X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja wiem, ja tylko nie chce rodzic w lutym :(. Mój m. mówi ze im bardziej tego nie chce, to tym większe prawdopodobieństwo że tak będzie :). Teściowa jest z 17 lutego.

To byłabyś jej ulubioną synową :) przemyśl to ;)
    Ja Ciebie rozumiem, więc poważnie musimy wymyślić dobrą metodę na zaciskanie ud :) Jak tylko coś wymyślisz daj znać, ja będę testować to pierwsza już od świąt ;)

Będzie dobrze Tygrysku :) Zobaczysz! Damy radę, bo kto jak nie my tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 22:43

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja rodzilam ponad 2 tyg przed terminem :)

Jejku chcialabym juz przejsc do Was. Na rozowym powoli robi sie jakos dziwnie. Nie ma juz tej zyczliwosci jak kiedys, a dziewczyny panikuja. Jedna dziewczyna w okolicach owu chciala wziac u dentysty znieczulenie dla ciezarnych :/ a poza tym nie ma juz tam zadnych kolezanek, zostalam sama ja na placu boju i nie wiem czy jestem zle odbierana, jaka 'stara' staraczka czy to ja nie moge sie odnalezc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy Skarbie, to wpadaj do nas tu i teraz!!! Skoro nic i nikt nie trzyma Cię na różowej ;) Bez jaj! A z Tobą będzie nam tu jeszcze weselej, przecież to oczywiste :)

Dla Ciebie jest miejsce tak po prostu, bo jesteś Daisy ;)

Rozumiem, że te nasze planowanie i kupowanie może Ciebie "zasmucić" czasami, ale Ty masz już córkę, więc wszystkie rady są tu mile widziane :) Poza tym, też musisz ją ubrać, rozmawiać z nią i dbać o wszystkie inne rzeczy ;) Nasze dzieci po prostu są tylko w innym wieku :) Wielka mi tam różnica, jak się tak wyluzujesz i zmienisz temat, tylko pomoże :) Wszystkie się czegoś od siebie nauczymy :)

A skoro różowa strona jest już taka nerwowa, to szybko na fioletową i do końca roku będziesz sikać na zielono ;) Już się na to umówiłyśmy tu wszystkie, pamiętasz :)

Potrzebujemy Ciebie tu jak wody i powietrza, a w zamian dostaniesz prywatną grupę wsparcia tylko dla Ciebie ;) Będziesz mogła spokojnie pisać co Ci w sercu gra, każda ma jakieś doświadczenie i razem na pewno zaciążymy :) Zrobimy sobie wszystkie prezent na święta, a Ty go zatrzymasz :)
    Pasuje taki układ?? :) Zostań, bo gdzie będzie Ci lepiej :)

Daisy, Gosiak, słoneczna 85, Tygrysek, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, znieczulenie Zzo do dentysty?:) smieszne...

a widzialam, ze samira sie usunela. Nie wiesz co sie stalo?

Tygrysku? czemu nie chcesz rodzic w lutym?
    to ja pewnie urodze koniec stycznia, co? bo mam termin na 15 lutego wg "koła"

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane wpadam Wam życzyć w miarę słonecznego tygodnia <3
    Ja w pt. robiłam badania i chyba są oki :) w morfologii tylko dwa parametry lekko niższe niż norma, i dwa lekko podwyższone ale siostra pielęgniarka uspokoiła mnie, że to dlatego, że mam jakąś infekcję czyli się zgadza bo nadal jestem lekko podziębiona i to dlatego pewnie więc trochę się uspokoiłam a tak czekam do śr i zobaczę co na to lekarz :) do wizyty jeszcze 2 dni ale czekałam tyle dam radę i te dwa dni, cieszę się, że maż idzie ze mną będzie mi lżej :) a im bliżej wizyty tym większy niepokój :( a już wgl. od wczoraj "szaleję" bo praktycznie piersi przestały boleć i tak jakby "oklapły" rozmawiałam z siostrą i ona stwierdziła, że to normalne bo jakby ją miały boleć piersi przez całą ciążę to by oszalała, no i czytałam, że po 7tc piersi mogą być mniej tkliwe więc staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie. A w śr się okaże - oby wizyta była pełna pozytywnych wieści - nie ma innej opcji. Mam nadzieję zobaczyć pięknie rozwijającego się maluszka i jego cudne serduszko <3 <3 no i zakładamy kartę ciąży i mam nadzieję w końcu podzielić się dobrą nowiną z rodzicami i rodzeństwem chociaż i tak się podziwiam, że tyle wytrzymałam i wytrzymuję w tym "sekrecie". mimo, że nie wierze w zabobony itp, to chcę sobie po prostu oszczędzić późniejszych dobrych rad w razie gdyby coś złego się stało, od osób które nie doświadczyły straty tak jak przy pierwszej ciąży..no ale teraz musi być już tylko dobrze <3
    pozdrawiam <3 <3 i podsyłam promyczki <3 mini-graphics-baby-327333.gif

merida17, Daisy, słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Jejku Merida tak bardzo milo mi sie zrobilo! Cos Ty, ja nie mam problemu z Waszym pisaniem o dotyczacych Was sprawach, zawsze bardzo chetnie podczytam o wozkach, lozeczkach, czesto tez sprawdzam linki, które podajecie. No w koncu kiedys tez mi się to przyda! :) Ja juz mam wznaczona owulkę, takze na ten cykl zrobilam co moglam, czekamy na efekty ciezkiej, acz przyjemnej pracy <3

U mnie pogoda jako taka, ale wieje dosc mocno.
    Również życzę Wam slonecznego tygodnia!

merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, czyli postanowione...od dziś zostajesz z nami i nigdzie tam się już nie wybieraj :)

Teraz będziemy czekać z Tobą, bądź co bądź to ciągle ekscytujące :)

Buziaki :)

Daisy lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena na pewno wsyztsko bedzie dobrze!

Ewelcia pociesze Cie- 2 dni temu znowu wsyztsko zwrocilam:) ale to tak jednorazowo.

ktos u nas wczoraj napsial, ze jaki 1 trymestr taki 3 ..
    ale to nie moze byc prawda bo ptzeciez Hcg powoduje te mdlosci a teraz juz nie wzrasta,

czasem cos moze sie zdarzyc bo maluch nacisnie na zoladek- ja tak mysle..
    chyba poporstu sie przejadlam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Daisy, słuchaj się Meridy bo dobrze prawi :-) my tu Ciebie bardzo potrzebujemy i tęsknimy za Tobą!
    Magdalenko będę trzymać kciuki w środę za Was! Wierzę że tym razem Maluszek z Wami zostanie już na zawsze i wszystko będzie dobrze :-)
    Ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieje, ze Mała ładnie urosła bo ciągłe jest do tyłu wg terminu z om.
    Tez juz się nie mogę doczekać :-)
    Tygrysku ja to wręcz przeciwnie chciałabym urodzić w lutym, sama jestem z walentynek i tak mi się marzy żeby Maja tez była gdzieś blisko moich urodzin hehe :-)
    Byle tylko nie 12 luty bo szwagierka wychodzi za mąż :-) i mam jej zaśpiewać w kościele hehe :-P

Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gdyby sie teraz udalo, to znow padloby na lipiec, jak z Werka :)

Słoneczna powiem Ci, ze po tym castagnusie to nawet mnie piersi nie bola, sutki tez nie, poki co. Oby tak pozostalo :)

Moj sie smial, ze to tabletki 'na pier*olca', bo wyczytal, ze na pms :) I mi przypomina skrupulatnie KOCHANIE WZIELAS JUZ TABLETKE NA PIER*OLCA? :D

lece po corcie i potem zabieram sie za malowanie drewutni, takze milego popoludnia! :*

słoneczna 85, merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na PMS tez- mi tez troche cykl wyregulowal:)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    To byłabyś jej ulubioną synową :) przemyśl to ;)
    Ja Ciebie rozumiem, więc poważnie musimy wymyślić dobrą metodę na zaciskanie ud :) Jak tylko coś wymyślisz daj znać, ja będę testować to pierwsza już od świąt ;)

Będzie dobrze Tygrysku :) Zobaczysz! Damy radę, bo kto jak nie my tutaj :)

Merida, bo se nachytosz!

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu nie chce w lutym, jakoś tak...
    Ostatnio w pracy szef mnie strasznie irytuje i wszyscy przyznają ze zrobił się nieznośny. Zastanawiam się nad L4. Od stycznia biorę, ale może wcześniej... Nie będę się wku*wiać niepotrzebnie.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, może spróbujemy Cie zarazić??

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. 3 grudnia zaczynamy 6 spotkań, raz w tygodniu. Juz się nie mogę doczekać.

W tym tygodniu robie badania i w piątek wizyta. Pewnie powie o teście na glukozę.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida, bo se nachytosz!

Tygrysku, wolę jak mnie kochasz :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze widzę, że w tym tygodniu są następujące wizyty:

wtorek- Sue
    środa- Magdalena
    czwartek- Rybeńka
    piątek- Tygrysek

Oj, to będzie dużo pozytywnych wieści :) Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:45

mizzelka, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?

U mnie dwie kuzynki dostały od prywatnego i miały płacone. Teraz przyjaciółka ma też od prywatnej ginki i też ma wszystko płatne, więc może nie ma znaczenia.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no normalnie daja! ja chodze prywatnie to jak mi moze nie dac?

nie strasz:) przeciez wiekszosc chodzi prywatnie.

ja planuje od 1 grudnia isc na zwolnienie- i tak bede juz w poznej ciazy- dlugo pracuje i nie chce dluzej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i szczerze to juz nie moge sie doczekac.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ