X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!
    Moze i masz racje z tym fikcyjnym/prawdziwym kontem na fb. Nie znam sie aż tak :)
    Osobiście jak trzeba to mogę i z mojego. Z drugiej strony co im do tego jakie imię wpiszesz, podajesz i tak maila itp
    Spoko! Zobaczymy co i jak ;)
    Zapros Natalka Tygrysek :) i Tygrysek zrobi już resztę :)

Cieszę sie, ze starsza czeka tak na młodsza :) i jestem tez ciekawa co bedzie potem ;)

Udana!
    Skoro po tak długim milczeniu postanowilas sie odezwać, to chyba nie ma już sensu bys czytała z ukrycia i nam sie przedstaw ;)
    Wiesz o nas wszystko, włącznie z tym, która śpi w majtach, a która bez ;)
    Przelamalas już wstyd, a jak wyrzucisz trochę bagażu z siebie, to bedzie Ci lżej.
    Daj nam szanse Ciebie poznać :)

Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy super że siostra czeka tak na Hanię :-)

a jak ogrodzenie, skończone?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zacznę od tego ze od zawsze chciałam mieć dzieci odkąd pamiętam wszystkie maluchy lgna do mnie a ja do nich:) obrazu po ślubie postanowiliśmy ze będziemy się starać o dziecko i tak do dziś.po roku niepowodzen zaczelismy się badać mąż ma trochę za mała ruchliwość plemników ale jest ok a ja miałam robione Hsg i mam jeden jajowod niedrozny i podwyższona prolaktyne zaczęłam brać bromergon i od nowego cyklu działamy bo teraz po Hsg musze brać antybiotyk.a dodam jeszcze ze mam już 30 lat mąż o 3 lata starszy.jak coś to pytajcie chętnie odpowiem bo tak sama o sobie nie wiem co jeszcze napisac:) a to ze jak widzę kobiety w ciąży to wyje pewnie wiecie ze swojego doświadczenia eh
    ps sorki za błędy bo z tel pisze
    miłego dnia zycze:)

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena! Jestescie z mezem i synkiem bardzo dzielni! Swoje przeszliscie ale grunt ze jest coraz lepiej! Trzymam za Was mocno kciuki!

Merida ja nie lubię różu i powiem że chyba dużo osób o tym wie bo jakoś mało różowego dostaję w prezentach hehe.

Jestem, podczytuję, tylko nie ogarniam na razie za bardzo.
    Niewyspana jestem jak cholera, Mała różnie, raz grzeczna a raz urządza maratony wrzasku (jak ciśnie kupsko i nie idzie).
    Wczoraj wieczór to w ogóle dała popis, do północy się darła. Po czym jak usnęła to spała do 5... pierwszy raz pięć godzin mi przespała! A od rana znowu marudna.
    Ja miałam w domu chorego męża, więc bałam się że pozaraża mnie i dziecko, mnie coś niby łapie od paru dni, ale jednak się trzymam, dziecko mam nadzieję że jest ok. A mąż już praktycznie wyzdrowiał, więc mam nadzieję że nic się u nas nie rozkręci więcej bo tego to już bym chyba nie ogarnęła...
    Wszystko przez męża rodzinę, u nich wszyscy chorzy, teściowie, szwagier z żoną i dzieckiem, a mój mąż pojechał tam na Święta i przytargał zarazę. :/
    Z drugiej strony ta choroba u nich wyszła nam na dobre bo teściowa jeszcze nie była w odwiedzinach, więc zamęcza mnie jedynie telefonami. ;) Ale nie sapie za uchem że to robię źle, tamto źle, a ja mam czas ułożyć się sama z moim dzieckiem.
    Żebym jeszcze tylko wyleczyła się zanim się naprawdę rozchoruję i będzie git.
    Acha - cyckiem nie karmię, nie mam pokarmu, próbuję jeszcze rozkręcić laktację, przystawiam laktator, ale ściągam max 20ml, podaję Żabie z butli a potem leci mm.
    Niestety po urodzeniu powróciły cholerny bóle głowy / migreny. :/

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Moim skromnym zdaniem musisz troszkę wyluzowac. Myśle, ze takie pisanie tutaj bardzo pomaga :) lepiej otworzyć sie przed kimś obcym niż przy kimś z rodziny. Ja o swoich problemach nikomu nie mówiłam, a pisanie bardzo pomogło. Nabralam dystansu do sprawy, nauczyłam sie cieszyć ciazami innych, bo wytlumaczylam sobie, ze z czasem bede Brzuchatka. Aż w końcu zaliczylam wpadkę, która wisi na cycku, a czas na spacer :) poza tym, poznałam tu super Dziewczyny, które kiedyś były obce, a teraz zdecydowanie już nie sa :(
    Ja na poczatku tez wstydzilam sie pisać na forum, a po setnym komencie przeszło!
    Nie ma co tu duzo myśleć przy tym ;) uda sie! Nasze forum przynosi szczęście i jestem pewna, ze trochę go tu dla Ciebie zostało :)
    Wiekiem sie nie przejmuj! Jestem starsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokusiu
    a Ty się wcale nie przejmuj złotymi radami teściowej.
    Słuchaj, bo może coś cennego podpowie, ale to Ty jesteś matką i Ty choćby metodą prób i błędów dowiesz się co dla Zuzi najlepsze.
    Czasem mam wrażenie, że wszyscy wiedzą wszystko lepiej dokoła.

Mam nadzieje że mąż jest za Tobą i potrafi wytłumaczyć swojej rodzicielce, że ciągłe nagabywanie nie jest wskazane :-)

Co do karmienia piersią ;-)
    grunt że nie jest głodna Zuzia :-)
    bez stresu :-)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    dziwnie jak się ujawniłaś po takim czasie. Ale tak jak pisze Merida, czasem lepiej komuś nie znanemu powiedzieć niż rodzinie a co gorsza dusić w sobie.
    Na Ovu jest mnóstwo podobnych dziewczyn, które na pewno dały by wsparcie albo cenną radę.
    Zresztą my tu też :-) żeby nie było ;-)

ciężko jest jak się co miesiąc nakrecasz, czekasz na dwie kreski. Ba! Zarzekasz się że test zrobisz dopiero po terminie, a masz zapas z allegro i zaczynasz testować już 8dpo ;-)
    Ale musi się udać :-)
    Mierzysz tempki? Prowadzisz wykres?
    Będziesz miała monitoring cyklu?

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelki
    gdzie jesteście?
    Co tam u Was słychać? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku przetrwam ten róż! :P
    A Wy nie chorować :)

Edit:
    My już w parku, to kończę. Diamonds ma racje z tymi dobrymi radami :) ja daleko od tych wszystkich ciotek to nie tak zle, ale czasami przez skypa mała steknie i już oj zrób tak, czy siak! Wrrr!
    Nauczyłam sie nie słuchać tak bardzo, ze jak kończą to ja nie wiem o czym gadaly :) ale to sporadyczne!
    Najwiecej wiedza Ci co dzieci nie maja lub dawno z nich wyrosli czyt. Tesciowa :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczyny na prawdę podnosicie na duchu;)ja to różnie raz sobie tłumacze ze kiedyś się uda i wierzę w to całym serduchem a za chwilę znowu wątpliwości i taka bezradność. Tak prowadzę wykres postaram się go udostępnić żebyście mogły ocenic go swoim experskim wzrokiem:) monitoringu nie miałam bo ten mój lekarz jest dziwny.planuje za jakieś dwa miesiące umówić się do kliniki naprotechnologii, podobno jest tam lekarz który działa cuda bez in vitro.
    Jeśli chodzi o rodzinę to większość jest ok czekaja cierpliwie
    Jej ale wam zazdroszczę tych waszych maluszków ale tak pozytywnie i wierzę że przyniesiecie mi szczęście:*
    u mnie dziś pogoda straszna jakaś wichura szaleje wrr

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds jak Ty to wszystko ogarniasz?! I to do tego sama? Super mama jestes. :)
    Maz jak to stwierdzil "nie wtraca sie". Ale ja sobie dam z kobita rade. ;) Teraz jestem juz pewniejsza siebie i z dzieckiem sobie lepiej radze wiec jak cos zacznie mowic to na pewno pojdzie kontra. :)

Tygrysku ja poprosze do grupy na fb. :)

udana mam nadzieje ze niebawem doczekacie sie swojego szczescia.

Ja zmienilam wczoraj Zuzi butle bo z tamtej duzo leci i mi sie krztusila i mama kupila mi taka ze musi possac mocniej i mniej leci i wiecie ze musze wrocic do starej? Z tej nowej tak cycka, cycka, az sie zmeczy i nie zje tyle ile powinna i wciaz jest krzyk i placz. I uspokajanie i dokarmianie po 4 razy... trzeba wrocic do starej butli i opanowac jakos to krztuszenie!

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ;-)

Jak zamierzasz wrócić do karmienia piersią to lepsza ta męcząca butla. Żeby Zuzia się nie nauczyła że lekko zawsze leci bo przy piersi będzie się niecierpliwic :-)
    Jak będziesz karmić już tylko butelką swoim mlekiem czy mm to ja też bym dziecka nie męczyła ;-)
    Niech je i nie krzyczy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    Ja wierzę, że Wam się uda.
    Dobrze że lekarz zaczął cokolwiek działać :-)
    Może to że się odezwałaś na forum Cię zaczaruje i za chwilę będziesz mogła ustawić sobie suwaczek i odliczać czas do spotkania z Maluszkiem.
    Tego Ci z całego serca życzę <3 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,
    piszesz, ze wojsko męża w dobrym stanie. A bierze jakies wspomagacze? U nas "by pomoc" Luby brał salfazin i wit C.
    Chociaż badania były na prawdę dobre. Moze nie zaszkodzi ;)
    I jak możliwość, to myśle, ze monitoring jest ważny.
    I jeszcze spytam, czy cykle masz krótkie/długie!? Ja miałam dość długie i ovulka była bardzo późno, więc moze tu tez jest problem, by trafić ;) moze takie detale decydują? Ja myśle, ze u nas tak było :) bo badania były ok, a nie szło!

Krokodylku,
    Ja ze swojej butli jestem zadowolona.
    Wyglada, ze leci idealnie ze smoka i ma rurke antykolkowa. Nie wiem, czy przypadkiem wpływa tez na tempo przepływu (pewnie nie), ale u nas sie sprawdziła. A moze, jak wspominałam już Zoya po prostu nie ma z tym problemu :)

Jednym słowem Zuzia Cie załatwiła i wie co to jest wygoda :D

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds do karmienia piersią nie wrócę bo pokarmu mam malutko, nie sądzę aby nagle mi poleciało dużo. Ale co odciągam to daję, niewiele ale zawsze coś. Ja butlę zmieniłam nie ze względu na cyca tylko na to krztuszenie, ale widzę że to nie przejdzie... Leniuszkowi się nie chce cmokać. ;)

merida to że ona jest wygodna to ja wiem, tylko ja na zawał zejdę jak mi się będzie tak krztusić mlekiem.

Dziewczyny co mogę na przeziębienie?? Mąż mi chyba sprzedał jakąś zarazę. :( Co mogę tak żeby małej moje mleko podawać?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    diamonds do karmienia piersią nie wrócę bo pokarmu mam malutko, nie sądzę aby nagle mi poleciało dużo. Ale co odciągam to daję, niewiele ale zawsze coś. Ja butlę zmieniłam nie ze względu na cyca tylko na to krztuszenie, ale widzę że to nie przejdzie... Leniuszkowi się nie chce cmokać. ;)
    Krokodylku, skąd wiesz, że masz mało pokarmu?
    Mała płakała po karmieniu, że głodna? Laktacje można ładnie pobudzić femaltikerem + częstym przystawianiem dziecka, ew. działaniem laktatora 7-7-5-5-3-3
    Zuzia nie ma dwóch tygodni jeszcze, wszystko jest do zrobienia :)

a tu art. o tym, że nie mierzy się ilości mleka laktatorem:
    http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

Tygrysek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dla rozrywki, może komuś się przyda:
    http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Dziecko-zasypia-w-42-sekundy.-Film-na-YouTube.-Hit-Internetu!-00003593

Tygrysek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, a skąd jesteś? (może pisałaś, ale jakoś ominęłam).
    Może warto się wspomóc też medycyną alternatywną?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze macie moc wiec możecie mnie zaczarowac:)
    Ja jestem z podlasia dokładnie to bialystok:) właśnie myślałam o monitoringu ale jakoś tak się nie składało.maż wcześniej brał salfazin a teraz bierze androvid plus myślicie że te witaminy są ok? A cykle zawsze miałam długie 30-36 dni a teraz jakis anomalie i mam różnie 22-25 dni i są mega obfite i bolące a ostatnio też miewam plamienia w środku cyklu niewiadomego pochodzenia.
    nad medycyna alternatywna nie zastanawiałam ale chętnie dowiem się więcej na ten temat, Gosia czy mogłabyś mi coś na ten temat powiedzieć? :)
    a może jeszcze powiem wam że mam doświadczenie z maluszkami bo długo byłam nianią. Opiekowałam się dziećmi w różnym wieku najmłodsza miała miesiąc najstarsza 9 lat;)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    nie dam rady nadrobić - mam nadzieję, że u Was dobrze i tylko dobrze.
    Samych pogodnych chwil dla już Mamuś :) i powodzenia dla brzuchatek :)
    Co do laktacji Krokodylku a może jeszcze się uda ;) ja walczyłam 2 dni z laktatorem i są efekty ..ściągam mleko już jakieś 9 dni (jak dobrze liczę) na początku to były kapki, później po ok 10/20ml z obu cyców a teraz z obu mam nawet i po 80ml .. a ściągam co 3h a pod wieczór co 2,5h..czasem ciężko jest w nocy bo chce się spać ale dla Synka wszystko <3 a tym bardziej, że dziś dowiedzieliśmy się, że Domiś toleruje już więcej mleczka i dziś dostawał już 7ml :) Nasze Dzielne Słoneczko <3
    pozdrawiam ;)

Gosiak, merida17, diamonds, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ