X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Trochę zajechałyśmy się w akcji :)
    mała za bardzo pochwaliłam bo juz w nocy tak ładnie nie śpi...
    ale dajemy radę.... tzn ja w miarę kontaktuje :D :D

mała trochę marudna. w tym tygodniu coś jej humor nie pasuje ale rano jak się uśmiechała do taty:)

kochana
    pewnie macie ten słynny skok rozwojowy :-)
    Poczekaj na nowe umiejętności po nim ;-) i zaraz wróci do Ciebie Twoja Milenka :-)
    Spokojnie :-) już chyba wszystkie to przeszłyśmy.
    Najważniejsze, że jest zdrowa :-) a z resztą damy radę :-)
    Bo jak nie my to kto?

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku :-)
    Jak Wasze chustowanie?
    Jak w ogóle Janeczka?
    Wysypiacie się? :-) Jak u Ciebie?

Mnie się udało nawet na dwie godziny na dwór wyjść :-)
    Bo mam czasem bunt w wózku, a w chuście słodko sobie spała ;-)
    Nie powiem, ale widok zachustowanego dziecka wzbudził niemałe zainteresowanie i uśmiech na twarzach ;-)
    Zdaje się, że to nie jest powszechne, ale bardzo pozytywnie odbierane :-) i to mnie cieszy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Dziś odebrałam wynik gbs i niestety mam dodatni co to wg znaczy ? ehh czy ja zawsze musze mieć takiego pecha ??:( dzwoniłam do gina ale nie odbiera matwie sie nie wiem czy mnie do szpitala nie skieruje ?;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powodu gbs nie skierują Cie do szpitala.
    Wiele dziewczyn jest dodatnia.
    To nic mega nadzwyczajnego, spokojnie.
    W czasie porodu zostanie podany antybiotyk.
    Z tego co pamietam, gdyby odeszły Ci wody, to w miarę szybko musisz sie zebrać do szpitala, a nie czekać do końca.

Tak czytałam, moze któraś jeszcze uzupełni to co naskrobalam :)

diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie dostac na fb? na ta grupe?

diamonds kochana dokladnie :)
    dzis moja spiaca krolewna zaliczyła sen ponad 4 h ciągiem - sukces :) i potem spala tez i tak do 8 i aktualnie po guganiu i przebraniu tez spi mi na kolanach i rekach :D

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hejka.Dziś odebrałam wynik gbs i niestety mam dodatni co to wg znaczy ? ehh czy ja zawsze musze mieć takiego pecha ??:( dzwoniłam do gina ale nie odbiera matwie sie nie wiem czy mnie do szpitala nie skieruje ?;(

Tak jak prawi Merida :-)
    Po odejściu wód trzeba być w ciągu dwóch godzin w szpitalu dla bezpieczeństwa dziecka. Podadzą antybiotyk i jak zdążą po dwóch godzinach kolejną dawkę.

Podobno co druga osoba ma ;-) tylko dopytaj w szpitalu w którym zamierzasz rodzic czy honorują wynik zrobiony w 32 tygodniu czy będziesz musiała zrobić aktualny ok 36 tygodnia?
    Spokojnie ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Ja pytalam moja gin i ona powiedziala ze gbs dopiero po 36tc przynajmniej u nas. No bo idziesz do szpitala w 40tc to 8tyg to baaardzo duzo.

Oh Evell spokojnie, to tylko gbs. 2h od odejscia wod do szpitala i sytuacja opanowana :) poprostu nie mozesz czekac w domu az do pelnego rozwarcia, pod opieka lekarzy wszystko bedzie ok.

Eh a u mnie jeszcze tyle czekania :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane,a tam mi jeszcze wyszly jakies inne bakterie w tym e coli i nablonki dosc liczne pałeczki nie wiem czy dzwnic do gina zeby mi antybiotyk przepisal ma to wplyw na dziecko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku a jakie dane na fb ? Jakie to forum ?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiaczku :-)
    Jak Wasze chustowanie?
    Jak w ogóle Janeczka?
    Wysypiacie się? :-) Jak u Ciebie?

Mnie się udało nawet na dwie godziny na dwór wyjść :-)
    Bo mam czasem bunt w wózku, a w chuście słodko sobie spała ;-)
    Nie powiem, ale widok zachustowanego dziecka wzbudził niemałe zainteresowanie i uśmiech na twarzach ;-)
    Zdaje się, że to nie jest powszechne, ale bardzo pozytywnie odbierane :-) i to mnie cieszy :-)
    Już jest ok ;) Nosimy się na razie w domu tylko, ale już nie ma płaczu - czasem nawet jak zaśnie, to pośpi w chuście 3-4h!
    Nasza też zaczęła bunt wózkowy, nie wiem skąd się bierze - a tak było fajnie ma spacerach - od razu zasypiała. A teraz płacz i albo się po jakimś czasie uspokaja albo musimy wracać biegiem do domu :( tez myślę o spacerach w chuście, ale musi zrobić się cieplej.
    Co do nocy - nie narzekam - śpimy razem w łóżku i mała w ogóle nie płacze, co jakiś czas chce jeść, więc jej podaję albo sama się obsługuje :D

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszukajcie na fb "Natalka Tygrysek" i dodajcie mnie do znajomych(zdjęcie mam takie jak tu). Reszta będzie się działa sama. Czekamy tam na Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:49

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to próbuje raz jeszcze udąstępnić wykres

https://ovufriend.pl/graph/933fcbb426b838529792ae17889c6c66

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mega szczęśliwa, po wczorajszych zawirowaniach nie ma śladu :-) Nowy gin REWELACJA :-) Więc tak 5 godz. siedziałam w przychodni ale się opłaciło :-) KTG najpierw nie wyszło bo Amelka urządziła sobie drzemkę, to dawaj do sklepu po słodkie. I powtórka ktg aby troszkę się poruszała. No i walnęła nóżką parę razy i poszło. Ciśnienie ma w granicach 150/100 to podobno super i 0 skurczy.
    Wczorajszego gina chyba pozwę a na bank będę chciała zwrot $$$$. Mała waży 2 kg, lekarz 3 trzy razy ją mierzył bo nie chciałam uwierzyć :-) Nogę ma 63,6 mm ( wczoraj niby było 53) i odpowiada ogólnie idealnie 33 tc. Ze szczęścia kupiłam pikolo :-)
    Łożysko na tylniej ścianie.
    Wód płodowych w normie- 17 więc też super.

Evell gin za 3 tyg zrobi mi to badanie i mówił że jak wyjdzie dodatnie to przy porodzie trzeba zastrzyk dostać i wsio, żeby się nie martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:19

udana, Evell, diamonds, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kasika mam nadzieje tylko ze moj gin wie co robi a wg to dziwne ze tak wczesnie mi kazal robic ten wymaz najwyzej powtorze pod koniec na dodatek zepsul mi sie komp i musze pisac z fona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika
    widzisz ten osioł źle pomierzył. 10 mm to dużo mimo wszystko, a może ma tak durnowato ustawione usg.
    Ale grunt że afi w normie, Amelia się uspokoiła, rośnie dziewczyna :-)

I Ty też na pewno szczęśliwa a my z Tobą ;-)
    Wiec pijemy kompot jabłkowy za Wasze zdrowie :-) bo bąbelki mogą przynieść bóle brzuszka.
    A tego unikamy :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dzieki kochane,a tam mi jeszcze wyszly jakies inne bakterie w tym e coli i nablonki dosc liczne pałeczki nie wiem czy dzwnic do gina zeby mi antybiotyk przepisal ma to wplyw na dziecko ?

Może masz jakąś infekcję przy okazji?
    Skontaktowałaś się z lekarzem?
    Napisz co postanowiłaś. :-)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell gin coś wspomniał że robi się wymaz między 33 a 37 tc. Sammyślał czy mi dziś nie zrobić, ale każe za 2 tyg przyjść. Tak zrozumiałam że wielkim błędem bynie było jakby dziś ten wymaz pobrał'

Diamonds no już obiecałam małej że ostatnie usg matka jej zafundowała. Nowy lekarz będzie chciał, będzie robił i już.

Amelka dziś pikolo dostała, jaka teraz pełnia szczęścia :-) ale tłumaczę chwilka jeszcze zabawy i spać idziemy bo 2 nocy nie zamierzam zarywać pod rząd :-)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, my tu prawie wszystkie na fonie piszemy ;)
    W jednej ręce dziecko, w drugiej tel- w ten sposob cwiczysz na przyszłość i uczysz sie, ze jedna ręka już zawsze zajęta ;) niebawem zobaczysz :)

Udana, nigdy nie prowadziłam wykresu. Jak miałam zacząć to robić, taka byłam już zdesperowana, to okazało sie, ze nie musze ;) dlatego tez sie nie wypowiadam ;)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak
    telefon po narodzinach to podstawa łączności ze światem ;-)
    Laptop odpalany tylko od święta, jak juz mnie tel denerwuje, a potrzebuję coś zrobić.
    A co tak telefon w dłoń i do przodu ;-)
    Kiedyś mogłam nie mieć go przy sobie, a teraz to zakrawa już o małe uzależnienie od Was ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Już jest ok ;) Nosimy się na razie w domu tylko, ale już nie ma płaczu - czasem nawet jak zaśnie, to pośpi w chuście 3-4h!
    Nasza też zaczęła bunt wózkowy, nie wiem skąd się bierze - a tak było fajnie ma spacerach - od razu zasypiała. A teraz płacz i albo się po jakimś czasie uspokaja albo musimy wracać biegiem do domu :( tez myślę o spacerach w chuście, ale musi zrobić się cieplej.

My na dworze byłyśmy jak było tak ciepło. :-)
    Na razie też wózek to podstawa ;-)
    A w domu tak ze 2 godz pośpi zamotana :-) jaka ulga wtedy jak odzyska się obydwie ręce ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ