WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz, dzięki za opis porodu. Super, że się nie umęczyłaś i miałaś dobrą opiekę. Szkoda tylko, że Twojemu maleństwu przyplątało się to zapalenie płuc :( Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i już wkrótce będziesz mogła je tulić. Podają jej Twój pokarm?

Repose, kiepsko z tym przybieraniem na wadze. A nie masz możliwości jeszcze gdzieś się zbadać?

Madziak jak Wy się czujecie?

Andzia ja kupowałam pampersy 1 w superpharm 88szt po 39,99 i jeszcze za grosz dokładali chusteczki nawilżające 64szt. Ta promocja jest do początku maja z ich kartą.
    W Kiku z kolei polowałam na kolorowe pieluszki tetrowe bo są fajne, mięciutkie i chłonne, ale mieli ostatnią sztukę.

Ja dziś zaszalałam i kupiłam małej cudowny mięciutki kocyk :) Mam zamiar użyć go w sesji noworodkowej. Chcę namówić siostrę, żeby ją zrobiła, bo ceny tych profesjonalnych są powalające.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose kochana nie denerwuj się odpoczywaj ile możesz waga jest w normie ale rzeczywiście mało przybrała od ostatniej wizyty.
    Patrycjusz zapalenie płuc Ojeja mega trzymajcie się ciepło!!

Patrycjusz lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane mówiłam Mężowi teraz i tej promocji i mówił ze widział ale u Nas ma superpharm. Otwierać się będzie ale data jest nie znana wiec z wysyłek i tak by do.no opłaciło. Ale faktycznie 1 się opłacało:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Hej dziewczyny wczoraj mialam wizyte nie pisalam bo juz troche nie mam sily.
    Przedwczoraj bylam w szpitalu mam nadcisnienie, 2 tygodnie temu mala wazyla 1700 a teraz 1845 gram nikt mi nawet nie wytlumaczyl dlaczego tak slabo przybiera. jak sie troche ogarne to was nadrobie

Repose,Moja też kruszyna,znalazłam na forach inf.od dziewczyny,która ze względu na wadę dziecka musiała urodzić dużo wcześniej aby móc ta wadę zooperowac. Nie daze broń Boże do jakiś wad,sens jej wypowiedzi był taki,że zgodnie z zaleceniami pani chirurg neonatologii dziecko musiało w miarę mieć dobrą wagę dlatego zalecila jej jedzenie w tygodniu 6 jajek (na miękko lub na twardo-nie jajecznica)oraz spozywac w tygodniu 0,5kg tłustego twarogu.Powiem Ci ,ja się stosowalam trzy tygodnie (bo o twarogu słyszałam już wcześniej) i moja przybrała 450g przez ten czas.Nie chcę czarowac ,poprostu może warto spróbować.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Hej Dziewczynki! Ja jeszcze w szpitalu, jutro mam wyjść. Malutka jeszcze zostaje,nie wiadomo ile będzie w inkubatorku. Lekarze mało coś mówią,ja też nie wiem co pytać... Każą czekać wiec czekamy... Na razie wiem ze ma zapalenie płuc i jakaś bakterie. Tak jak u Madziaka tez nie mogę przytulic ani dotknąć i to jest najgorsze :( Jeszcze leżę z dziewczyna co ma dzidzie przy sobie i cały czas patrze jak ja przewija albo kapie to ja płacze.
    Pytalyscie o poród. Wydaje mi się ze to był mój wymarzony poród. Byłam pozytywnie nastawiona choć bardzo przerażona ze będę jednak rodzic. Trafiłam na bardzo fajnych ludzi!!! 3 położne latały kolo mnie i żartowały :) Lekarz młody i mega fajny :) O 9 przewozili mnie karetka z innego miasta (bo tu zajmują się wczesniaczkami)to w karetce miałam skurcze co 8 min,później ściągnęli mi krążek,poszłam na porodówke to było rozwarcie na 2-3 cm. Skurcze nie były najgorsze,miałam brzuszne. Na szczęście! Dla mnie najgorsze było jak położna rozciągala krocze jak wychodzila glowka. Reszta była do wytrzymania :) Ciesze się ze udało mi się urodzić naturalnie, lekarz i położna powidzialy ze to najlepsze dla wczesniaczka.
    Pozdrawiamy was!!

Patrycjusz gratuluje kochana! boże, jak dobrze, że weszłam dziś na forum chociaż nie miałam siły bo padam z nóg!
    musimy się koniecznie spotkać jutro chociaż na chwilę :)
    mój kubuś leży na oddziale intensywnego nadzoru, na oddziale położniczym, został przeniesiony w poniedziałek. więc mam do Ciebie bardzo blisko :)
    kto jest lekarzem prowadzącym twoją córunię? znam już ich trochę i wiem z kim jak rozmawiać, może ci coś podpowiem.

beatas lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek ma się już bardzo dobrze, uczymy się pić z butelki oczywiście mamusine mleczko :) codziennie odciągam laktatorem.
    rośnie jak na drożdżach, waży już 2550 :)
    301n41k.jpg

smerfetkaa, Repose, cudak, jane, munequita, Pazur_, evus, maria85, mmarzenak, mamaNika, Magda81, dais, Kaja, ansad, beatas, Helenucha Klucha, Kawokado, Hania222, cass, Dorjana, Paula222, Paula1991, Andzia SM, Zimri, Zimri, nesone, Pola7, Alincia, moli5, fairy_tale, Patrycjusz, Abra lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale cudowny jest twój Kubuś :-)
    Zdrówka życzymy dla Twojego maluszka i niech jak najszybciej wraca z tobą do domku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:41

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak! Ale śliczny maluch :) i nie wygląda na drobnego. No i już bez kabelków i innych wspomagaczy :) kiedy wychodzicie do domu? :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, Twój Kubuś to ładny i dorodny chłopczyk :) Wcale nie wygląda na wcześniaka :) Aż Ci pozazdrościłam (tak pozytywnie), że masz już go przy sobie.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale słodziaczek ten Twoj Kubus!!Super

iv096iye6kaq8l5v.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak- ale super chlopak z Twojego Kubusia :) no sliczny jest <3

Mamatrojeczki lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jaki grubasek z Kubusia

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale sliczny Kubus:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak sliczny Kubus, taki slodki bobasek :) Nie wyglada na wczesniaka ani na 2,5 kg tylko spokojnie na ponad 3. Obyscie szybko wyszli do domu.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale slodziak do schrupania

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan i jak w domu ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak-śliczny maluch:)

Response-a może ten pomiar był na innym sprzęcie i dlatego taki mały przyrost wyszedł?

Pola7 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak - Kubuś jest prześliczny!! I taki duży chłopak jakby miał 4 kilo:)

Patrycjusz - trzymam kciuki za Twoją dzidzię:)

a Ty Repose nie zamartwiaj się bo na pewno wszystko będzie dobrze! Musi!

a ja dziewczyny siedzę i myślę co jeszcze mi trzeba, czego nie mam, co muszę wyprać...i zaczyna do mnie docierać że za miesiąc będę miała niemowlaka w domu..i zaczynam myśleć o porodzie i chyba przez to wszystko zaczynam lekko panikować...

beatas, Helen, Patrycjusz lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak Kubuś przeslodki i faktycznie jak dziewczyny piszą nie wygląda na wczesniaka
    Mój mały też ma dzisiaj pewnie koło 2550, więc fajnie zobaczyć takiego maluszka.

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, Kubuś jest cudowny! Schrupałabym go <3 cieszę się, że jest już lepiej! Ani się obejrzysz i będziecie w domku!

Patrycjusz, musisz być dzielna dla córeczki! Jak ma na imię, bo gdzieś mi umknęło? Oby jak najszybciej wyzdrowiała!

Repose, może to błąd w pomiarach? Nie próbowałaś konsultować się z innym lekarzem? Nie zamartwiaj się na zapas, może Twoja córeczka będzie po prostu drobinką..

Co do pampersów premium care są od dziś w tesco za 40,99zł, wszystkie rozmiary:)

Dorjana, Jak tam wyszło usg? Wypisali Was?

Trwa się w końcu muszę wziąć za tą torbę.. Przyszły mi staniki i koszule.. To teraz pranie i pakowanie..

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ