X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do dziś nie mogę uwierzyć czasem :) Z czasem emocje robią się bardziej stonowane, ale nadal SĄ!

Ja to chyba nie uwierzę nawet jak zobaczę to obślizgłe maleństwo na moich cyckach, nie uwierzę, że powstało z miłości. Z czystej, jedynej prawdziwej... nie było i teraz jest i nas kocha a my ją!

Magdusiu nic się nie przejmuj. Ja jestem tą szczęściarą na bezobjawową ciążę :) więc i Ty tez możesz nią zostać!

PS. głowa mnie jakoś dziś boli :/

Daisy, Daisy, Krokodylica, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam jeszcze Was dopytac o kwestie techniczne :)
    Bo ustawilam sobie ten kalendarz zeby mi od owulki liczylo, ale zmienil mi sie 1dc z 11.10 na 17.10 :D Tak ma byc czy cos popsulam? :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy w Belly i tak powinno Ci pokazywać od pierwszego dnia ostatniej @. :)
    Ja też miałam późną owulkę i mam ustawione od owulki, ale tym sie nie przejmuj, lekarz na wizycie zmierzy Ci dzidzię i powie jaki jest wiek. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy chyba w 1 trymestrze nie mozna uzywac clotrimazolu! musisz wszystko sprawdzac!

no i kup plyn do higieny intymnej dla kobiet w ciazy bo ma inne ph i tez taki normalny podobno moze zaszkodzic.
    ja tam wole dmuchac na zimne.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w ulotce Clotrimazolu jest napisane żeby nie używać w pierwszym trymestrze ciąży.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa dziewczyny dzieki..boze no zapominam sie. A najlepsze, ze zawsze wszystkie ulotki czytam, zawsze daty sprawdzam waznosci itp. Ale ze mnie gapa, juz nie bede uzywac. Dobrze, ze przestalo swedziec. No głupia ja, głupia :/
    Kupie ten plyn koniecznie, w auchnie jest taki wybor ze na pewno cos znajde, a jak nie to w aptece juz na pewno.

merida17, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana kup sobie Multi Gyn Activgel dozwolony w ciąży bo jest całkowicie bezpieczny, nic nie swędzi! nie piecze! leczy :)
    ja mialam ten sam problem i mam z bani :) i sobie od czasu do czasu zaaplikuje zapobiegawczo, samirka mi poleciła pamiętasz? a jak czytałam na innych forach to walsnie na 1 trymestr to przepisywali gin.. :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.e-zikoapteka.pl/14801,multi-gyn-actigel-zel-50ml.html

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i warto sobie jeszcze dokupić to:
    http://www.e-zikoapteka.pl/18158,trivagin-20kaps-.html

mi gin przepisał to ostatnio bo miałam troszkę kwaśne ph za mocno i kolor śluzu zmienił mi się a teraz jest OK i nawet śluzu mam więcej niż wcześniej :)
    bo odstawiłam multi gyn na miesiąc jakiś.. i potem mialam zapalenie pęcherza więc możedlatego tak sie stalo...
    jest w rossmanie taniej niż w aptece czasami.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:43

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4792127949.html

dziewczyny jaki kolor wybrać? bo mi się jakoś podoba z tej nowej kolekcji ten brązowy.. czy może lepszy by był ten szary?
    bo wlasnie siostry męża mają już czerwony i niebieski.. a ja chcialabym inny :P

• evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

9bsp388.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak narzekalam na brak objawów a jak mnie później zlapaly mdłości Ehh..i zgrzeszylam wypilam puszkę coli :-P i mi ulzylo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIzzelko mi osobiscie szary bardziej sie podoba! bez dwoch zdan:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola to byl moj ratunek jak wszystko zwracalam- naprawde troszke mi pogala:)

ale ja bardzo zle wspominam ten czas- nie polecam i nie zycze nikomu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zdjęcie z wesela co bylam świadkową :D
    teraz wlasnie mam takie włosy :D sorki za zgarbienie nie wiem co to za pozycje pryzyjęłam haha :D

b5fgq0.jpg

potem usunę :P

słoneczna 85, Daisy, Tygrysek, Rybeńka, merida17, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cola to byl moj ratunek jak wszystko zwracalam- naprawde troszke mi pogala:)

ale ja bardzo zle wspominam ten czas- nie polecam i nie zycze nikomu..
    ja też nie miło mimo że tylko miałam mdłości... masakra..
    ale cola mniam :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIzzelko bardzo ladna jestes:)
    to chyba to wesele co juz bylas w ciazy ale nikt za bardzo nie wiedzial prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:35

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak.. wtedy byłam chyba w 11 tyg.. ale spuchłam wtedy jak cholera..
    najbardziej na brzuchu.. :D
    dzięki :D właśnie chcialam pokazac jak w tych ciemnych włoskach wyglądam bo zawsze blond i blond :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j atez mialam zawsze blond pasemka a teraz od 2 lat mam zamalowane na naturalny ciemny braz- i w sumie teraz mam sswoje ale po porodzie sobei rozjasnie bo jakos lepiej sie czulam w jasnych:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w ulotce nie ma ani slowa jest kategoryczny zakaz uzywania clotrimazolum w 1 trymestrze. Tylko w necie znalazlam takie informacje. W ulotce pisza, ze w ciazy i przy karmieniu jedynie w przypadku koniecznosci. Nie wiem moze macie inne ulotki? Jakies bardziej aktualne? Bo ja pamietam ze w pierwszej ciazy tez to stosowalam i gin nic nie mowil, sam przepisal. I pewnie dlatego odruchowo po to siegnelam wczoraj. :)

Ja mam swoje wlosy ciemny braz, ale w piatek sobie machnelam do 24 myc wlasnie ciemny braz bo fajnie podkresla kolor moj naturalny. Do tego mam szampon i odzywke TRESEMME do farbowanych. Super dlugo pomagaja utrzymac kolor naprawde blyszczacy, a wiadomo przy ciemnych wlosach o to ciezko :D

Mizselko piekna jestes ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:34

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ