X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelkę Lovi, wczoraj przyszła paczka z wszystkimi gadżetami i ta butelka mi się bardzo podoba. Jak będzie w praktyce to się okaże.

diamonds ja mam taka fajną listę z portalu dla dzieci, lista wyprawkowa - co trzeba kupić dla dziecka, i druga lista wyprawkowa do szpitala. Mogę Wam udostępnić tylko nie wiem jak, bo mam to u siebie na kompie. Może na maila?
    Lista jest przejrzysta i bardzo pomocna. :)

Tygrysku dzięki za poprawienie, od razu lepiej. :)

Daisy beta piękna.

Moje dziecko dziś się ujawniło i to od razu z jaką mocą :) Od jakiejś godziny mnie łaskocze, kopie, smyra. :)

Daisy ja też mam wizytę o tej godzinie co Ty. :)

Daisy, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy najwazniejsze ze beta piękna, a sama wiesz że prg skacze w ciągu dnia...
    więc mozesz mieć równie dobrze teraz 17... :)
    także luzik :) damy radę, z maluszkiem na pewno jest ok, masz za chwile wizyte i dostaniesz coś na pewno :) na te swędzenie też :D bo wydrapiesz sie :D

Krokodylica, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje od jakiegoś czasu listopadówki... to takie miłe jak się czyta że ktoś urodził :)
    Tam też wiele cennych rad staram się chłonąć. Między innymi dowiedziałam się, że bardzo polecają laktatory Medela. Znalazłam model mini electric, którym też się zachwycają, ma bardzo dużo fajnych opinii, elektryczny a tylko za ok. 240 zł.
    Muszę doczytać jakie butelki, bo butelek jeszcze nie mam. Zastanawiam się czy go nie kupić.

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku też je troszkę podczytuję czasami :)

Dziewczyny nie wiem, jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu zauważyłam, że ubieranie wszystkiego od pasa w dół przypomina już pewnego rodzaju dziwne ruchy i mało sprawne akrobacje ;) a jaka zadyszka przy tym i ile kombinacji :) Niby brzuch nie jest jeszcze ogromny, a człowiek tyle sportu uprawiał, ale rzeczywistość jest już zupełnie inna ;) ha ha :)

Mój bastion w postaci ostatniej kurtki, która się jeszcze zapinała na guziki (zamek już dawno nie) upada!!! Z rana jeszcze ok, ale po obiadku to już z 2 cm brakuje ;) Jeansów nie noszę od pół roku, a nie chcę kupować większych, bo przecież talia osy mi wróci ;) marzycielka ;)

Moje dziecko zdecydowanie już mną rządzi! :)

Tygrysek, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecimy juz do lekarza trzymac kciuki nawet u stóp! :)

Sue, Tygrysek, diamonds, Rybeńka, słoneczna 85, Gosiak, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja lecę. Za mnie też proszę trzymać kciuki ale za Daisy bardziej. :)

Tygrysek, diamonds, Daisy, Rybeńka, słoneczna 85, Gosiak, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, Merida, Merida...
    Talia osy to wiesz... zapomnij moja droga!;)

Znasz to "Macierzyństwo jest jak praca etat, tylko szefa trzeba nosić na rękach."

Co do "płynnych" ruchów, to ja już nawet nie mam siły narzekać, bo jak sobie pomyślę, że najgorsze jeszcze przede mną...

Ale NIE! STOP! Przecież tego każda z nas chciała i pragnęła najbardziej na świecie! Także, nie słyszę już stękania!

Daisy, diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się zasuwam w swoją zimową ale jak długo trudno powiedzieć. :-)
    Z tymi kg po ciąży to bym nie panikowała bo 10 to przy samym porodzie mi spadło a reszta jakoś sama później.
    Spodnie z przed ciąży zakładałam po ok 3 mc a to dlatego że biodra tyle się schodziły :-)
    Mam nadzieję że nie będę musiała kupować na te 2-3 miesiące nowej kurtki bo mi szkoda kasy.
    Policzyłam ciuszki i coś tam już mam ale bez szaleństwa ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy czekamy
    Ja zaraz po córkę do przedszkola muszę ale mnie zatrzymujesz ;-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam spodnie z hm- super sa. dalam za nie 79,90 chyba

kurtke tez kupilam ostatnio ze znizka zamiast 229 to 171 ( trzeba zapisac sie do newtsellera)

taka czarna parke kupilam bo juz ledwo sie dopinalam w innych wiec na 3 miesiace nei wystarczy. a tu na zime i tak trzeba bedzi epolar pod kurtke bo jakas bardzo ciepla to nie jest ale ciesze sie ze kupilam:)

http://www.hm.com/pl/product/29385?article=29385-A

a dzinsy to chyba te sa moje
    http://www.hm.com/pl/product/31716?article=31716-A i mam jeszcze ciemne ale nie ma ich na stronie.

diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja chyba te same mam ale męczą mnie bo kupiłam 38 juz pod koniec sierpnia na wyrost ja głupia ! I cały czas są za duże. Spadają mi z tyłka i co chwilę muszę podciągnąć je. Ale u mnie w hm nie ma działu mama a te kupiłam jak byłam na wakacjach.
    A w ciemno boje się zamówić.
    Może urosnę i w końcu będzie dobrze. :-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej oglądam rzeczy w C&A dla brzuchatek, bo tam są też większe rozmiary, a ja mam więcej niż 40 więc...
    Z ciężarówkowych to mam 2 pary spodni (dżinsy i materiałowe), oraz koszule, w którą moje cycki już się nie wchodzą, i spódnice dżinsową stamtąd mam.
    W Bon prixie kupiłam bluzę, która rośnie razem z brzuchem :) reszta to raczej normalne rzeczy.

Kurtkę mam z poprzedniego wcielenia mojego (jak zrzuciłam sporo kg to jej nie wyrzucałam - jest jak znalazł) :P

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przełączam się na dane komórkowe :-) i lecę po małą. Będę po drodze zaglądać czy Daisy dała znać ;-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Daisy Kochana daj znać bo tu uschniemy z tej niepewności. Cały czas trzymam kciuki Słoneczko :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wracam do talii osy :) taki mam układ z moim ciałem :) co do ubrań to ja nie panikuje aż tak :) nie mam wcale ciazowych ubrań, chodzę w swoich w rozm 36 :) głownie w sukienkach, bo mi wygodnie, a te sa tylko 10 cm krótsze, bo opinaja sie na brzuchu lub tyłku :) taka różnica :)

Jak cos ciśnie w tyłku/udach lub w cycach, to czeka na przyszły rok :) nie kupuje nowych, chodzę w tym co mam :) jedynie kurtka... Doszłam do wniosku, ze poszukać u lubego w szafie :) w planach mam już ukraść mu koszulki na poród :) pewnie kurtka bedzie zbyt szeroka, ale on tego trochę mam, więc bede kombinować :) bez jaj :) chyba, ze trafię cos oversize :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy i Krokodylku czekamy :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku każda z nas nosi już swego szefa, co racja to racja :) tylko jak sie złapie na tym w jaki sposób ubieram sie od pasa w dół, to sama sie z siebie śmieje :) ale to kombinacje wychodzą tak naturalnie :) chociaż przecudacznie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki, dopiero wróciłam, bo była jakaś obsuwa u gina.

U mnie infekcja grzybicza, dostałam leki więc powinno być ok.

Powiedziałam ginowi że moje dziecko dzisiaj postanowiło się ujawnić i dostałam pierwsze kopy.
    Po czym gin zrobił mi usg i parsknęłam śmiechem, już wiem czemu dzisiaj czuję kopy, gin nazwał Zuźkę "niezła akrobatka", mała zwinęła się tak, że ja nie wiedziałam że tak można. :D Stopy miała powyżej głowy. :D

Lecę gotować obiad dla małża, zaglądnę później.

Acha, mam jedno zdjęcie, jutro lub dziś wieczorem postaram się wrzucić.

merida17, mizzelka, diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest dobrze. Progesteron fatalny tylko 14, takze nie mylilam sie. Na tym etapie powinien byc sporo wyzszy. Endometrium 7.5mm, kolejna katastrofa. Najgorsze jest to ze moja szyjka macicy jest w oplakanym stanie..znowu. Od razu pobrala na posiew, cytologie. Do tego wszystkiego bakteryjno-grzybicze zapalenie pochwy, stad to swedzenie. A zapalenie pochwy nie wiadomo skad :(

Dostalam:
    *luteina 3x2 pod jezyk
    *Estrofem 2x1 dopochwowo (dostalam opieprz ze odstawilam bo przeciez zawsze mam takie cienkie endo, miewam nawet 4mm), no ale mowi ze te 2 dni nic by nie zmienily raczej
    *kwas foliowy 5mg
    *nystatyna globulki na noc dopochwowo 10 dni
    *iladian direct plus globulki na noc dopochwowo 10 dni
    *w razie duzego swedzenia smialo clotrimazolum mam uzywac na zewnatrz
    *do tego dorobili Estradiol z krwi i jutro maja byc wyniki.
    *zalecenia: duzo lezenia, zero stresow, owoce, warzywa, leki, zero seksu, zero dzwigania itp

'PROSZE BYC DOBREJ MYSLI' tak mi powiedziala gin.

Kolejna wizyta 24.11 na 16.40, bedzie juz widac pecherzyk, o ile dotrwam do tego dnia.

Tyle w temacie. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dotrwasz spokojnie!!!! Jesteś silna i Fasola też silna! Nie ma innej opcji! Jesteś pod kontrolą, masz widzę dobrego fachowca! Ja Ci mówię DACIE RADĘ!!!!! Trzymam kciuki!!! Teraz stosuj się do zaleceń! Bierz co trzeba, wyeliminujesz wszystkie zbędne rzeczy, a Fasola rośnie w siłę! Do łóżka i owoce wcinać!

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ