Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za info o wodzie! Ja dzis nalalam sobie litrowy kubek wody zywca i wkropilam pol cytryny jeszcze popijam
Co do hascoviru to faktycznie polykanie tabsow jest bardzo silnie niewskazane w czasie ciazy, zwlaszcza w 1 trymestrze, bo ponoc one moga przenikac gdzies tam, a masc nie bo nie idzie do krwi ani do lozyska. Wyczytalam jeszcze ze sudocrem mozna uzywac na to. Ale to jest masc na odparzenia, nijak nie moge tego polaczyc
A u nas dyskusja trwa pt. Rower, fitness i basen w pierwszym trymestrze ciazy. Jakie macie o tym zdanie? Bo jedna kolezanka wymienila te 3 wlasnie sporty ze po weekendzie sie za to bierze wiec wspomnaialam ze nie jest to chyba najlepszy pomysl. To mi sie oberwalo, bo przeciez chodzi Jej o rower stacjonarny, o joge i o ozonowany basen. Eh ciezkie zycie na fiolecie, hormony buzuja!diamonds lubi tę wiadomość
-
rower o tyle nie zalecany ze mozesz spasc albo nierowne powierzchnie, wstrzasy itd.
o basenie polozna mowila ze nie widzi przeciwskazan jesli ktos chce sie pochlapac:) tylko latwo zlapac grzybice no ale tez latwo wyleczyc:)
ja bym Daisy teraz uwazala mocno- zeby Ci sie trofoblast nie odkleil:) -
Sloneczna ja to mam zakaz teraz cwiczen jakichkolwiek. Nawet siatka z zakupami powinna znajdowac sie w rekach ukochanego
Najbardziej szkoda mi cory bo nie moge jej ponosic, a zawsze to lubilam, no ale wazy swoje 25kg. Klopot z psami bo skacza, staram sie je odzwyczajac od tego. Jeden ma prawie 40 kg, a drugi ponad. Po zimie jak tylko zejdzie snieg stawiamy od razu ogrodzenie i psiaki ida na dwor boje sie co bedzie jak bede z brzuchem a na mnie skoczy z milosci takie 40kg..
Co do cwiczen to gin mowila ze raczej 2 trymestr a i tak nie wiadomo. No najwyzej bede chodzic na spacerki choc teraz w ogole nie chodze. Po pierwsze srednio moge tyke spacerowac, po drugie chyba zasnelabym w drodze, po trzecie nie mam z kim a sama lazic nie bede, z psami nie pojde 2ma bo nie poradze sobie
W ogole to jak wrocilam z mala ze szkoly to powiesilam kurtke w lazience na uchwycie na szlafroki
Moj sie smieje ze niedlugo znajdzie mnie w przedsionku na buty bo zapomne gdzie jest lozko.Sue, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Daisy, co do ćwiczeń to tak jak pisałam kilka stron wcześniej - jeśli kobieta ćwiczyła dużo przed ciążą i była bardzo aktywna, a ciąża nie jest zagrożona, to nie ma powodu, żeby przeleżeć te kilkanaście tygodni. Po prostu trzeba ćwiczyć delikatniej, nie przemęczać się, przegrzewać i kontrolować puls (nie powinno być więcej niż 140 uderzeń na minutę.
No ale przede wszystkim, najpierw zapytać lekarza czy można. Mnie nie pozwolił tylko biegać, chociaż moim zdaniem to bzdura, bo wszędzie (nawet w książkach o ciąży) piszą, że jak się biegało przed, to do 5-6 miesiąca można kontynuować, ale delikatniej.
Ja w pierwszym trymestrze ćwiczyłam, chodziłam na siłownię, ale też delikatniej i mniej - bo większość I trymestru przespałam
W II chodzę na aerobik, siłownię, maszeruję i ćwiczę w domu. W III teżDaisy, diamonds lubią tę wiadomość
-
Dziś mieliśmy badania w poradni genetycznej i tak: Maluszek ma 58,7 mm serduszko bije FHR 173ud/min, wg. USG mamy 12t+3dz. NT 1,6mm. NB(+) Na tym etapie z USG wszystko OK za 2 tyg do odbioru wyniki badań genetycznych z krwi i mam nadzieję, że one też wyjdą OK - nie ma innej opcji
W sumie myślałam, że to jakoś dłużej potrwa a tutaj raz dwa i było po wizycie. Jeszcze rozmowa z panią genetyk, która wyglądała na zasadzie wypełnienia ankiety no i umówienia się na za 2 tyg jak będą wyniki z krwi.
A to Nasz Maluszek (trochę niewyraźny bo USG brzuszne, chyba już takie uroki brzusznego)słoneczna 85, Sue, Rybeńka, Krokodylica, Daisy, merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dzidziulku Pięknie się ciociom forumowym zaprezentował
Magda_lena, bardzo podoba mi się Twoje podejście! Tylko brać z Ciebie przykład, dziecko odczuwa Twoje emocje i na pewno dzięki temu sobie spokojnie rośnie!
Trzymam kciuki za wyniki badań, na pewno wszystko będzie dobrze.
Ciekawe czy chłopczyk czy dziewczynka będzie Chcecie wiedzieć?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Cudnie Magdalenko śliczna ta Wasza dzidziaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Dziewczynki udało się!!! Dostałam maila ze w ramach ukłonu w stronę klienta przyjmą moja reklamacje jejku ale się ciesze
Krokodylica, merida17, Daisy, diamonds, słoneczna 85, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Magdalenka piękna dzidzia i gratuluję wizyty.
Rybeńko bardzo się cieszę że zrobią Wam ten wózek bo cholera mnie brała na tą sytuację.
Ja wody samej też nie lubię, nie piję w ogóle. Za to lubię herbatę, więc piję na zmianę: czarną, cytrynową, owoce leśne, malinową, itd. Albo sok ale taki własnej roboty, rozmieszam sobie z wodą i wypiję. Ale chyba nie piję 2 litry dziennie. Ciężko mi tyle wypić dziennie. -
nick nieaktualnySue! Wszyscy pójdą do kina, bo cały film o przytulaniu na dużym ekranie ale książki to gniot, im dalej w tomy, tym gorzej i tak słodko i rozowo co zrobić
Ja tez uwielbiam herbatę! Czarna, zwykła, gorzka ale teraz mogę sobie chcieć Mała nie trawi i tyle
Rybenko super wieści z tym wózkiem )))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:48
-
Madziu gratulacje piekne dzieciatko! ♡♡♡
Rybenko swietne wiesci z tym wozkiem! Takze to zaden uklon a na pewno wiedza ze to ich wina Cokolwiek by nie bylo, jest super!
Oh do mojej wizyty jeszcze tyle dni...juz obgryzam paznokcie z nerwow haha. Nie no zartuje -
nick nieaktualny
-
Daisy i na pewno na Twojej wizycie będzie juz pięknie bijące serduszko! Zobaczysz :-*
Daisy lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Fantastyczne zdjęcie do albumu rodzinnego Madziu!
Rybeńka już widzę nas na kawie na Rynku w lato z naszymi wózkami Camarelo!!! Ależ będzie wypas!
Heeej! A ja to co????? Skoro mowa, ze spotkanie w lato, to ja tez tylko wozek muszą łaskawie mi wysłaćRybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pamiętam, że będziesz! Wszystko pamiętam. A jak Cię nie będzie, to zajadę do Ciebie i Ci złoję skórę!
Zapomniałam Wam napisać, że nad ranem coś dziwnego mi się działo. Sama nie potrafię tego opisać... To chyba skurcze? Twardnienie brzucha? Dziwne.Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
Merida, ja przeczytałam dwie części, przy czym drugą chyba nawet nie do końca. Gniot straszny. Ja do kina raczej nie pójdę na to, bo po 1. ledwo zmęczyłam książkę, filmu nie zdzierżę, po 2. na 14.02 mam termin porodu. A to data premiery
Rybeńko, bardzo dobrze z tym wózkiem. Też mi ukłon, ich obowiązek zasrany a nie ukłon!
Najważniejsze, że będzie zrobione!
Mnie boli dziś prawe biodro. Nie boli mnie tylko, jak na nim siedzę/leżę. Nie wiem o co kaman.
Jeszcze zasnęłam i spałam do 21, co ja w nocy będę robić, to nie wiem
merida17 lubi tę wiadomość
-
Hehe dziewczyny to już się nie mogę doczekać lata
Sue mnie też rozwalił ten tekst o ukłonie hehe no ale ważne ze zrobią i ze nie musze się już uzerac.
Co do bólu bioder to ja też to mam już od miesiąca czy dwóch. Zawsze w nocy boli albo prawe albo lewe i to czasem rwie aż do stopy. Lekarza pytałam i powiedzial ze to normalne, bo miednica tak jakby mięknie i się przygotowuje do porodu i ze to wina hormonów. Wiec chyba trzeba to przetrzymać jakoś.
merida17 lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs