Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie dziś tez postanowiłam wziąć i spisać co mam a czego jeszcze potrzebuję
I nie wiem czy zostać przy sprawdzonych przeze mnie butelkach+ smoczkach LOVI czy tego dr browna zamawiać? a może tt bo czytałam o nich pozytywne opinie?
Smoczki uspokajające zamówię chyba z Lovi
właśnie na allegro mają dobre ceny i smoków i butelek i chyba je wezmę.
zasadniczo smoczki jak miałam dwa )bo tak są sprzedawane) i tak wymieniałam co 1,5 -2 miesiące.Jeśli Dziecię nie będzie chciało smoka to nie będę na siłę dawać, ale nie lubię jak dzieci płaczą, wprost nie znoszę- bo chciałabym im pomóc natychmiast i u Agi smok się sprawdził. Często go nawet wypluwała
z reszta butelki też co ok 2-3 miesiące wymieniałam a smoki na butle co miesiąc, z tym że my co dzień po kilka razy dziennie korzystałyśmy z nich. Ale bardziej higieniczne mi się to wydawało
Tetrę kupujecie tylko do podwójnego pieluchowania bioderek czy tak ogólnie?
A może teraz już są inne wytyczne?
Nanm neonatolog juz na oddziale powiedziała, żeby nakładać pampersa i jeszcze pomiędzy nóżki jedną tetrę normalnie złozoną w prostokąt.
Dopiero po drugiej wizycie- którą wszystkie dzieci muszą zaliczyć w poradni preluksacyjnej, po ponownym usg bioder lekarz nie kazał więcej podwójnie pieluchować.
na początek chyba 10 tetr i 10 flanelek wystarczy?
Do buziaka widziałam ze są takie malutkie, poręczne 30x40 czy jakoś tak to i takie trzeba wziąć chyba?
bo flanelki są milsze dla skóry dzidziusia i przyjemniej się wyciera buziaka małego, no i jak będziemy jechać do lekarza to poza podkładem warto dzidzię położyć na flanelce- i milej i cieplej- ale to już tej duzej.
A tetry teraz które miałam po małej używam do mycia okien jak dla mnie idealnie, lepiej niż ręcznikami papierowymi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Bylam w wc a tam spotkal mnie rozowy sluz
no to może na cito z wynikami dziś do lekarza, może zwiększy lutkę.
trzeba się oszczędzać i nie martwić. Wiele dziewczyn na każdym z miesięcznych for pisało, ze pojawiał się różowy śluz, czasem krwawienie, a i tak się udawało.
A może podrażniłaś sobie coś przy smarowaniu tym clotrimazolem?
Beta była dobra więc musi być dobrze
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
edit: doczytałam ze dziś idziesz więc super
a jeśli wypada Ci dziś dzień okresu to może być tak, ze organizm do końca nie wyhamował wszystkiego, przecież niektóre panny pisały i sama taka znałam, ze okres do 5 miesiąca miał normalnie, ciężko pracowała i jak Dzieć w brzuchu zaczął kopać to dopiero sie zorientowała ze coś nie tak
jak ktoś nie planował to i może nie wiedzieć, ja rozumiem ale pojąć nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:53
-
j amialam wlasnie w dniu miesiaczki to krwaweienie- i za miesiac od spzitala mialam tez sluz podbarwiony jeszcze.
ale lutka u mnie nie wystarczyla- przeszli na duphaston w spzitalu a ja nei musialam tam wpychac paluchow i co za tym idzie przestalo mnei swedziec.
-
Nieee, na pewno nie. Przeciez smarowalam tylko na zewnatrz na wargach i to przedwczoraj musze sie uspokoic bp tej 14 zwariuje tez mysle ze lutke zwiekszy a mialam nadzieje ze nie bo bedzie bleeee teraz mam tylko 2x1. A moze endo mi sie kurczy jak odstawilam ten estrofem. Buuuu no masakra jakas dziewczyny!!!
Ja mam lutke podjezykowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:55
-
nick nieaktualnyDiamonds, ja mam dr browna butelki. Chciałam kupić tt, ale wszędzie czytam, że ten smok ciągle się zapowietrza. Myślę, że jak dzidzia nie będzie ciągnąć to wtedy zmienię nie panikuję jeszcze
Ja zaczynam od listy: torba do szpitala ha ha dobrze, że nie lecę tam samolotem, bo miałabym nadwagę!! Po co to wszystko na trzy dni Trzeba to jakoś zmodyfikować, chwilowo spisuję sobie wszystkie propozycje, by nie zapomnieć
Daisy, to dobrze, że masz zaraz wizytę, bo Ty się denerwujesz, a my razem z Tobą Gwiazdko Ty nasza Koniecznie daj znać po Ja jestem dobrej myśli, po prostu to wiem!Daisy, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Bardzo ładny, podasz linka? I te pojemniki były już w komplecie?
Przewijak kupiłam tu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4785007750
Miękki przewijak w sklepie z art. dziecięcymi w Gliwicach, ale jest w każdym takim sklepie (49 zł)
A pudełka są z Ikei za 24,99 ale teraz nie mogę znaleźć linka do tego.Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyDiamonds, u mnie dziewczyna w pracy zrobiła test w 4 mc ciąży Powód: odrzuciło ją od alkoholu, zero objawów. Małpa się spóźniała, ale ona ma to w standardzie, że raz na 3 mc, więc nie brała do głowy teraz tuli syneczka
Daisy, diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi lekarz ok 19 tygodnia wprowadził na twardnienie brzucha luteinę 100 2x dziennie dowcipnie damy rade Kochana, garść tabletek z witaminkami, hormonami rano i wieczorem i do przodu.
Wspieramy farmaceutów
Meridka ale używałaś ich, albo ktoś z otoczenia? bo też słyszałam ze dr brown jest super
tt maja teraz taki odpowietrzacz w środku, ale ja czytałam, że dzieciom często się wylewa z nich jakoś na boki.
Ja już głupieje serio
jakbym nie miała wyboru to wzięłabym co jest, a tak wymyślam, a jeszcze goolge mnie wcale nie wspieraja w moich wyborach
Do szpitala to tak jak na wakacje- czy na trzy dni czy na tydzień mi i tak wychodzi taka sama torba spakowana:-) nie wiem jak to robię
u nas większość rzeczy jest w szpitalu ale się przejdę i zapytam co trzeba, bo chce w innym rodzić, tam gdzie mam możliwość zzo, gazu na głupawkę i rodzenia w dowolnej pozycji
No i sale później są jedno albo dwu osobowe, a nie 6 więc i odpocząć można, a nie krępować nakarmić Dzidzię przy 20 obcych odwiedzających inne mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:06
merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiamonds, ja nie używałam (nie miałam okazji). Zresztą u mnie wybór słaby, więc problem mniejszy (tt, dr b, avent) sama rozumiesz
Moja kumpela pierwszego synka na butelkach z aventu, teraz od miesiąca przy drugim tylko dr b i jest zachwycona! Jej poradziły matki karmiące, to stwierdziłam, że może się nie mylą reszta wyjdzie w życiu Ja tam ciągle uważam, że dzidzia sama będzie decydować co jej tam pasujediamonds lubi tę wiadomość
-
Moj wlasnie dzwonil ze pojedzie razem ze mna do lekarza i bedzie siedzial pod gabinetem
za bardzo nie mialam cp z corka zrobic i chcialam mu podrzucic do pracy bo ona ma tam swoje biureczko i karteczki A tak pojedziemy razem. Cos czuje ze cora sie dowie wczesniej niz planuje. Ale postaram sie trzymac to w tajemnicy jak najdluzej sie da
A mojemu wczoraj pisalam smsa i napisalam na koncu Buziaczki Tatusiu to potem powiedzial ze sie prawie poplakalmerida17, diamonds, Sue, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość