Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nooo jeśli chodzi o wyprawkę to czekamy na łóżeczko i komodę musimy wybrać dla małego generalnie wszystko jest oprócz kremu f18, który wymagany jest w szpitalu. Brakuje mi szlafroka do szpitala tych podkładów i majtek myślę że w tym tygodniu to zorganizuje. A tak to chyba wszystko mam ale to chybaSyn Filip 28 czerwiec
-
Mam majoweczka niedzielna minęła fajnie. Pogoda dopisała wiec kilka godzin na świeżym powietrzu dobrze zrobiło
Co do prania to jeszcze tego nie robiłam. Dziś jedziemy popołudniu na zakupy to kupię proszek i będę czekac na pogoda i popiore, poprasuje:) torbe do szpitala będę pakować w połowie maja tak asekuracyjnie:) z wyprawki zostało Nam łóżeczko, przewijak, wanienka Ale to w tym tygodniu zamowimy i kilka drobnych rzeczy które też chce jeszcze w maju ogarnąć by nie trzeba bylo robić nic na waryjata
Miłego poniedziałku zycze:-* -
Hejka. U Nas majowka bez szalu. Mielismy jechac nad morze na week, ale za duzo km w trasie bysmy spedzili i zrezygnowalismy. Takze week w domku. Dzis maz idzie na popoludnie do pracy. Jutro tak samo...
W tym roku majowka beznadziejna...
A mam pytanko odnosnie:
delikatne pulsowanie ( jakby spowolnione bicie serca) u dolu brzuszka po lewej str. co 3 sekundy... Trwa to ok 5 minut raz lub dwa razy dziennie.. Czy to moze byc czkawka maluszka?
Kurcze ..znajoma mowila ze u niej czkawka wygladala tak ze caly brzuch jej latal ... Hmmm... -
Widze ze nie jestem sama tez nic nie mam poszykowanego ani nie poprane nie poprasowane ani spakowane nic zero wszystko lezy w szafce ale jak juz ogarne chociaz rzeczy do szpitala a moj bedzie mial wolne zaraz robimy pranie bo mi moj syn uniemozliwia wszystko moge albo stac albo najlepiej lezec bo inaczej wsadza mi co popadnie w zebra
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Alincia, to może być z powodzeniem czkawka
Ja od niedawna w sumie czuję czkawki maluszka i czasami są delikatne tak jak Ty to opisujesz, a czasem mocniejsze i wyraźne. Zawsze w dole brzucha, bo dzidziuś ma ułożenie główkowe. Brzuch mi tylko trochę podskakuje, ale najczęściej czuję to tylko w środku.
kochana córeczka 16.06.2016 -
Hej hej
U nas tak samo przeprowadzka w toku - mamy się wynieść do 15 maja, nie było by problemu gdyby nie to że nie ma jeszcze płytek w łazience, zamontowanej kabiny i wc, kuchnia pusta... Szok normalnieAle myślę , że jakoś damy radę
nesone współczuję cholestazy
U mnie właśnie robi się ostatnie Jasiowe pranie -
Cinnilla wrote:Nesone to masz faktycznie nieduzo powiekszone, a ona dala Ci jakies konskie leki. W cholestazie najwazniejszym wyznacznikiem sa podwyzszone kwasy zolciowe. Zrob na nie badanie. Moze w Twoim przypadku tak jak bylo w moim wystarczylby tylko sylimarol
Dorjana - no właśnie nie sprwdziła pomiaru jeszcze raz tylko powiedziała ze kiedyś się przejmowala tymi pomiarami a teraz sama widzi np u siebie w szpitalu jak to wygląda, że co lekarz i sprzęt to inny pomiar i takie wachania są normalnie i żeby się nie przejmować.
Tylko że teraz nawet nie mam pojęcia czy mała rośnie a 1500gr na rozpoczęty 33 tydzień to i tak bardzo malo i powinno chyba zwrócić uwagę. Bez sensu to.
Alincia - ja też się zastanawialam długo nad czkawką ale osttanio odkrylam że to chyba takie właśnie równomierne pulsowanie mocniejsze. Ale ja też nie mam tak że mi się cały brzuch trzęsie wtedy. -
Helen wrote:Czesc, witam się w 37tygodniu ciąży
lada chwila i rozpakowujemy się
słuchajcie obniżył wam się już brzuch?
ja się zastanawiam czy mój jest taki duży czy się obniżył, ale pępek
dalej jest po środku, więc chyba raczej nie...Zimri, Helen lubią tę wiadomość
-
Hello mamuśki
My dziś z synem sami bo tata w pracy ,a drugi buszing w brzuchu robi
Mój brzuch wystrzelił a waga stoi w miejscu cały czas !!!! A pempek zanika w oddali hihih rosnącego brzucha a jaki ucisk na macica mam ze szok z pierwszym tak nie było może dla tego że z Marcelim dużo lezalam plus tony tabl miałam teraz wszystko inaczej i jakbym była pierwszy raz w ciąży -
My dzis dzien taki sobie a od wczoraj juz 31 tydzien
Dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam malego byl taki slodki mial czarne wloski i dwa kosmki wloskow po bokach mu sie krecilyPolozna jeszcze nie przyszla mi pokazac jak sie karmi i zrobilam mu mleko w butelce a moj byl tak wpatrzony w niego jak w obrazek nic go nie ruszalo
Myslalam zeby zrobic ciasto ale nastalam sie przy obiedzie i nie wiem czy sie rusze do kuchnimloda1995 lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
A jeszcze jedno haha byłam dziś w sklepie i jedna z pań ktora pracuje w nim zapytała synek, ja oczy duże nie córka a ona oj ma pani taką piłeczkę to raczej będzie syn a ja na to oj wolałabym żeby została córka .Dziewczyny które spodziewają się córek jaki kształt macie brzuszków