Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycjusz, dzięki za opis porodu. Super, że się nie umęczyłaś i miałaś dobrą opiekę. Szkoda tylko, że Twojemu maleństwu przyplątało się to zapalenie płuc
Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i już wkrótce będziesz mogła je tulić. Podają jej Twój pokarm?
Repose, kiepsko z tym przybieraniem na wadze. A nie masz możliwości jeszcze gdzieś się zbadać?
Madziak jak Wy się czujecie?
Andzia ja kupowałam pampersy 1 w superpharm 88szt po 39,99 i jeszcze za grosz dokładali chusteczki nawilżające 64szt. Ta promocja jest do początku maja z ich kartą.
W Kiku z kolei polowałam na kolorowe pieluszki tetrowe bo są fajne, mięciutkie i chłonne, ale mieli ostatnią sztukę.
Ja dziś zaszalałam i kupiłam małej cudowny mięciutki kocykMam zamiar użyć go w sesji noworodkowej. Chcę namówić siostrę, żeby ją zrobiła, bo ceny tych profesjonalnych są powalające.
Patrycjusz lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Repose wrote:Hej dziewczyny wczoraj mialam wizyte nie pisalam bo juz troche nie mam sily.
Przedwczoraj bylam w szpitalu mam nadcisnienie, 2 tygodnie temu mala wazyla 1700 a teraz 1845 gram nikt mi nawet nie wytlumaczyl dlaczego tak slabo przybiera. jak sie troche ogarne to was nadrobie
Repose,Moja też kruszyna,znalazłam na forach inf.od dziewczyny,która ze względu na wadę dziecka musiała urodzić dużo wcześniej aby móc ta wadę zooperowac. Nie daze broń Boże do jakiś wad,sens jej wypowiedzi był taki,że zgodnie z zaleceniami pani chirurg neonatologii dziecko musiało w miarę mieć dobrą wagę dlatego zalecila jej jedzenie w tygodniu 6 jajek (na miękko lub na twardo-nie jajecznica)oraz spozywac w tygodniu 0,5kg tłustego twarogu.Powiem Ci ,ja się stosowalam trzy tygodnie (bo o twarogu słyszałam już wcześniej) i moja przybrała 450g przez ten czas.Nie chcę czarowac ,poprostu może warto spróbować. -
Patrycjusz wrote:Hej Dziewczynki! Ja jeszcze w szpitalu, jutro mam wyjść. Malutka jeszcze zostaje,nie wiadomo ile będzie w inkubatorku. Lekarze mało coś mówią,ja też nie wiem co pytać... Każą czekać wiec czekamy... Na razie wiem ze ma zapalenie płuc i jakaś bakterie. Tak jak u Madziaka tez nie mogę przytulic ani dotknąć i to jest najgorsze
Jeszcze leżę z dziewczyna co ma dzidzie przy sobie i cały czas patrze jak ja przewija albo kapie to ja płacze.
Pytalyscie o poród. Wydaje mi się ze to był mój wymarzony poród. Byłam pozytywnie nastawiona choć bardzo przerażona ze będę jednak rodzic. Trafiłam na bardzo fajnych ludzi!!! 3 położne latały kolo mnie i żartowałyLekarz młody i mega fajny
O 9 przewozili mnie karetka z innego miasta (bo tu zajmują się wczesniaczkami)to w karetce miałam skurcze co 8 min,później ściągnęli mi krążek,poszłam na porodówke to było rozwarcie na 2-3 cm. Skurcze nie były najgorsze,miałam brzuszne. Na szczęście! Dla mnie najgorsze było jak położna rozciągala krocze jak wychodzila glowka. Reszta była do wytrzymania
Ciesze się ze udało mi się urodzić naturalnie, lekarz i położna powidzialy ze to najlepsze dla wczesniaczka.
Pozdrawiamy was!!
Patrycjusz gratuluje kochana! boże, jak dobrze, że weszłam dziś na forum chociaż nie miałam siły bo padam z nóg!
musimy się koniecznie spotkać jutro chociaż na chwilę
mój kubuś leży na oddziale intensywnego nadzoru, na oddziale położniczym, został przeniesiony w poniedziałek. więc mam do Ciebie bardzo blisko
kto jest lekarzem prowadzącym twoją córunię? znam już ich trochę i wiem z kim jak rozmawiać, może ci coś podpowiem.
beatas lubi tę wiadomość
-
mój synek ma się już bardzo dobrze, uczymy się pić z butelki oczywiście mamusine mleczko
codziennie odciągam laktatorem.
rośnie jak na drożdżach, waży już 2550
smerfetkaa, Repose, cudak, jane, munequita, Pazur_, evus, maria85, mmarzenak, mamaNika, Magda81, dais, Kaja, ansad, beatas, Helenucha Klucha, Kawokado, Hania222, cass, Dorjana, Paula222, Paula1991, Andzia SM, Zimri, Zimri, nesone, Pola7, Alincia, moli5, fairy_tale, Patrycjusz, Abra lubią tę wiadomość
-
Madziak - Kubuś jest prześliczny!! I taki duży chłopak jakby miał 4 kilo:)
Patrycjusz - trzymam kciuki za Twoją dzidzię
a Ty Repose nie zamartwiaj się bo na pewno wszystko będzie dobrze! Musi!
a ja dziewczyny siedzę i myślę co jeszcze mi trzeba, czego nie mam, co muszę wyprać...i zaczyna do mnie docierać że za miesiąc będę miała niemowlaka w domu..i zaczynam myśleć o porodzie i chyba przez to wszystko zaczynam lekko panikować...beatas, Helen, Patrycjusz lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Madziak, Kubuś jest cudowny! Schrupałabym go
cieszę się, że jest już lepiej! Ani się obejrzysz i będziecie w domku!
Patrycjusz, musisz być dzielna dla córeczki! Jak ma na imię, bo gdzieś mi umknęło? Oby jak najszybciej wyzdrowiała!
Repose, może to błąd w pomiarach? Nie próbowałaś konsultować się z innym lekarzem? Nie zamartwiaj się na zapas, może Twoja córeczka będzie po prostu drobinką..
Co do pampersów premium care są od dziś w tesco za 40,99zł, wszystkie rozmiary:)
Dorjana, Jak tam wyszło usg? Wypisali Was?
Trwa się w końcu muszę wziąć za tą torbę.. Przyszły mi staniki i koszule.. To teraz pranie i pakowanie..Helen lubi tę wiadomość