X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku mnie od wczoraj wieczorem straszne bole lapia. Z prawej strony z tylu od nerki az do pasa i do przodu az po pachwine. Jutro ide rano oddac mocz na badania. Myslalam o panelu nerkowym ale nie wiem czy tu u mnie jest w ogole a rano odwozimy core i jedziemy z moim zalatwiac sprawy wiec glodna nie pojade siedziec w labie w pip czasu. No bol taki ze az mdli chwilami. Wzielam teraz apap i nie przeszlo :/. Wczoraj normalnie jak lezalam to mysle kurde co mnie tak boli. Zmienilam pozycje i dupa,dalej bolalo. W nocy to majtalam sie po lozku nie wiedzac jak lezec. I do tego boli mnie chyba jajnik przy sikaniu? Az zeby ulzyc to podtrzymuje brzuch :/ yh grrrrrr.

Ja jutro zaczynam 20tc ;)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak potwierdzisz to w prywatnej wiadomości wyślę Ci mój nr telefonu :)

Edit. Juz na fb do Ciebie napisałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:04

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to może do lekarza trzeba. Z nerkami w ciąży nie ma żartów. Któraś z dziewczyn miała rwe kulszowa? Czy coś raz nerkami. Tak to się chyba nazywa. Może się wypowie jak to boli. Nerki zawsze promieniuja.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze to moze byc wlasnie kolka nerkowa ktora lubi w ciazy wlasnie sie robic. Malo picia, jakas tam dieta i sie robia te krysztalki. No ale wujek google mnie nie zdiagnozuje..takze rano sikam do pojemniczka i zajezdzam po drodze do labu. Wiecej nic bez wynikow bo i tak mi lekarz kaze robic najpierw wyniki a potem jakies badania. No nie wiem usg jakies czy cos ale to juz urolog chyba. Bede dzwonic z wynikami do tesciowej ona mi powie co tam wyszlo i zadzwonie do gina i zobaczymy co tam. No bol jak chwyta to jest masakryczny.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ojej, wspolczuje rozdzielenia z dzieckiem.

dzieki dziewczyny ze pamietalyscie o mnie :) teraz juz mam nr do Tygryska to w razie W dam znac smskiem co i jak :)

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, kółka nerkowa. Mylę się albo Rybenka miała.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych dzieci w ramionach. Ja to mega niecierpliwa jestem, jak sobie cos zazycze to musze miec tu i teraz. Pamietacie moje mozolne starania..prawie poltora roku, myslalam ze zwariuje(!). Teraz niekiedy mysle nadal o tym,jak to mozliwe ze sie udalo. Bylyscie przez ten caly czas dla mnie ogromnym wsparciem. Nigdy Wam tego nie zapomne ♡♡♡

Tygrysek, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze mieć tu teraz zaraz jak AE coś ubzduram. Ale z dzieckiem było inaczej, chyba psychicznie te 9 miesięcy się przydaje. Daisy u Ciebie to może ze względu tego ze wiesz czego się spodziewać.

Zjadłam pączka i zaraz mnie zgaga złapie. Idę spać chyba.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnej kolki nerkowowej. Raz tylko obudziłam się z okropnym bólem po prawej stronie. Taki ze nie umiałam wstać, oddychać ani chodzić tym bardziej. Ale po ok pół godzinie przeszło i juz nigdy się nie pojawiło. Więc nawet nie wiem co to było.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze na kolke nerkowa cierpiała Diamonds, jak była w ciazy z Agatka :)

Moja kuzynka tez miała i była z tydzień w szpitalu i jej zdaniem to ból gorszy od porodu, więc warto kontrolować i zapobiegać!

diamonds lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pomylilam, sorki Rybenka.

Witam się w takim wspaniałym dniu, jakim jest dla mnie wizyta u fryzjera! Jak mi tego brakowało...

Noc przespana z pauzami na siku. Objawów nadal brak.

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku najpierw fryzjer a potem dopiero rodzic hehe.

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku jutro jeszcze kosmetyczka, bo jak szympans nie pójdę rodzić.

mizzelka, Krokodylica, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja miałam rwę kulszową..
    złapała mnie w identycznym czasie! ból niezły.. nawet przekręcić się z boku na bok nie mogłam.. ból sięgał nawet do nóg i je blokował..
    Hania naciska ci na nerwy i stąd pewnie to cholerstwo

jeżeli chcesz odróżnić czy to kolka nerkowa czy znów rwa to niech mąż cię lekko uderzy w plecy na wysokości nerek. pod żebrami.. jeżeli nie wytrzymasz z bólu to kolka nerkowa.

Groszek ją miał.. to jak ona opisywała to naprawdę ból niesamowity, a już o oddaniu moczu mozna pomarzyc.

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ale Wam zazdroszcze tych dzieci w ramionach. Ja to mega niecierpliwa jestem, jak sobie cos zazycze to musze miec tu i teraz. Pamietacie moje mozolne starania..prawie poltora roku, myslalam ze zwariuje(!). Teraz niekiedy mysle nadal o tym,jak to mozliwe ze sie udalo. Bylyscie przez ten caly czas dla mnie ogromnym wsparciem. Nigdy Wam tego nie zapomne ♡♡♡
    a ja ci nie zapomnę twojego wsparcia i twojej wiedzy... dużo mi pomogłaś :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds miała też rwę.. ehh. cholerstwo jedne, ale trzeba jak najwiecej lezec na twardym podłożu, nie za miękkim i powoli powoooli wyjdzie to cholerstwo :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku przygotowania pełną parą widzę :D też bym sobie w sumie zrobiła takie małe SPA :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie chyba dopadla ta rwa kulszowa... Nigdy nie mialam z tym problemu a teraz sie przypaletalo, boli jak cholera.
    Jakies rady co z tym robic? Isc do lekarza? Czy samo przejdzie?

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Dzieki za rady jestescie kochane. Przykro mi ze czesc z Was przechodzila przez to rowniez..oddalam rano mocz do badan, zobaczymy co pokaze, ponoc podstawowe wyniki juz pokaza czy cos tam nie tak z nerkami. Ostatnie badanie mam z 9.02 wiec troche minelo i tam bylo caly czas ok, ale troche slabiej niz zazwyczaj. No zobaczymy. Jak cos tam pokaze to machne profil nerkowy. Dzis boli, jechalismy z moim na stacje to lecialam siku tak mi sie chcialo a tam 3 kropelki..a bol przy siusianiu yhhh.... :/

Po apapie juz troche przechodzi dzis, takze jest progres. Ale dalej ta prawa strona jedynie. No nic pozyjemy zobaczymy :)

Ale dzis slicznie u mnie za oknem :) Na dworze tez nawet ciepelko.

Juz bym chciala taka konkretna wiosne!!!

Ah no i witam sie w 20tc!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:24

Krokodylica, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No wlasnie mnie chyba dopadla ta rwa kulszowa... Nigdy nie mialam z tym problemu a teraz sie przypaletalo, boli jak cholera.
    Jakies rady co z tym robic? Isc do lekarza? Czy samo przejdzie?
    ja poszłam i dostałam leki : Mydocalm 50mg
    ale tylko na dwie doby, a leczenie powinno trwać około 7 dni, ale w ciazy nie bardzo..
    zalecił mi apap na ból ale gówno dawało za przeproszeniem..
    mi pomogała ciepła kąpiel.. chociaz na chwile było dobrze.
    i leż na twardym łózku.. im więcej tym lepiej.. wtedy te mięśnie tak nie pracują... po około tyg mi przeszło i tylko to dawało ukojenie.

Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ