Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a pro po wybieram powoli imiona i wybrałam sobie takie które są rzadkie wśród znajomych i wcale ich nie kojarzę i nie wybierane osttanio w okolicy:
dla chłopca:
Artur, Arkadiusz(ja miałam nim być ), Aleksander, Bartłomiej, Hubert, Igor, Krystian, Ksawery, Norbert, Maksymilian, Marcel, Paweł, Przemysław
dla dziewczynki:
Maria (moja babcia ma Marianna:)), Laura, Marta(moja siostra ma Martyna), Paulina, Beata, Ada, Anita, Julia(marzyłam zawsze o tym imieniu i nie znam wśród znajomych), Blanka, Edyta, Diana, Liwia, Małgorzata, Roksana
A z mężem teraz wyselekcjonujemy to co nam sie podoba oby się udało bo dziwnie zwracać się do dziecka bezimiennie
a kruszyna kopie mnie nieźle...słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
-
Magdalena trzymam moooooooocno kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę :* Daj znać jak tam się miewa Maleństwo!? Czekamy niecierpliwie
Miłego dnia KochaneOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
miłego dnia
a do wizyty jeszcze kilka godzin bo dopiero na 18:30, nie lubię takich późnych wizyt bo więcej stresu jest no ale co zrobić jak lekarz przyjmuje od 17stej, a mąż chciał iść ze mną a pracę kończy po 16 zanim wróci do domu to akurat na 18:30 do lekarza zajedziemy..staram się mocno wierzyć, że będzie tylko dobrzeRybeńka lubi tę wiadomość
-
I będzie wszystko dobrze zobaczysz Fajnie, że mąż idzie z TobąOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Dzień dobry Dziewczyny
Dawno mnie u Was nie było
Po wczorajszej wizycie nie wiem ile Tomek urósł, bo nie miałam usg. Jestem zdrowa, nie mam żadnych grzybków, szyjka zamknięta itd.
Dostałam tylko Szelazo SR+, bo zaczęły mi spadać wyniki morfologii.
No i mam +7kg
Dostałam też skierowanie na ostatnie z tych dużych usg na 15 grudnia
Wczoraj się stresowałam, bo mały tak mało kopał, za to dał mi popis w nocy i do 1:30 nie mogłam zasnąć Dziś od rana dokazuje Maluszek. Chyba rzeczywiście czerwcowe dzieciaki to nocne marki
Co do tego co Meridka napisała do Daisy - jestem za!! Ja jak weszłam na różową stronę to też zauważyłam dziwną atmosferę. Dziewczyny się nakręcają, szukają niepotrzebnych komplikacji. Betę robią często niepotrzebnie. Może jak będziesz u nas, to Cię nie będą nakręcać, na spokojnie będziesz sobie czekać do daty testowania
merida17 lubi tę wiadomość
-
Daisy w takim razie trzeba sobie zająć czymś głowę
pieczemy jakieś ciacho?
Sue jak dobrze że zawitałaś super że wszystko u cb ok.
niestety z tym żelazem norma.. ehh u mnie też powoli spadało ale mieściło sie w normach, musze sobie przy tej glukozie od razu zrobic badania ogólne jeszcze raz
i mocz tez zeby zobaczyc czy tam nic nie ma.
u mnie malenstwo jakieś niespokojne cały dzien daje kopy co godzina
właśnie od wczoraj zaczęłam zapisywać sobie kiedy jest aktywne, choć wiadomo że jak zmienimy rytm dnia np zakupy czy cos to bd odpoczywać... ale mam nadzieję wielką i ogromną że 20 listopada bd ruchliwe i pokaże co tam ma między nogami..
niestety chyba bierze mnie przeziębienie więc biorę syrop w ruch.. bo calej nocy nie spalam i nie poszlam do roboty..
czytam o tych becikowych itp.. i u mnie inna sytuacja bo jestem gdzie indziej ubezpieczona.. więc aby dostanę jednorazowo kasę i koniec. ehh.Daisy, Sue lubią tę wiadomość
-
Chciałyście listę rzeczy, które już mam więc dziś się wzięłam za to i podliczyłam wszystko:
UBRANKA:
rozmiar 56:
1. Body dł. rękaw - 8 szt.
2. Body kr. rękaw - 13 szt.
3. Śpiochy - 5 szt.
4. Pajacyki - 6 szt.
5. Kaftaniki - 1 szt.
6. Bluzeczki dł. rękaw - 2 szt.
7. Czapeczki cienkie - 4 szt.
8. Skarpetki - 4 malusie, 3 większę
9. Łapki niedrapki - 3 szt.
rozmiar 62:
1. Body dł. rękaw - 8 szt.
2. Body kr. rękaw - 6 szt.
3. Śpiochy - 3 szt.
4. Pajacyki - 6 szt.
5. Kaftaniki - 4 szt.
6. Spodenki miękkie - 4 szt.
7. Rampers - 1szt.
8. Spodenki na szelkach - 3 szt. (miękki sztruks)
rozmiar 64:
1. Body dł. rękaw - 1 szt.
2. Body kr. rękaw - 4 szt.
3. Śpiochy - 0 szt.
4. Pajacyki - 0 szt.
5. Kaftaniki - 0 szt.
6. Spodenki miękkie - 0 szt.
7. Rampers - 1szt.
Tu na pewno muszę po dokupować kilka rzeczy.
rozmiar 68:
1. Body dł. rękaw - 3 szt.
2. Body kr. rękaw - 3 szt.
3. Śpiochy - 4 szt.
4. Pajacyki - 6 szt.
5. Spodenki miękkie - 5 szt.
6. Kaftanik - 1 szt.
7. Spodenki na szelkach - 1 szt. (miękki sztruks)
rozmiar 74:
1. Body dł. rękaw - 2 szt.
2. Body kr. rękaw - 2 szt.
3. Śpiochy - 0 szt.
4. Pajacyki - 1 szt.
5. Spodenki miękkie - 1 szt.
POZOSTAŁE CIUSZKI:
- kurteczki newborn - 2 szt.
- kombinezon na zimę r. 64 - 1 szt.
- kombinezonik (pluszowy) newborn - 1 szt.
- sweterki małe (brak rozmiarów) - 4 szt.
- sukieneczki - 1 malutka i 1 (3-6m-cy)
- Spodenki sztruksowe rozm. 9-12m-cy - 2szt.
- Ogrodniczki jeansowe - brak rozm. - 2szt.
- Jeansy - 2 szt. (1 na 9-12m-cy i 1 na 12-18m-cy)
- Czapka + szalik - ciepłe - 1 szt.
Rozmiary są różne, bo część mam z ciucholandu a część już dostałam i tak sobie posegregowałam rozmiarami.
Natomiast pozostałe rzeczy, które już mamy to:
- Wózek
- fotelik
- komoda kąpielowa
- podgrzewacz do butelek
- kocyki - 1 gruby, 1 cienki
- pieluchy tetrowe - 30 szt.
- pieluchy flanelowe - 2 szt.
- ręcznik z kapturkiem - 1 szt.
- śliniaki - 3 szt.
- majtki do porodu siateczkowe (5 szt. w opak.)
- wkładki laktacyjne (2op. po 36szt.)
- Termometr na podczerwień
- Butelki - 2 X 260ml.
- smoczek uniwersalny (0-6m-cy) + łańcuszek - 1 szt.
- cążki do paznokci - 1 szt.
- szczoteczka + grzebyczek do włosów - 1 szt.
- Zestaw szczotek do mycia butelek - 1 szt.
- Silikonowa szczoteczka do ząbków - 1 szt.
- Termoopakowanie na butelkę - 1 szt.mizzelka, słoneczna 85, Krokodylica lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Rybieńko jestem w SZOKU.
wyprawka full zestaw!
nie no.. biorę się do roboty bo tak być nie może..
a pro po.. jak dziewczynka się urodzi to lepiej własnie mieć ubranka na 56?
czy od razu brykać 62?
mam aby pajacyk z pinokia 68Rybeńka, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Sue witaj Dobrze, że u was wszystko oki :*
Daisy również jestem za tym, żebys sobie teraz czymś główkę zajęła. Ciacho to bardzo pyszny pomysł Może jakieś zabawy z córką? Spacerek z rodzinką?
Co do kopniaków, to moja też wczoraj mega aktywna była cały dzionek. Praktycznie miałam wrażenie, że kopie cały czas A dziś już troszkę spokojniejsza jest.Sue lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Pamietajcie o oliwkach i takich tam kosmetykach roznych, soli fizjologicznej i ligninkach do mycia buzki, oczek, noska, koniecznie specjalne nozyczki do paznokci dla maluszkow z okragłymi koncówkami, cos do smarków jakąs fridę czy co tam teraz nowego wymyslają
Mizzelko ja dzis bede piekla jabłecznik, takze trafilas jak w mordę strzelił
A na obiad nadziewam dzis pieczarki mięsem mielonym
Rybeńko niestety, ale po szkole moją córę będę kisić raczej w domu, na chwilę na dwór pojdziemy, bo ona coś zasmarkana chodzi kurczę od imprezy na halloween. Pewnie ją gdzies tam zawiało po wyjsciu
Ale powiem Wam, ze z kazdym miesiacem jakos mniej mnie cisnie do testowania. Dopiero sobie kliknelam testy na allegro, wiec pewnie dojda na koniec przyszlego tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:14
mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
mmm brzmi pysznie.. :>
a ja biorę się za biszkopt z nadzieniem owocowym (truskawki +ananas)
i własnie się zastanawiam czy zrobić drugie nadzienie zwykłe śmietankowe czy dodać troszkę nutelli albo cappucino
i czy zabarwić biszkopt na kakaowy czy biały zostawić
Rybeńka lubi tę wiadomość
-
Cholerka dziewczyny smaka narobiłyście ja jutro zrobię polędwiczki nadziewane tzn roladki taką mam ochotę na nie mocno
no własnie na smarki do odkurzacza jest coś takiego ponoć dobre, znajomi chwalą
i przepraszam że to powiem ale i smarki i siuśki i brązowe coś i nas to wcale nie zrażaTygrysek lubi tę wiadomość