WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak Kubuś jest cudowny! Trzymam kciuki żeby go szybko wypisali :*

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz gratuluje i zobaczysz bedzie wszystko dobrze,
    Repose nie zamartwiaj sie na zapas , wazne ze rosnie, a moze byc tak ze jest pomylka na sprzecie,
    Madziak gratuluje duzego juz synka:)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale słodki Kubuś no naprawdę cudowny, powiedz mi co on ma do główki podpięte? Fajnie, że możecie spotkać się z Patrycjusz i wymienić się informacjami.
    Ja dzisiaj znowu napady głodu mam jest to okropne.... Czy ktoś ma tak jak ja nie potrafi się opanować na widok słodyczy nie wiem co się dzieje to jest silniejsze odemnie....
    Aaaa i znowu złapała mnie infekcja intymna ;( nie wiem od czego smaruje się maścią ichtiolowa i bactrobanem mam nadzieje, ze szybko się zakończy.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak wow jaki piękny :) <3 I na prawdę dobrze wygląda ! Widać że mleczko służy :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana współczuję co za Lekarze mogliby jakaś jedna wersje ustalić a nie mieszają Ci w głowie. Nie rozumiem tego oby podjęli słuszne decyzję a Ty abyś nie musiała tak długo siedzieć.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak śliczny synus:)
    Beatas byłam wieczorem w Tesco i widzialam właśnie ta promocje ;) no Ale nic ja już kupiłam wiec mam :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Dorian co oni z matmy mieli na studiach ;-) oby was dzis wypuścili !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello matki z rana :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Repose,Moja też kruszyna,znalazłam na forach inf.od dziewczyny,która ze względu na wadę dziecka musiała urodzić dużo wcześniej aby móc ta wadę zooperowac. Nie daze broń Boże do jakiś wad,sens jej wypowiedzi był taki,że zgodnie z zaleceniami pani chirurg neonatologii dziecko musiało w miarę mieć dobrą wagę dlatego zalecila jej jedzenie w tygodniu 6 jajek (na miękko lub na twardo-nie jajecznica)oraz spozywac w tygodniu 0,5kg tłustego twarogu.Powiem Ci ,ja się stosowalam trzy tygodnie (bo o twarogu słyszałam już wcześniej) i moja przybrała 450g przez ten czas.Nie chcę czarowac ,poprostu może warto spróbować.

Nie dają mi spokoju te jajka;) czemu jajecznica nie a na miękko tak?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, lekarze w ogóle matmy nie mieli :P

Dorjana, to zamieszanie, to efekt tego o czym kiedyś pisałam: brak jednego lekarza, który by prowadził pacjenta w szpitalu od początku do końca. Ciągle przychodzi ktoś nowy, studiuje kartę i ma swoje teorie. Mam nadzieję, że jednak u Ciebie znajdzie się ktoś mądry, kto postawi właściwą diagnozę. A w ogóle jak można stwierdzić skrócenie szyjki bez usg??? Masakra :/

Sshape ja zrozumiałam, że właśnie nie jajecznica, tylko na miękko lub na twardo :) Ale też nie wiem jaka to różnica.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane u Nas też usg dopochwowego nie robi lekarka, tylko na fotelu bada i sprawdza szyjkę i ewentualne rozwarcie.

A ja znów chora :( karat, gardło, kaszel. Masakra jakaś. Od kilku dni leje deszcz, wczoraj płatki śniegu wielkości chipsów :P kisimy się z synkiem w domu już 2 dzień, oszaleć idzie. A do tego przyszło łóżeczko, które okazało się bublem, bo szuflada inny kolor niż samo łóżeczko, do tego podrapane i niedomalowane. A na zdjęciu tak ładnie wyglądało...więc dziś ma przyjechać kurier i j zabrać. No i znów nie mamy łożeczka :P za to zamówiłam komodę u stolarza, więc za 2 tyg już piorę pełną parą i składam do komody.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    mój synek ma się już bardzo dobrze, uczymy się pić z butelki oczywiście mamusine mleczko :) codziennie odciągam laktatorem.
    rośnie jak na drożdżach, waży już 2550 :)
    301n41k.jpg

Gratulacje maluszka :-) Nie moge sie na niego napatrzec... Juz z ustesknieniem czekam na swoje wtedy chyba wgl nie bede spala tylko przez miesiac sie mu przygladala z nie dowierzaniem ze to moje :-)

Dais no poki co fajnie a jakbym jeszcze po ciazy mniej wazyla niz przed to bym wgl byla szczesliwa choc mnie i tak cieszy fakt ze od poczatku mam tylko 6 kg na plusie a balam sie ze bede wygladala jak wieloryb

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• nesone Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale slodziak z Twojego synka, dobrze ze rosnie i ze wszystko Ok :)

Jane, lekarze dosc czesto okreslaja dlugosc szyjki w badaniu na fotelu a nie usg a jak cos im sie nie podoba to dodatkow przez usg moga sprawdzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:09

bl9cuay3h7qefzok.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik jaki słodziak! Przecudny jest! :)

Marka kuruj się biedaku!

Dorjana współczuje Ci przejść z tymi lekarzami i z tym szpitalem. I komu tu wierzyć!
    Oby wszystko dobrze się skończyło, ważne ,że jesteś pod opieką.

My się witamy w 35 tygodniu :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak słodki synek :*

feegu6l.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana to teraz odpoczywać proszę proszę domku:)

Dorjana lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super!!tylko nie szalej za bardzo i odpoczywaj!!!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Wyszłam !!!!
    :D choć tylko na chwilę to jednak też się liczy :P
    MAMY DŁUGI WEEKEND RODZINNY !!!!
    <3 jestem taka szczęśliwa <3
    Warunek: kontrolowanie ruchów płodu - co mi jest nawet na rękę bo przez 3h w ciągu doby będę mogła troszkę odpocząć :P
    Za tydzień mam wizytę u swojej gin.
    Niestety za 2 tygodnie mam wrócić do szpitala :( jeśli tylko nic się nie wydarzy wcześniej
    Ale mam nadzieję że tylko na chwilkę tam pójdę na skontrolowanie wagi dzidziusia i tej mojej nieszczęsnej szyjki :P
    Aż strach się bać co im wtedy z tych pomiarów wyjdzie.

Biorę się za robotę bo moi mężczyźni ostro zaszaleli. Domek zapuszczony, lodówka pusta i sterta prania... dosłownie latam jak szalona bo co krok to syf.

(ku memu zdziwieniu schudłam w tym szpitalu a jedzenie było takie wyśmienite że sama jestem w szoku - czyżby to to leżenie miało taki wpływ na metabolizm ??? )
    to super :) lekarze poszli po rozum do głowy ;)
    widze, ze co drugi to konował w tej Polsce :/

wczoraj bylismy na wizycie, niestety bez usg, bo by było trzeba isc do drugiego gabinetu...:/ nie trafiłam na swojego lekarza i niestety nie było mi dane zobaczyc naszej dzidzi :/ i ani ile wazy. Najwazniejsze ze szyjka ok i bez rozwarcia.
    nastepna wizyta 12maja, wiec nie moge sie doczekac, i obym trafiła na swoją lekarz, nastepnym razem po prostu musze zagadac z pielegniarką aby moja jakoś przechwyciła kartę i wzięła mnie na wizyte.
    Pobrali mi Gbs na paciorkowce, troche nieprzyjemne było pobranie, ale co sie nie robi
    dla malutkiej, wole zrobic badanie niz mała by miała dostać antybiotyk, bo niektore szpitale robią to standardowo.
    Wogóle wczoraj miałam zakrecony dzien bo przyszłam bez mojej ksiązeczki.
    Pisałam wam wczesniej o brzuszkowym, ale za kazdym razem jak chciałam puscic wiadomosc z komórki to puszczało mi tylko pierwsze zdanie :/
    a wiec miałam party w niedziele, przyszły moje najblizsze kolezanki a organizatorka była moja siostra. Wystroj był super, kupiła balony napełnione helem, ze słonikami, sliczne rózowe, rózne. Podstawki tez takie dzieciece i mini lampiony z auchan, sa sliczne na takie małe swieczuszki.
    Było duzo słodkosci, torcik, sałateczki.
    Porozmawiałam z doswiadczonymi mamusiami o porodzie i takie tam... o dzieciach.
    Dostałam super prezenty :misia szumisia, i laktator canpola easy start, siostra podsłuchała co chcę kupić i mi zamówiła. Oprocz tego był tez tort z pieluch i dostałam piekne ubranka dla małej, jak mi sie uda to wam podesle zdjecia,normalnie cuda sliczne.
    Jestem bardzo zadowolona, ze mogło sie odbyc takie babskie spotkanie, bo juz coraz blizej porodu :).
    W poniedziałek była kolejna impreza, bo miałam urodziny, wiec troche się działo ostatnimi dniami i malutko mnie było na forum. Wpadałam tylko szybko was podczytac.
    Jutro planujemy wypad nad morze aby troche odpoczać.
    buziaki i miłego dnia.

Andzia SM, mamawojtka, Hania222, dais, ansad lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana az ta radosc od ciebie promieniuje ja tez sie cieszylam jak w 3 miesiacu wyladowalam w szpitalu i nadszedl czas wyjscia do domu a jak w wakacje na neurologio tydzien czasu lezalam to moj w ostatnie dwa dni sie smial bo ja juz marudzilam jak dziecko ze chce do domu bo tam sami starsi ludzie i nie ma do kogo sie odezwac moj pozno przyjezdzal bo praca ale i tak mu pozwalali zostac do 21-21.30 a odwiedziny do 19 :D

Teraz jak malego urodze to az nie bede chciala wyjsc bo tylko w spzitalu bede miala spokoj bo jak tylko przekrocze prog domu to beda spedy ludzi zeby go zobaczyc:D A tak w spzitalu bede z moimi facetami sama przez trzy dni

Dorjana teraz sie oszczedzaj prace rozloz sobie w czasie zebys tam nie musiala za szybko wracac :-)

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    to super :) lekarze poszli po rozum do głowy ;)
    widze, ze co drugi to konował w tej Polsce :/

wczoraj bylismy na wizycie, niestety bez usg, bo by było trzeba isc do drugiego gabinetu...:/ nie trafiłam na swojego lekarza i niestety nie było mi dane zobaczyc naszej dzidzi :/ i ani ile wazy. Najwazniejsze ze szyjka ok i bez rozwarcia.
    nastepna wizyta 12maja, wiec nie moge sie doczekac, i obym trafiła na swoją lekarz, nastepnym razem po prostu musze zagadac z pielegniarką aby moja jakoś przechwyciła kartę i wzięła mnie na wizyte.
    Pobrali mi Gbs na paciorkowce, troche nieprzyjemne było pobranie, ale co sie nie robi
    dla malutkiej, wole zrobic badanie niz mała by miała dostać antybiotyk, bo niektore szpitale robią to standardowo.
    Wogóle wczoraj miałam zakrecony dzien bo przyszłam bez mojej ksiązeczki.
    Pisałam wam wczesniej o brzuszkowym, ale za kazdym razem jak chciałam puscic wiadomosc z komórki to puszczało mi tylko pierwsze zdanie :/
    a wiec miałam party w niedziele, przyszły moje najblizsze kolezanki a organizatorka była moja siostra. Wystroj był super, kupiła balony napełnione helem, ze słonikami, sliczne rózowe, rózne. Podstawki tez takie dzieciece i mini lampiony z auchan, sa sliczne na takie małe swieczuszki.
    Było duzo słodkosci, torcik, sałateczki.
    Porozmawiałam z doswiadczonymi mamusiami o porodzie i takie tam... o dzieciach.
    Dostałam super prezenty :misia szumisia, i laktator canpola easy start, siostra podsłuchała co chcę kupić i mi zamówiła. Oprocz tego był tez tort z pieluch i dostałam piekne ubranka dla małej, jak mi sie uda to wam podesle zdjecia,normalnie cuda sliczne.
    Jestem bardzo zadowolona, ze mogło sie odbyc takie babskie spotkanie, bo juz coraz blizej porodu :).
    W poniedziałek była kolejna impreza, bo miałam urodziny, wiec troche się działo ostatnimi dniami i malutko mnie było na forum. Wpadałam tylko szybko was podczytac.
    Jutro planujemy wypad nad morze aby troche odpoczać.
    buziaki i miłego dnia.

No to mialaś udany weekend a torcik z pieluch ciekawy widzialam taki na necie bardzo fajny efekt no i czekamy na zdjecia:-) Ja urodziny moze spedze w szpitalu bo jestem z konca czerwca a mam termin na poczatek lipca ale caly czas rozmawiam z malym zeby zrobil mamusi prezent najpiekniejszy na swiecei

mamaNika lubi tę wiadomość

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ