X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2iw1u7w93gob_t.jpg
    dwie sukienki i leginsy

2i6eahltpe0s_t.jpg
    bluzki ;-)

8nqb5a231zfx_t.jpg

Body i śpioszki

yyiwq418ot43_t.jpg
    bluza i sweterki
    moje Dziecię nie zmarznie ;-)

Krokodylica, słoneczna 85, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds za to wszystko 9 zl? :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto bylo:)

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w wc a tam spotkal mnie rozowy sluz :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy spokojnie, ale umow sie do lekarza i nie czekaj!

nie nos ciezkiego i staraj sie lezec jak najweicej do wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś tez postanowiłam wziąć i spisać co mam a czego jeszcze potrzebuję

I nie wiem czy zostać przy sprawdzonych przeze mnie butelkach+ smoczkach LOVI czy tego dr browna zamawiać? a może tt bo czytałam o nich pozytywne opinie?
    Smoczki uspokajające zamówię chyba z Lovi
    właśnie na allegro mają dobre ceny i smoków i butelek i chyba je wezmę.
    zasadniczo smoczki jak miałam dwa )bo tak są sprzedawane) i tak wymieniałam co 1,5 -2 miesiące.Jeśli Dziecię nie będzie chciało smoka to nie będę na siłę dawać, ale nie lubię jak dzieci płaczą, wprost nie znoszę- bo chciałabym im pomóc natychmiast i u Agi smok się sprawdził. Często go nawet wypluwała :-)
    z reszta butelki też co ok 2-3 miesiące wymieniałam a smoki na butle co miesiąc, z tym że my co dzień po kilka razy dziennie korzystałyśmy z nich. Ale bardziej higieniczne mi się to wydawało
    Tetrę kupujecie tylko do podwójnego pieluchowania bioderek czy tak ogólnie?
    A może teraz już są inne wytyczne?
    Nanm neonatolog juz na oddziale powiedziała, żeby nakładać pampersa i jeszcze pomiędzy nóżki jedną tetrę normalnie złozoną w prostokąt.
    Dopiero po drugiej wizycie- którą wszystkie dzieci muszą zaliczyć w poradni preluksacyjnej, po ponownym usg bioder lekarz nie kazał więcej podwójnie pieluchować.
    na początek chyba 10 tetr i 10 flanelek wystarczy?
    Do buziaka widziałam ze są takie malutkie, poręczne 30x40 czy jakoś tak to i takie trzeba wziąć chyba?
    bo flanelki są milsze dla skóry dzidziusia i przyjemniej się wyciera buziaka małego, no i jak będziemy jechać do lekarza to poza podkładem warto dzidzię położyć na flanelce- i milej i cieplej- ale to już tej duzej.
    A tetry teraz które miałam po małej używam do mycia okien :-) jak dla mnie idealnie, lepiej niż ręcznikami papierowymi

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Diamonds za to wszystko 9 zl? :D

Nom dlatego nawet jak ich nie użyję to mi nie szkoda :-)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mam dzis wizyte na 14.20 na szczescie....jejku moze to dlatego ze mam dzis termin @ :/ na pewno to nic zlego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds 9 zł!!! Pięknie!! Oj, warto było ;)
    Oby Ci się już polepszyło i ja też brałam na początku Buscopan.

Daisy! Słoneczna ma rację, do lekarza, ale spokojnie wszystko będzie dobrze! Ja, nawet nie biorę do głowy, że może być inaczej!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Bylam w wc a tam spotkal mnie rozowy sluz :/

no to może na cito z wynikami dziś do lekarza, może zwiększy lutkę.
    trzeba się oszczędzać i nie martwić. Wiele dziewczyn na każdym z miesięcznych for pisało, ze pojawiał się różowy śluz, czasem krwawienie, a i tak się udawało.
    A może podrażniłaś sobie coś przy smarowaniu tym clotrimazolem?
    Beta była dobra więc musi być dobrze :-)

Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

edit: doczytałam ze dziś idziesz więc super :-)
    a jeśli wypada Ci dziś dzień okresu to może być tak, ze organizm do końca nie wyhamował wszystkiego, przecież niektóre panny pisały i sama taka znałam, ze okres do 5 miesiąca miał normalnie, ciężko pracowała i jak Dzieć w brzuchu zaczął kopać to dopiero sie zorientowała ze coś nie tak :-)
    jak ktoś nie planował to i może nie wiedzieć, ja rozumiem :-) ale pojąć nie moge :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:53

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j amialam wlasnie w dniu miesiaczki to krwaweienie- i za miesiac od spzitala mialam tez sluz podbarwiony jeszcze.

ale lutka u mnie nie wystarczyla- przeszli na duphaston w spzitalu a ja nei musialam tam wpychac paluchow i co za tym idzie przestalo mnei swedziec.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, na pewno nie. Przeciez smarowalam tylko na zewnatrz na wargach i to przedwczoraj :/ musze sie uspokoic bp tej 14 zwariuje :) :) tez mysle ze lutke zwiekszy a mialam nadzieje ze nie bo bedzie bleeee teraz mam tylko 2x1. A moze endo mi sie kurczy jak odstawilam ten estrofem. Buuuu no masakra jakas dziewczyny!!!

Ja mam lutke podjezykowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ja mam dr browna butelki. Chciałam kupić tt, ale wszędzie czytam, że ten smok ciągle się zapowietrza. Myślę, że jak dzidzia nie będzie ciągnąć to wtedy zmienię :) nie panikuję jeszcze :)

Ja zaczynam od listy: torba do szpitala ;) ha ha dobrze, że nie lecę tam samolotem, bo miałabym nadwagę!! Po co to wszystko na trzy dni ;) Trzeba to jakoś zmodyfikować, chwilowo spisuję sobie wszystkie propozycje, by nie zapomnieć ;)

Daisy, to dobrze, że masz zaraz wizytę, bo Ty się denerwujesz, a my razem z Tobą Gwiazdko Ty nasza :) Koniecznie daj znać po :) Ja jestem dobrej myśli, po prostu to wiem!

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod Twoim suwaczkiem Daisy zobacz co dziś jest napisane :-)

Będzie dobrze :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bardzo ładny, podasz linka? I te pojemniki były już w komplecie?

Przewijak kupiłam tu:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4785007750

Miękki przewijak w sklepie z art. dziecięcymi w Gliwicach, ale jest w każdym takim sklepie (49 zł)

A pudełka są z Ikei za 24,99 ale teraz nie mogę znaleźć linka do tego.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds ahaha no swietnie wszystko napisane na suwaczku ;)

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, u mnie dziewczyna w pracy zrobiła test w 4 mc ciąży :) Powód: odrzuciło ją od alkoholu, zero objawów. Małpa się spóźniała, ale ona ma to w standardzie, że raz na 3 mc, więc nie brała do głowy :) teraz tuli syneczka :)

Daisy, diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz ok 19 tygodnia wprowadził na twardnienie brzucha luteinę 100 2x dziennie dowcipnie :-) damy rade Kochana, garść tabletek z witaminkami, hormonami rano i wieczorem i do przodu.
    Wspieramy farmaceutów :-)

Meridka ale używałaś ich, albo ktoś z otoczenia? bo też słyszałam ze dr brown jest super
    tt maja teraz taki odpowietrzacz w środku, ale ja czytałam, że dzieciom często się wylewa z nich jakoś na boki.
    Ja już głupieje serio
    jakbym nie miała wyboru to wzięłabym co jest, a tak wymyślam, a jeszcze goolge mnie wcale nie wspieraja w moich wyborach :-P

Do szpitala to tak jak na wakacje- czy na trzy dni czy na tydzień mi i tak wychodzi taka sama torba spakowana:-) nie wiem jak to robię :-)
    u nas większość rzeczy jest w szpitalu ale się przejdę i zapytam co trzeba, bo chce w innym rodzić, tam gdzie mam możliwość zzo, gazu na głupawkę i rodzenia w dowolnej pozycji
    No i sale później są jedno albo dwu osobowe, a nie 6 :-) więc i odpocząć można, a nie krępować nakarmić Dzidzię przy 20 obcych odwiedzających inne mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:06

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ja nie używałam (nie miałam okazji). Zresztą u mnie wybór słaby, więc problem mniejszy (tt, dr b, avent) sama rozumiesz ;)

Moja kumpela pierwszego synka na butelkach z aventu, teraz od miesiąca przy drugim tylko dr b i jest zachwycona! Jej poradziły matki karmiące, to stwierdziłam, że może się nie mylą ;) reszta wyjdzie w życiu :) Ja tam ciągle uważam, że dzidzia sama będzie decydować co jej tam pasuje :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wlasnie dzwonil ze pojedzie razem ze mna do lekarza i bedzie siedzial pod gabinetem :D
    za bardzo nie mialam cp z corka zrobic i chcialam mu podrzucic do pracy bo ona ma tam swoje biureczko i karteczki :D A tak pojedziemy razem. Cos czuje ze cora sie dowie wczesniej niz planuje. Ale postaram sie trzymac to w tajemnicy jak najdluzej sie da :)
    A mojemu wczoraj pisalam smsa i napisalam na koncu Buziaczki Tatusiu to potem powiedzial ze sie prawie poplakal :D

merida17, diamonds, Sue, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ