X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Daisy test ujemny i temp spada :( szkoda..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj;-)

Jestem wystrachana tym TSH! Jaki wstyd;-( i to jaaa...
    Mialam toxo, hiv,hcv,hbs, mocze, morfologie i grupe krwi... chyba polece jutro zrobic!

Odnosnie wlosow, wypadaja troche, tak jak przed ciaza, paznokcie lepsze.. skora sucha i pryszcze.

Ja nie ide na testy pappa. Tylko mialam usg genetyczne, lek mi powiedzial ze jak beda watpliwosci to mnie wysle..

Sloneczna, nie wiedzialam ze bylas w szpitalu...wymioty, zagrozenie poronieniem? Wyszliscie calo:-)

Mysle ze nie bedzie wiadomo jeszcze co za plec...dopiero gdzies po 17 tygodniu. Mnie powiedzial lekarz ze cos dynda miedzy nogami, ale to tez jeszcze moga byc zenskie narzady do konca niewyksztalcone. Jeszcze musimy poczekac;-)

Wcale sie nie smieje z modlitwy:-) ja tez musze sie przylozyc..bo troche zapominam o Nim. Tez jest wazny;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wylozowalam od tego TSH* bo on jest najwazniejszy do 12 tyg chyba ciąży... potem już nie :P więc jak dzidzi jest eleganckie to nie warto :)
    a u mnie skóra nawet ok... ale od zawsze mialam suchą a teraz jest ok :D tyle że ja nigdy nie smaruje sie kremami i mam twardą wodę strasznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:24

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku no ja w 6 tyg zaczelam wymiotow\ac tak uporczywie- potem pojawilo sie duzo brazowego sluzu i jak wsadzilam luteine pociekla mi ciemna krew wiec do szpitala- serce wolno bilo (mysle ze dlatego ze dopiero sie zawiazywalo)wiec nei dawali szans- ale po paru dniach bilo normalnie- trfoblast sie odklejal i pare dni plamilam ale nie krwawilam-

dostalam duphaston i zwolnienie na 2 tyg

troche w tym szpitalu przezylam i namyslalam - wiec moze dlatego sie boje

ale mi sie spac dzis chce

a u was jak?

Mizzelko nie THS a TSH:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:13

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    literówka, szybko piszę więc mam prawo sie pomylić :)

spanie dzisiaj dobre ale ile można? :D

słoneczna teraz bd tylko lepiej :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby oby!!!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innej wersji nawet nie biorę pod uwage :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie sloneczna, przezylas swoje...zobaczyc krew w takiej sytuacji, juz bym pietrała. Biedaczku:( Teraz bedzie juz z gorki, mowie Ci :)

jestem w trakcie spozywania ananasa :D to moj obiad dzis :P
    jakos nie mam ochoty na nic innego;/

spaaaać mi sie chce!

relge6yd309xm1zq.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Myslami mnie sciagnelyscie na fioletowa strone :) Wyglada na to, ze jednak do Waszej listy nie dołączę :( Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, powoli ogarnia mnie mega dół i chyba dzisiejsze popołudnie spędzę zapłakana. Brzuch pobolewa, czekam aż @ nadejdzie..a następne testowanie dopiero we wrześniu.

Buziaki! <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech gdybym mogła to bym cię utuliła... kurde dlaczego nie mamy na to wszystko wpływu? ciągle stres, przerąbane. nie ma to jak facet.. są mniej uczuciowi i im hormony tak nie skaczą jak nam :(

Groszku daj ananasa, chętnie bym zjadła ale amba fatima i ni ma :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie bd pisać, ja też miałam bóle na @, jeszcze tempka skoczyla jest nadzieja póki nie ma @, bo taka jest prawda że do konca nic nie wiadomo. Ja w dniu testowania mialam mega doła bo temp spadla bóle były... życie nas zaskakuje zawsze w najmniej spodziewanym momencie i mam nadzieje że prędko zobaczysz te dwie upragnione kreski :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Daisy- wszytsko masz sprawdzone? hormony? tarczyce, prolaktyne?

przeciez masz juz corke wiec nie powinno byc problemu-

ale ja rok sie staralam a niby ok wsyztsko bylo.

nei wiem , moze to psychika....

kurcze:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też rok... możliwe że psychika dużo działa.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 4 miesiace.. 3 mieszkalam u tescia i nic a potem na swoim i pyklo ;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to stres duży ma wpływ na wszystko... ja tez duzo przezylam i w sumie przez ten rok caly czas na stresie.. dopiero 4 miesiace temu sie wszystko uspokoilo i cykle wrocily do normy

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nei chodzilam na monitoringi wiec nie wiem czy byly owulacje- a mierzylam temp tylko dwa cykle.

mysle, ze gdybym zaczela wczesniej to bym wczesniej zaszla

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mierzyłam aby dwa cykle... i tez zaluje ze wczesniej tego nie robilam... ale czulam owulkę dopiero od 3 cykli więc pewnie za duzo bym nie zdziałała :/

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Ja dziś rano obudziłam się z takim przerażeniem, że "co ja zrobię jak we wtorek sie okaże, że serduskzo nie bije?". Wzięłam euthyrox i po 20 minutach wisiałam nad kibelkiem, bo mnie takie wymioty dopadły. Więc chyba skoro tak jest, to wszystko jest w porzo.
    Mizzelko, powiem Ci tak. Ja się zestresowałam TSH, bo jakoś w 5 tyg zapytałam o to na forum i mnie dziewczyny nastraszyły, że rośnie, że to niebezpiecznie. Kilka miesięcy przed zajściem w ciążę badałam TSH - 3,15. Kobieta w ciąży powinna mieć 2,5. Żadnych objawów nie było, nic. Zrobiłam badania, wyszło mi 2,95 i muszę brać euthyrox. NIe musisz chorować na tarczycę, w ciąży w pierwszych miesiącach dziecko bierze hormony od Ciebie, więc tarczyca może zwariować. Często też wynika to z niedoboru jodu. Myślę więc, że dla świętego spokoju warto to zbadać.

Daisy, póki @ nie ma, jest nadzieja. Ja nie mierzyłam nigdy temperatury, więc się na tym nie znam. U mnie w dniu @ było plamienie, potem nic, a potem psikus - 2 kreski na teście.
    Myślę, że stres i "głowa" ma duży wpływ. Może odpuść następny cykl, nie mierz temperatury i po prostu szalej z facetem. I nie myśl o staraniach. wiem, że to łatwo powiedzieć, ale może to recepta?
    Ja za Ciebie kciuki trzymam bardzo, wierzę, że się uda. A nawet jak się uda we wrześniu czy w październiku to i tak dołączaj do nas!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mysle o tym sercu - oby do wtorku!

dzis rano nei wymiotowalam ale jakos teraz mnie mdli- siedze w pracy i tak muli.

chce juz do domu.....

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam witaminy z jodem :) więc w razie co jest ok.
    Ale czuje sie dobrze, prócz mdłości cholernych.. paznokcie mam super, włosy...
    nie mam suchej skóry ani od kilku miesięcy waga stała w miejscu...
    mysle ze po prostu u mnie byl problem z psychiką - blokada i z odstawieniem tabletek hormonalnych i to mi popsuło cały cykl..

a mi dziś się śniło że serduszko słabo bije, ale to moze przez stres, pocapałam się jak zwykle z kochanym mężulkiem ;/

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ