X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja muszę więcej pić... I mimo, że rozum wie, to i tak nie zawsze się stosuje.
    Jakieś plany na Halloweenowy wieczór??

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiak zioła na łatwiejszy poród???
    powinno być to ogólnie dostępne :-)
    :) Macie namiary - podałam kilka podstron wyżej.
    Mówił mi też, że nie mam się bać porodu, bo jestem spokojna bardzo, a jak spokojna matka, to i spokojne dziecko i poród łatwiejszy. Wyszłam bardzo zadowolona :)

mizzelka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    :) Ja muszę więcej pić... I mimo, że rozum wie, to i tak nie zawsze się stosuje.
    Nastaw sobie przypomnienie co 1h albo nawet co 30 minut a z czasem wejdzie to w nawyk.
    Albo są też takie aplikacje na telefon i co jakiś czas przypominają o wypiciu szklanki wody.

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że dobór ziół to sprawa indywidualna, więc ogólnodostępne to chyba to nie będzie.
    Ja staram się zacząć już pozytywnie myśleć o porodzie, po woli... po woli do niego zaczynam dojrzewać...

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak grunt to nastawienie, ale.....
    nie będę pisać nic w tym temacie, bo każda z nas ma inny próg bólu.
    jedne potrafią zasnąć w trakcie porodu- pisałam już o tym
    inne jednak gorzej znoszą ból.

Ja na koniec swojego porodu powiedziałam do położnej- pierd.lę idę, nie rodzę. Skurcze były bolesne, bóle z krzyża, na zzo czas minął. Więc nieco przyspieszyli mi i jakoś urodziłam, ale boję się i już.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi kiedyś powiedział, że poród ma ogromy wpływ na całe życie tego który się rodzi. Czy był ciężki, czy nie, czy ktoś wypchnął maleństwo, czy maleństwo wyszło szybko za jednym parciem, czy była cesarka.
    Powiem Wam, coś w tym jest...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrafię zasnąć u dentysty, to może i z porodem mi pójdzie gładko. Tylko, musiałabym pierwszą fazę przebrnąć w pracy :P:P

Gosiak lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:

Pij pij Tygrysku, bo nasze nerki są teraz bardzo narażone na zastoje, infekcje w przewodach moczowych, które niestety potrafią sie rozwijać bezobjawowo.
    Nefrolog mi powiedział, ze to ma być rozsądne picie- po troszku, nie tak że na raz litr potem drugi raz i zaliczone.
    Nerki maja cały czas pracować :-) więc woda, soczki, herbatki ziołowe jak najbardziej wskazane :-)

A halloween, normalnie u mnie :-) w domku, jak co dzień :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ktoś mi kiedyś powiedział, że poród ma ogromy wpływ na całe życie tego który się rodzi. Czy był ciężki, czy nie, czy ktoś wypchnął maleństwo, czy maleństwo wyszło szybko za jednym parciem, czy była cesarka.
    Tak, ja myślę, że jest w tym dużo prawdy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie było tak, ze ok 16 poszłam do znajomego na dyżur w szpitalu, bo umówiliśmy się żeby to on mi odbierał Dzidzię :-)
    zrobił mi krótki masaż szyjki :-) wcale nie było to tragiczne, krótko i na temat :-)
    wróciłam do domu, wieczorem wykapałam się, zaczęły się jakieś bóle, ale poszłam spać.
    o 2 podczas snu odeszły mi wody- dlatego ważne żeby na końcówce ciąży podkłady układać pod prześcieradło :-)
    po rejestracji na IP trafiłam na salę, i godz. 5.10 Agatka była na świecie :-)
    ale ból to ból. Też byłam pozytywnie nastawiona, że to nie może być tak straszne, ale tu jest sprawa zupełnie indywidualna- próg bólu.

Życzę nam wszystkim lekkich, bez komplikacji i przyjemnych porodów :-D

Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:

Tygrysku, a słyszałas cos wiecej na ten temat? Jak to wpływa? Mama opowiadała mi moje przyjście na swiat i nie było standardowe :) ps. Nie urodziłam sie w autobusie na trasie, niestety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:

U mnie czekają kilogramy cukierków przy drzwiach, bo to naturalne, ze dziś odwiedzi nas troszkę przebranych dzieciaczkow :) zasadniczo zbieram sie do szalonej ginki, więc trzymać kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:36

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama mówiła, że brat się rodził długo i ciężko i chyba go wyciągali vacuum (? nie wiem jak to się nazywa) i od małego strasznie dużo płakał, zostało mu to zresztą do dziś, nie jest z tych radzących sobie dobrze w życiu.
    Mój poród był natomiast dość lekki i byłam bardzo spokojnym dzieckiem i jestem spokojną osobą generalnie.
    Moja mama czytała na ten temat nawet jakąś książkę chyba.

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba umieć przełożyć na całe życie człowieka. Słyszałam taką historię, że jedno dziecko wyszło poprzez wypchnięcie, tzn. lekarz skoczył na brzuch i dziecko wyskoczyło przy parciu. Ciężki długi poród. Później w życiu ten człowiek do wszystkiego musiał być popychany, inni załatwiali za niego sprawy, np. mama przepisywała jego zeszyty w szkole żeby tylko przeszedł dalej. Wiecznie jakieś problemy były z nim, nigdy nie zrobił czegoś co sam chciał, nawet żona jego nim kierowała. Jak ona zagrała tak on "tańczył".
    Myślę, że o taką interpretację mógłby się pokusić psycholog, ale nie pierwszy lepszy, tylko taki co się tym zajmuje, co np. zajmuje się interpretacją osobowości na podstawie obrazka, który się maluje np. drzewa.

Gosiak lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, tak ciagle trawie co napisalyscie, ale u mnie ta interpretacja poszlaby w inna stronę, ale potrafię sobie to wytłumaczyć :) miłego dnia, bo czas w drogę i obym miała co nadrabiac po wizycie :) wczoraj każda miała czas dla siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:34

Tygrysek lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi na belly wyskakuje taka reklama:

http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-przygotowanie-do-porodu

moze sobie pozniej zamowie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a mi na belly wyskakuje taka reklama:

http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-przygotowanie-do-porodu

moze sobie pozniej zamowie:)
    Ja pewnie też zamówię, na razie piję "szczęśliwą ciążę" ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mama coffe:)

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki, to fakt człowiek zalatany to nie ma czasu nawet za bardzo na necie siedzieć, my dziś byliśmy od rana w sklepach i szukaliśmy kaloryferów do łazienek na naszą budowę. Potem obierałam winogronka, bo będziemy robić winko :) zaraz trzeba obiadek zrobić, bo w brzuszku burczy :D
    Miłego dnia Kochane :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies Mizzelke wcielo:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ