X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za godzinę wychodzimy. Mieliśmy iść do kościoła, ale mój odpadł bo jest po nocce i teraz śpi. Nie wiem czy go dobudze heh
    A ja siedzę i się nudzę jak nie wiem :-P

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami zgadzam Dziewczyny :) zresztą, jak mówicie 2 tyg to taka norma. Biorę pod uwagę stary sprzęt szalonej ginki (w 23 tyg na dobrym sprzęcie też tak wychodziło), ale faktem jest, że ja sama jestem długa i chuda :) także liczę na to, że geny będzie miała po rodzinie mojej mamy- same wielkie dryblasy :) Mój dziadek miał prawie 2 metry wzrostu, same rozumiecie ;) także aż taka zaskoczona nie jestem :) grunt, że zdrowa! Cała reszta to pikuś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 10:48

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas dzisiaj od rana słoneczko. Od razu lepiej chociaż jest bardzo zimno
    wczoraj ruszyłyśmy się z domu dopiero po 17. Jakoś brak było weny do wyjścia.
    Cały dzień malowanie rysowanie, klejenie itp. ;-) uskuteczniamy ćwiczenia ręki ;-) ale akurat to lubimy.

Miłego i spokojnego dnia Wam życzymy :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ a ja mialam zalatany dzien wczoraj ale dałam radę :) było ładnie i fajnie i zapięłam sie jeszcze w kurtkę WOW :) więc tragedii nie było ale zauważyłam ze nie moge dlugo siedziec i stać itp bo zaraz w krzyżu mnie strasznie boli i taki nerw aż idzie :( ehh nie wiedziałam co z sobą zrobić wieczorem ale dałam radę..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś na poprawę humorku :D

FAZY ROZWOJU MACIERZYŃSTWA

Twoje ubrania:
    Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
    potwierdzi ciążę.
    Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
    Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
    _________________________ ___________
    Przygotowanie do porodu:
    Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
    Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego
    skutku.
    Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
    Ciuszki dziecięce:
    Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
    koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
    Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi
    ubraniami.
    Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
    Płacz:
    Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
    Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
    niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
    Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki
    w łóżeczku.
    Gdy upadnie smoczek:
    Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
    Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
    Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
    Przewijanie:
    Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy
    czysta.
    Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
    Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się
    na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
    Zajęcia:
    Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
    do teatrzyku itp.
    Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
    Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
    Wyjście z domu:
    Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do
    opiekunki.
    Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
    Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się
    krew.
    W domu:
    Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
    Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go
    nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
    Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
    Połknięcie monety:
    Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
    Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
    Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

diamonds, merida17, Daisy, Rybeńka, Tygrysek, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha upadlam :D Cos w tym musi byc :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem - wiec bede na biazaco:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qkm53zequuho_t.jpg[/URL]

Kiedyś gdzieś przeczytałam i zrobiłam zrzut w telefonie bo było tak głupie ale czasem warto poczytać dla odmóżdżenia :-)

Ewentualnie link jakby było niewyraźne

http://www.tinypic.pl/qkm53zequuho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:18

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre to macie :D się uśmiałam :)
    A my też zabiegany weekend jak nie wiem. Dopiero teraz odpoczywamy. Miłego wieczorku :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! :)

Rybeńko, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. Obserwuj ją teraz - jeśli się to powtórzy wspieraj, żeby go zostawiła. Ktoś kto ma problemy z agresją nie zmieni się, jeśli nie pójdzie na terapię. A zostanie z kimś takim ze względu na dziecko nie ma najmniejszego sensu. Dziecko to widzi i nie rozumie, dlaczego mama się na to zgadza. To na pewno nie będzie dla jego dobra.

Merida - zauważyłam, że w pasku pojawiło się imię - Zoja to śliczne imię. U nas jedna lutówka też będzie mieć Zojkę :)

Mizzelka - uśmiałam się jak nie wiem. Zwłaszcza z tego ostatniego, czyli "dziecko połknie monetę" :D

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, z tym imieniem zeszło nam prawie tak długo, jak zachodzenie w ciążę- zupełnie nie wiem dlaczego, więc mam nadzieję, że Zojka na porodówce nie wywinie nam psikusa i nie będzie chłopcem, bo pół życia będę wymyślać nowe imię :)

Lepiej pochwal się co u Was słychać? Jak tam Twoje samopoczucie i co u Tomka w brzuszku słychać :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko bardzo, bardzo dobrze :) Właśnie sobie siedzę na kanapce, czytam książkę :) Tomeczek sobie kopie, najbardziej w nocy :D Uwielbia kopać mnie po lewej stronie po 1 w nocy :)

A co słychać u Tomeczka dowiemy się we wtorek, bo mam wizytę - jestem ciekawa ile wyrósł już mój Chłopaczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    U nas wszystko bardzo, bardzo dobrze :) Właśnie sobie siedzę na kanapce, czytam książkę :) Tomeczek sobie kopie, najbardziej w nocy :D Uwielbia kopać mnie po lewej stronie po 1 w nocy :)

A co słychać u Tomeczka dowiemy się we wtorek, bo mam wizytę - jestem ciekawa ile wyrósł już mój Chłopaczek :)

Popatrz, dokładnie jak ja ;) czytam książkę i siedzę na kanapie ;) U mnie kopanie między 1 a 3 w nocy, to też ulubiona pora :) Może te czerwcowe dzieci tak mają :)

Koniecznie daj znać we wtorek, co Ci Tomuś powiedział, no może pokazał :) I pozdrów go od nas :)

Sue lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, masakra.
    Mój m. mi dziś uświadomił, że skoro termin mam na 1 marca i mogę do 2 tyg po urodzić, to tak samo mogę urodzić 2 tyg przed. Czyli mój termin to od ok 15 lutego do 15 marca. Nie chce w lutym, chce w marcu. Podobno dużo listopadowek było rozpakowanych w październiku. Ja juz nie wiem. Przecież mówią ze statystcznie pierworodki to PO terminie rodzą, a nie przed. Co wy myślicie? Jakieś Wasze statystyki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:49

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to miałam dziś koszmar. Byłam na targu i jedna ze straganu zobaczyła ze jestem w ciąży i dotknęła brzucha i powiedziała "ale tu nic żywego nie ma". Przerażona rano zagadalam czekoladę żeby mała się ruszyła, ale chyba wszystko ok, bo teraz tez pląsa.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Dziewczyny, masakra.
    Mój m. mi dziś uświadomił, że skoro termin mam na 1 marca i mogę do 2 tyg po urodzić, to tak samo mogę urodzić 2 tyg przed. Czyli mój termin to od ok 15 lutego do 15 marca. Nie chce w lutym, chce w marcu. Podobno dużo listopadowek było rozpakowanych w październiku. Ja juz nie wiem. Przecież mówią ze statystcznie pierworodki to PO terminie rodzą, a nie przed. Co wy myślicie? Jakieś Wasze statystyki??

Tygrysku, ja już wcześniej wspominałam, że tam u listopadówek sporo dzieci było tak nawet miesiąc przed terminem :) dlatego ja chcę byle po Nowym Roku :) bo jak Sylwester spędzę na porodówce i urodzę przed północą to się wkurzę :) nie dlatego, że tak uwielbiam ten wieczór :) co ma być to będzie, ale jak trzeba to Tygrysku zaciskamy uda :) damy radę :)

Ja tak czuję, że Walentynki to może być taki termin owocny w porody :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    W ogóle to miałam dziś koszmar. Byłam na targu i jedna ze straganu zobaczyła ze jestem w ciąży i dotknęła brzucha i powiedziała "ale tu nic żywego nie ma". Przerażona rano zagadalam czekoladę żeby mała się ruszyła, ale chyba wszystko ok, bo teraz tez pląsa.

Tygrysku, gdybym szukała sensu w swoich ciążowych snach, to bym wyłysiała, a uwierz mi daleko mi do tego :) Nawet, nie bierz tego do głowy :) ja zawsze miałam bujną wyobraźnię, ale sny w ciąży przeszły moje oczekiwania ;)
    Podobno pokazują nasze strachy, lęki, ale nie mają racji bytu i ja się tego trzymam!

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam listę tych co urodziły z listopadowek, żadna nie skończyła 40 tygodnia :(
    No to będzie luty... Walentynki?
    Popytam mamę jak u nas genetycznie pierworodki.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Właśnie oglądałam listę tych co urodziły z listopadowek, żadna nie skończyła 40 tygodnia :(
    No to będzie luty... Walentynki?
    Popytam mamę jak u nas genetycznie pierworodki.

Tygrysku, to umówmy się, że ja mogę max dwa tygodnie wcześniej, czyli tak połowa stycznia i moje dwa tygodnie oddaję Tobie i Ty rodzisz w marcu :) na luzie i bez stresu :)

Myślę, że to takie pół na pół :) nie ma co tu jeszcze panikować ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ja tylko nie chce rodzic w lutym :(. Mój m. mówi ze im bardziej tego nie chce, to tym większe prawdopodobieństwo że tak będzie :). Teściowa jest z 17 lutego.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ