X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja mialam infekcje to dostalam pimafucin od gina bo nie mozna clotrimazolum.

pozniej mialam globulki mac miror bo tez sa bezpieczne w ciazy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glowa mnie nie przeszła, strasznie migrenowo mnie boli, patrzeć nie mogę. Wzięłam apap.

Mizzelko ty moja piekniusia mamusiu. Ja bym brała zielony wózek.

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko piękna Kobieta z Ciebie a sukienka po prostu cudna!!!!

Daisy co do infekcji to ja niestety nie pomogę, bo raczej nie miałam z tym problemu.
    Tygrysku a może spróbuj się położyć, pospać. Czasem sen jest najlepszym lekiem.
    Ja dziś mało pisze, bo leżę w łóżku. Boli mnie gardło i dalej meczy mnie katar.
    Miłego wieczorku Wam życzę :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4792127949.html

dziewczyny jaki kolor wybrać? bo mi się jakoś podoba z tej nowej kolekcji ten brązowy.. czy może lepszy by był ten szary?
    bo wlasnie siostry męża mają już czerwony i niebieski.. a ja chcialabym inny :P

Ten brązowy bardzo ładny.

Choć mi i tak najbardziej podoba się czerwony. :) Ale to Tobie ma się podobać, bo każdemu podoba się co innego. :)

Pięknie wyglądasz na tym zdjęciu z wesela. :)

Słoneczna też miałam Pimafucin jak mi się jakaś infekcja przypałętała.

Daisy u mnie w ulotce jest wyraźnie napisane "nie stosować w pierwszym trymestrze ciąży". Hehe ciekawe. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Brzuchatki :)
    Bardzo proszę, by wszystkie sie ogarnely i wzięły za siebie!
    Każdej cos dolega, mniej lub bardziej, a musimy być silne dla Maluszkow :)
    Moze to taki etap ciazy, nie wiem, bo sie nie znam :)

Mizzelko! Zgadzam sie z Brzuchatkami, zes piękna Dziolszka :)

Tygrysku! Jak poczujesz sie lepiej i znajdziesz chwilke, to koniecznie musimy wpisać Daisy na nasza skromna, ale cudowna listę :)

Daisy! Beta bedzie tylko rosnąć- oto jestem spokojna :)

Rybeńka, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... polepszyło mi się bo... złożył mi mój m. przewijak!!!!!!
    35aj910.jpg
    vowzys.jpg
    30ua8lu.jpg

Zaraz poszukam listy i zaktualizuje :)

Rybeńka, merida17, słoneczna 85, Groszek, Gosiak, Krokodylica, Sue, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 mini-graphics-baby-088099.gif <3 mini-graphics-baby-602256.gif <3 mini-graphics-baby-088099.gif <3mini-graphics-baby-602256.gif Nasza lista:<3mini-graphics-baby-088099.gif <3 mini-graphics-baby-602256.gif <3 mini-graphics-baby-088099.gif <3mini-graphics-baby-602256.gif

t6217.gif

mini-graphics-baby-471992.gif Merida17 - 23 styczeń 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Zoya Veronica

mini-graphics-baby-471992.gif Katiś - 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Pola

mini-graphics-baby-505965.gif Groszek - 02 luty 2015 - mini-graphics-baby-448487.gif syneczek Gabriel

mini-graphics-baby-471992.gif Gosiak - 5 luty 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Janinka

mini-graphics-baby-471992.gif Diamonds - 14 luty 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Alicja Agatka

mini-graphics-baby-505965.gif derii84 - 14 luty 2015 - mini-graphics-baby-448487.gif syneczek Olaf

mini-graphics-baby-505965.gif Sue - 14 luty 2015 - mini-graphics-baby-448487.gif syneczek Tomuś

mini-graphics-baby-505965.gif Słoneczna85 - 15 luty 2015 - mini-graphics-baby-448487.gif syneczek Maciuś

mini-graphics-baby-505965.gifRudasek - 15 luty 2015 - mini-graphics-baby-448487.gif syneczek Staś

mini-graphics-baby-471992.gifTygrysek - 1 marzec 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Natalka/Laura/Hanusia

mini-graphics-baby-471992.gifRybeńka - 2 marzec 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Maja

mini-graphics-baby-075032.gif
    Mizzelka - 9 marzec 2015 - <3

mini-graphics-baby-471992.gifKrokodylica - 23 marzec 2015 - mini-graphics-baby-635400.gif córeczka Zuzia

Ewelcia - kwiecień 2015 - bliźniaki mini-graphics-baby-452934.gif <3 <3
    Magda_lena88 - czerwiec 2015 - <3

Daisy - lipiec 2015 - <3

mini-graphics-baby-479579.gift6206.gift6220.gift6212.gift6211.gift6209.gift6213.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:59

Rybeńka, merida17, słoneczna 85, Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Tygrysku widzę ze juz przetestowany przez kociaczka ;-) słodziak :-)

Tygrysek lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, na kiedy masz termin?
    Kogo pominełam?
    Dajcie znać co zmienić/dopisać!!!

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ale mnie dawno nie było tuuuuu :O

za tydzień w piatek mam wizyte :O

jejuuuuu

Tygrysek, mozesz mnie zaktualizowac:) .... bedzie Synuś Gabriel i termin na 2.02 :) :)

ja sobie nie spie od jakiejs godziny, bo Młody daje ostro czadu :O
    bije matke po żebrach i skacze po pęcherzu :P

jesli chodzi o etap ciazy i dolegliwosci to bedzie tylko gorzej :P
    nie no... im blizej porodu tym niestety bedziemy mniej sprawne, bedziemy miec mniej energii.. i bardziej zmierzłe :P
    Ale nie martwcie sie, jak urodzimy to juz tylko z górki :)
    oby :D
    ale znowu beda nieprzespane noce, nocne wrzaski naszych Maluszków....

aaaaa.....!!! Daisy, co ja widze :D :D :D gratuluje Kochana :):)
    a Clotrimazolum sie nie martw:) masz w masci? mozesz spokojnie smarowac bo to miejscowe działanie :) :)

Tygrysek, super przewijaczek, widze ze kotek chciał od razu przetestować :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:15

Krokodylica, słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Wiecie co... polepszyło mi się bo... złożył mi mój m. przewijak!!!!!!
    Bardzo ładny, podasz linka? I te pojemniki były już w komplecie?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Krokodylica, na kiedy masz termin?
    Kogo pominełam?
    Dajcie znać co zmienić/dopisać!!!

Jeeeezuuuuuu Tygrysku!!!!! Zuzia nie Zosia!!!!! Zosia ma na imię moja teściowa!!!! Boże, ona chce żebym na zawał z rana zeszła. :P

Termin 23 marca.

słoneczna 85, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja termin mam na czerwiec nie kwiecień :-P miłego dnia;-)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Siedze na 2giej becie i zrobie prg pomimo brania lutki dla swietego spokoju :)
    Tez mysle ze betka pieknie rosnie bo dzis na tescie allegrowym calkiem niezla krecha sie pojawila :) boze jest tu ze 30 osob do lab i noc sie nie rusza :(
    Milego dnia! ♡♡♡

Z tym clotrimazolum to dobre bez kitu :D wieczorem zrobie fotke i wrzuce :D tak, mam w masci. Dzisiaj rano sie obudzilam to tak mnie swedzialo ze ledwo sie powstrzymalam zeby sobie nie wydrapac pol cipki :D

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja już trzeci dzień mam swędzenie.
    Właśnie dzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać po południu, stwierdziłam, że nie będę się leczyć na własną rękę tylko pojadę i spokój.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane :)
    Daisy 3mam kciuki za piękną betę ja pierwszą miałam 40 z hakiem a drugą już ponad 180 :P niezły przyrost miałam, mąż się śmiał, że na bliźniaki no ale jest jedno :) ważne, żeby było wszystko dobrze i Bobas zdrowo się rozwijał i urodził się zdrowy :)
    A u Nasz na dworze szaro - znowu, już chyba lepiej z tą pogodą nie będzie..
    Wczoraj wziął mnie szał na mandarynki, do tego taka pogoda i zrobiło mi się tak świątecznie, że dziś dla rozluźnienia słucham piosenek świątecznych (nie kolęd - bo to za wcześnie) :P i ogólnie staram się cierpliwie czekać do 27.11 a to jeszcze 13 dni a u Nas drugi dzień z rzędu prawie bez objawów :| i nie wiem czy się cieszyć czy martwić..mam nadzieję, że z Maluchem wszystko DOBRZE - nie ma innej opcji !! Chyba muszę się bardziej nakręcić pozytywnie :P a nie będę nękała lekarza telefonem bo mi mdłości przechodzą i piersi nie bolą i oklapły :P - pomyślałby, że jakaś stuknięta jestem :P - staram się myśleć, że to przez ten zbliżający się II trymestr w którym ma być lepiej, aczkolwiek ja od początku ciąży nie mogę narzekać na moje samopoczucie bo wyjątkowo dobrze znoszę to wszystko..póki co. Mam nadzieję, że tak będzie już do końca :) i za 13 dni zobaczę Naszą Perełkę całą i zdrową na monitorze <3 już się doczekać nie mogę <3
    Kochane życzę Wam spokojnego i w miarę pogodnego dnia smileys-flowers-297494.gif
    A ja muszę się ogarnąć i do sklepu bo dziś na obiad śledź w śmietanie :P

Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ciesz się spokojem :)
    Moja przyjaciółka w pierwszej ciąży mdłości miała tylko pół godziny i urodziła zdrowego synka ;) Zero problemów!
    Teraz już pół ciąży nie wychodzi z łazienki, ma leżeć, była w szpitalu i mnóstwo innych rzeczy trafia ją po drodze- będzie córka :)
    Nie wiem, czy płeć ma znaczenie, ale sama widzisz każda ciąża inna, nawet u jednej osoby ;)
    Musisz cieszyć się tym, że nie masz tych wszystkich objawów ;) na prawdę nic nie tracisz ;) a jak Ci żal, że nie musisz się męczyć, to nadrobisz za drugim razem ;) teraz myślimy pozytywnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki Kochane :)

U mnie za oknem słońce-deszcz-słońce-deszcz i pewnie zostanie tak przez pół roku, idzie zima ;) a wraz z zimą moment zero ;) Aj, będzie się działo :)

Biorę się listę wyprawkową już tak konkretnie :) Mam ich chyba z 5, więc trzeba złożyć to w całość ;) A potem zrealizować jak najszybciej :)

Miłego Dzionka :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Brzuchatki :)

Daisy, czekam z niecierpliwością na wynik drugiej bety :) To tylko formalność :)

Co do emocji - jak ja zrobiłam test, to moja reakcja wyglądała tak "O kurwa!" Tak mi się ręce trzęsły, że w pierwszej chwili nie trafiłam w tą dziurkę w teście :D
    Oczywiście byłam w takim szoku, że niewiele z tego dnia pamiętam ;)
    Do tej pory to do mnie nie dociera! Tomek mnie ciągle uświadamia, że on tam jest, że niedługo się zobaczymy.
    Najpierw usłyszałam i zobaczyłam jego bijące serduszko, później widziałam jak fika na USG. W końcu poczułam pierwsze ruchy. Teraz czuję i widzę je codziennie, mój brzuch jest coraz większy, a ja nadal nie wierzę, że będę mamą. Że będę odpowiedzialna za małego człowieczka, za jego życie, że będę kształtować jego charakter, wychowywać go, że usłyszę "mama", a później "kocham Cię". Że Tomek będzie wyciągać małe rączki, żebym to ja wzięła go na ręce i przytuliła.
    Uwierzę chyba jak w końcu położna powie "Ma pani pięknego syna" i położy mi go na piersi. Powiem tyle - nie mogę się już doczekać!!

Tygrysku - mam termin na 14.02 :)

Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :-)

dziś już lepiej ale wcześniej znów tulenie wc, bleee.... :-(
    wczoraj prawie do 21 nic nie jadłam, bo na sam widok miałam odruch wymiotny, wieczorem zjadłam owoce i dziś już lepiej, chociaż czuję ze mam nowa koleżankę zgagę :-)
    serio, czekam jeszcze tylko na hemoroidy do pary bo chyba tego jeszcze tylko nie miałam w tej ciąży :-P
    Wczoraj miałam twardy brzuch i mnie dziwnie bolał, więc skusiłam się na nospę
    nie biorę tego, bo o ja głupia! naczytałam się w dr google o nowspowych dzieciach :-)
    no i się boję. Gin nie mówił że nospa jest be, ale polecił Buscopan czy jakoś tak :-) ale nie porównywałam jeszcze składów

A dziś z rana po odprowadzeniu córki do przedszkola poszłam do ciucha :-)
    i wydałam uwaga! aż 9 zł :-)
    wstawię zdjęcia, myślę że tyle warto było wydać :-) :-) :-)

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ