Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A, zapomniałam o najważniejszym - jeszcze zaciskam mocno nogi, bo 06.02 wychodzę za mąż i muszę dotrwać w dwupaku do tego czasu
Będę kończyć wtedy 39 tcmerida17, Evell, Gosiak, Rybeńka, diamonds, Krokodylica, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySue wrote:Daisy, gratuluje To jeszcze bardzo wcześnie, ale mnie Karateka zapozował już w 14 tygodniu I od tej pory siusiak jak był, tak jest
Evell, to mogą być ruchy, ja poczułam takie puknięcie, jakby ktoś palcem od środka postukał. Czasami to też przypominało gazy w jelitach Ale nie szły za tym bączki
Wybaczcie dosłowność
Super pocieszyłaś mnie bo to też właśnie podobne do tych gazów jakby a kidy się mniej więcej będą one nasilać w którym tyg ? bo jk narazie to tylko takie delikatne jest -
słoneczna 85 wrote:Kasilka ja mam chodzace niby ale 8-15 sie nie ruszam:))
bo roznie z nimi bywa- jestem na dzialalnosci wiec szkoda by bylo jakby mi zabrali przez takie cos macierzynski czy kase ze zwolnienia- a oni lubia sie czepiac.
nie mialam kontroli od poczatku zwolnienia czyli od 1 grudnia- bo byloby cos w skrzynce.
wiem ze jak Cie nie ma to musisz pojechac i powiedziec co robilas
ale oni chodza w godzinach pracy Zusu podobno
No ja też właśnie siedzę w domku między 8-15:30 bo wiem że w godz. urzędowania łażą -
Krokodylica wrote:Ja miałam do tej pory kontrolę raz, na samym początku ciąży, nie zastali mnie i musiałam pisać wyjaśnienie do nich dlaczego mnie nie zastali (mimo że miałam L4 chodzące).
Do czasu wyjaśnienia wstrzymują wypłatę świadczenia, a od złożenia wyjaśnienia mają na wypłatę jeszcze chyba 60 dni (?) i tak to trwało zanim dostałam pierwsze pieniądze od nich.
masakra, jak w więzieniu!!!! ja staram się siedzieć w domu do obiadu -
mizzelka wrote:ohoho Daisy GRATULACJE
czekamy na wieści
meridko skrabie jutro o 16 poproszę o kciuki a dam znac wieczorkiem bo tam mam kawał drogi i zanim dojade itp
Mizzelka kciuki zaciśnięte z całej siłymizzelka lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:a ja wlasnie dostalam kase z zasilku chorobowego i cos mnie zastanawia bo powinnam miec za okres do 22 stycznia od 24 grudnia a mam do 16 stycznia i co chodzi? a na L4 na pewno bylo napisane 22 styczen.. bo akurat do dnia wizyty.. dziwne to dla mnie.
Mizzelko mi też płacą dziwne kwoty!!! Za pół zwolnienia albo ostatnio miałam do 12.01 a zapłacili do 31.12. Już mi się z nimi nie chce walczyć. Ręce opadają z tym ZUSem w Polsce. -
nick nieaktualnyEvell wrote:Super pocieszyłaś mnie bo to też właśnie podobne do tych gazów jakby a kidy się mniej więcej będą one nasilać w którym tyg ? bo jk narazie to tylko takie delikatne jest
Evell delikatne, bo dzidzia mała
Z każdym tygodniem bedzie inaczej
Mocniej, silniej, czasami bedzie przestuj i zbieranie siły na dalsze kopy
A pewnego dnia stwierdzisz, ze z brzucha wystaje Ci nozka albo wystaje wypiety tyłek
Chyba nie da sie tego przełożyć na konkretne tyg, bo każda dzidzia innadiamonds, Evell, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:A ja właśnie teraz czuje tak jakby mi ktos pukał tak delikatnie od środka i to takie delikatne jak narazie tylko wieczorem na chwile więc może to już to ??
Evell to to Ruchy na 100%
Amelka dziś cały dzień wariuje, już mówię do niej, o co chodzi? Mam coś zjeść? Ale nic dalej buch kop, buch puknięcie. Kładę rękę to cicho-ciemna ciszadiamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPójdę spać jak ogarnę trochę.
Cały dzień na sali zabaw.
Mam dość.
Na szczęście Agatka padła i już śpi. wybiegała się, pobawiła i mam chwilę na doczytanie
Czekam na wpis Daisy dołączyła do cukierkowej strony mocy na forum
Bynajmniej tak zrozumiałam
A Ty Merido jak po lekarzu. Powiedział coś czego dotąd nie wiedziałaś?
merida17, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No jestem jejku jejku. Opis z wizyty:
Przyjechalismy do Olszewskich o 14.30 wiec troche czekalismy. Mielismy na 15 ale polowkowe bylo przede mna i weszlismy 15.30. Pierwsze wrazenie Pani Doktor SUPER. Ogolnie sliczna zadbana kobieta, elegancka, pachnace piekne blyszczace wlosy, czarne. Usta czerwone i lakier. Kto by pomyslal ze jest noooo raczej starsza niz mlodsza
Usiedlismy, gadu gadu, pitu pitu, mowi ze najpierw przez brzuch, potem na fotel. Od razu pytam czy moglibysmy zaprosic chociaz na chwilke corke (siedziala na korytarzu i grala na tel). Slysze 'Nie ma problemu!'. Super! Cora byla z nami CALA wizyte . Pani wlaczyla usg i od razu do nas 'A plec chcemy znac?' 100% dziewucha, mowi . Ja od razu w ryk lzy laly sie strumieniami. Moj siedzial na krzesle z cora za moja glowa i patrzylismy razem w monitor, nie trzeba bylo sie wychylac itp . Wszystkie wyniki super.
Masa plodu 82g
Srednica glowki 2.22cm
Obwod glowki 8.74cm
Obwod brzuszka 7.07cm
Dlugosc kosci udowej 1.28
Dlugosc dzidzi 8.29cm
Nt srednia 2.33mm (2.29mm, 2.29mm, 2.41mm)
Serduszko 148bpm
Wszystkie narzady ok, jest po kolei wymienione.
Raport w wykresach jest, wszystko ok.
Wywiad ok.
Kosc nosowa obecna.
Lozysko przednia sciana wysoko.
Pepowina trojnaczyniowa.
Przeplyw zwykly.
Trisomia21 wg wieku 1:1092 wg wymiarow 1:3541
Trisomia18 wg wieku 1:12892 wg wymiarow <1:20000
Trisomia13 wg wieku <1:20000 wg wymiarow <1:20000
Takze WSZYSTKO JEST ZAJEBIASZCZO KOCHANE
Tp 22.07, dzis 14t0d wg usg
Badania na samolocie nie bylo potrzebne w koncu.
Dostalismy 7zdjec czarnych, 1 w 3d kolorowe brazowe normalnie jak z aparatu polaroid Do tego filmik
Ale normalnie plakac mi sie chce caly czas. Mamy pikolo ale teraz sa hydraulicy wiec czekamy az pojda
Moja radosc dzis nie ma konca. Moja mama piszczala chyba na pol dzielnicy przez telefon z radosci Tata tez super cieszy sie chcial wnusie. Rodzice mojego tez sie ciesza, no ale oni woleli chlopca. Moj troche zawiedziony ze nie bedzie gral w zabijanie na plejstejszon
Gin powiedziala ze na milion % dziewuszka. Nie wiem no jest specjalistka, dr nauk, fmf i inne, kobieta z wielkim doswiadczeniem. Uwierzylam jej na slowo. Ledwo przylozyla usg od razu pytala czy chcemy wiedziecdiamonds, Evell, Magda_lena88, Gosiak, merida17, Rybeńka, Tygrysek, kasika8303, Sue, słoneczna 85, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy
Gratuluję drugiej córeczki
A kolejnego potomka urodzisz płci męskiej co by przyszły niedoszły mąż miał z kim grać
Jeszcze raz gratuluję za świetne wyniki i piękną córeczkę
Starsza pewnie wniebowzięta
Super wiadomości
Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję
PS: jednak to wysokie ph moczu co do płci się nie sprawdza a ja musze czekać do pn..chociaż coraz bardziej mnie ta wizyta przeraża i stresuje idę do wyra poczytać bo właśnie ściągnęłam sobie z 6 tomów książki Bo kiedyś czytałam 1 i 2 mi wpadło w gust a teraz w bibliotece dostałam 9 i 10 to musze nadrobić wcześniejsze chociaż nie ukrywam wolę książki w wersji papierowej ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Dobrej nockimerida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny