WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 32 tygodniu :)
    Doriana trzymam kciuki, koniecznie daj znać :)
    U Nas widzę dziś ładnie, Maz ma 6 dni wolnego to będziemy odpoczywać :)

Miłego dnia ;-*

Helen, Dorjana, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana trzymam kciuki

Dorjana lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Dziewczyny zapomniałam jeszcze tu się zgłosić. Rozpakowalismy się 22 kwietnia 2016. Najpierw na świat przyszła Helenka (11.40) a zaraz po niej Piotruś (11.42) Mamy się dobrze i dochodzimy do siebie :)

Gratuluję serdecznie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj weekenda mnie nie było a tu takie cuda !!!!!

U mnie ok tylko zmeczona po weekendzie bo dwa dni gości i mnie wypompowalo na maksa ,ale urodziny mojego 2 latka udane więc teraz do 4 Maja na wizytę i pranie oraz pakowanie !!!!

Ja nie umiem sie pakowac bo za pierwszym razem mnie porodowka zaskoczyła i teście do szpitala kilka rzeczy dowiezli hihi teraz oby tak nie było fakt tylko moje rzeczy brakowaly bo syna wszystko było :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jest tak jak dziewczyny pisza, ze robi sie jak masz wyniki krwi slabe a ze ja mam pomimo suplementacji zelaza to dlatego dostalam zalecenie na to badanie. Mnie na razie stopy ani dlonie nie swedza na szczescie wiec mam nadzieje ze nic z tego nie bedzie albo sie dopiero rozkreci, zobacze co lekarz powie.

Dorjana trzymam kciuki :)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo

uspokoiłyście mnie z tymi próbami wątrobowymi, bo już myślałam że mój lekarz coś przeoczył...

Dorjana - trzymam kciuki za wagę Twojego dzidziusia, tak żebyś na weekend była w domciu

SShape - nawet nie wiesz jaka to ulga, tyle nerwów i pracy mnie to kosztowało, wszędzie w chałupie miałam kurz i pył...nie mówiąc o zapachu bo rury też wymieniali i zapaszki kanalizacyjne są bezcenne

Najpierw rozkopali te rury skuli częśc kafli w sobotę, potem musiałam parę dni czekać na ekipę co skuje całe dwie ściany, potem zatynkuje, zamontuje wanne i pokafelkuje, na szczęście tylko dwie ściany, bez podłogi...ale co to komplikacji było..czasami miałam wrażenie że Ci fachowcy to za karę tu byli, mimo że byli w miarę solidni....do tego właścicielka mieszkania wrzeszcząca po nich i co chwilę zmieniająca koncepcję..normalnie cud że nie zwariowałam....wszystko trwało prawie 3 tygodnie, ale wreszcie mam spokój i o wiele ładniejszą łazienkę:)

Ty ich tam lepiej idź popędź, brzuszkiem postrasz;))

wogóle to od wczoraj wszyscy mnie pytają czy spakowana do szpitala jestem..nie wiem czy już ten mój brzuch jest tak ogromny czy jak...wychodzę z założenia że jeszcze minimum cztery tygodnie, a naokoło wszyscy mnie straszą:( ale faktem jest że zdarzyć się może wszystko także torbę dzisiaj pakuję:)tak na wszelki wypadek

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie z mały wszystko dobrze na szczęście już się obrócił główką w dół bo zawsze był w poprzek waży już 1850 gram a ja w tym miesiącu jestem tylko 0.5 kg na plusie :-)

moli5, dais, jane, ansad, Moni15382, Hania222, evus, beatas lubią tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• dais Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka jak Ty to robisz ze masz tylko 0,5 na plusie :O
    Dorjana trzymam mocno kciuki abyscie wyszli do domu i maluch podtuczyl sie wystarczajaco :)
    Nesone cholesteraza raczej mialaby jakies objawy, wiec sie nie stresuj.
    Ja mam jakis totalny brak motywacji do czegokolwiek od kilku dni. Glownie leze, jem i zrzedze, ehhh. Ta pogoda chyba mnie dobija, bo 2 dni bylo brzydko i jeszcze snieg padal a dzisiaj leje od rana....

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jane Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, kciukasy za wagę Twojego dzidziusia!

Dziewczyny a propos torby do szpitala, to jakie ubranka bierzecie dla malucha? Z tego co wiem, to nie kąpią dzieciaczka po porodzie więc jest pewnie trochę umazany. Tak sobie więc myślę, że te pierwsze ubranko, to wezmę jakieś używane. To ma być pajacyk i body czy raczej kaftanik? No i co przygotować na wyjście ze szpitala? Zakładając, że urodzę w okolicach terminu, to pewnie będzie już ciepło. Czy mam przygotować dla dzieciaczka jakiś kombinezon czy wystarczy ubranko takie jak w szpitalu plus owinięcie w cienki kocyk?
    No i ile pampersów bierzecie do szpitala? Zakładając normalny pobyt czyli ok 2-3dni.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neosne ja w 1 ciąży mialam delikatna cholestaze, wykryta kolo 36 tygodnia ciazy. Swedzial mnie tylko brzuch, no i od drapania mialam lekka wysypke. Proby watrobowe byly troche podwyzszone, kwasy zolciowe nieznacznie. Szpital mnie ominal, lekarz kazal przejsv na lekkostrawna diete i lykalam sylimarol. Wyniki sie poprawily od razu ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dorjana, kciukasy za wagę Twojego dzidziusia!

Dziewczyny a propos torby do szpitala, to jakie ubranka bierzecie dla malucha? Z tego co wiem, to nie kąpią dzieciaczka po porodzie więc jest pewnie trochę umazany. Tak sobie więc myślę, że te pierwsze ubranko, to wezmę jakieś używane. To ma być pajacyk i body czy raczej kaftanik? No i co przygotować na wyjście ze szpitala? Zakładając, że urodzę w okolicach terminu, to pewnie będzie już ciepło. Czy mam przygotować dla dzieciaczka jakiś kombinezon czy wystarczy ubranko takie jak w szpitalu plus owinięcie w cienki kocyk?
    No i ile pampersów bierzecie do szpitala? Zakładając normalny pobyt czyli ok 2-3dni.

Nie wiem jak u ciebie w szpitalu ale u nas na stronie jest lista co zabrac ze soba dla siebie i maluszka i u nas nie sa za bodziakami

http://www.szpital-piotrkow.pl/poradnik-dla-przyszlych-mam

dais - sama nie wiem jak bo na prawdę jem dużo tzn małe porcje a często miesiąc temu tylko 1 kg na plusie teraz 0.5 sama jestem w szoku bo ja to jak ide i wiem ile jem to sie boje ze bedzie po 3 , 4 kg a ja juz przed ciaza troszke wazylam bo ciagle bylam na lekach chormonalnych ale moj mowi ze nie widac po mnie tej wagi ktora mam w ciazy :-) To jest pocieszajace :-)

Mamatrojeczki lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• dais Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka fajnie Ci :) Ja mam nadbagaz sprzed ciazy i waga rosnie teraz tak jakbym go nie miala :P
    Co do szpitala to nie wypowiem sie jak to wyglada teraz, bo mieszkam za garnica i tutaj po SN zostane tylko 6 godzin w szpitalu i wracam do domu. Brac prawie nic nie musze.
    Moge powiedziec jak to wygladalo 4 lata temu. W szpitalu byly ubranka, wiec swoje mozna bylo ubrac dopiero na wyjscie a tak to trzeba bylo ubierac w ichniejsze. Pieluszek wzielam jedna paczke 1 tych malych, jakies 22 sztuki. Zawsze maz moze doniesc jak sie skoncza a nie ma co brac 100 pieluch ze soba. Ubranka musza byc wygodne dla dziecka i tutaj rozne szpitale maja rozne poglady, u nas krolowaly body ale znam i takie miejsca gdzie kaza ubierac w kaftaniki poki jest kikut. Co do samego wyjscia do u nas ubieraly pielegniarki my tylko dalismy im ciuszki i moj malec wychodzac 23 lipca na upal prawie 30 stopni do samochodu zostal ubrany w: body + bawelniany pajac + dodatkowe spodnie + bluza + kocyk. Myslalam ze padne jak go zobaczylam, wiec szybko po wejsciu do samochodu jedna warstwe sciagalam. Ogolnie w zaleznosci od temperatury powinno byc to co masz Ty + jedna warstwa. Takie malenstwa mala jeszcze srednia regulacje temperatury, wiec lepiej ubrac w dlugi rekaw niz krotki. Dobrym pomyslem jest po prostu pajac z krotkim body pod spodem i cienki kocyk lub pieluszka do przykrycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 10:45

jane lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! Ja jeszcze w szpitalu, jutro mam wyjść. Malutka jeszcze zostaje,nie wiadomo ile będzie w inkubatorku. Lekarze mało coś mówią,ja też nie wiem co pytać... Każą czekać wiec czekamy... Na razie wiem ze ma zapalenie płuc i jakaś bakterie. Tak jak u Madziaka tez nie mogę przytulic ani dotknąć i to jest najgorsze :( Jeszcze leżę z dziewczyna co ma dzidzie przy sobie i cały czas patrze jak ja przewija albo kapie to ja płacze.
    Pytalyscie o poród. Wydaje mi się ze to był mój wymarzony poród. Byłam pozytywnie nastawiona choć bardzo przerażona ze będę jednak rodzic. Trafiłam na bardzo fajnych ludzi!!! 3 położne latały kolo mnie i żartowały :) Lekarz młody i mega fajny :) O 9 przewozili mnie karetka z innego miasta (bo tu zajmują się wczesniaczkami)to w karetce miałam skurcze co 8 min,później ściągnęli mi krążek,poszłam na porodówke to było rozwarcie na 2-3 cm. Skurcze nie były najgorsze,miałam brzuszne. Na szczęście! Dla mnie najgorsze było jak położna rozciągala krocze jak wychodzila glowka. Reszta była do wytrzymania :) Ciesze się ze udało mi się urodzić naturalnie, lekarz i położna powidzialy ze to najlepsze dla wczesniaczka.
    Pozdrawiamy was!!

mmarzenak, dais, Andzia SM, jane, munequita, Hania222, madziak2202 lubią tę wiadomość

Pati
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj mialam wizyte nie pisalam bo juz troche nie mam sily.
    Przedwczoraj bylam w szpitalu mam nadcisnienie, 2 tygodnie temu mala wazyla 1700 a teraz 1845 gram nikt mi nawet nie wytlumaczyl dlaczego tak slabo przybiera. jak sie troche ogarne to was nadrobie

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz trzymam kciuki za Twojego maluszka:)obys szybko mogla go przytulic i duzo zdrowka mu zycze:)
    Ciesze sie,ze mialas lekki porod:)Badzcie dzielni!

Madziak a jak Twoj Kubus?

Repose trzymaj sie jeszcze mała przybierze,pamietaj ze usg nie jest dokladne.Moja corka tez jest malutka,najwazniejsze byleby byly zdrowe:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz- trzymajcie sie!

u mnie na stronie szpitala, tez jest wykaz co zabrac ze soba. ile ciuszkow i jakich.

Repose- trzymaj sie. ja mam niedocisnienie i tachykardie. i strasza mnie, ze to sie cc moze skonczyc :/ takze widzisz..

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka- i tak dobrze, ze przytylas chociaz pol kilo, bo ja przez cholerna slinianke schudlam pol kilo w 2 tygodnie :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ojej... Ciekawe czemu tak mało przybiera? Chociaż ważne, że idzie do przodu... To lekarze nic nie mówią???

Patrycjusz super opisałaś poród, super, że tak dobrze poszło :) Szkoda że nie możesz utulić, musisz być cierpliwa... Oby już było tylko ok..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez chwilkę nie zaglądałam do Was a tu kolejne maleństwa przyszły na świat.

Gratulacje i zdrówka życzymy :-* :-)

Ja już torbę spakowalam, przedwczoraj przyszły mi koszule i szlafrok które zamawialam więc zmobilizowalam się i torba już czeka. Ciuszkow dla maluszka nie muszę pakować bo można korzystać ze szpitalnych. Naszykuje tylko na wyjście żeby mąż przywiózł do szpitala.

U mnie waga jakoś powoli teraz idzie w górę. Mam nadzieję ze Szymek prawidłowo przybiera. A wizyta dpiero 10 maja.

Dziś niestety muszę leżeć z nogami na poduszkach w górze bo tak mi spuchly wokół kostek ze aż bolą jak chodzę. Chyba zapomniałam że jestem w ciąży i trochę się przeforsowalam. Trzeba już trochę tempo zwolnić i więcej odpoczywać.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz super opisała poród i dobrze ze mi wspominasz to zle a jeszcze lepiej ze masz to za sobą :) obyś jak najszybciej mogła dotkac, przytulić Maluszka:*
    Co do szpitala to dzieci ubierane sa w ubranka szpitalne. My mamy mieć na wyjście tylko. Pewnie wezmę body, jakieś spisali lub polspioszki i albo pajac albo bluke mam akurat rozpinana z brzodu. I kocyk wiadomo:) zobaczymy jak to z pogodą będzie :) My bylismy w szkle rodzrnia i mamy liste rzeczy ktore mamy miec i dla siebie i dla dziecka a co do pampersow to u Nas pisze by wziąć 15 szt pampersow i 2-3 tetrowe. To oewnie już do odbijania. Jak braknie to Tatuś dowiezie :)

Apropo pampersow jeżeli ktoś się decyduje na pampers Premium Care to w rozstanie jest teraz promocja:) My kupiliśmy 1 za 88 szt cena 49.99 a 2 mini wzięliśmy dwa opowakowania po 80 szt za 39.99 z tego.co.patrzulismy na ceny to ponad 20 zł mamy zaoszczędzone a na pampersach to duzo;)
    Kupiliśmy też dziś jeden ręcznik do kąpieli doa Małej i bluzę w KIK-u pierwszy raz tam byłam. Zobaczymy jak to będzie się zachowwac po oanij bo ceny atrakcyjne maja.

Smerfetka też mam wizytę 10.maja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:09

smerfetkaa, Patrycjusz lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ