X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zbieram sie buziaki! ♡

Magda_lena88, merida17 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mam do Was pytanko :-) Nie bałyście się kontroli ZUSu na L4? Normalnie wychodziłyście z domku kiedy chciałyście?

Kasilka ja mam chodzace niby ale 8-15 sie nie ruszam:))

bo roznie z nimi bywa- jestem na dzialalnosci wiec szkoda by bylo jakby mi zabrali przez takie cos macierzynski czy kase ze zwolnienia- a oni lubia sie czepiac.

nie mialam kontroli od poczatku zwolnienia czyli od 1 grudnia- bo byloby cos w skrzynce.

wiem ze jak Cie nie ma to musisz pojechac i powiedziec co robilas

ale oni chodza w godzinach pracy Zusu podobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:57

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mam do Was pytanko :-) Nie bałyście się kontroli ZUSu na L4? Normalnie wychodziłyście z domku kiedy chciałyście?
    nie chce pocieszac ale zalezy tez od sasiadow.. u mnie gin pytal czy mialam kontrole ale i tak mam zaznaczone chodzące a nie lezace.. bo ostatnio facetka co chodzila do niego to miala aż 6 razy! ale to juz sprawka milego sąsiada.

kasika8303 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja tak samo nie wysypiam się, więc łączę się w bólu, a fachowiec niech wraca i poprawia aż do skutku a nie ;/

oo to i ja moze sie zapisze na tego Hippa bo malej wszystko z tej firmy kupilam, ladnie pachna :)

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy juz znacie polozenie to ciekawe co jutro mi gin powie :D :D

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam do tej pory kontrolę raz, na samym początku ciąży, nie zastali mnie i musiałam pisać wyjaśnienie do nich dlaczego mnie nie zastali (mimo że miałam L4 chodzące).
    Do czasu wyjaśnienia wstrzymują wypłatę świadczenia, a od złożenia wyjaśnienia mają na wypłatę jeszcze chyba 60 dni (?) i tak to trwało zanim dostałam pierwsze pieniądze od nich.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALA HANKA!!!!! :D napisze potem

Gosiak, merida17, mizzelka, Rybeńka, Evell, Sue, diamonds, Tygrysek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :) mam pytanie czy któraś odczuwała w drugim trymetsrze bół w okolicy pępka ? ost mnie tam pobolewa bardziej prawa strona od pępka zwłaszcza jak leże co to może być ? i wydaje mi się ,że pomału już chyba wkoncu wyczuwam ruchy w tych okolicach chociaż nie jestem pewna na 100%.Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Jej! Gratuluje!!!! :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wy juz znacie polozenie to ciekawe co jutro mi gin powie :D :D

O której trzymać kciuki?? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho Daisy GRATULACJE :)
    czekamy na wieści <3

meridko skrabie jutro o 16 poproszę o kciuki :) a dam znac wieczorkiem bo tam mam kawał drogi i zanim dojade itp

merida17, Krokodylica, Rybeńka, Sue, Daisy lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell mogą to być ruchy.. ja czułam takie smyrnięcia.. takie nizebyt nawet przyjemne jakby ktoś mnie "drapał" od środka :)

Evell lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie dostalam kase z zasilku chorobowego i cos mnie zastanawia bo powinnam miec za okres do 22 stycznia od 24 grudnia a mam do 16 stycznia :O i co chodzi? a na L4 na pewno bylo napisane 22 styczen.. bo akurat do dnia wizyty.. dziwne to dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ohoho Daisy GRATULACJE :)
    czekamy na wieści <3

meridko skrabie jutro o 16 poproszę o kciuki :) a dam znac wieczorkiem bo tam mam kawał drogi i zanim dojade itp

Załatwione ;) cierpię na nadmiar czasu ;)
    Tylko koniecznie daj znać, jak będziesz po :)
    Niektóre tu tez cierpią na bezsennosc :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak jak ja.. ale nie wchodzę na ovu bo bym juz calkiem nie spała a w dzien jak pijana chodzila :D
    mimo bólu i chrupania w kosciach staram się zasnąć :D aby mąz pyta rano: a to całą noc tak stękałaś? :D

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no to tak jak ja.. ale nie wchodzę na ovu bo bym juz calkiem nie spała a w dzien jak pijana chodzila :D
    mimo bólu i chrupania w kosciach staram się zasnąć :D aby mąz pyta rano: a to całą noc tak stękałaś? :D

My tez próbujemy zasnąć, tylko chyba tego nie widać :)
    Czasami kiepsko idzie :)
    Ja z natury chodzę późno spać od zawsze ;)
    Musze przyznać, ze na szczęście przysne czasami w dzień, a kiedyś to było zbyteczne- taka mała różnica ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy pięknie!!! Gratuluje :) oby tak zostało, bo to jeszcze bardzo wcześnie :)
    my dziś bardzo zalatany dzień i jestem juz wykończona. Chyba idę spać za chwile. Mizzelko to trzymam kciuki za jutro, a Ty trzymaj za mnie ;p ja mam też jutro wizytę ale na 20 dopiero.
    Magdalena A wy dzwoncie do tego fachowca i niech to zrobi porządnie!
    Miłego wieczoru Brzuchatki ;*

merida17, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Gratki kochana :*

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Evell mogą to być ruchy.. ja czułam takie smyrnięcia.. takie nizebyt nawet przyjemne jakby ktoś mnie "drapał" od środka :)
    A ja właśnie teraz czuje tak jakby mi ktos pukał tak delikatnie od środka i to takie delikatne jak narazie tylko wieczorem na chwile więc może to już to ??

Krokodylica, merida17, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, gratuluje :) To jeszcze bardzo wcześnie, ale mnie Karateka zapozował już w 14 tygodniu :) I od tej pory siusiak jak był, tak jest ;)

Evell, to mogą być ruchy, ja poczułam takie puknięcie, jakby ktoś palcem od środka postukał. Czasami to też przypominało gazy w jelitach ;) Ale nie szły za tym bączki :)
    Wybaczcie dosłowność ;)

Evell, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ