X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku mnie od wczoraj wieczorem straszne bole lapia. Z prawej strony z tylu od nerki az do pasa i do przodu az po pachwine. Jutro ide rano oddac mocz na badania. Myslalam o panelu nerkowym ale nie wiem czy tu u mnie jest w ogole a rano odwozimy core i jedziemy z moim zalatwiac sprawy wiec glodna nie pojade siedziec w labie w pip czasu. No bol taki ze az mdli chwilami. Wzielam teraz apap i nie przeszlo :/. Wczoraj normalnie jak lezalam to mysle kurde co mnie tak boli. Zmienilam pozycje i dupa,dalej bolalo. W nocy to majtalam sie po lozku nie wiedzac jak lezec. I do tego boli mnie chyba jajnik przy sikaniu? Az zeby ulzyc to podtrzymuje brzuch :/ yh grrrrrr.

Ja jutro zaczynam 20tc ;)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak potwierdzisz to w prywatnej wiadomości wyślę Ci mój nr telefonu :)

Edit. Juz na fb do Ciebie napisałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:04

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to może do lekarza trzeba. Z nerkami w ciąży nie ma żartów. Któraś z dziewczyn miała rwe kulszowa? Czy coś raz nerkami. Tak to się chyba nazywa. Może się wypowie jak to boli. Nerki zawsze promieniuja.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze to moze byc wlasnie kolka nerkowa ktora lubi w ciazy wlasnie sie robic. Malo picia, jakas tam dieta i sie robia te krysztalki. No ale wujek google mnie nie zdiagnozuje..takze rano sikam do pojemniczka i zajezdzam po drodze do labu. Wiecej nic bez wynikow bo i tak mi lekarz kaze robic najpierw wyniki a potem jakies badania. No nie wiem usg jakies czy cos ale to juz urolog chyba. Bede dzwonic z wynikami do tesciowej ona mi powie co tam wyszlo i zadzwonie do gina i zobaczymy co tam. No bol jak chwyta to jest masakryczny.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ojej, wspolczuje rozdzielenia z dzieckiem.

dzieki dziewczyny ze pamietalyscie o mnie :) teraz juz mam nr do Tygryska to w razie W dam znac smskiem co i jak :)

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, kółka nerkowa. Mylę się albo Rybenka miała.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych dzieci w ramionach. Ja to mega niecierpliwa jestem, jak sobie cos zazycze to musze miec tu i teraz. Pamietacie moje mozolne starania..prawie poltora roku, myslalam ze zwariuje(!). Teraz niekiedy mysle nadal o tym,jak to mozliwe ze sie udalo. Bylyscie przez ten caly czas dla mnie ogromnym wsparciem. Nigdy Wam tego nie zapomne ♡♡♡

Tygrysek, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze mieć tu teraz zaraz jak AE coś ubzduram. Ale z dzieckiem było inaczej, chyba psychicznie te 9 miesięcy się przydaje. Daisy u Ciebie to może ze względu tego ze wiesz czego się spodziewać.

Zjadłam pączka i zaraz mnie zgaga złapie. Idę spać chyba.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnej kolki nerkowowej. Raz tylko obudziłam się z okropnym bólem po prawej stronie. Taki ze nie umiałam wstać, oddychać ani chodzić tym bardziej. Ale po ok pół godzinie przeszło i juz nigdy się nie pojawiło. Więc nawet nie wiem co to było.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze na kolke nerkowa cierpiała Diamonds, jak była w ciazy z Agatka :)

Moja kuzynka tez miała i była z tydzień w szpitalu i jej zdaniem to ból gorszy od porodu, więc warto kontrolować i zapobiegać!

diamonds lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pomylilam, sorki Rybenka.

Witam się w takim wspaniałym dniu, jakim jest dla mnie wizyta u fryzjera! Jak mi tego brakowało...

Noc przespana z pauzami na siku. Objawów nadal brak.

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku najpierw fryzjer a potem dopiero rodzic hehe.

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku jutro jeszcze kosmetyczka, bo jak szympans nie pójdę rodzić.

mizzelka, Krokodylica, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja miałam rwę kulszową..
    złapała mnie w identycznym czasie! ból niezły.. nawet przekręcić się z boku na bok nie mogłam.. ból sięgał nawet do nóg i je blokował..
    Hania naciska ci na nerwy i stąd pewnie to cholerstwo

jeżeli chcesz odróżnić czy to kolka nerkowa czy znów rwa to niech mąż cię lekko uderzy w plecy na wysokości nerek. pod żebrami.. jeżeli nie wytrzymasz z bólu to kolka nerkowa.

Groszek ją miał.. to jak ona opisywała to naprawdę ból niesamowity, a już o oddaniu moczu mozna pomarzyc.

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ale Wam zazdroszcze tych dzieci w ramionach. Ja to mega niecierpliwa jestem, jak sobie cos zazycze to musze miec tu i teraz. Pamietacie moje mozolne starania..prawie poltora roku, myslalam ze zwariuje(!). Teraz niekiedy mysle nadal o tym,jak to mozliwe ze sie udalo. Bylyscie przez ten caly czas dla mnie ogromnym wsparciem. Nigdy Wam tego nie zapomne ♡♡♡
    a ja ci nie zapomnę twojego wsparcia i twojej wiedzy... dużo mi pomogłaś :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds miała też rwę.. ehh. cholerstwo jedne, ale trzeba jak najwiecej lezec na twardym podłożu, nie za miękkim i powoli powoooli wyjdzie to cholerstwo :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku przygotowania pełną parą widzę :D też bym sobie w sumie zrobiła takie małe SPA :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie chyba dopadla ta rwa kulszowa... Nigdy nie mialam z tym problemu a teraz sie przypaletalo, boli jak cholera.
    Jakies rady co z tym robic? Isc do lekarza? Czy samo przejdzie?

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Dzieki za rady jestescie kochane. Przykro mi ze czesc z Was przechodzila przez to rowniez..oddalam rano mocz do badan, zobaczymy co pokaze, ponoc podstawowe wyniki juz pokaza czy cos tam nie tak z nerkami. Ostatnie badanie mam z 9.02 wiec troche minelo i tam bylo caly czas ok, ale troche slabiej niz zazwyczaj. No zobaczymy. Jak cos tam pokaze to machne profil nerkowy. Dzis boli, jechalismy z moim na stacje to lecialam siku tak mi sie chcialo a tam 3 kropelki..a bol przy siusianiu yhhh.... :/

Po apapie juz troche przechodzi dzis, takze jest progres. Ale dalej ta prawa strona jedynie. No nic pozyjemy zobaczymy :)

Ale dzis slicznie u mnie za oknem :) Na dworze tez nawet ciepelko.

Juz bym chciala taka konkretna wiosne!!!

Ah no i witam sie w 20tc!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:24

Krokodylica, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No wlasnie mnie chyba dopadla ta rwa kulszowa... Nigdy nie mialam z tym problemu a teraz sie przypaletalo, boli jak cholera.
    Jakies rady co z tym robic? Isc do lekarza? Czy samo przejdzie?
    ja poszłam i dostałam leki : Mydocalm 50mg
    ale tylko na dwie doby, a leczenie powinno trwać około 7 dni, ale w ciazy nie bardzo..
    zalecił mi apap na ból ale gówno dawało za przeproszeniem..
    mi pomogała ciepła kąpiel.. chociaz na chwile było dobrze.
    i leż na twardym łózku.. im więcej tym lepiej.. wtedy te mięśnie tak nie pracują... po około tyg mi przeszło i tylko to dawało ukojenie.

Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ