Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kliniczne objawy niedoczynności tarczycy
męczliwość
duszność wysiłkowa
spłycenie oddechu
nadmierna senność
przyrost wagi mimo braku apetytu
ochrypły głos
osłabiona zdolność koncentracji
często pojawia się tzw. drugi podbródek
obrzęk szyi
zanikają dołki nad obojczykami
zaburzenia miesiączkowania
łamliwość i wypadanie włosów
przerzedzanie się brwi
suchość skóry
Ja z tych objawów mam kilka- senność,wypadające włosy,słabe paznokcie,okropnie sucha skórę no i przytyłam troche... Ale najlepiej zrobić sobie TSH. To kosztuje 22zł(przynajmniej u mnie) i jak masz między 1-2 to idealnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:02
-
a mialas badania 1 trymestru? toxo itd?
zawsze mowia zeby sprawdzic TSh bo czesto rosnie!
u mnie bylo 2,0 i tak mialam w sumie rpzed ciaza, no ale trzeba kontrolowac bo zeby hormonow dzidziusiowi nei zabraklo
ps- zapisalam sie na genetyczne z testem PAPPa jednak- we wt ide.
mam nadzieje ze bedziecie trzymac za nac kciuki
mam nadzieje ze ciaza sie rozwija normalnie i prawidlowo i serce bije dobrze.
mdlosci nadal sa, dzis tylko rano wymiotowalam teraz lepiej no ale jnak sa to chyba tez dobrze bo sa objawy..
ja to panikara jestem po tym szpitalu, mysle niewiaodmo co!
bede sie modlic.
moze wam sie wyda to smieszne- ale znalazlam patronke od spraw beznadziejnych Sw Rite i postanowilam ze bede sie modlic do niej o zdrowe dziecko.
MOdlilalm sie wtedy w szpitalu jak powiedzili ze serce wolno bije i zle to wrozy a za kilka dni serduszko bilo normalnie i ciaza sie utrzymala.
trzeba wierzyc bo to czyni cuda!
Groszek lubi tę wiadomość
-
a w ogole to wlosy teraz mam takie brzyskie- wypadac to mi wypadaly juz wczensiej,
niby teraz nie maluje ale jakies takei suche sie zrobily..
tez tak macie??
bo na pocztaku ciazy to bardziej mi sie przetluszczlay a teraz suche .......
musze isc podciac, ale to moze za 2 tyg jak mi mdloci i wymioty przejda bo glupio bedzie zwymitoowaac u fryzjera:) -
wlasnie u mnie włosy są cudne... i paznokcie super, a przed ciążą kruche byly a włosy ok.
przytyc przytyłam ale to przez to że za duzo jadłam ;/
no nic ja w skierowaniu nie mam chyb atego THS.. ale i tak place i tak... to sobie dopisze i ft3 i ft4 . tylko martwie sie że to już 9 tydz a ja dopiero sie obudzilam z tym ths.. -
Przyszłe Mamusie
1 - Sue - test był 10.06 termin na 14.02.2015
2 - Rudasek - test był 10.06 termin na 14.02.2015
3 - sloneczna 85 - test był 8.06 termin na 15.02.2015
4 - maja35 - test 11.06. termin na 19.02.2015
5 - anksunamun88 - test był 19.06 termin na 22.02.2015 (wg Belly)
6 - Rybeńka - test 23.06 termin 02.03.2015
7 - Kamelia - test był 24.06 termin 02.03.1015 (wg Belly)
8 - Tygrysek - test był 19.06 termin 03.03.2015 (wg Belly)
9 - mizzelka - test był 26.06 termin 09.03.2015 (wg Belly)
10- Katiś - test był 1.06 termin 09.02.2015
11- Gosiak - test był 1.06 termin 05.02.2015
12 - Groszek - test był 25.05 termin 02.02.2015
13 - Niunia86 - test był 02.07 termin 10.03.2015
14 - Krokodylica - test był 18.07 termin 31.03.2015 (wg Belly)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:45
-
no ale tak na logikę to już 9 tydzien i jeżeli bym miala cos z tarczycą to bym już poroniła.. a dziecko w 6t+3d było o odpowiednich wymiarach i dobrze pracowalo serce... w rodzinie nikt na to nie choruje... a takie objawy jak np sennosc itp to kazda z nas ma.. nie wiem po co ja panikuje :<
-
Ja na TSH ide jutro. Wyjściowe w 5tc miałam 23.... A norma do 2,5 w ciąży. Ostatnio było 6,3 ale po paznokciach już czuję,że chyba już w normie powinno być bo zawsze miękkie a teraz twarde Włosy mi się zaczęły strasznie przetłuszczać i trądzik mam. Mówią,że uroda się na dziewczynke psuje ale ja mam kilka przykładów z koleżanek,że miały na odwrót więc nie nastawiam się na żadną płeć (chociaż przydałaby się dziewucha bo u mnie 21 chłopaków i tylko 5 dziewczynek). Nadal nie wymiotuje i troszkę schudłam
I właśnie zauważyłam,że jestem "13" na liście. mam nadzieję,że ta 13 będzie szczęśliwa w przeciwieństwie do innych