WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia ja nawet o to nie zapytałam bo nie wiedziałam o tym... Także wydaje mi się ze jeszcze jest Czas na to by zeszły.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka gratuluję!

Patrycjusz gratuluję!

Ja już po wizycie. Mała waży ok. 2000 g i ma długie nogi, pewnie po mamusi:).
    Mam wytrzymać jeszcze 4 tygodnie (zalecenie lekarza), oby się udało.

mmarzenak, Andzia SM, evus, Hania222, beatas lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Takanijaka gratuluję!

Patrycjusz gratuluję!

Ja już po wizycie. Mała waży ok. 2000 g i ma długie nogi, pewnie po mamusi:).
    Mam wytrzymać jeszcze 4 tygodnie (zalecenie lekarza), oby się udało.
    Dasz rade ;);)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że da radę:) Wszystkie damy radę!!!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz gratulacje.
    Dziewczyny drogie cco do tego stawiania się brzuch, a miałam to samo od 24 tygodnia ciąży. Za wszelką cenę chciałam uniknąć wybrania jakiejś chemii i przekopałem wszystkie chyba portale zdrowotne. Zaczęłam więc od magnezu ale ogromnej ilości i wiadomo nie formie suplementu tylko leku co najważniejsze przy skurczach to odpowiednie nawodnienie zaczęłam pić 3 litry wody dziennie. Do tego Kiedy tylko mogę zamiast siedzieć to się kładę na lewym boku. Wiadomo nie cały dzień i odpukać pomogło. Teraz skurcz pojawia się raz na tydzień. Rozmawiałam z lekarką o tych skurczach i powiedziała że to są skurcze przepowiadające I dopóki nie są bolesne ani nie występują częściej jak 5 na godzinę to się nie martwić.

• evus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz- ale wiesci! gratulacje Mamusiu :)

ja tez mam takie stawianie macicy, ale moja ginka powiedziala, ze martwic sie trzeba jak beda cze-sciej niz 4 na godzine. wiec poki co sie nie martwie. u mnie wyniki ok, szyjka trzyma wiec oby tak dalej. tylko slinianka bardzo dokucza, przez co chudne zamiast tyc :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Alincia w szkole rodzenia kobieta mówiła ze zdarza się ze chłopcy rodzą się bez Jajeczek. Częściej przy cesarce. Związek jest to z tym ze nie zostały wypchane ze środka. Mówiła ze kwestia czasu i wszystko będzie na Swoim .iejscu żeby się nie martwić jak tak się stanie;)

Czas pokaze. Bo czytalam tez ze najczesciej sie pojawiaja w 34 tyg. Takze jeszcze dwa tygodnie.

Andzia SM lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie w temacie cesarskiego ciecia. Znajoma w anglii miala tydzien temu cc i leci jej ropa z rany. W szpitalu pobrali wymaz i niby jest wszystko ok.
    Tylko zastanawiamy sie czy nie przemywac tego np woda utleniona. Ale problem jest w tym...ze tam woda utleniona nie jest dostepna... Hmmm...czy to mozliwe?,moze tam to sie jakos inaczej nazywa?

jigt0hs.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A jeszcze pytanie w temacie cesarskiego ciecia. Znajoma w anglii miala tydzien temu cc i leci jej ropa z rany. W szpitalu pobrali wymaz i niby jest wszystko ok.
    Tylko zastanawiamy sie czy nie przemywac tego np woda utleniona. Ale problem jest w tym...ze tam woda utleniona nie jest dostepna... Hmmm...czy to mozliwe?,moze tam to sie jakos inaczej nazywa?
    Woda utleniona to inaczej 3% hydrogenium peroxydatum. Aktualnie jestem w Stanach i stoi w takich pólitrowych butelkach w każdej aptece więc tam też nie powinna mieć problemów

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

Patrycjusz, Takanijaka - Gratulacje!!! Dociera do mnie dzięki Wam że to już coraz bliżej:)

A ja jeszcze piżamy do szpitala nie mam... za to zaraz po zakończeniu remontu łazienki..nareszcie mam czyściutko:) i zabrałam się za ciuszki małej, wyprałam, wczoraj wyprasowałam..mam tego ogrom:)nie wiem czy nie przesadziłam, ale większa jest używana więc nie wydałam dużo, już nie mogę się doczekać jak będę mogła jej założyć te wszystkie słodkie małe ubranka:))

i od dzisiaj przymierzam się do masowania krocza, nie wiem czy to nie trochę za późno..ale może choć trochę pomoże, bardzo bym chciała uniknąć nacięcia które miało miejsce przy pierwszym porodzie...kupiłam olejek migdałowy i zastanawiam się jak się do tego zabrać...w jakiej pozycji???

Dzisiaj w końcu zamówiłam te koszule nocne, półeczki chmurki do kącika małej i jeszcze zaszalałam i kupiłam kocyk i podusie minky, będzie do wózka pasował:)

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Miałyście już robione próby wątrobowe, jak Wam wyszły?
    ja dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i nie jest dobrze bo podwyższone ale nie wiem czy już jest na tyle wysokie że powinnam się zacząć martwić czy jeszcze nie :( i tak już świruje i przekopuje internet; już się naczytałam że to mogą być początki cholestazy ciążowej i trzeba kontrolować bo może się pogarszać. a wizyta dopiero w sobotę, chyba zgłupieje do tej pory :(
    ALT mam 58 (norma do 31) a AST mam 36 (norma do 32).

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone spokojnie choleostaza wyszlaby Ci już dużo wcześniej tzn podejrzenie choleostazy i juz na wcześniejszym etapie ciąży lekarz by zareagował. . Ewentualnie dostaniesz dietę a jak Twoja skóra na rękach masz jakieś chrosty swędzi Cie coś??
    Moni no najwyższy czas już dopinac torbę widzisz ile z nas już się rozpakowalo ile leży w szpitalu oczywiście nie chce straszyć ale trzeba mieć świadomość że wszystko już może się zdarzyć. Także pakuj torbę :);)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni najlepiej zaraz po kąpieli, w pozycji najlepiej ginekologicznej czyli na plecach nogi rozchylone. Ew. może na siedząco tzn tak żeby nie zasłaniać miesca masowania:) Tak przynajmniej mówili w szkole rodzenia. ja planuję zacząć za tydzień :) tak 33/34 tydzień :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej nie bylo zadnych podejrzen bo nie mialam robionych prob watrobowych, dopiero teraz. Swedzi mnie brzuch tylko ale to raczej normalne bo rosnie, innych swedzen nie zaobserwowalam ale boje sie ze to moze byc poczatek dopiero :(

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm - racja..wszystko się może zdarzyć, nie wiem czemu zostawiłam to na koniec:( jutro pakuję torbę z jedną starą koszulą a jak przyjdą nowe to dopakuje

Andzia - dzięki za rady, próbowałam dzisiaj ale wcale nie jest to takie łatwe, za parę dni może dojdę do wprawy

nesone - próby wątrobowe??? kurcze ja chyba takich badań nawet nie miałam:( chyba muszę dopytać ginekologa, nie martw się na zapas, i nie czytaj z neta bo niepotrzebnie będziesz się denerwować, lekarz na pewno rozwieje Twoje obawy

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Ja ostatnio miałam próby wątrobowe przez spadające płytki krwi, ale wyszły ok.

Alincia niestety nie pomogę... Mi gin nic nie mówił na temat jąderek...Ale skoro ma czas jeszcze to spokojna głowa :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próby wątrobowe robi się dopiero, gdy morfologia wychodzi zła a tak to nie ma wskazań także spokojnie jeśli lekarz nie zlecal. Moje dwie koleżanki miały w ciąży choleostaze i obie na rękach miały mega wysypke, która mega swedziala o drapaly się do krwi ale wykryta Choleostaze miały już około 20 tyg ciąży.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatles tez miała choleostaze nie miała wysyłki. Ale okropnie swedzialy ja stopy i dłoni
    Tez drapala się bardzo mocno. Później już swedzialo ja wszystko:/ ale stopy i dłoni.najbardziej

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan to powodzenia i do domu :-)

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni-ciesze się,że chociaż Ty masz już łazienkę po remoncie:) U mnie już 3 tydzień walczą panowie:( jestem załamana po prostu. W sobotę mam wizytę i mam tylko nadzieję,że moja szyjka się trzyma i zdąże przygotować i poprać wszystko po majówce..ehh

Moni15382 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ