu. Moja kuzynka zajmuje się tym samym, w ciąży oczywiście pracowała i niestety urodziła dziecko z ciężkim uszkodzeniem ukl. nerwowego o niejasnej przyczynie. Istnieje duże prawdopodobieństwo że przyczyną było właśnie toksyczne działanie lakierów itp.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Marryy Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie. Tym bardziej że zawsze ja byłam wykorzystywana wszędzie gdzie stan gotowości. Ale płakać nie będę wręcz przeciwnie. Tym bardziej że jestem Po biochemicznej i teraz wolę dmuchać na zimne. Wogole Miałam propozycje zmiany pracy i byłam Nastawiona że nie będę musiała tu się męczyc bo za lepsze pieniądze bliżej i korzystniej dla mnie. A zobaczyłam Dodania betę w dzień decyzji. Także przemęczac się nie mam Zamiaru.

Mam nadzieję że jakoś to pogodzimy. I wszytsko się dobrze skończy :-)

Ariette1983 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Jolciaa171, ja w pracy powiedziałam od razu. Pracuje w trybie 24godzinnych dyżurów i w ciąży nie chce ryzykować. Niestety wychodzi na to, że w naszej sytuacji w pracy wiedzą wcześniej niż rodzina, ale cóż... W pierwszej ciąży nie mówiłam od razu i skończyło się to niestety poronieniem. Teraz wolę być zapobiegliwa...

Troszkę mnie przestraszyłaś... całe szczęscie przede mną 3 zmiany i ide na tygodniowy urlop, będę jednak chyba myśleć nad tym żeby powiedzieć wcześniej.
    Nie chce ryzykować :(

uwo99jcga48s16g3.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa171 nie chciałam Cię straszyć, pytałaś o to jak my rozwiazalysmy sytuację, więc napisałam. Poza tym zmiana 12-godzinna to nie 24 godziny samodzielnej pracy. Pewnie sama na zmianie nie bedziesz, wtajemniczajac koleżanki ze zmiany może odciąża Cię od tych najbardziej niebezpiecznych zajęć.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Jolciaa171 nie chciałam Cię straszyć, pytałaś o to jak my rozwiazalysmy sytuację, więc napisałam. Poza tym zmiana 12-godzinna to nie 24 godziny samodzielnej pracy. Pewnie sama na zmianie nie bedziesz, wtajemniczajac koleżanki ze zmiany może odciąża Cię od tych najbardziej niebezpiecznych zajęć.

źle to ujęłam :)
    Niestety an zmianie jestem sama :)

Każdy ma taki zapitol w obiekcie w którym pracuje że co najwyżej kelner itp może przypilnować mi recepcji na chwilę kiedy będę musiała skorzytsać z toalety. Niestety takie są realia pracy na recepcji.
    Dziękuję za pomoc i poradę:*

uwo99jcga48s16g3.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po...ogólnie to jestem załamana. Lekarz stwierdził jeden pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym i bliżej ujścia wewnętrznego pęcherzyk(?) bez widocznego ciałka żółtkowego, nieco zniekształcony. Za pęcherzykiem widoczny krwiak (?) O wym. 18,6 mm x 11 mm. Mówił że może ciąża bliźniacza ale ten drugi pęcherzyk się nie rozwija. I być może to drugie ylto krwiak. Mam się oszczędzać, duphaston, luteina, nospa i muszę w ciągu 7 dni do swojej ginekolog więc muszę przełożyć wizytę z tego 30 października. Ehhhh...powiem Wam, że jestem załamana. Już nie tyle, że ten drugi się nie rozwija, ale żeby się wchłonął, żeby temu pierwszemu nic nie zaszkodziło, no i ten krwiak... :(Tyle czasu starań i jak coś się stanie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 12:58

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother - w takim razie odpoczywaj kochana, leż ile wlezie, a jeśli to krwiak, to się wchłonie :* będzie dobrze :*

jolciaa171 lubi tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ściskam mocno. Odpoczywaj i nie przemeczaj się. Musi być dobrze :-*

jolciaa171 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother odpoczywaj. U nas na sierpniowkach był właśnie przypadek że jeden bliźniak się wchłona a chyba o ile dobrze pamiętam to bily dwa serduszka (?) chyba że w tym jednym nie rozwinęło się serduszko. Już nie pamiętam

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ