Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję kochane udanych wizyt
Ja idę we wtorek na wizytę i już mnie ciekawość zjada co tam u naszego malucha ile już waży. Ma chyba już mało miejsca bo się strasznie rozpycha urwisteż muszę zrobić wymaz. Dobrze ze napisalyscie jak wygląda pobranie tego wymazu.
Wszystkiego najlepszego dla solenizantekevus lubi tę wiadomość
-
joanna33 ostatnio pytałam o te kłucia w pochwie, ja je czułam jakby bardziej w szyjce i to jest od wiązadeł...wiec luzz.
A na to wiadomo najlepsze leżenie.
moja też się wierci i czasami to boli, sikam tez jak najęta, ale nie w dzien, tylko w nocy, nie wiem skąd się biorą mi te płyny
JA ZA GBS mam nie płacic, bo dostałam skierowaniei mi w laboratorium powiedzieli ze jest za free, miałam odebrac w poniedziałek,
a odbiore dopiero po weekendzie, pojade od razu zrobic badania.Badanie nie nalezy do najprzyjemniejszych, ale trwa bardzo krótko, taka szczoteczka
odczuwana, 2sekundy i po krzyku.
u was tez taka piekna pogoda? godzina 19, a u nas 24stopnie.
wogole spac juz nie moge w dzien, jestem jakas podniecona, wstałam rano o 8ej i nie udało mi sie pozniej zasnać, robię się spiąca ale nie na tyle aby usnać.
Andzia SM, Joana33 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś długi spacerek zrobiłam sobie z bratową
A to badanie ten wymaz nie każdy ginekolog robi, że bierzecie skierowania?
Ja czytałam że robi się go pomiędzy 35 a 38 tygodniem więc nie wiem czy zrobi mi teraz we wtorek bo będzie 33 tydzień jeszcze:) WIdzę że nie będę wizytować sama:) -
Dziękuję kochane, trochę mnie pocieszyłyście, że nie jedyna mam takie dolegliwości. Może tak ma być. Wiem, że jeśli pojechałabym z tym do szpitala to już mnie zostawią - ostatnio poskarżyłam się lekarzowi na twardnienie brzucha i skurcze i wylądowałam w szpitalu na 2 tygodnie.
Dlatego leżenie bardzo pomaga, bo wtedy nie boli. A jak się chodzi to ufff ucisk, ból podbrzusza szyjki pochwy - nie wiem czego nawet
-
Hej , u mnie dziś wizyta nie najlepiej. Jaś w 2 tyg przybrał ledwo 150 gram, 2 tyg temu ważył 2021 a dziś 2180, gin mówi , że brzuszek też nie wygląda na skończone 34 tygonie, za 2 tyg mam znów wizytę, oby przybierał ... Jak będzie kiepsko, czeka nas szpital.. Masakra
Dorajna super, że przybiera
Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś miałam pobrany materiał na paciorkowce, brr nie lubię tego badania. A i nic nie płaciłam.
Repose mam nadzieję , że dasz znać nie długo bo myślę o Was
Madziak zdrówka dla synka :*
Andzia mój gin mówi że 34/ 35 tydzień to dobry czas na paciorkowce, bo myślałam , że za szybko jeszcze hm -
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatek!
Gratuluję udanych wizyt, ja wizytuję w poniedziałek. Ostatnio (25 kwietnia) mój synek ważył 1700 g, więc mam nadzieję że teraz będzie te 2 kg
A tak w ogóle to co ile macie wizyty?
U nas dzisiaj przepiękna pogoda, urządziliśmy sobie bardzo długi spacer z mężem. Jestem trochę zmęczona ale może nie będę miała za to problemów z zaśnięciem dzisiajAndzia SM, evus lubią tę wiadomość
-
Dorjana wrote:No i jest super!!!
Rośniemy idealnie!!!
Moja maleńka kruszynka przekroczyła 1700 tak więc jest CUDOWNIE
Jeśli będzie przybierać około 200gr na tydzień to do terminu porodu powinna osiągnąć magiczne 3kg i Mamusia będzie przeszczesliwa
Szkoda tylko że muszę do tego szpitala iść za tydzień ale może to i lepiej bo przynajmniej będę mogła sobie troszkę odetchnąć przed porodembeatas, Helen, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za życzenia dziewczyny
Evuś również najlepszego
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych przyrostów wagi waszych maluszków:)
My byliśmy dzisiaj na wizycie ale tylko lekarz pobrał wymazy GBS, sprawdził bicie serduszka małego i szyjkę.
Za tydzień mamy jechać do szpitala jak będzie miał dyżur to zrobi nam USG i określi wagę małego.
Powiedział,że w tak zaawansowanej ciaży napinanie się brzucha, skurcze przepowiadające ból w podbrzuszu (ciągnięcie) i ból w spojeniu łonowym to normalne.
Powiedział,że za 2-3 tyg. już mogę się szykować do porodu -w sensie już na tym etapie wszystko może się zdarzyć.
beatas, evus lubią tę wiadomość
-
Dorjana, świetne wieści!
Ja mam już teraz wizyty co dwa tygodnie..
Paula, na następnej wizycie Jaś tak podskoczy, ze będziesz się martwić jak go urodzić!
Mnie dziś złapał syndrom wicia gniazda! Od rana wielkie sprzątanie, wynoszenie, przenoszenie i pranie:D potem jeszcze sprzątanie na budowie.. dopiero po 21 czas na odpoczynek:D kręgosłup mi teraz nawala, ale cieszę się, że tyle zdołałam zrobić!Helen lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Hej , u mnie dziś wizyta nie najlepiej. Jaś w 2 tyg przybrał ledwo 150 gram, 2 tyg temu ważył 2021 a dziś 2180, gin mówi , że brzuszek też nie wygląda na skończone 34 tygonie, za 2 tyg mam znów wizytę, oby przybierał ... Jak będzie kiepsko, czeka nas szpital.. Masakra
Dorajna super, że przybiera
Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś miałam pobrany materiał na paciorkowce, brr nie lubię tego badania. A i nic nie płaciłam.
Repose mam nadzieję , że dasz znać nie długo bo myślę o Was
Madziak zdrówka dla synka :*
Andzia mój gin mówi że 34/ 35 tydzień to dobry czas na paciorkowce, bo myślałam , że za szybko jeszcze hm
Spokojnie matka tylko bez paniki Jas przybierze na bank !!!!
-
Hej dziewczyny! Czy ktos spotkal sie z torbiela na jajniku u dziecka? Bylam ostatnio 2 tyg temu na usg 3 trymestru wszystko bylo dobrze jak na poprzednich badaniach. Ostatnio narzekalam na twardnienie brzucha moj lekarz nic z tym nie robił wiec poszłam wczoraj do innego. Lekarka mowi ze jest torbiel na jajniku ale się wchlonie wiele dzieci tak ma. Ale dla mnie to niepocieszajace, juz mysle ze mogłam lepiej nie chodzić. Ma tez slaby sprzęt usg sama tak twierdzi mam nadzieje ze się pomyliła...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc
3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Paula kochana Twoj synus na pewno przybiera! Nie martw sie,moja corka tez raz malo przybrala a teraz niezle nadrabia:) trzymam kciuki za Jasia!
Respose co u Was?
Niuniusia przykro mi ale nie slyszalam o czyms takim,ale badz dobrej mysli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 05:34
-
Dziękuję za życzenia
i odpowiedź N pytanie
odebralam wyniki wczoraj i krew ok ale mocz mam średni. Tzn. Dużo bakterii. Nie wiem skąd to:( no.zobaczymy co we wtorek powie lekarz. Ja też chodzę do.miesiąc. Ale może teraz już kaze przychodzić co 2 tygodnie. Teraz już bym tak wolała bo wiadomo różnie może byc:)
My dziś wybieramy się do Katowic. Umowilam się się koleżankami. koleżankami później jakieś zakupy:) jutro Tesciowie na obiad przychodzą. Więc muszę coś wymyślić hehe
A tymaczasem życzę miłego dnia wszystkim:) -
Ja mialam wizyty co 3, 4 tygodnie. Teraz lekarz wyznaczył wzyte za 2 i pół tygodnia i dobrze bo trzeba sprawdzac u małego czy dobrze przybiera w związku z tą jedną tetnica nie działająca. Na razie jest ok.
Nie każda rodzi duże dzieci, ważne żeby dziecko przybieralo na wadze w brzuszku a pomiary czasami są błędne. Koleżance powiedzieli, ze dziecko nie będzie miało 4kg a urodziła synka z wagą 4600gi to naturalnie no bo nie robią cc z mniejszym
dzieckiem jak 4kg.
Niuniusia, słyszałam, że takie torbiele się wchłaniają, nawet takie które są w brzuszku u dzidziusia.
Noc znów miałam kiepską a teraz za sprzątanie musze się zabrać, nic mi się nie chce.
Z tymi przygotowaniami to dajecie mi kopa, już mam obmyslony cały tydzień prac
Udanego weekendu dziewczyny
-
Hej babeczki
U nas piękna pogoda aż chce się żyć
My będziemy teraz ładnie sprzątać wkoncu mamy sobotę popołudniu jedziemy na urodziny także znowu puste kalorie polecą
Mnie też coraz częściej brzuch się napina. Dla mnie najgorsze jest jak chodzę młody kopie i się przemieszcza a ja mam twardy brzuch jak kamień i nie potrafię iść czuje się jak pokraka.Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Witam po ciężkiej nocy. Dopadło mnie przeziębienie i tak boli mnie gardło, że nie mogłam spać
Dziś jestem nie do życia, a miałam tyle planów. Cóż, zostaje mi tylko leżeć i żreć czosnek
Dodatkowo moja malutka wczoraj wieczorem była taka cichutka, a zawsze szaleje, że aż się popłakałam ze zmartwienia. Ale dziś trochę się już poruszała, więc może z powodu mojego złego samopoczucia taka spokojna była.
Musiałam się wyżalić, ale dziewczyny, gratuluję wizyt! I bądźcie dobrej myśli jeśli chodzi o wagę maluszków. Ja sama trochę się tym martwię, ale mam nadzieję, że w czwartek okaże się, że dzidzia sporo urosłaA wizyty od teraz będę miała co dwa tyg, a potem co tydzień.
beatas lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016