X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!
    Z takich tabletek na ból macicy i dobry przepływ krwi dostałam Buscopan (jak nie przekrecilam literek), miałam go brać każdego dnia na początku, tak dla lepszego komfortu plus dupek, by być pewnym, ze wszystko zrobione, jak należy :) czytałam, ze Buscopan często jest polecany.

Dobranoc :*

Daisy lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy nie wiem co jest na ulotce ale to lek ziolowy.

ja bym odstawila bo az tak on hormonow nie reguluje- wydaje mi sie ze pomaga zajsc w ciaze i delikatnie obniza prolaktyne i w ciazy nie wiem jakby dzialal na plod. wiec gdybym byla na Twoim miejscu to odstawilabym i umowilabym sie na wizyte mimo wszystko zeby ustalic dawke luteiny/Duphastonu i nie krwawic i nie plamic- tak jak ja......
    to duzy stres a strach zostal juz na cala ciaze.

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy i w pierwszym trymestrze odstaw zielona herbate jak pijesz.
    no i w bazylii swiezej sa jakies bazyliany, ktore powoduja wady plodu.

sery niepasteryzowane, ryby wedzone, wedliny surowe odstaw;)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat temu był jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu... nasze zaręczyny :)

Daisy, słoneczna 85, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku gratuluje! Bardzo ladny wynik. My w lutym 2015r bedziemy mieli 2 lata od zareczyn dopiero :D a w pazdzierniku stuknelo nam 2.5 r razem ;)

Sloneczna, wszystko o czym napisalas na szczescie mnie nie tyczy. Nie wiem tylko jak zejsc z mojej ulubionej kawy :/ no ale jakos to ogarne moze bede pila tylko pol kubka :D

Bede potem bo musze mloda do szkoly odstawic :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm... razem to my jesteśmy 10,5 roku :)

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja bylam kawoszem strasznym- do pierwszych mdlosci i wymiotow ktore zaczely sie ok 6 tyg:)

teraz pije mama coffe-na allegro sa tanie. karmelowe , waniliowe, bardzo dobre;)

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, wlasnie ja tez wpadlam na pomysl z mama coffee :) Kiedys byl ten boom i reklamy lecialy dzien w dzien, a teraz juz mozna o tym zapomniec :) Ale kupie sobie. Ja bym chciala pic moja ulubioną kawę non stop hihi choc pewnie tak jak mowisz zaczna sie jakies tam dolegliwosci wieksze i dupa :D
    Wczoraj wieczorem znowu bardzo mnie bolal caly dol, masakra, ale apap baaardzo szybko pomogl. Dzis to juz musowo do apteki :)
    Dzis sobie siknelam znowu na test z allegro i ta kreska wciaz slaba, ale widoczna. Naprawde, wczoraj na tej 25tce pink express kreska byla mocniejsza niz na wszystkich allegrowych wysikanych przeze mnie testach razem wzietych :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy a idziesz jutro na bete? nie denerwuj sie tylko:)

Dziewczyny pamietajcie ze od dzis proszki Lovela w BIedronce sa tanio a od 17 listopada posciel i przescieradla

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3820,name,posciel-niemowleca

ja sobie kupie z Kubusiem:) mam juz jeden komplet ale i tak trzeba miec ze 2.

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy pewnie zuzylas cały zielony barwnik w czasie sikania :) musisz poczekać i uzupełnić zapasy :)
    Ja długo po terminie robiłam test i wtedy tez była blada krecha :)
    Ona już nie zniknie!! :) spoko luzik :)

Tygrysku gratulacje :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    jak tak patrzę na te Wasze wyprawki, to mam ataki paniki, bo ja jeszcze nic nie mam :P
    U nas na lutówkach to niektóre maja już wszystko gotowe, nic tylko rodzić :D A ja jakoś się zebrać nie mogę. Zamiast dziecku, to sobie bluzę wczoraj kupiłam na showroomie ;D
    kochanie nie jesteś sama.. ja też w szarej i dalekiej ... ale jak wyzdrowieje to ruszam w zakupy bo co dopiero bd jak znow mnie to cholerstwo złapie?

Sue lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku super zakupy i nie martw się.. będzie dobrze, aby odpoczywaj :)
    a co do wózków nie doradzę bo mam już swój wybrany :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, tak, ide jutro na bete powtorzyc :) I od razu sie do gina umowilam, bo nawet do niedzieli mi lutki nie starczy chyba, zostalo mi doslownie kilka tabletek. Wiem, ze nic nie bedzie widac i nie o to mi chodzi, no ale jednak recepty na lutke sobie nie wyczaruję. A przynajmniej na spokojnie porozmawiam.

Wczoraj w koncu sie posmarowalam clotrimazolem, bo mi moje swedzenie wyszlo ze srodka na zewnatrz :D. Juz na poczatku swedzenia przeszlo mi przez mysl, ze moze sie udalo, bo od czau moich bojow z szyjka w 2012 roku, nie mialam zadnych problemow z infekcjami itp. A tu proszę :D Ale tez po czesci myslalam ze to moje hpv wrocilo, bo przeciez oslabiona bylam ostatnio, katar mialam dwa dni i gardlo mnie bolalo tez dwa dni :D

Aaaaa w koncu udalo mi sie jakis logiczny suwaczek ustawic. Teraz jestem sliczna jak Wy <3 <3 <3

A co jeszcze mi sie przypomnialo, moj mi wczoraj przyznal sie, ze nie bral juz 2gi msc ani flegaminy ani wit C, ani tego Fertility, ktore tak namietnie lykal przez pare miesiecy, bo mu sie skonczyly i zwyczajnie nie po drodze bylo mu do apteki. :D

Naprawde nie wiem jak nam sie udalo zaskoczyc :D Choc wydaje mi sie, ze ten castagnus tez mogl jednak pomoc, pomimo, ze zaczelam go brac dopiero w 15dc! A owulke mialam w 21dc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:08

mizzelka, Sue, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, dobrze wiedzieć, że jak będę w czarnej dupie, to przynajmniej Ciebie tam spotkam ;))
    I razem z niej wyjdziemy kupując wyprawkę raz-dwa :)

mizzelka, Daisy, Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde takie promocje a ja zablokowana w domu :(

a o sroce tez sobie czytam :D fajnie opisuje te produkty ;D

Tygrysku Gratuluję stażu :)

a Daisy fajnie zorganizowałaś powiadomienie rodziny :) u mnie była cisza a szkoda.. aż miło się czyta :)

będzie dobrze teraz trzeba sie wyluzować i relaksować :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mizzelko, dobrze wiedzieć, że jak będę w czarnej dupie, to przynajmniej Ciebie tam spotkam ;))
    I razem z niej wyjdziemy kupując wyprawkę raz-dwa :)
    dokładnie hahhaha :D mamy słomiany zapał widzę albo po prostu nie wiem..
    ale damy radę :D jeszcze nie ma stycznia hahah :D

Sue lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    a u Nas dziś dzień dobry :P czuję się tak jakbym wgl. nie była w ciąży..gdyby nie częste odbijanie i mini mdłości to bym o ciąży zapomniała, nawet piersi już praktycznie nie bolą i są jakieś oklapłe..albo mi się zdaje..Mam nadzieję, że z Maluchem wszystko OK a do wizyty jeszcze 14 dni..ale nie ma innej opcji niż ta, że musi być dobrze <3 !!
    pogodnego dnia <3

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko na pewno jest super :) i maluch jeszcze pokażę swoją obecność, nic tylko się cieszyć że ci nic nie dokucza :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ja zaczęłam wymiotować w drugim trymestrze i wymiotowałam aż do chyba 19 tygodnia!! :) Więc lepiej nie chwal dnia przed zachodem słońca :)

Piękny dzień dziś we Wrocławiu, na 14 mam kosmetyczkę, może pójde na spacerek ;)

Maluszek mnie zaczepia, kochany mój :)

Daisy, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczyny mi to sie az plakac chce! Do tej pory nie wierze, ze sie udalo! Jejciu, a Wy kiedy uwierzylyscie? Od razu, po becie, po wizycie? <3

Ale czas leci, patrzcie, jestem w końcu Z WAMI!!! <3

Magda_lena88, Krokodylica, Tygrysek, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ