X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi dziewczyny.
    To napinanie to w takim razie dobry znak :)

Mmarzanek mi też się ciężko przekręcać z boku na bok.
    Chyba każdej z nas coś dolega.
    Ale już niedługo! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    No mi też te niebieskie bardzo się podobają, ale jak miałabym już wybierać to wzięłabym S.

Moli, ja też mam często twardy napinający się brzuch, ale już przestałam się tym przejmować, bo nic złego się nie dzieje :)

Czytam te Wasze rozważania o pensji na zwolnieniu i zaczęłam się zastanawiać czy u mnie dobrze liczą, bo też dostaję mniej. Powiedzcie mi jak np. w marcu od połowy byłam na zwolnieniu, to liczą mi średnią od marca 2015 do lutego 2016, tak? A jak teraz dostanę za kwiecień (mam do 10), to będzie średnia od kwietnia 2015 do marca 2016?
    Wydaje mi się, że właśnie tak liczą bo od miesiąca poprzedzającego l4 czyli od lutego w Twoim przypadku.
    Mmarzenak mi do Ciebie brakuje 3 tygodni juz tak daleko jesteś, nic dziwnego, że jest Ci coraz ciężej ale zaraz będziesz witać na świecie swoje Dzieciątko kochane.

REPOSE czy Ty jeszcze tu zaglądasz?? Nic nie piszesz ostatnio wszystko ok??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Dorjana! Powodzenia dla pozostałych wizytujących :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wizytujace wszystko ok !!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    No mi też te niebieskie bardzo się podobają, ale jak miałabym już wybierać to wzięłabym S.

Moli, ja też mam często twardy napinający się brzuch, ale już przestałam się tym przejmować, bo nic złego się nie dzieje :)

Czytam te Wasze rozważania o pensji na zwolnieniu i zaczęłam się zastanawiać czy u mnie dobrze liczą, bo też dostaję mniej. Powiedzcie mi jak np. w marcu od połowy byłam na zwolnieniu, to liczą mi średnią od marca 2015 do lutego 2016, tak? A jak teraz dostanę za kwiecień (mam do 10), to będzie średnia od kwietnia 2015 do marca 2016?

Zgodnie z art. 36 ustawy zasiłkowej, podstawę wymiaru zasiłku chorobowego pzrysługującego ubezpieczonemu będącemu pracownikiem stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy. A więc w Twoim wypadku podstawą bedzie zawsze srednia od marca 2015 do lutego 2016.

jane lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na relacje z wizyt;-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu :)

Helen, Kaja, Hania222, dais lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie uciekło mi cały tekst, a tak się w telefonie meczylam buu później z kompa dopiszę

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri ja tez tak mam często ... Mogli by sie tym zająć. Mi tez jest cieżko, szybko sie mecze. Z nowości spadł mi apetyt.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyprawki został mi podgrzewacz, niania z matami, pościel do kołyski, gaziki,sól fizjolog. MoZe domuwie te małe pieluszki na ulewanie, dla dziecka coś na kolki, położna koper odradza. No i czekam na wózek , mebelki przychodzą za tydzień. Wizytę mam dopiero za tydzień w piątek, tak umówiłam. Powoli zbliżamy sie do finału ...

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose właśnie co tam u was?
    Jutro prasuje.., mam nadzieje ze mi sie uda bo plecy nawalaja pod barkami ... Macie na to jakieś sposoby?

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak po wizytach?

No i nasze mamusie się nie odzywają... Madziak, Patrycjusz dajcie znać jak Wasze maluszki i jak Wy się czujecie?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie:) moja corcia wazy juz juz 2442g:) w 10 dni przybrala 482g:) szyjka ladnie trzyma,wiec wszystko idealnie:)

jane, Dorjana, Zimri, Hania222, Andzia SM, Helen, nesone, evus, dais, miluszka lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna szkoda, że wiyzyta nie wyszła... Masz przełożoną ?

marzenak wow ! Ładnie nadrobiła :) Gratuluję :)

Repose co u Was??

Ja dziś zamówiłam resztę wyprawki - elektryczną nianię. Miałam kupić taką z bajerami ale postawiłam na tańszą a ma wszystkie funkcje o które mi chodziło ;) Zostały zakupy w aptece i mam już wszystko :)

Ja jutro wizytuję o 8:00... Ciekawe jak tam Jaś..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan oj i ah co za dr ze odwołał wizytę :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzanek nonp czym Ty dziecko karmisz ;-) Super waga i wizyta udana brawo

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dorajna szkoda, że wiyzyta nie wyszła... Masz przełożoną ?

marzenak wow ! Ładnie nadrobiła :) Gratuluję :)

Repose co u Was??

Ja dziś zamówiłam resztę wyprawki - elektryczną nianię. Miałam kupić taką z bajerami ale postawiłam na tańszą a ma wszystkie funkcje o które mi chodziło ;) Zostały zakupy w aptece i mam już wszystko :)

Ja jutro wizytuję o 8:00... Ciekawe jak tam
    Jaś..

No to jutro dalszy dzień wizyt !!! Już zaciskania kciuki będzie super i dobrze że tak rano ja to po 17/18 godz mam wizyty ehhhh no co zrobić

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, chociaż na samej koncoweczce. Strasznie żałuję, że znalazłam Was dopiero dziś bo czasami nie było z kim pogadać a bardzo się chciało. Mam dwie córeczki i jestem teraz w trzeciej ciąży. Jest przed polnoca wiec jeszcze 32t i 5d ciąży. Dziś miałam wizytę i synus waży 2180g, taki sredniaczek z niego ale idzie łeb w łeb z jedną z sióstr a ta urodziła się dość duża bo 3600g w niecalym 38tc. Starsza była większa ;)
    Cofnelam kilka stron tematu i czytam, że Wy już spakowane torby macie. Co prawda poprane i wyprasowane wszystko juz mam ale torby spakowanej jeszcze nie. Musze się za to zabrać.
    Co do porodu to mam zaplanowane ciecie, to będzie trzecie, termin - 15 czerwiec :)
    Ze mną wszystko w porządku, zwykłe dolegliwości ciezarnej, szyjka trzyma ładnie, za to dziś lekarz zaobserwowal, że mały ma tylko jedną tętnice pepowinowa, druga jest zablokowana. Trochę się podlamalam ale nic nie da się zrobić, musi mu jedna wystarczyć i mamy nadzieję, że to nie będzie przyczyną żadnych wad.
    Mały jest okropnym urwiskiem, obie córki razem nie dawały tak popalić jak on sam, wiercipietka mała :)

Ostatnio nie śpię w nocy bo nie mogę więc lecę poczytać forum ;)

mloda1995 lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ale super przyrost, gratki dla was.
    Miłego dnia wszystkim, wstawiłam właśnie ostatnie pranie łącznie z kocykami i ręcznikami z colorstories, są prześliczne. Muszę sie zdrzemnąć, znowu sikalam cała noc i jestem padnięta , i coraz wczesniej sie budzę. Już chyba sie przestawiam na mamusiny tryb.

feegu6l.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak gratuluje wizyty, piekna waga :)

Dorjana, kurcze sama czekalam na wiesci co tam po Twojej wizycie i jak malenstwo przybiera bo ostatnio z waga mialysmy podobnie, a tu klops.. :( wizyty nie mialas

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ