Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycjusz ale nowina! Waga malutkiej bardzo ładna
ja taka urodziłam się w terminie, więc teraz trzymam kciuki, żeby wyniki były ok i do domuuuu
wczoraj oglądałam 600 gram szczęścia to lekarz mówił, że dzieci wcześniacze najwcześniej wypisują do domu wtedy kiedy skończyłby się 36 tydz ciąży gdyby dotrwać. Czyli jak np. masz 34 tydz to 2 tyg i do domu jak wszystko ok. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale myślę, że podobnie.
Dorjana te pomiary to zależne od lekarza i sprzętu, najlepiej sugerować się pomiarem u swego lekarza. Mi w szpitalu też jak mierzyli synka to był dużo mniejszy od pomiarów lekarza prowadzącego i urodził się tak jak lekarka prowadząca pomierzyła. Swoją drogą masz okazję do odpoczynku to korzystaj
AndziaSM ja jednak chyba odpuszczę sobie te nietrzymanie główki. Inaczej jak ktoś pokaże i wiesz jak to zrobić. Ja nie chciałabym dziecku krzywdy zrobić, więc zastosuje się do metod jakie stosowałam przy starszym. Co do kąpania to tak jak mówisz, dobrze jest robić wszystko rutynowo, żeby dziecko wiedziało i zakodowało, że jest kąpanie, potem jedzenie i sen m.in. Taki Maluch to wiadomo, że żyje swoim życiem i jest częściej karmione na życzenie niż do ileś godzin, ale im starsze tym łatwej wprowadzić to w życie.
beatas no właśnie nie wiem czemu ta waga tak powoli leci. Może dlatego, że staram się nie objadać. Jem małe porcje, bo potem strasznie ciężko się czuję i męczę się całymi dniami. Słodyczy teraz też jakoś nie jem, bo straciłam ochotę. Ale akurat ta waga to nie ma nic wspólnego ze zrzuceniem brzucha po ciąży. Z synkiem przytyłam 8 kg i brzuch miałam okropny bardzo długo. Teraz jest wielkości jak w pierwszej ciąży na koniec, więc jeszcze urośnie i już teraz wiem, że będzie bardzo trudno go zgubić
beatas lubi tę wiadomość
-
Patrycjusz Gratuluję
Trzymajcie się ciepło
Dorjana musisz być cierpliwa i lepiej żebyś była pod obserwacją. Poleżysz troszkę, żeby mogli zrobić następne badania dla porównania czy dzidzia przybiera na wadzeJesteś pod opieką na miejscu, mnie to uspokajało choć wiadomo w domu najlepiej, ale trzeba dopilnować, żebyście były gotowe na ten dzień najlepiej
W moim przypadku też miedzy innymi trzymali ze względu na niską wagę. Blanka w 31 tygodniu miała 1200 gram a w ciągu 3 tygodni przyrosła o 500 g więc prawidłowo. Po 30 tygodniu dziecko rośnie już indywidualnie i jest to 500-1000 gram na miesiąc. Bądź cierpliwa
Blanka -
Patrycjusz gratulacje dla was
Ladna wage ma coreczka a o CRP sie nie martw bo moj starszak i ja mielismy podwyzszone po porodzie i po prostu dostalismy antybiotyk przez 3 dni. Oczywiscie lepiej tego uniknac, ale gdyby sie zdarzylo to nic przerazajacego. Mam nadzieje, ze juz niebawem wyjdziecie do domu. Krocze boli tzn peklo czy mialas nacinane?
Dorjana odpocznij troche, posiedzisz kilka dni i pewnie okaze sie, ze to blad pomiaru. Lepiej dla dobra dziecka wszystko sprawdzic. Trzymam za was kciuki
Sshape widzialam juz to pudelko jakis czas temu. Bardzo mily sposob aby Panstwo powitalo nowego obywatela. Nie to co z PL gdzie dawali takie malutkie paczuszki z probkami i dziewczyny ktore rodzily CC nie dostawaly bo i tak kosztowaly Panstwo wiecejPorazka u mnie w szpitalu byla ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:01
-
Patrycjusz gratulacje dla Was co za rozwiązanie. Napisz nam coś o samym porodzie.
Dorjana lez i jedz i lez i jedz pójdzie Ci w Cyckihihihi będzie dobrze może masz taką urodę, że maleństwo będzie malutkie a nie 5780
dobrze, że jest ktoś z Tobą jeszcze na sali a nie sama lezysz
Dorjana lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Patrycjusz gratulacje małej kruszynki
Pewnie wszystko bedzie dobrze
Szybko wracajcie do siebie ...
My dzisiaj jedziemy na wizyte juz bym chciala miec to za soba i wiedziec co tam z moim malym ale musze czekac niestety ..Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Patrycjusz, wchodzę rano a tu taka nowina! Trzymajcie się z maleństwem, które wcale nie jest takie małe
Na pewno wszystko będzie dobrze
Przyłączam się do prośby żebyś opisała poród jak będziesz miała chwilę. Mam nadzieję, że nie zabrzmi to niedelikatnie, ale ciekawi mnie czy poród wcześniaka jest lżejszy niż normalnie, no i w ogóle jak to wygląda.
Dorjana, trzymaj się w szpitalu! Pewnie twój dzidziuś urośnie, ale w swoim czasie
Ansad, a Twój synek to już spory chłopakCo do skurczy, to mi też brzuch się stawia od ok 22tyg. Nie jest tak codziennie, ale są dni, kiedy robi to dość często. Biorę wtedy nospę, bo tak mówiła lekarka. No i codziennie magnez, też pomaga.
kochana córeczka 16.06.2016 -
Patrycjusz serdeczne gratulacje!
Ale masz fajnie,że już maleństwo jest na Świecie!
Wcale nie jest taki malutki, na pewno wszystko będzie dobrze:)
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Jeśli ktoś ma problem z rwą kulszową to mi rehabilitantka kazała rozciągać mięśnie pośladkowe, a na ból krocza i spojenia łonowego pomaga rozciąganie przywodzicieli (wewnętrzna część ud).
Ćwiczę od tygodnia i naprawdę lepiej się czuję
Miłego dniadais lubi tę wiadomość
-
Mialam właśnie pytać czy ćwiczycie:) Ja ambitny plan miałam ćwiczyć przez ciałą ciąże ale na planie się skończyło:/ teraz ćwiczenia planuje rozciągające:P jak Nam Pani ze szkoły rodzenia mówiła by dobrze nogi rozszerzać, a to przydatne przy porodzie naturalnym:)
A ćwiczenia krocza krocza robicie? ja wyczytałam że koło 34 tygodnia by zacząć.
Miłego dnia życzę wszystkim -
Alincia w szkole rodzenia kobieta mówiła ze zdarza się ze chłopcy rodzą się bez Jajeczek. Częściej przy cesarce. Związek jest to z tym ze nie zostały wypchane ze środka. Mówiła ze kwestia czasu i wszystko będzie na Swoim .iejscu żeby się nie martwić jak tak się stanie;)
Alincia lubi tę wiadomość
-
jane wrote:Co do skurczy, to mi też brzuch się stawia od ok 22tyg. Nie jest tak codziennie, ale są dni, kiedy robi to dość często. Biorę wtedy nospę, bo tak mówiła lekarka. No i codziennie magnez, też pomaga.
Adaś ur. 07.05.2016