Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTygrysku! Ja mam męża z Mazur i polowe rodziny, bo moja mama tez z Mazur u nas już trzy pary w rodzinie sa slasko- mazurskie taka tradycja
Widzisz w lato musimy sie spotkać, bo mamy tam taka mała wakacyjną chatę na końcu swiata wszystkie swoje wakacje spedzilam właśnie tam, nawet studiowałem w Olsztynie takie to fajne czasy byłyTygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tygrysku no jasne my co roku jezdzimy do takiej samej pani wynajmujemy cale pietro domu u niej na parterze (hm no parter w sensie ) i jestesmy mega zadowoleni
Kurde mam takie bole chyba to szyjka. Az siedziec nie moge tak mnie cofa zeby sie podniesc. Nic nie robilam, bylam tylko po core w szkole przed chwila. K**** o za bol nie do zniesieniadiamonds lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:no to grudzień będzie gorący bo ja na 4 dzień po dniu
A ja pierwszego czyli otwieram peleton.
Do Śląska mam dość daleko, bo jestem z Podkarpacia, więc raczej niestety nie spotkam się z Wami, daleko pchać ten wózek.
Rozbawiły mnie te Wasze odpadające brzuchy co je w rękach nosicie. Hehehehe. Ja swój czasem też rękami podtrzymuję. A teraz każdy kto mnie widzi reaguje "jaaaa ale ci brzuch urósł, normalnie rośnie z dnia na dzień większy". No ja nie wiem o co im chodzi.diamonds, Sue lubią tę wiadomość
-
A no i wczoraj pisalam Wam o tej kurtce w lazience. Dzis zrobilam cos lepszego cora konczy 13.10 lekcje a ja 12.45 siedze przy kompie i nic. W koncu dzwoni budzik a ja mysle kurde myslalam ze ona dzis konczy o 15. Zeby nie ten alarm to moje dziecko siedzialoby jeszcze w szkole albo by po mnie dzwonili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:09
-
diamonds wrote:Słoneczna tez tak mam, że jak chodzę to żółwie i ślimaki mnie wyprzedzają
Najchętniej zainwestowała bym w jakiś pas podtrzymujący brzuch bo czasem wydaje mi się że odpadnie. I chodzę trzymając go w rękach
A tak w ogóle to dzień dobry
Znów idę do lekarza z małą.
Znów będę lżejsza o 100 zł za samą wizytę. Nigdy jej nie było nic w uszy od dwóch dni wspominała, że ją coś boli. Wczoraj zauważyłam, że kilka razy coś muszę do niej mówić a szeptu wcale nie słyszy
Więc uważam, że nie ma żartów i trzeba przebadać i leczyć.
Za przedszkole nie zapłacę tyle co za leki i lekarzy w tym miesiącu.
Ale trudno.
Przy dzieciach trzeba mieć zawsze rezerwę kasową na leki i lekarzy.
Zaraz Was nadrobię, ale muszę Ci to Diamonds napisać. NIe żeby Cię straszyć, broń BOże!! Jako dziecko często chorowałam na zatoki - przeziębienie zamieniało się na anginę, ta na anginę ropną a ta na zapalenie ucha. No i jak miałam 4-5 lat babcia zauważyła, że nie dosłyszę na prawe ucho.
Mama i babcia tak testowały, że właśnie mówiły do mnie szeptem, a ja nie reagowałam.
Poszła ze mną do laryngologa i okazało się, że zebrała się ropa na migdale, która gdzieś tam ten przewód uciska. To się nazywa chyba 3 migdał. Miałam to usunięte w szpitalu, bardzo szybko i prawie bezboleśnie. Miałam też dwa razy takie okropne badanie słuchu, że mi piszczeli czymś do słuchawek.
Słuch mam dobry, skończyłam szkołę muzyczną. Ale jeśli widzisz takie niepokojące oznaki, to idź jak najszybciej to lekarza. U mnie wycięcie tego 3 migdała spowodowało, że przestałam chorowaćdiamonds lubi tę wiadomość
-
Haha ja też rocznik 88 to jeszcze młoda i piękna ale szczupła to ja nigdy nie byłam.
Daisy a gdzie do Chorwacji jeździcie? My jedziemy w lipcu ze znajomymi i z dziećmi
Mizzelko jak tam po zakupach?
Co do uszka Maleństwa to ja nie pomogę ale faktycznie trzeba zapytać o wszystko.
Trzymam kciuki Diamonds :-*
Tygrysku ja też jeszcze nigdy na mazurach nie byłam i strasznie bym chciała tam się kiedyś wybraćdiamonds lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Nie wiem, ale będzie tam też druga mama z roczną córeczka i jak coś to mi pomoże.
Ja jakoś się nie boję. Moja znajoma w tym roku była z niecałym 3 miesięcznym synkiem nad morzem na 3 tygodnie i super wspomina. Powiedziała tylko ze trzeba się dobrze przygotować. Starać się wszystko przewidzieć na przód. Także myślę że damy rade.diamonds lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyDziękuję bardzo Kochane jesteście
Agatka ma lekkie zapalenie. Dostała krople i przy okazji pani dr oczyściła jej uszy.
Ona nie daje sobie polewać uszu podczas kąpieli zakraplam jej olejek rozpuszczający woskowine ale i próbuje czyścić 2x tyg patyczkami
okazało się że ona ma bardzo wąskie kanały słuchowe i woskowina jak to Pani dr powiedziała nie ma jak się ewakuować.
Aż mi było wstyd ile jej wyjęła tego.
kazała nam przychodzić raz na 3 m-ce żeby czyścić tym vacum
no i zaproponowała, aby odwiedzić ją też z Maluszkiem przy okazji jak będzie miało ok 3 miesięcy żeby mogła obejrzeć uszka i ewentualnie oczyścić
Już mi lżej bo ja jak zwykle mam milion czarnych scenariuszy przed oczyma.
Super, że się wybieracie na wakacje z Maluszkami
jeśli nic Dzieciaczkom nie dolega to uważam, że nie ma przeciwwskazań
Rybeńka, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak z jednym Dzieciaczkiem to nie jest trudno
moim zdaniem wszystko zależy od naszego nastawienia
moim zdaniem prościej jest wtedy, gdy liczy się na siebie a najgorszym rozwiązaniem jest nie mówić o swoich potrzebach partnerowi tylko wymagać od niego , żeby się domyślił a potem frustracja że jednak nie pomyślał
Więc ustalenie z góry obowiązków co do kogo należy i można jechać i przyjemnie odpocząć czy w ciszy mazurskich jezior czy też nad morzem.
Normalne, że życie się zmieni bo otrzymamy małą istotę za którą będziemy odpowiedzialni. I nie da się jej wyłączyć na kilka godzin żeby odpocząć.
Trzeba być wtedy na 120% ale uda się
Ja się boję czy dam radę zadbać i o Agatkę i o Maluszka żeby żadnego nie zaniedbać i tak żeby Aga nie czuła że ma młodszego rywala tylko jakoś pogodzić to wychowanie.
No takie mam ostatnio przemyślenia.
Nawet boję się, że obrazi się na mnie jak będę musiała leżeć w szpitalu z Maleństwem i bez niej.
muszę ją jakoś przygotować.
No i chyba siebie też
Przepraszam, że tak zaśmiecam ale im bliżej tym więcej obaw.
Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiamonds, nie zasmiecasz wspominasz o bardzo istotnych sprawach! Mysle, ze jak Agatce wszystko wytlumaczysz w odpowiedni/ zrozumiały dla niej sposób, to ona to zaakceptuje. Dzieci sa mądre i potrafią spokojnie dostosować do nowej sytuacji myśle, ze w trzy Kobietki dacie sobie radę, jak Muszkieterki
Rybeńka, Sue, diamonds, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!
Diamonds, bardzo się cieszę, że to tylko to jako dziecko duzo na uszy chorowałam i nikomu tego nie życzę!!
A Twoje przemyślenia są dla nas wazne!! My skupiamy całą energię i uwagę na jednym dziecku, a Ty będziesz miała dwoje, ktore tej uwagi bedzie wymagało tak samo. Myślę, że Twoja córeczka zrozumie, a jak ją jeszcze włączysz w opiekę nad maleństwem, to w ogóle poczuje się jak bohaterka!!
Moja mama mówiła mi, że jak się urodziłam, to teŻ miała dylemat czy moj brat nie bedzie zazdrosny. Ale jak np. poprosiła go, żeby mi umyl nóżki w trakcie kąpieli, to ponoc dumny jak paw. Nieważne, że mokry cały, ale szczęśliwy
Dasz radę na pewno. Najwazniejsze to pamiętać, że dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje!!
Jedziemy dziś z Tomkiem na wycieczkę pociągiem do moich rodziców
Buziaki Mamusiediamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane!
My w tym roku mieszkalismy pod Trogirem, ale zjechalismy cala Chorwacje wzdluz i wszerz. Nie wiem co bedzie w przyszlym roku bo w lipcu z brzuchem slabo jechac, a sierpien to miesiac pewnie niecaly dziecie bedzie mialo wiec tez lipa. Moze uda nam sie wyrwac w maju, kwietniu..naprawde nie wiem. Najwyzej przejda nam wakacje kolo nosa, tez nie umre.
Diamonds dobrze, ze z coreczka ok! A nie masz sie czego wstydzic, lepiej zeby raz na 3 msc isc do lekarza by oczyscil uszy niz pchac patyczki do uszu i nie daj boze zrobic dziecku krzyde.
Kochane milego weekendu Wam zycze. My dzis mamy juz gosci od 13 wiec trzeba bylo juz sie podniesc, z ciezkim sercem wstalam. Buziaczki! ♡♡♡diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdebrałam w końcu wyniki glukozy
Na czczo 87mg/dl norma 70-99
Obciążenie 75 g glukozy
po godzinie 90 mg/dl brak norm
po 2 godz 85 mg/dl norma <140
Nie znam się ale chyba dobre
myślałam że po takiej ilości wypitego cukru powinien się zwiększyć ale u mnie jakoś wszystko na jednym poziomie
w czwartek lekarz oceni