X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Dziewczyny, masakra.
    Mój m. mi dziś uświadomił, że skoro termin mam na 1 marca i mogę do 2 tyg po urodzić, to tak samo mogę urodzić 2 tyg przed. Czyli mój termin to od ok 15 lutego do 15 marca. Nie chce w lutym, chce w marcu. Podobno dużo listopadowek było rozpakowanych w październiku. Ja juz nie wiem. Przecież mówią ze statystcznie pierworodki to PO terminie rodzą, a nie przed. Co wy myślicie? Jakieś Wasze statystyki??
    a jak bylo z Twoją mamą?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Tygrysku, gdybym szukała sensu w swoich ciążowych snach, to bym wyłysiała, a uwierz mi daleko mi do tego :) Nawet, nie bierz tego do głowy :) ja zawsze miałam bujną wyobraźnię, ale sny w ciąży przeszły moje oczekiwania ;)
    Podobno pokazują nasze strachy, lęki, ale nie mają racji bytu i ja się tego trzymam!
    moje są debilne, ostatnio doktor House zajebutał mi samochód :D i go ścigałam..

merida17 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Czytam o tych zwolnieniach, czy prywatny ginekolog daje L4?
    tak. mi proponuje co wizyte czy ma mi wypisać zwolnienie.. :D tyle że u mnie na nic to sie nie przyda :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to super że u was wszystko ok, jak miło się czyta :)

a ja się przyłączam do mojej bliźniaczej kobietki :D Meridko masz racje i podpisuje się obiema łapkami o Daisy :)
    wpadaj do nas ile chcesz hehhee z tymi lekami dobre :D
    wiesz... nie dziwie ci sie.. jak czytam co tam wypisują te dziewczyny to jestem w szoku.. ja młoda jestem i co prawda też niecierpliwiłam sie ale rok czekałam i nie było tak hop siup i z przyjemnością czytałam wasze rady i opinie :) człowiek się ogarnął do kupy i działał dalej i podziwiam tak jak Magdalenę naszą za cierpliwość i wolę walki :)
    i na pewno będzie kochana u was dobrze :) doczekasz się synka lub córci :)
    Magdalenko trzymam kciuki i nie martw sie piersiami.. jak już beta tak rosła jak cholera to się nic nie stanie! jesteś zabezpieczona na full bajerę i będzie fasolek rósł spokojnie :) i tak jak ktos powiedział ja tez kiedys pisałam że jakby cycki mialy mnie bolec caly czas to bym sie wsciekła przez tyle meisiecy :D

słoneczna ja też nie raz bełtnę.. sama nie wiem od czego.. najem sie chyba zbyt tłustego na noc a potem rano katorga jest i koniec.. nie wygrasz.
    tak sobie tłumaczę że dziecku nie zasmakowało i dokonało zwrotu :D

Daisy, merida17, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam swojego organizmu.. jak myje zęby leci krew jak cholera..
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/
    jak nie siara z cycków to jeszcze krew się patoczy na prawo i lewo.. czegoś chyba mi brak moze w organizmie ze sie tak dzieje?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa....sączy mi się siara z lewego cycka.

Pogadam z gin w pt o L4. W styczniu chce na pewno, a może już w grudniu...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/
    jak nie siara z cycków to jeszcze krew się patoczy na prawo i lewo.. czegoś chyba mi brak moze w organizmie ze sie tak dzieje?
    Krew z dziąseł to norma, każda z nas ma większy przepływ krwi w ciąży . Siara z cycków leci, to normalne podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 17:02

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    teraz z nosa leci ;/
    matko ;/

Mizzelko bliźniaczko Ty moja, z nosa też mi się ciągle krwawi i dziąsła, jak myję ząbki tak od 13 tyg. Czasami nie mam nic, a na drugi dzień myję zęby i znowu :) siary nie zauważyłam jeszcze....tylko przypływ kg, kilka ekstra za 2 tyg leżenia wpadły w gratisie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    82p4czrky39r_t.jpg

Zobaczcie jaka bielizne do karmienia wypatrzylam :D nic dziwnego, ze podczas laktacji w ciaze zachodza :D

Mizzelko rowniez potwierdzam, ze krwawienia to normalka. Zmien szczoteczke na miekka i masuj, a nie zajezdzaj dziasel przy myciu :)

słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale taki brzuch chyba nie po porodzie od razu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten piękny brzuch, cudowne piersi, rewelacyjne samopoczucie i niesamowite białe zęby (bez krwawiących dziąseł) dostaje się w pakiecie do bielizny.....hmmm....w takim razie też już się nie dziwię :)

Daisy, Rybeńka, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze;) no i taka bielizna- a polog? podobno neizle sie plywa:Dkolezanka miala krwawienie 8 tyg!

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja myślę, że o tym krwawieniu to piszą małymi literami, blaknącym atramentem, ale jak widzisz taką sexi laskę w pięknej bieliźnie to już nie doczytasz :)

Daisy, słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Daisy, może spróbujemy Cie zarazić??

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. 3 grudnia zaczynamy 6 spotkań, raz w tygodniu. Juz się nie mogę doczekać.

W tym tygodniu robie badania i w piątek wizyta. Pewnie powie o teście na glukozę.

Tygrysku a mogę zapytać do jakiej szkoły się zapisałaś? i ewentualnie cena?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tygrysku a mogę zapytać do jakiej szkoły się zapisałaś? i ewentualnie cena?

http://studionarodzin.pl/
    6 spotkań po 1h i 45 min raz w tygodniu, 400 zł

To położna ze szpitala gdzie będę rodzić, i ma być też "wycieczka" do tego szpitala. Ale przede wszystkim przekonuje mnie plan zajęć.

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tygrysku :-* ja się jeszcze zastanawiam jaka szkole wybrać. Chyba się zdecydujemy na położna z Wyr. Ona robi indywidualne zajęcia. I na tym mi zależy bo mój chodzi na zmiany i chce żeby ze mną był. A z nią się za każdym razem umawia na konkretny dzień i godzinę. Ale dopiero będę do niej dzwonić.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unassisted birth / Alleingeburt 2: http://youtu.be/zFMHB4RqpjI

To się nazywa poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:05

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie! Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie o niebo lepszy od wczorajszego!!!

Dziś w nocy pierwszy raz czułam jak się mała rusza. Po 3. Czułam ja wyżej, może jak leżę to i ona leży wyżej.

Pytanie na dziś: co sądzicie o odcinaniu pepowiny jak juz przestanie tętnic?

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Pytanie na dziś: co sądzicie o odcinaniu pepowiny jak juz przestanie tętnic?
    Ja na pewno nie będę chciała przecinać pępowiny od razu, mało tego, ja się nawet intensywnie zastanawiałam nad porodem lotosowym, ale po konsultacjach z doulą przy pierwszym porodzie nie będę ryzykować.

Ja też mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego!

Tygrysek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonecznego dnia <3 433999c6zcqqc5u9.gif
    ja staram się na spokojnie na tyle na ile u mnie to możliwe czekać do jutrzejszej wizyty <3 mocno wierzę w to, że z Naszym Cudem wszystko dobrze <3
    powodzenia wizytującym w tym tygodniu życzę i w kolejnych <3

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ