X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do dziś nie mogę uwierzyć czasem :) Z czasem emocje robią się bardziej stonowane, ale nadal SĄ!

Ja to chyba nie uwierzę nawet jak zobaczę to obślizgłe maleństwo na moich cyckach, nie uwierzę, że powstało z miłości. Z czystej, jedynej prawdziwej... nie było i teraz jest i nas kocha a my ją!

Magdusiu nic się nie przejmuj. Ja jestem tą szczęściarą na bezobjawową ciążę :) więc i Ty tez możesz nią zostać!

PS. głowa mnie jakoś dziś boli :/

Daisy, Daisy, Krokodylica, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam jeszcze Was dopytac o kwestie techniczne :)
    Bo ustawilam sobie ten kalendarz zeby mi od owulki liczylo, ale zmienil mi sie 1dc z 11.10 na 17.10 :D Tak ma byc czy cos popsulam? :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy w Belly i tak powinno Ci pokazywać od pierwszego dnia ostatniej @. :)
    Ja też miałam późną owulkę i mam ustawione od owulki, ale tym sie nie przejmuj, lekarz na wizycie zmierzy Ci dzidzię i powie jaki jest wiek. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy chyba w 1 trymestrze nie mozna uzywac clotrimazolu! musisz wszystko sprawdzac!

no i kup plyn do higieny intymnej dla kobiet w ciazy bo ma inne ph i tez taki normalny podobno moze zaszkodzic.
    ja tam wole dmuchac na zimne.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w ulotce Clotrimazolu jest napisane żeby nie używać w pierwszym trymestrze ciąży.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa dziewczyny dzieki..boze no zapominam sie. A najlepsze, ze zawsze wszystkie ulotki czytam, zawsze daty sprawdzam waznosci itp. Ale ze mnie gapa, juz nie bede uzywac. Dobrze, ze przestalo swedziec. No głupia ja, głupia :/
    Kupie ten plyn koniecznie, w auchnie jest taki wybor ze na pewno cos znajde, a jak nie to w aptece juz na pewno.

merida17, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana kup sobie Multi Gyn Activgel dozwolony w ciąży bo jest całkowicie bezpieczny, nic nie swędzi! nie piecze! leczy :)
    ja mialam ten sam problem i mam z bani :) i sobie od czasu do czasu zaaplikuje zapobiegawczo, samirka mi poleciła pamiętasz? a jak czytałam na innych forach to walsnie na 1 trymestr to przepisywali gin.. :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.e-zikoapteka.pl/14801,multi-gyn-actigel-zel-50ml.html

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i warto sobie jeszcze dokupić to:
    http://www.e-zikoapteka.pl/18158,trivagin-20kaps-.html

mi gin przepisał to ostatnio bo miałam troszkę kwaśne ph za mocno i kolor śluzu zmienił mi się a teraz jest OK i nawet śluzu mam więcej niż wcześniej :)
    bo odstawiłam multi gyn na miesiąc jakiś.. i potem mialam zapalenie pęcherza więc możedlatego tak sie stalo...
    jest w rossmanie taniej niż w aptece czasami.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:43

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4792127949.html

dziewczyny jaki kolor wybrać? bo mi się jakoś podoba z tej nowej kolekcji ten brązowy.. czy może lepszy by był ten szary?
    bo wlasnie siostry męża mają już czerwony i niebieski.. a ja chcialabym inny :P

• evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

9bsp388.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak narzekalam na brak objawów a jak mnie później zlapaly mdłości Ehh..i zgrzeszylam wypilam puszkę coli :-P i mi ulzylo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIzzelko mi osobiscie szary bardziej sie podoba! bez dwoch zdan:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola to byl moj ratunek jak wszystko zwracalam- naprawde troszke mi pogala:)

ale ja bardzo zle wspominam ten czas- nie polecam i nie zycze nikomu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zdjęcie z wesela co bylam świadkową :D
    teraz wlasnie mam takie włosy :D sorki za zgarbienie nie wiem co to za pozycje pryzyjęłam haha :D

b5fgq0.jpg

potem usunę :P

słoneczna 85, Daisy, Tygrysek, Rybeńka, merida17, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cola to byl moj ratunek jak wszystko zwracalam- naprawde troszke mi pogala:)

ale ja bardzo zle wspominam ten czas- nie polecam i nie zycze nikomu..
    ja też nie miło mimo że tylko miałam mdłości... masakra..
    ale cola mniam :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIzzelko bardzo ladna jestes:)
    to chyba to wesele co juz bylas w ciazy ale nikt za bardzo nie wiedzial prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:35

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak.. wtedy byłam chyba w 11 tyg.. ale spuchłam wtedy jak cholera..
    najbardziej na brzuchu.. :D
    dzięki :D właśnie chcialam pokazac jak w tych ciemnych włoskach wyglądam bo zawsze blond i blond :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j atez mialam zawsze blond pasemka a teraz od 2 lat mam zamalowane na naturalny ciemny braz- i w sumie teraz mam sswoje ale po porodzie sobei rozjasnie bo jakos lepiej sie czulam w jasnych:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w ulotce nie ma ani slowa jest kategoryczny zakaz uzywania clotrimazolum w 1 trymestrze. Tylko w necie znalazlam takie informacje. W ulotce pisza, ze w ciazy i przy karmieniu jedynie w przypadku koniecznosci. Nie wiem moze macie inne ulotki? Jakies bardziej aktualne? Bo ja pamietam ze w pierwszej ciazy tez to stosowalam i gin nic nie mowil, sam przepisal. I pewnie dlatego odruchowo po to siegnelam wczoraj. :)

Ja mam swoje wlosy ciemny braz, ale w piatek sobie machnelam do 24 myc wlasnie ciemny braz bo fajnie podkresla kolor moj naturalny. Do tego mam szampon i odzywke TRESEMME do farbowanych. Super dlugo pomagaja utrzymac kolor naprawde blyszczacy, a wiadomo przy ciemnych wlosach o to ciezko :D

Mizselko piekna jestes ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:34

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ