X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja wiem, ja tylko nie chce rodzic w lutym :(. Mój m. mówi ze im bardziej tego nie chce, to tym większe prawdopodobieństwo że tak będzie :). Teściowa jest z 17 lutego.

To byłabyś jej ulubioną synową :) przemyśl to ;)
    Ja Ciebie rozumiem, więc poważnie musimy wymyślić dobrą metodę na zaciskanie ud :) Jak tylko coś wymyślisz daj znać, ja będę testować to pierwsza już od świąt ;)

Będzie dobrze Tygrysku :) Zobaczysz! Damy radę, bo kto jak nie my tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 22:43

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja rodzilam ponad 2 tyg przed terminem :)

Jejku chcialabym juz przejsc do Was. Na rozowym powoli robi sie jakos dziwnie. Nie ma juz tej zyczliwosci jak kiedys, a dziewczyny panikuja. Jedna dziewczyna w okolicach owu chciala wziac u dentysty znieczulenie dla ciezarnych :/ a poza tym nie ma juz tam zadnych kolezanek, zostalam sama ja na placu boju i nie wiem czy jestem zle odbierana, jaka 'stara' staraczka czy to ja nie moge sie odnalezc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy Skarbie, to wpadaj do nas tu i teraz!!! Skoro nic i nikt nie trzyma Cię na różowej ;) Bez jaj! A z Tobą będzie nam tu jeszcze weselej, przecież to oczywiste :)

Dla Ciebie jest miejsce tak po prostu, bo jesteś Daisy ;)

Rozumiem, że te nasze planowanie i kupowanie może Ciebie "zasmucić" czasami, ale Ty masz już córkę, więc wszystkie rady są tu mile widziane :) Poza tym, też musisz ją ubrać, rozmawiać z nią i dbać o wszystkie inne rzeczy ;) Nasze dzieci po prostu są tylko w innym wieku :) Wielka mi tam różnica, jak się tak wyluzujesz i zmienisz temat, tylko pomoże :) Wszystkie się czegoś od siebie nauczymy :)

A skoro różowa strona jest już taka nerwowa, to szybko na fioletową i do końca roku będziesz sikać na zielono ;) Już się na to umówiłyśmy tu wszystkie, pamiętasz :)

Potrzebujemy Ciebie tu jak wody i powietrza, a w zamian dostaniesz prywatną grupę wsparcia tylko dla Ciebie ;) Będziesz mogła spokojnie pisać co Ci w sercu gra, każda ma jakieś doświadczenie i razem na pewno zaciążymy :) Zrobimy sobie wszystkie prezent na święta, a Ty go zatrzymasz :)
    Pasuje taki układ?? :) Zostań, bo gdzie będzie Ci lepiej :)

Daisy, Gosiak, słoneczna 85, Tygrysek, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, znieczulenie Zzo do dentysty?:) smieszne...

a widzialam, ze samira sie usunela. Nie wiesz co sie stalo?

Tygrysku? czemu nie chcesz rodzic w lutym?
    to ja pewnie urodze koniec stycznia, co? bo mam termin na 15 lutego wg "koła"

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane wpadam Wam życzyć w miarę słonecznego tygodnia <3
    Ja w pt. robiłam badania i chyba są oki :) w morfologii tylko dwa parametry lekko niższe niż norma, i dwa lekko podwyższone ale siostra pielęgniarka uspokoiła mnie, że to dlatego, że mam jakąś infekcję czyli się zgadza bo nadal jestem lekko podziębiona i to dlatego pewnie więc trochę się uspokoiłam a tak czekam do śr i zobaczę co na to lekarz :) do wizyty jeszcze 2 dni ale czekałam tyle dam radę i te dwa dni, cieszę się, że maż idzie ze mną będzie mi lżej :) a im bliżej wizyty tym większy niepokój :( a już wgl. od wczoraj "szaleję" bo praktycznie piersi przestały boleć i tak jakby "oklapły" rozmawiałam z siostrą i ona stwierdziła, że to normalne bo jakby ją miały boleć piersi przez całą ciążę to by oszalała, no i czytałam, że po 7tc piersi mogą być mniej tkliwe więc staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie. A w śr się okaże - oby wizyta była pełna pozytywnych wieści - nie ma innej opcji. Mam nadzieję zobaczyć pięknie rozwijającego się maluszka i jego cudne serduszko <3 <3 no i zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję w końcu podzielić się dobrą nowiną z rodzicami i rodzeństwem chociaż i tak się podziwiam, że tyle wytrzymałam i wytrzymuję w tym "sekrecie". mimo, że nie wierze w zabobony itp, to chcę sobie po prostu oszczędzić późniejszych dobrych rad w razie gdyby coś złego się stało, od osób które nie doświadczyły straty tak jak przy pierwszej ciąży..no ale teraz musi być już tylko dobrze <3
    pozdrawiam <3 <3 i podsyłam promyczki <3 mini-graphics-baby-327333.gif

merida17, Daisy, słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Jejku Merida tak bardzo milo mi sie zrobilo! Cos Ty, ja nie mam problemu z Waszym pisaniem o dotyczacych Was sprawach, zawsze bardzo chetnie podczytam o wozkach, lozeczkach, czesto tez sprawdzam linki, które podajecie. No w koncu kiedys tez mi się to przyda! :) Ja juz mam wznaczona owulkę, takze na ten cykl zrobilam co moglam, czekamy na efekty ciezkiej, acz przyjemnej pracy <3

U mnie pogoda jako taka, ale wieje dosc mocno.
    Również życzę Wam slonecznego tygodnia!

merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, czyli postanowione...od dziś zostajesz z nami i nigdzie tam się już nie wybieraj :)

Teraz będziemy czekać z Tobą, bądź co bądź to ciągle ekscytujące :)

Buziaki :)

Daisy lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena na pewno wsyztsko bedzie dobrze!

Ewelcia pociesze Cie- 2 dni temu znowu wsyztsko zwrocilam:) ale to tak jednorazowo.

ktos u nas wczoraj napsial, ze jaki 1 trymestr taki 3 ..
    ale to nie moze byc prawda bo ptzeciez Hcg powoduje te mdlosci a teraz juz nie wzrasta,

czasem cos moze sie zdarzyc bo maluch nacisnie na zoladek- ja tak mysle..
    chyba poporstu sie przejadlam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Daisy, słuchaj się Meridy bo dobrze prawi :-) my tu Ciebie bardzo potrzebujemy i tęsknimy za Tobą!
    Magdalenko będę trzymać kciuki w środę za Was! Wierzę że tym razem Maluszek z Wami zostanie już na zawsze i wszystko będzie dobrze :-)
    Ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieje, ze Mała ładnie urosła bo ciągłe jest do tyłu wg terminu z om.
    Tez juz się nie mogę doczekać :-)
    Tygrysku ja to wręcz przeciwnie chciałabym urodzić w lutym, sama jestem z walentynek i tak mi się marzy żeby Maja tez była gdzieś blisko moich urodzin hehe :-)
    Byle tylko nie 12 luty bo szwagierka wychodzi za mąż :-) i mam jej zaśpiewać w kościele hehe :-P

Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gdyby sie teraz udalo, to znow padloby na lipiec, jak z Werka :)

Słoneczna powiem Ci, ze po tym castagnusie to nawet mnie piersi nie bola, sutki tez nie, poki co. Oby tak pozostalo :)

Moj sie smial, ze to tabletki 'na pier*olca', bo wyczytal, ze na pms :) I mi przypomina skrupulatnie KOCHANIE WZIELAS JUZ TABLETKE NA PIER*OLCA? :D

lece po corcie i potem zabieram sie za malowanie drewutni, takze milego popoludnia! :*

słoneczna 85, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na PMS tez- mi tez troche cykl wyregulowal:)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    To byłabyś jej ulubioną synową :) przemyśl to ;)
    Ja Ciebie rozumiem, więc poważnie musimy wymyślić dobrą metodę na zaciskanie ud :) Jak tylko coś wymyślisz daj znać, ja będę testować to pierwsza już od świąt ;)

Będzie dobrze Tygrysku :) Zobaczysz! Damy radę, bo kto jak nie my tutaj :)

Merida, bo se nachytosz!

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu nie chce w lutym, jakoś tak...
    Ostatnio w pracy szef mnie strasznie irytuje i wszyscy przyznają ze zrobił się nieznośny. Zastanawiam się nad L4. Od stycznia biorę, ale może wcześniej... Nie będę się wku*wiać niepotrzebnie.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, może spróbujemy Cie zarazić??

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. 3 grudnia zaczynamy 6 spotkań, raz w tygodniu. Juz się nie mogę doczekać.

W tym tygodniu robie badania i w piątek wizyta. Pewnie powie o teście na glukozę.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida, bo se nachytosz!

Tygrysku, wolę jak mnie kochasz :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze widzę, że w tym tygodniu są następujące wizyty:

wtorek- Sue
    środa- Magdalena
    czwartek- Rybeńka
    piątek- Tygrysek

Oj, to będzie dużo pozytywnych wieści :) Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:45

mizzelka, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?

U mnie dwie kuzynki dostały od prywatnego i miały płacone. Teraz przyjaciółka ma też od prywatnej ginki i też ma wszystko płatne, więc może nie ma znaczenia.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no normalnie daja! ja chodze prywatnie to jak mi moze nie dac?

nie strasz:) przeciez wiekszosc chodzi prywatnie.

ja planuje od 1 grudnia isc na zwolnienie- i tak bede juz w poznej ciazy- dlugo pracuje i nie chce dluzej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i szczerze to juz nie moge sie doczekac.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ