X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jeśli chodzi o wyprawkę to czekamy na łóżeczko i komodę musimy wybrać dla małego generalnie wszystko jest oprócz kremu f18, który wymagany jest w szpitalu. Brakuje mi szlafroka do szpitala tych podkładów i majtek myślę że w tym tygodniu to zorganizuje. A tak to chyba wszystko mam ale to chyba ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam majoweczka niedzielna minęła fajnie. Pogoda dopisała wiec kilka godzin na świeżym powietrzu dobrze zrobiło :)
    Co do prania to jeszcze tego nie robiłam. Dziś jedziemy popołudniu na zakupy to kupię proszek i będę czekac na pogoda i popiore, poprasuje:) torbe do szpitala będę pakować w połowie maja tak asekuracyjnie:) z wyprawki zostało Nam łóżeczko, przewijak, wanienka Ale to w tym tygodniu zamowimy i kilka drobnych rzeczy które też chce jeszcze w maju ogarnąć by nie trzeba bylo robić nic na waryjata :-)

Miłego poniedziałku zycze:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone to masz faktycznie nieduzo powiekszone, a ona dala Ci jakies konskie leki. W cholestazie najwazniejszym wyznacznikiem sa podwyzszone kwasy zolciowe. Zrob na nie badanie. Moze w Twoim przypadku tak jak bylo w moim wystarczylby tylko sylimarol

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Agabtm, co to jest krem f18? U mnie w szpitalu wymagają tylko kremu do pośladków, więc kupiłam jakiś z babydream.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dzień dobry :)
    Agabtm, co to jest krem f18? U mnie w szpitalu wymagają tylko kremu do pośladków, więc kupiłam jakiś z babydream.
    Taki krem z apteki akurat szpital w którym rodze, życzy sobie taki krem Hehehe

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U Nas majowka bez szalu. Mielismy jechac nad morze na week, ale za duzo km w trasie bysmy spedzili i zrezygnowalismy. Takze week w domku. Dzis maz idzie na popoludnie do pracy. Jutro tak samo...
    W tym roku majowka beznadziejna...

A mam pytanko odnosnie:
    delikatne pulsowanie ( jakby spowolnione bicie serca) u dolu brzuszka po lewej str. co 3 sekundy... Trwa to ok 5 minut raz lub dwa razy dziennie.. Czy to moze byc czkawka maluszka?

Kurcze ..znajoma mowila ze u niej czkawka wygladala tak ze caly brzuch jej latal ... Hmmm...

jigt0hs.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie jestem sama tez nic nie mam poszykowanego ani nie poprane nie poprasowane ani spakowane nic zero wszystko lezy w szafce ale jak juz ogarne chociaz rzeczy do szpitala a moj bedzie mial wolne zaraz robimy pranie bo mi moj syn uniemozliwia wszystko moge albo stac albo najlepiej lezec bo inaczej wsadza mi co popadnie w zebra :D

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• jane Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia, to może być z powodzeniem czkawka :) Ja od niedawna w sumie czuję czkawki maluszka i czasami są delikatne tak jak Ty to opisujesz, a czasem mocniejsze i wyraźne. Zawsze w dole brzucha, bo dzidziuś ma ułożenie główkowe. Brzuch mi tylko trochę podskakuje, ale najczęściej czuję to tylko w środku.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

U nas tak samo przeprowadzka w toku - mamy się wynieść do 15 maja, nie było by problemu gdyby nie to że nie ma jeszcze płytek w łazience, zamontowanej kabiny i wc, kuchnia pusta... Szok normalnie :) Ale myślę , że jakoś damy radę :)

nesone współczuję cholestazy :(

U mnie właśnie robi się ostatnie Jasiowe pranie :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nesone Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Nesone to masz faktycznie nieduzo powiekszone, a ona dala Ci jakies konskie leki. W cholestazie najwazniejszym wyznacznikiem sa podwyzszone kwasy zolciowe. Zrob na nie badanie. Moze w Twoim przypadku tak jak bylo w moim wystarczylby tylko sylimarol
    A jakie tą są kankretnie badania? Myślałam że to wlasnie te próby które miałam.

Dorjana - no właśnie nie sprwdziła pomiaru jeszcze raz tylko powiedziała ze kiedyś się przejmowala tymi pomiarami a teraz sama widzi np u siebie w szpitalu jak to wygląda, że co lekarz i sprzęt to inny pomiar i takie wachania są normalnie i żeby się nie przejmować.
    Tylko że teraz nawet nie mam pojęcia czy mała rośnie a 1500gr na rozpoczęty 33 tydzień to i tak bardzo malo i powinno chyba zwrócić uwagę. Bez sensu to.

Alincia - ja też się zastanawialam długo nad czkawką ale osttanio odkrylam że to chyba takie właśnie równomierne pulsowanie mocniejsze. Ale ja też nie mam tak że mi się cały brzuch trzęsie wtedy.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia-ja mam dokładnie tak jak opisałaś. Myślę,że to czkawka:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, witam się w 37tygodniu ciąży :)
    lada chwila i rozpakowujemy się :)
    słuchajcie obniżył wam się już brzuch?
    ja się zastanawiam czy mój jest taki duży czy się obniżył, ale pępek
    dalej jest po środku, więc chyba raczej nie...

Kaja lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Czesc, witam się w 37tygodniu ciąży :)
    lada chwila i rozpakowujemy się :)
    słuchajcie obniżył wam się już brzuch?
    ja się zastanawiam czy mój jest taki duży czy się obniżył, ale pępek
    dalej jest po środku, więc chyba raczej nie...
    Ja też nie wiem czy mi się obniżył wszyscy mi mówią że tak ale ja tego nie widzę, no już niedługo będziemy opowiadać o porodach na samą myśl boli mnie krocze haha

Zimri, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie zastanawialiśmy się z mężem co to może być... czuję to w środku, ale jak się dotknie brzuszka to też czuć...ale z zewnątrz patrząc na brzuszek nic nie widać...to mnie trochę podtrzymałyście na duchu że też tak macie:)

jigt0hs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki

My dziś z synem sami bo tata w pracy ,a drugi buszing w brzuchu robi :-)

Mój brzuch wystrzelił a waga stoi w miejscu cały czas !!!! A pempek zanika w oddali hihih rosnącego brzucha a jaki ucisk na macica mam ze szok z pierwszym tak nie było może dla tego że z Marcelim dużo lezalam plus tony tabl miałam teraz wszystko inaczej i jakbym była pierwszy raz w ciąży ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prania rzeczy dla młodego to po środowej wizycie zabieram się za porządki w komodach plus starszego ciuszki do segregacji !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis dzien taki sobie a od wczoraj juz 31 tydzien :-)
    Dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam malego byl taki slodki mial czarne wloski i dwa kosmki wloskow po bokach mu sie krecily :D Polozna jeszcze nie przyszla mi pokazac jak sie karmi i zrobilam mu mleko w butelce a moj byl tak wpatrzony w niego jak w obrazek nic go nie ruszalo :D
    Myslalam zeby zrobic ciasto ale nastalam sie przy obiedzie i nie wiem czy sie rusze do kuchni :D

mloda1995 lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuch ogolnie chyba jest dosc nisko, wiec nie zauważam, żeby sie jakoś obniżał. Za to czuje już ten cięzar i zaraz sapie jak stary dziad :P chętnie mogłabym już rodzić. I jak pierwsza ciąża super, tak teraz jakoś gorzej znoszę ten stan.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was ,macie zgage bo ja okropna właśnie wzięłam ranigast bo nie mogę zasnąć ,poszłam do łazienki bo odbija mi się kwas jej kiedy ja skończę narzekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 23:19

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno haha byłam dziś w sklepie i jedna z pań ktora pracuje w nim zapytała synek, ja oczy duże nie córka a ona oj ma pani taką piłeczkę to raczej będzie syn a ja na to oj wolałabym żeby została córka .Dziewczyny które spodziewają się córek jaki kształt macie brzuszków

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ