X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi tylko szkoda tescia i mojego chlopa bo sie narobia w robocie i chciaz ten cieply posilek im sie nalezy skoro zapieprzaja po tyle godzin a tescia mam bardziej wyrozumialego niz nie jedna baba w bynajmniej moim otoczeniu bo on rozumie to ze jestem w ciazy i mam swoje nastroje albo zachcianki a juz kilka razy uslyszalam ze znowu sie glodomor we mnie odzywa a wtedy on wkracza do akcji i im tlumaczy ze to ciaza i zachcianki i najlepsze jest to ze tlumaczy to kobietom i matkom ktore juz byly w ciazy i maja dzieci

mmarzenak Dlatego to co slyszalam przez przypadek to zachowam to dla siebie ale nie moge sie doczekac kiedy bedziemy miec swoj kat i bedziemy na swoich garach i nikt nie bedzie mi sie wtracal co gotuje i przykrecal gaz bede gotowala to co bede chciala i kiedy chciala a nie patrzyla na 6 osob

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• SShape Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Niestety bez usg. Szyjka juz miękka,więc mam odpoczywać i próbowac wytrwać kolejne 2 tyg do wizyty i usg. Zwiększył mi progesteron na 2 razy dziennie. Jak się uda to maks 23.05 do kliniki na cc. Ale dostałam już skierowanie w razie gdyby się coś zaczęło wcześniej dziać.
    Moja waga stoi w miejscu. Od miesiąca jest nawet 0.2 kg mniej. Łacznie mam tylko 9kg. Z synem miałam na koniec 22kg więc teraz nie rozumiem o co chodzi. Jem 6 posiłków. Staram się jedynie nie jeść śmieci. Mam nadzieję,że mała rośnie odpowiednio.

dais, beatas lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstepnie wiesz kiedy twoja dzidzia przyjdzie na swiat .. Fajnie ;-)
    Dasz rade wytrzymasz te dwa tygodnie zeby zobaczyc mala a potem juz z gorki co raz blizej do tego dnia :-)
    My tez mamy za 2.5 tygodnia wizyte tylko my na kazdej mamy usg ale ja nie widze bo mam tak wysoko aparat a tak nisko lezanke ze mimo tego ze mi pokazuje malego to ja nic nie widze i mowie zeby mi nie pokazywal bo stad i tak nic nie widze niech sie tatus nacieszy widokiem bo zawsze jest z nami i patrzy na ekran :-)

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wiem że najważniejsze że mężowi nic się nie stało ale zdenerwowalam się bo i tak narazie nawet nie mamy kasy żeby naprawić samochód :-( chciałam kupić jeszcze szymkowi kilka rzeczy więc będę musiała się z tym wstrzymać. Ale dziś już nawet nie myślę o tym żeby się już nie denerwować.
    Przyjechaliśmy do rodziców na majówkę i mam zamiar tylko leżeć i odpoczywać. Może chociaż ta opuchlizna zejdzie z nóg bo nie jest to przyjemne jak bolą nogi w kostakach.
    Ja na tesciowa nie mogę narzekać bo zawsze jak wracamy po weekendzie to zawsze coś dla nas naszykuje żebyśmy nie musieli gotować. Chociaż jakby to było czy byśmy się dogadywaly jakbyśmy razem mieszkali to nie wiem. Dlatego lepiej na swoim i widywac się raz na jakiś czas :-)
    U nas pogoda okropna senna.

Życzymy spokojnej i słonecznej majówki :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swój kąt to swój kąt, nikt się nie wtrąca itp. Ale rozumiem, że czasem niektórzy nie mają wyjścia:/

Wow już masz termin cesarki, super! Jestem ciekawa kiedy mi moja gin ustali cc.

Ja jestem 7 kg na plusie :D:D

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak no to jedziemy prawie na jednym wozku ja mam lekko ponad 6 :-) No wlasnie my nie mamy i musze zagryzc zęby i siedziec na tylku. Mam nadzieje ze niebawem sie to zmieni ze chociaz bedziemy miec swoj kat po drugiej stronie domu bo tu sa wszystkie pokoje przechodnie i kazdy przez nasz chodzi i u nas wiecznie balagan an podlodze a to piach bo nie zdejmuja butow i nitki bo tesciowa szyje a ja pierdziele nie bede dwa razy za dnia na kolanach zamiatala

smerfetkaa ja jakbym widziala sie tyle co z moimi tez bym nie narzekala choc nie mialam najlepszych stosunkow z moimi rodzicami ale oni mi sie do niczego nigdy nie wtracali i nie dyktowali i teraz jak jestem w ciazy tez nie narzucaja swojego zdania chca nam duzo pomoc bo kupuja nam ciuszki lozeczko i wszystko do lozeczka mi tam takie potrzebne rzeczy jak laktator bo u nas na zamowienie jest ale jak powiem ze czegos nie potrzebuje bo mam czy cos to nie ma z tym problemu jak pierwszy ciuszek mama kupila na 56 to jej powiedzialam ze lepiej jak bedzie kupowala na 62 bo jak bedzie duzy to go nie ubiore w 56 albo zaloze raz i bedzie za male to teraz wszystko wieksze kupuje

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka to dobrze że możesz liczyć na swoich rodziców. Wiem ze pomoc rodziców jest bardzo ważna i najważniejsze ze nie narzucają swojego zdania. A tesciowa się nie przejmuj szkoda nerwów.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to usypiaj młodego ;);) My zamówiliśmy wkoncu wózek ;) hura hura ;) będzie do odbioru pod koniec maja ;)
    A tatuś zakupił synkowi misia szumisia whisbear z funkcją cry sensor bo był w bardzo dobrej cenie i stwierdził, że skoro zdecydowałam się na tańszy wózek to młody dostanie więcej duperel ;);)

beatas lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa dokaldnie ja nie lubie jak ktos mi narzuca swoje zdanie a ja mam tak robic

• nesone Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Jak to co się stało??
    Zadzwonili do mnie wczoraj z centrum medycznego gdzie chodze ze dzisiaj nie bedzie mojej Pani doktor i juz nie bedzie w ogole u nich przyjmowac. Zero wyjasnien, nic..Zaproponowali mi innego lekarza i nie mialam wyjscia, musialam sie zgodzic.
    Nie mialam nawet szansy pogadac z lekarka czy gdzies indziej jeszcze prywatnie przyjmuje czy cos, musze jej poszukac na wlasna reke.

Na szczescie ta lekarka dzisiaj OK ale niestety u mnie nie do konca dobrze..

Wyszla mi ta cholerna cholestaza ciazowa, musze wlaczyc leczenie; tabletki sa bardzo drogie bo 50szt kosztuje ok 200zl, myslalam ze padne w aptece jak cene uslyszalam. Niestety objawem choroby nie zawsze jest swedzenie dloni i stop a moze byc tez brzucha.
    Pozatym mierzyla mi dziecko i niby wymiary sa ok ale powiedziala ze wazy ok 1500gram,a ja na to 'ze przeciez niemozliwe skoro niecale 2tyg temu na prenatalnych wazyla juz ok1700gr'.
    Niby nam sie waga nie przejmowac bo co lekarz i co sprzet to wynik troche inny i nawet moga byc rozjazdy +-400gr
    Ale jak i tak sie przejmuje, juz dzis pol dnia przeryczalam ze nie wiem teraz czy mala w ogole rosnie i jeszcze ta cholestaza sie przyplatala.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:08

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone ojej ale informacje to beznadziejnie zachowała się ta Twoja lekarka, że nie dała nic znać gdzie teraz przyjmuje. A z choleostaza idzie przetrwać ciążę moje 2 koleżanki miały jedna miała bardzo restrykcyjna dietę tylko to co gotowane mogła jeść zero smazonego, pieczonego etc mówił Ci coś lekarz o tym?? Uuuuu ale cena lekarstw z kosmosu nie ma zniżki na nie??

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone nie martw się kochana napewno dzidzia teraz przybiera na wadze w swoim tempie a taka rozbieżność to napewno wina sprzętu.
    A na jakiej podstawie stwierdzają cholestaze oprócz tego że pojawia się swędzenie rak stóp czy nawet jak piszesz brzucha. Tu chodzi też o te próby watrobowe?

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone no lekarka mogla ci powiedziec na ostatniej wizycie ze za miesiac jej nie bedzie i wgl juz jej nie bedzie ja na pierwszej wizycie u mojego ginekologa bylam na nfz i musialam juz wybrac prowadzacego i mu powiedzialam ze chce do niego a on ze on juz tylko prywatnie bo na nfz ostatni miesiac jest to chociaz tyle ze mnie poinformowal o tym... No cena lekow powalajaca

• nesone Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O diecie lekarka nic nie mowila, tylko powiedziala ze wprowadzamy leczenie, niestety lek nie jest w zaden sposob refundowany i nie ma tez zamiennika.

Cholestaze stwierdzaja na podstawie wlasnie tych prob watrobowych, to sa badania normalnie z krwi.

Co do wizyty, to wlasnie dzisiaj miala byc ta ostatnia wizyta u mojej lekarki prowadzacej bo w Centrum juz jakis czas temu wiedzieli ze w maju juz nie bedzie przyjmowac i pewnie by mi lekarka dzisiaj powiedziala ze juz tam nie bedzie przyjmowac, no a z jakis powodow dzisiaj juz tez jej nie bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:11

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone a zleciła Ci kwasy zolciowe? Aspat i Alat duzo masz powiekszony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 21:13

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę :-)
    U Nas śliczna pogoda więc dziś dzień poza domem;)pojedziemy trochę pospacerować :)
    Maz jakieś miejsce wynalazł zobaczymy gdzie mnie wezmie:-) a pozniej obiadek tez poza domem także dziś świętowanie w pełnej okazałości :-)
    A moja Zuzia od wczoraj ma takie czkawki:) nic tylko trzęsie mi się rytmicznie brzuszek :)

Miłego dnia wszystkim zycze:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalony w niedzielę !!!!

Udanej majówki !!!!!

Helen, Zimri lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, gdzie kupiliscie misia w promocji? Bo też poluje:P jaki wózek? Chwal się: P

Mamawojtka, współczuję teściowej..

Paula, ciesz się, że w końcu będziecie na swoim! I że zdążyliście przed narodzinami małego;) ja strasznie przeżywam, ze nam braknie czasu:(

Neosone, pomysl, że zostało już nie dużo czasu.. Troszkę się pomeczysz i już będzie dzidziuś:) lekarka pewnie niedokładnie zmierzyła, stąd ta rozbieżność!

Życzę Wam udanej majowki! My wczoraj jezdzilismy za mebelkami dla Blanki i to jest jakiś dramat.. Nic nie wybraliśmy.. A nogi mam spuchniete i bolące do teraz: P znaczy łóżeczko wybraliśmy, ale oczywiście nie było na stanie:P

nesone lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas zanim sie tu przeprowadzilam wszystko wygladalo inaczej jej zachowanie i wgl a teraz kazdy chce ingerowac w nasze zycie ale ja sobie nie dam

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas daliśmy 145 zł ale to jest ten z tym sensorem w sklepie w tarnowskich górach mama i ja ;);) aaaa wózek zdecydowaliśmy się na bebetto Torino kolor s07 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9dad7615e0f.jpg

jane, Pazur_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ