X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Dziewczyny, masakra.
    Mój m. mi dziś uświadomił, że skoro termin mam na 1 marca i mogę do 2 tyg po urodzić, to tak samo mogę urodzić 2 tyg przed. Czyli mój termin to od ok 15 lutego do 15 marca. Nie chce w lutym, chce w marcu. Podobno dużo listopadowek było rozpakowanych w październiku. Ja juz nie wiem. Przecież mówią ze statystcznie pierworodki to PO terminie rodzą, a nie przed. Co wy myślicie? Jakieś Wasze statystyki??
    a jak bylo z Twoją mamą?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Tygrysku, gdybym szukała sensu w swoich ciążowych snach, to bym wyłysiała, a uwierz mi daleko mi do tego :) Nawet, nie bierz tego do głowy :) ja zawsze miałam bujną wyobraźnię, ale sny w ciąży przeszły moje oczekiwania ;)
    Podobno pokazują nasze strachy, lęki, ale nie mają racji bytu i ja się tego trzymam!
    moje są debilne, ostatnio doktor House zajebutał mi samochód :D i go ścigałam..

merida17 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?
    tak. mi proponuje co wizyte czy ma mi wypisać zwolnienie.. :D tyle że u mnie na nic to sie nie przyda :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to super że u was wszystko ok, jak miło się czyta :)

a ja się przyłączam do mojej bliźniaczej kobietki :D Meridko masz racje i podpisuje się obiema łapkami o Daisy :)
    wpadaj do nas ile chcesz hehhee z tymi lekami dobre :D
    wiesz... nie dziwie ci sie.. jak czytam co tam wypisują te dziewczyny to jestem w szoku.. ja młoda jestem i co prawda też niecierpliwiłam sie ale rok czekałam i nie było tak hop siup i z przyjemnością czytałam wasze rady i opinie :) człowiek się ogarnął do kupy i działał dalej i podziwiam tak jak Magdalenę naszą za cierpliwość i wolę walki :)
    i na pewno będzie kochana u was dobrze :) doczekasz się synka lub córci :)
    Magdalenko trzymam kciuki i nie martw sie piersiami.. jak już beta tak rosła jak cholera to się nic nie stanie! jesteś zabezpieczona na full bajerę i będzie fasolek rósł spokojnie :) i tak jak ktos powiedział ja tez kiedys pisałam że jakby cycki mialy mnie bolec caly czas to bym sie wsciekła przez tyle meisiecy :D

słoneczna ja też nie raz bełtnę.. sama nie wiem od czego.. najem sie chyba zbyt tłustego na noc a potem rano katorga jest i koniec.. nie wygrasz.
    tak sobie tłumaczę że dziecku nie zasmakowało i dokonało zwrotu :D

Daisy, merida17, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam swojego organizmu.. jak myje zęby leci krew jak cholera..
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/
    jak nie siara z cycków to jeszcze krew się patoczy na prawo i lewo.. czegoś chyba mi brak moze w organizmie ze sie tak dzieje?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa....sączy mi się siara z lewego cycka.

Pogadam z gin w pt o L4. W styczniu chce na pewno, a może już w grudniu...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/
    jak nie siara z cycków to jeszcze krew się patoczy na prawo i lewo.. czegoś chyba mi brak moze w organizmie ze sie tak dzieje?
    Krew z dziąseł to norma, każda z nas ma większy przepływ krwi w ciąży . Siara z cycków leci, to normalne podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 17:02

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/

Mizzelko bliźniaczko Ty moja, z nosa też mi się ciągle krwawi i dziąsła, jak myję ząbki tak od 13 tyg. Czasami nie mam nic, a na drugi dzień myję zęby i znowu :) siary nie zauważyłam jeszcze....tylko przypływ kg, kilka ekstra za 2 tyg leżenia wpadły w gratisie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    82p4czrky39r_t.jpg

Zobaczcie jaka bielizne do karmienia wypatrzylam :D nic dziwnego, ze podczas laktacji w ciaze zachodza :D

Mizzelko rowniez potwierdzam, ze krwawienia to normalka. Zmien szczoteczke na miekka i masuj, a nie zajezdzaj dziasel przy myciu :)

słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale taki brzuch chyba nie po porodzie od razu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten piękny brzuch, cudowne piersi, rewelacyjne samopoczucie i niesamowite białe zęby (bez krwawiących dziąseł) dostaje się w pakiecie do bielizny.....hmmm....w takim razie też już się nie dziwię :)

Daisy, Rybeńka, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze;) no i taka bielizna- a polog? podobno neizle sie plywa:Dkolezanka miala krwawienie 8 tyg!

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja myślę, że o tym krwawieniu to piszą małymi literami, blaknącym atramentem, ale jak widzisz taką sexi laskę w pięknej bieliźnie to już nie doczytasz :)

Daisy, słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Daisy, może spróbujemy Cie zarazić??

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. 3 grudnia zaczynamy 6 spotkań, raz w tygodniu. Juz się nie mogę doczekać.

W tym tygodniu robie badania i w piątek wizyta. Pewnie powie o teście na glukozę.

Tygrysku a mogę zapytać do jakiej szkoły się zapisałaś? i ewentualnie cena?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tygrysku a mogę zapytać do jakiej szkoły się zapisałaś? i ewentualnie cena?

http://studionarodzin.pl/
    6 spotkań po 1h i 45 min raz w tygodniu, 400 zł

To położna ze szpitala gdzie będę rodzić, i ma być też "wycieczka" do tego szpitala. Ale przede wszystkim przekonuje mnie plan zajęć.

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tygrysku :-* ja się jeszcze zastanawiam jaka szkole wybrać. Chyba się zdecydujemy na położna z Wyr. Ona robi indywidualne zajęcia. I na tym mi zależy bo mój chodzi na zmiany i chce żeby ze mną był. A z nią się za każdym razem umawia na konkretny dzień i godzinę. Ale dopiero będę do niej dzwonić.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unassisted birth / Alleingeburt 2: http://youtu.be/zFMHB4RqpjI

To się nazywa poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:05

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie! Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie o niebo lepszy od wczorajszego!!!

Dziś w nocy pierwszy raz czułam jak się mała rusza. Po 3. Czułam ja wyżej, może jak leżę to i ona leży wyżej.

Pytanie na dziś: co sądzicie o odcinaniu pepowiny jak juz przestanie tętnic?

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Pytanie na dziś: co sądzicie o odcinaniu pepowiny jak juz przestanie tętnic?
    Ja na pewno nie będę chciała przecinać pępowiny od razu, mało tego, ja się nawet intensywnie zastanawiałam nad porodem lotosowym, ale po konsultacjach z doulą przy pierwszym porodzie nie będę ryzykować.

Ja też mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego!

Tygrysek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonecznego dnia <3 433999c6zcqqc5u9.gif
    ja staram się na spokojnie na tyle na ile u mnie to możliwe czekać do jutrzejszej wizyty <3 mocno wierzę w to, że z Naszym Cudem wszystko dobrze <3
    powodzenia wizytującym w tym tygodniu życzę i w kolejnych <3

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ