X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bardzo ładny ten wózek :) W sam raz dla wakacyjnego dzidziusia :)

Nesone, nieciekawie z tymi badaniami, ale cholestaza jak jest pod kontrolą to nic strasznego. A kiedy masz kolejną wizytę, żeby skontrolować wagę małej?

W ogóle jak często teraz chodzicie do lekarza? Ja mam zaplanowaną wizytę na 12.05 i potem dwie co dwa tygodnie. Przed samym porodem to chyba co tydzień, ale jeszcze nie mam nic ustalonego.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam się w majową niedzielę życzę wam spokojnej niedzieli

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam was na bieżąco ale nie udzielam się,bo okazało się ze za tydzień czeka mnie przeprowadzka, malowanie ,po prostu super na ostatnią chwilę

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Ja czytam was na bieżąco ale nie udzielam się,bo okazało się ze za tydzień czeka mnie przeprowadzka, malowanie ,po prostu super na ostatnią chwilę
    To jak to wyszło, że na ostatnia chwile??
    Ogólnie sporo z Was się przeprowadza przed porodem ;)
    My wczoraj wpadliśmy w wir pracy pomalowalismy przedpokój wymieniliśmy sobie plafony i mamy teraz, tak jasny przedpokój, że aż miło. Pozatym mąż szorowal kafelki specjalnym preparatem i są takie czysciutkie a mamy takie kafelki ze strukturą i wszystko wchodzi w zakamarki. Mąż stwierdził, że woli nie mieć wolnego bo jak ja zaplanuje porządki to mu wolnego nie starczy hihihi wykorzystałam go do sprzątania garderoby jeszcze także Padł jak zabity wczoraj.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:

Maria mam ten sam problem. Dzisiaj wracam do swojego mieszkania po 3 tygodniach. Remont łazienki jeszcze trwa:(, ale już nie mam gdzie mieszkać i muszę tam wrócić...
    Nie czuję się na siłach na przeprowadzkę, nie mówiąc już o sprzątaniu tutaj i tam. Nie wiem czy to Cie pocieszyło, mam nadzieję, że choć trochę:)

maria85 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No U nas jest tak ze właściciel mieszkania podniósł nam czynsz i bardzo dużo chce,i byłabym jedyną osobą U siebie na osiedlu co tak dużo płaci ludzie za tą kwotę domy wynajmują w Angli .Mąż znalazł za rozsądną cenę mieszkanie na parterze i bardzo ładne duże ale wiadomo ja muszę odświeżyć i posprzątać żeby się wprowadzić ale dam radę wierzę w siebie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze się przeprowadze a potem urodze

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria to z jednej strony super ;) bo ja uwielbiam remonty i urządzanie ale z drugiej strony jesteś w ciąży i to troszkę kaplikuje sprawę bo wiadomo szybko się meczymy i jest wiele czynności których robić nie powinnyśmy. Życzę powodzenia w przeprowadzce i urządzaniu oby szybko poszło ;);)

maria85 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Agabtm, gdzie kupiliscie misia w promocji? Bo też poluje:P jaki wózek? Chwal się: P

Mamawojtka, współczuję teściowej..

Paula, ciesz się, że w końcu będziecie na swoim! I że zdążyliście przed narodzinami małego;) ja strasznie przeżywam, ze nam braknie czasu:(

Neosone, pomysl, że zostało już nie dużo czasu.. Troszkę się pomeczysz i już będzie dzidziuś:) lekarka pewnie niedokładnie zmierzyła, stąd ta rozbieżność!

Życzę Wam udanej majowki! My wczoraj jezdzilismy za mebelkami dla Blanki i to jest jakiś dramat.. Nic nie wybraliśmy.. A nogi mam spuchniete i bolące do teraz: P znaczy łóżeczko wybraliśmy, ale oczywiście nie było na stanie:P
    Beatas my zamówilismy mebelki z http://www.bellamy.pl/oferta/good-night-bellamy-by-la-millou są sliczne, nie moge sie doczekac az dojdą.
    A patrzyłas moze z pinio np nowoczesna linia moon?
    jest tego troche na rynku, my na początku patrzylismy na te tansze, ale tak zle chodza systemy ze sobie dalismy spokoj, bo w koncu zdecydowalismy sie na wieksze łozeczko 140x70 ktore małej posłuzy juz na dluzej, a koło łozka stanie na poczatek kołyska ta mała.
    Sshape wydaje mi sie ze jak bedziesz robiła sobie przerwy co godzinke to jakos sie uporasz z porządkami, a nie macie mozliwosci zamówieenia sprzataczki?
    bo ja mysle o tym coraz bardziej powaznie, aby mi umyła okna a potem tuz przed terminem aby mi wysprzątała chatę, wolę na to odłożyc i miec swiety spokój.
    nie odzywałam sie ostatnio, bo mielismy cały tydzien gosci, teraz tak cichutko w domu.
    zaraz jedziemy do tesciow, pobujac sie na hamaku i poczytac ksiazke.
    wczoraj bylismy nad morzem, ale grzalo słonce :) swietna pogoda była, az szkoda nam było wyjezdzac.
    w tygodniu byłam w kinie na filmie Szefowa, super komedia, mozna sie posmiac i wyluzowac :).
    dziewczyny juz coraz blizej porodu !!!!omg :)
    maria 85 a czemu ty masz odswiezac?w twoim stanie to niewskazane, czy ty nie bierzesz na siebie zbyt wiele obowiazkow? to meska rzecz :)

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lenistwo E hhh młody śpi ja też pospalam a teraz obiad i na spacer mózg dotlenic!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen-mysle zeby kogos zatrudnic do sprzatania. Tylko ten tydzien taki rozjechany, bo majowka. A do końca nie wiem kiedy oni definitywnie skończą robotę..
    Poza tym ja mam taki glupi charskter ze do konca wierze ze jakos dam rade. Nie umiem tak siedziec i patrzec jak ktos za mnie robi;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Nesone a zleciła Ci kwasy zolciowe? Aspat i Alat duzo masz powiekszony?
    Tak, zleciła mi. ALT mam 58 a AST mam 36 także niby jeszcze nie dużo powiekszone ale to chyba najwyraźniej nie ma takiego znaczenia, poza tym to dopiero może być początek i się rozkręcić..niestety :(

Jane wizyte mam dopiero 24 maja u 'nowej' lekarki ale będę szukać żeby się do mojej gdzieś prywatnie zapisać-tej, która od początku mi prowadzi ciąże.

Echh, w ogóle przez ten stres z wynikami badań i wagą malej nie potrafie sobie poradzić sama ze swoimi emocjami, wybucham w momencie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:03

bl9cuay3h7qefzok.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam! Majówka u Nas bez szału. Ja chora, pogoda średnia, więc dom i co najwyżej plac zabaw ze starszakiem :P jutro ma się wypogodzić, więc może w końcu gdzieś wyruszymy. Brzuch mi się dziś stawia i to dobrych kilkadziesiąt razy :/ pewnie przez ten kaszel cholerny :/

nesone wagą bym się nie martwiła kompletnie, bo przecież ile tu dziewczyn było, którym wagowo wychodziły cuda i potem okazywało się, że jest ok. Dzieci rosną swoim rytmem, jedna urodzi 4 kg dziecko, a inna 2,5 kg dziecko. Wyluzuj. Co do choleostazy to nie wspominali nic o wcześniejszym porodzie? Kiedyś jak w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu to lezała ze mną dziewczyna, która miała i zrobili jej cesarkę w 36 tyg. Właśnie w związku z choleostazą. A może połóż się do szpitala, niech pobadają i przy okazji będą podawać te leki? Ale pocieszę Cię, jedno opakowanie 50 tabletek i 1 dziennie? To znaczy, że przy dobrych wiatrach może jedno opakowanie wystarczy ;)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

maria 85 a czemu ty masz odswiezac?w twoim stanie to niewskazane, czy ty nie bierzesz na siebie zbyt wiele obowiazkow? to meska rzecz :)[/QUOTE]
    Bo ja jestem takim typem baby samodzielnej i nie daj boże trochę wyjedzie mi po za linię farba to mnie trafi ale mają mi pomóc będzie nadzorowane

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    nesone wagą bym się nie martwiła kompletnie, bo przecież ile tu dziewczyn było, którym wagowo wychodziły cuda i potem okazywało się, że jest ok. Dzieci rosną swoim rytmem, jedna urodzi 4 kg dziecko, a inna 2,5 kg dziecko. Wyluzuj. Co do choleostazy to nie wspominali nic o wcześniejszym porodzie? Kiedyś jak w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu to lezała ze mną dziewczyna, która miała i zrobili jej cesarkę w 36 tyg. Właśnie w związku z choleostazą. A może połóż się do szpitala, niech pobadają i przy okazji będą podawać te leki? Ale pocieszę Cię, jedno opakowanie 50 tabletek i 1 dziennie? To znaczy, że przy dobrych wiatrach może jedno opakowanie wystarczy ;)
    2xdziennie.
    Wlasnie dziwna ta wizyta bo ani nic nie powiedziala i diecie, ani o mozliwym ryzyku czy wczesniejszym rozwiazaniu tylko walnela konska dawke leku i z glowy.
    Mysle ze to wynikalo z totalnego braku czasu na tlumaczenia, bo kobieta dostala nagle 'w spadku' na dany dzien ilestam ciezarnych po innym lekarzu, ktorych w ogole nie zna - i wez to wszystko ogarnij.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki, wyprawkowo juz macie wszystko gotowe czy czegos brakuje?

Agabtm widzialam ze ladny wozek w koncu zamowiony, fajny kolorek :)

Ja po ostatnich wczesniejszych rozwiazaniach, tu z forum, wzielam sie ostatnio w garsc i popralam i poprasowalam wszystko dla malej bo nigdy nie wiadomo.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, koniecznie skonsultuj się z innym lekarzem, żeby czasem te leki Ci nie zaszkodziły.
    Ja jeszcze nic nie prałam i nie prasowałam, ale większość wyprawki już mam :) Planuję się za to wziąć pod koniec maja. Chyba dzidzia tyle poczeka ;)

• evus Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam nic popranego- ale dopiero pod koniec maja sie zabiore. za to wpadam w panike, jak to bedzie jak Maly sie urodzi. ze nie dam rady jako mama :( normalnie hormony szaleja :/

malo mnie tu ostatnio, ale jakos sil brak na pisanie.

buziaki i milego majowkowania :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, nie smutaj, damy radę! :) Myślę, że sam fakt, że o tym myślisz, świadczy, że dobrze zaopiekujesz się swoim dzieckiem.

evus lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no uwielbiam tu pisac :) zawsze mozna liczyc na slowa otuchy :)

jane- mam nadzieje, ze masz racje :)

Dorjana- te hormony to mnie wykoncza, a po porodzie jest ponoc jeszcze gorzej :/ ech biedne my ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ