X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy u mnie też była prawa strona boląca.. :<

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze przy chodzeniniu wlasnie mniej mnie boli a przy lezeniu bardziej :/ normalnie swira mozna dostac :D

Krokodylku przykro mi ze Ciebie tez tak boli :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po KTG i nic na razie nie zapowiada porodu. Małej jest dobrze, tętno ok, ruchy ok.
    Jednymi słowy (powtarzając się niemiłosiernie) czekamy z Natką na marzec :)
    Jej ojciec chce z nią pertraktować, pozwoliłam ale dopiero w sobotę wieczorem. On chciałby żeby do 5-tego się urodziła, bo potem on ma jakieś ciężkie rzeczy w projekcie który robi i wolałby już wolne :P

Daisy, diamonds, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry cioteczki :)co słychać ? u mnie pogoda do bani leje zimno,od rana mam jakieś mdłosci masakra.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się zaczytałam. U mnie dziś wiosna :-)

dziewczyny współczuję z tą rwą :-( co za dziadostwo!!!! Oby szybko minęło !!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy bo tak bywa :) ja jak rozchodziłam to nie było tak źle, ale jak już poszłam odpocząć to ból masakryczny... potem odpuscilam i robilam tak jak gadał: leżeć i leżeć i potem rzeczywiscie bylo lepiej :)

a u mnie słoneczko, zajechało wiosną :D

Tygrysku czyli córcia siedzi spokojnie:) ciekawe jak u Rybieńki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

W chwili wolnego mogę napisać.
    Czasem napisanie sms zajmuje mi 15 minut :-)

Malutka śpi a ja wtedy z nią.
    W międzyczasie i tak trzeba znaleźć czas na sprzątanie, pranie, prasowanie i zabawę po przedszkolu z Agatką żeby nie czuła się odtrącona.

Pan tata po powrocie do szpitala podziękował mi za to, że urodziłam mu śliczną córkę.
    Ogólnie mało się do niej dotyka. Ale nie wymagam tego.
    Przejął jedynie odprowadzanie i odbiór Agatki z przedszkola, traktując to jako obowiązek. Ale mam to w nosie. Niech się choć w tym nieco wykaże.

Mam szwy, w szpitalu już drugiego dnia nie brałam środków przeciwbólowych- choć położne chodziły kilka razy dziennie i częstowały nimi jak cukierkami :-)

Teraz jest trochę gorzej, bo zaczynają ciągnąć, ale da się wytrzymać. W zasadzie nie mam wyjścia. Królik bystrzak szył wszystko rozpuszczalnymi więc nie idę na zdjęcie :-)
    Ogólnie jest dobrze ;-)

Daisy, Tygrysek, Krokodylica, merida17, kasika8303, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy

kochana ja miałam tą kolkę i ból straszny. Wiązało się to z bakteriami w moczu. Więc nawet podstawowe badanie powinno już coś pokazać.
    Potem był posiew i antybiotyki.
    Oby to nie kolka.
    Dużo zdrowia dla Was :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Diamonds życzę pięknych chwil w domku z dwoma Córciami <3 - fajnie :)
    Daisy - mam nadzieję, że szybko Ci minie to coś :)
    oczekującym życzę lekkich i szybkich porodów <3
    A my dziś mamy wizytę - dopiero o 18 i dowiem się czy dołączę do grona słodkich mam :| Ciekawa jestem ile Młody przybrał na wadze bo na połówkowym był Kruszynką - ale ponoć w normie. 3majcie za Nas kciuki <3
    A dziś jak zwykle w dniu wizyty Młody od rana mało aktywny pewnie nadrobi jak będę czekała przed gabinetem i później po USG :P
    Pozdrawiam <3
    No i wiosna coraz bliżej <jupi> :)

diamonds, Krokodylica, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii wyboru imienia.
    Tego się nie spodziewałam.
    Moja mama zadzwoniła do mnie wczoraj dopytując jak Maleństwo będzie miało na imię- choć doskonale wiedziała.

No i wynika z rozmowy, że rozmawiała z pseudo Ciociami bliższymi i dalszymi stwierdzono iż UWAGA

Imię Alicja wybrane przez Agatkę dla siostrzyczki jest ohydne, okropne, nie nadające się dla dziecka tylko starej baby!!!
    Rozmowa była krótka. Powiedziałam, że całej rodziny nie zadowolę, ba! Nawet nie zamierzam się w tym kierunku starać!
    Powiedziałam również, że nie zamierzam nikogo o zdanie pytać ani o aprobatę.
    Ale tego się szczerze nie spodziewałam.
    i jeszcze zastanówcie się, bo to na całe życie i dziecko skrzywdzicie.
    Wiecie.
    Chyba mojej mamie odbiło, że powtarza mi takie bzdury od całej rodzinki.

Olewam to, bo wg mnie Alicja niczym nie skrzywdzi mojej córki .

Ludzie jak nie mają problemów swoich to się ich doszukują.
    Jeszcze ktoś miałby decydować o tym, jak urodzonemu w bólu dziecku mam dać na imię?!?

Daisy, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds dobrze ze choć troszkę się odzywasz. Jesteś silna kobietą! Podziwiam Cię. Dużo zdrówka życzę!

Ja czekam na swoją kolej u fryzjera, jestem tak podekscytowana, że teraz to mnie na pewno nie chwyca skurcze.

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!

Nie mam slow! Nie wypada zle sie wypowiadac o cudzej rodzinie, ale nosz k.... co za chamstwo! :/

A daj spokoj dobrze robisz. Olej ich i daj na imie tak jak chcesz. Nam tez sie bardzo podoba to imie! Jest sliczne.

Do mnie tez ciotka mowi A SKAD POMYSL NA TAKIE IMIE!? Z DUPY - az chcialo sie rzec ;)

Ty nie jestes na tym swiecie po to by dogadzac innym. No co za dramat, dramat!

A byl w ogole ktos u Ciebie w szpitalu? Cos pomoc, odwiezc zawiezc? Pan Tata sie pojawil poznac sie z dzieckiem czy dopiero jak wrocilas to sie przedstawil? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:19

diamonds, Evell lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds nie ma czym się martwić - ja sama osobiście nie widzę niczego dziwnego i krzywdzącego dziecko w imieniu Alicja - jest ładne :)
    Ciekawe co by te pseudo ciotki powiedziały na imię jakie dała synkowi moje siostry szwagierka a małego nazwali Edward..tutaj można trochę pomyśleć, że to takie trochę za stare imię i twarde dla dziecka ..no ale o gustach się nie dyskutuje i każdy nadaje takie imię jakie mu się podoba.
    Jednak ja uważam, że Alicja jest ładnym imieniem i nie ma w nim nic dziwnego jak pisałam powyżej..- szkoda nerwów lepiej puścić to mimo uszu :)

diamonds lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, a to dobre ;)

Pomyśl, że skoro Alicja (piękne imię poważnie) jest zbyt trudne, dziwne i do dupy ;) czy co tam z nim jest nie tak... to pomyśl ile ja bym się nasłuchała na temat Zojki ;) to jest dopiero szaleństwo i nie do pomyślenia, że można tak dziecko nazwać :D ha ha

Wybacz, ale się ubawiłam po pachy ;)

Wiem, że to wkurza, ale bez jaj! Sama dałaś sobie pięknie radę, a teraz imię nie tak :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu pan tata odwiedził nas.
    Przejął Agatkę w niedzielę.
    W poniedziałek odprowadził sam do przedszkola.
    Więc mu mózg chyba wraca do normy ;-)

Na razie boi się dotykać do Ali.
    ona jest drobniutka.
    Schudła w szpitalu te 10 % więc wychodziłyśmy z wagą 2840 g.
    Ale myślę, że nadrobi.
    Choć moja babcia zadzwoniła i powiedziała że na pewno mam słaby pokarm i dziecka nie wykarmię.
    Na ten czas nie odbieram już telefonów.
    Nie zamierzam tłumaczyć że to fizjologiczny spadek i po porodzie dopiero drugiego dnia, czyli w niedzielę miałam pokarm i do tej pory jest.

Z głupotą nie walczę, nie leczę jej. Głupoty nie ma co ratować. Sama wyginie ;-)

Lecę wywieszac pranie i prasować.
    Miłego dnia Cioteczki ;-)
    Dziękuję za miłe słowo ;-)

Daisy, mizzelka, merida17, Magda_lena88, Sue lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kciuki zaciśnięte, daj znać po wizycie.

Diamonds co za ludzie!!!!!!Przecież Alicja to śliczne imię! A poza tym co imdo tego jak córeczkę nazwałaś!? Olej ich wszystkich.

Tygrysku odprężaj się u fryzjera :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds piękne słowa, głupota sama wyginie!!!!! Co za ludzie!!! Wrrrrrr

c77352d493.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Daisy gratuluję kolejnego tygodnia! Współczuję bólu i trzymam kciuki, żeby to jednak było co innego niż kolka nerkowa czy rwa.

Diamonds - Alicja to piękne imię, a tak jak mówisz całej rodziny nie zadowolisz. Ciekawi mnie czy panu Tatusiowi w końcu wróci ten mózg na stałe czy tylko chwilowo.

Tygrysku pochwal się potem fryzurką :) Wypocznij sobie porządnie jeszcze przed tym porodem a co :)

Madziu kciukam za udaną wizytę :)

A my byliśmy na tym KTG - wyszło bardzo dobrze, powiedziałam położnej o moich obawach co do wód płodowych, że mam cały czas mokro i powiedziała, żebym skonsultowała to z lekarzem żeby on to sprawdził. No więc poszłam do takiego mega przystojnego lekarza(mojego akurat nie było)
    Powiedział, że to nie wody. Zbadał mnie na koźle, szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie 3cm i powiedział, że na 100% nie przenoszę ciąży. Zrobił jeszcze chyba masaż szyjki i jak wyciągnął rękę to polała się krew. Powiedział, że teraz to się może zacząć w każdej chwili :)
    Powiedział, że jak się zaczną teraz skurcze to mam od razu jechać do szpitala. No i że mam jeszcze męża zaatakować ;p

No więc zaatakowałam ;p haha i jeszcze przed chwilą znów odpadł mi kawał czopa tym razem krwisty. Od momentu tego badania boli mnie podbrzusze i czuję co jakiś czas skurcze krzyżowe. Czekam na rozwój akcji. Może dziś będzie mój dzień heheh :P

Daisy, mizzelka, merida17, Magda_lena88, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chcialam troche ponarzekac na mojego ale usunelam. Jeszcze przeczyta i bedzie awantura. Szkoda slow. Jestem niewolnicą.

Rybenko zaciskam kciuki badz dzielna!!! ♡

Ide robic obiad..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds polubiłam niektóre posty z tego względu że cię cholernie podziwiam i twoją cierpliwość :)
    ja sama chciałam Alicję :) jest to piękne imię :)
    jesteś silną i rozsądną kobietą, aż miło się czyta jaka jesteś opanowana :)
    i tak trzymać :)

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ