X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też zapracowana przed weekendem :P

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) jak tam? ja kolejny mam dzien pełen pracy, kręgosłup mi siada..

wczoraj bylam na zakupach i obkupiłam sie :) mam spodnie ciążowe! dwie bluzki na długi rękaw i jedną na krótki :) i babka tak mi sprzedała ostatnie sztuki że bluzka co kosztowała 55zł dała za 15 zł :O no grzech by był nie kupować :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ktoś mi kiedyś powiedział, że poród ma ogromy wpływ na całe życie tego który się rodzi. Czy był ciężki, czy nie, czy ktoś wypchnął maleństwo, czy maleństwo wyszło szybko za jednym parciem, czy była cesarka.
    Powiem Wam, coś w tym jest...
    ja szybko wyszłam na świat a mam przesrane w życiu.. i nie miałam wcale łatwo...
    więc u mnie się to nie sprawdziło :< a szkoda...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie u was dzieje :)

i dobrze :)
    a ja znów nie moge spac :( masakra.. ale chyba dam rade.
    a o porodzie nie mysle bo mnie po prostu przeraża to..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam :) i zapraszam :)
    <3 <3 <3

33xy69s.jpg
    35a9l68.jpg
    o8t4y0.jpg

Z nadzieniem Śliwkowym, Truskawkowym i Nutella :)
    Miłego Weekendu dziewczyny <3

merida17, Tygrysek, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm mizzelko ale smaka robisz!!! Jej ale bym zjadła takie rogaliki :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie rośnie mi ciasto na rogaliki :D
    Hahah takiego mi smaka Kochana zrobiłaś jak nie wiem ;p

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem Wam dziewczyny, że mam straszną ochotę się dziś wybrać na karaoke, ale nie wiem czy to wskazane. Boję się, że głośna muzyka może zaszkodzić. Co o tym sądzicie?

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego :D
    i niech rośnie ci ciasto jak cholera :)

Rybieńka sądzę że raczej nic sie nie stanie :) tam w brzuszku Córci bardziej szumi twoje serce i krew a zewnętrzne dźwięki na pewno mocno ją nie drażnią jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, ja bym spokojnie poszła :) mama śpiewa w zespole, więc muzykę tez ma we krwi :) bawcie sie dobrze :)

Mizzelko pysznosci :) piękna robota :) smacznego!

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, co tam u szalonej ginki?

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co to był za wieczór... No koszmar... Około 19 zadzwoniła moja bratanica 4 lata młodsza ode mnie. Ze jej mąż ja zostawił sama z 3 letnim dzieckiem na zimnie pod Tesco, bo za długo musial czekać na nią z aucie... Zwyzywal ja od szmat i jeszcze gorzej! Potem jak wróciła do domu to rzucił się na nią! Ona po mnie zadzwoniła żebym ich zabrała. Wiec pojechałam. Ale jego juz nie było... Gdybym mogła to bym go zabiła chyba za to!
    Boże chyba w życiu jej takiej nie widziałam... :-( ona jest dla mnie jak siostra. A najgorsze w tym, że Mały to wszystko widział i jeszcze stanoł poniedzy nich i powiedział "tato nie bij mamy" normalnie serce mi się kraje. Ona tam została, powiedziała ze go nie wpuści. Szczerze to nie wiem jak mam im pomóc... Strasznie mnie to rozbiło :-(
    no nic nie marudze juz Wam Kochane.
    Na pocieszenie upiekłam te rogaliki i wyszły pysznie :-)
    Dobranoc :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida, co tam u szalonej ginki?

Szalona ginka...hmmm...dalej szalona!

Zasadniczo 2 tygodnie leżenia pomogły. Ja sobie odpoczęłam, dzidzia w tym czasie sporo urosła (znowu wyznaczyła poród na kilka dni do przodu) i rozmiarem to już Mała szacuje się na 28-29 tydz :) poważnie, jedynie co chcę to poród po północy 1go stycznia 2015 :)oczywiście szczęśliwy i bezbolesny, ale to już uzgodniłyśmy dla nas wszystkich :)

Szyjka zamknięta i dłuższa niż ostatnio, czyli można odetchnąć :) Zoja pokazała nam długiego kciuka, że u niej wszystko ok :) normalnie widziałam kształtne oczka/nosek/usta, jak u niemowlaka (sprzęt praktycznie przedwojenny), więc skoro na nim widać takie detale, to dzidzia ma już spore rozmiary :) były kopy i Zoya dalej jest dziewczynką :)

W nagrodę, że tak pięknie rośnie dostała dwie bluzeczki ;) Ja w końcu ścięłam połowę włosów, więc jest mi lżej, także miałyśmy babski dzień :)

Ogólnie od wtorku wracam do pracy :) tylko mam kontrolować się co 2 tygodnie. Kolejną wizytę mam u kogoś innego, bo jestem ciekawa drugiej opinii.

Pytałam się o ten 28 tydz, bo ostatnio wspominała, że taki groźny bywa. Odpowiedź: z mojego doświadczenia wynika, że tygodnie 24,28,32,36 są zawsze bliższe zagrożeniu, niespodziewane skurcze, występują plamienia, przedwczesne porody i żeby w tych tyg bardziej na siebie uważać. Prawda, czy nie- nie wiem, ale uważać warto tak czy siak.

Spokojnej nocy Dziewczyny :)

Rybeńka, diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko marudź ile chcesz, bo od tego tu jesteśmy. Takiemu frajerowi to bym jaja urwała!!!!!!!!! Dlaczego często takie fajne dziewczyny trafiają na takich debili! Wybacz!!

Nie znam sytuacji, więc nie będę udzielać rad, bo nie wiem co tu napisać, ale pamiętaj, że możesz się wygadać o każdej porze dnia i nocy! Tulam!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Bo my z Natką juz nie. Wieczór Halloween się udał i nawet miałam pająka z pajeczynami na twarzy.
    Rybeńko w takich sytuacjach to chyba trzeba wezwać policję. Raz, drugi się wystraszy i albo się uspokoi albo się rozejda -tak mi się wydaje.
    Meridko moja kochanienka, wspaniałe wieści!!! Dobrze, że wszystko ok. Nie panikuj z tymi tygodniami za wczasu. Zobaczysz jak będzie, a będzie dobrze!!! A wielkość... Hmmm a z cukrem masz wszystko ok? Słyszałam że jak coś z cukrem jest nie ten tegez to dzieci mogą być większe, ale tu też weź poprawkę, bo lekarz tez się może mylić.
    <3 dobrego dnia!!!
    My dziś cmentarno/urodzinowo. Siostra m. dziś imprezuje.

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane :-* jak wychodzilismy to jej powiedziałam, że jakby coś to ma dzwonić na Policje. Tylko ona strasznie się boi :-(oni są ze sobą już ok. 7 lat i dopiero teraz tak mu zaczęło coś odwalac. A ja też to strasznie przeżywam, bo Kocham ich bardzo.
    Meridko ciesze się, że wizyta udana :-) zaciekawiłas mnie z tymi tygodniami. Trzeba na siebie uważac w sumie to cały czas.
    Tygrysku fajnie ze wieczorek udany :-)
    My też dziś dwa cmentarze i obiad u teściow. Miłego dnia Wam życzę Brzuchatki :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, ja tam nie panikuje z tymi tygodniami. Ktoś chciał bym dopytala :) cukier mam zrobiony, tylko na wynik długo sie czeka! Mała jest długa i chuda, nie ma jeszcze nadwagi :) a poród kto wie, moze być i po czasie :) dlatego chce iść do tego drugiego lekarza (on gościnnie tu przylatuje dorobić sobie aj), na prawdę zaufany lekarz prowadzący to skarb, a ja sie tak miotam miedzy kilkoma :) ale co zrobić :)

Brzuchatki miłego dnia, bezpiecznych dróg, ubierzcie sie ciepło i dbajcie o siebie!

diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Chyba w wielu egzemplarzach czyt. Mężczyznach przegrywają się czasem zwoje...
    rzadko trafiają się takie bezawaryjne :-) ale wszystkich szufladkować nie można.
    Miejmy nadzieję że mu się naprawi samo. :-)

Merida a dzidzia wyprzedza tylko ok 2 tyg wymiary wiec norma. Z resztą jak popatrzysz siatki centylowe płodu to pewnie wyjdzie że w swoim tygodniu jest w 90- 97 centylu. ;-)
    Spoko rośnie mała modelka ;-) trzeba się cieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś buro i szaro. Jeszcze trochę mglisto
    aż się nie chce wychodzić z domu. Ale najpierw zjemy obiad w nadziei że pogoda się poprawi i przejdziemy się.
    pewnie dziś tu niewiele będzie się działo bo wszystkie zrozumiałe na wyjazdach :-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Diamonds idealnie to ujęłas :-)
    No Meridko może faktycznie rośnie Ci mała modelka :-) kto wie :-)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ