X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dziewczyny jak po wizytach?

No i nasze mamusie się nie odzywają... Madziak, Patrycjusz dajcie znać jak Wasze maluszki i jak Wy się czujecie?

witajcie :)

mój maluszek nadal w szpitalu, przyplątała się infekcja na płuckach. dostajemy antybiotyk. a wizja wyjścia do domku nadal daleka. mały słabo je, sporo wymiotuje ( to raczej przez tą infekcję). a żeby wyjść ze szpitala podobno musi cyt. "jeść jak kaczka".
    dni są strasznie męczące, ranki i wieczory spędzam na planowaniu diety ( dla wcześniaka mega rygorystyczna). trzeba bardzo uważać co się je. no i ściąganiu pokarmu na całą dobę. mleczka mam coraz mniej, mam nadzieje, że jak wrócimy do domu to mały podkręci moją laktację. w szpitalu karmiłam 3 razy piersią, mały nie umiał złapać sutka, ale ładnie mu szło z nakładkami tommee tipee. niestety po chwili zasypiał i nie ciągnął.
    jak już będziemy w domku, będę częściej do was zaglądać.

z patrycjuszem widujemy się w szpitalu, u niej też już powolutku powolutku sytuacja się prostuje. potrzeba jednak sporo czasu i cierpliwości..

jane, evus lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się na początku 37 tygodnia. Aż trudno uwierzyć, że to już za chwilę:)
    Staram się jak najwięcej odpoczywać, żeby dotrwać jak najdłużej. Mój syn jedzie na zieloną szkołę 23.05 a ja wtedy już na pewno do szpitala.
    Remont w toku;) ale już widać gdzieś w oddali koniec;) Zrobiłam zamówienie w aptece. Zostało mi pranie dla małej, zakup materacyka i wanienki, złożenie łóżeczka i komody. Mam nadzieję, że to wszystko, bo już nawet nie pamiętam jakie mam ciuszki kupione, wszystko zaklejone w szafie;) Dobrze, że przyszły tydzień ma być pogodny.

Marzenak piękna waga:)

Madziak będzie dobrze, jeszcze tylko chwila cierpliwości i będziecie w domu:)

jane, mmarzenak, dais lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby;)
    Ja dziś po badaniach byłam krew, mocz zbadać przed wtorkowa wizyta:) dziś mam urodziny więc Mąż z rana zrobił mi niespodzianke i kupił koszulke z rysunkiem na brzuszku ze dzidziuś dzidziuś srodku:-) świetna jest:) dziś czekaja mnie porządki bo w niedzielę na obiad Teściów zaprosilam urodzinowy:) a ze jutro jedziemy do Katowic spotkać się ze znajomymi to bym się nie wyrobila :)
    Miłego dnia u mnie piękny i sloneczny:-*

jane, beatas, evus, dais lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak oby szybko.lekarze sie uporali z infekcja:) zdrówka dla Maluszka zycze:-* a do Cirbe dużo sił i wytrwalosci:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, to na pewno trudna droga do zdrowia, ale dacie radę, Ty i Kubuś! Zadbaj też o siebie kochana, Kubusiowi potrzebna jest zrelaksowana i silna mama :) No i pozdrów Patrycjusza i jej maleństwo!

Mmarzenak, cieszę się bardzo, że Twoja Lilka tak pięknie urosła. Mam nadzieję, że w przyszłym tyg i u mnie okaże się, że córcia dobrze rośnie. Czuję, że już jest spora, bo strasznie się rozpycha i kopie mocno.

Andzia, to mąż zrobił Ci fajny prezent :) W pięknym miesiącu się urodziłaś i życzę Ci żeby maj i czerwiec zawsze były dla ciebie najpiękniejsze :)

Ja dziś wybieram się w odwiedziny do swojej pracy, umówiłam się z dziewczynami na obiad i będę podziwiać nowe biura, których jeszcze nie widziałam. Co ciekawe, są one trzy przystanki od mojego domu, a wcześniej musiałam dojeżdżać 50km :)

mmarzenak, Andzia SM, mloda1995 lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 witamy na forum!:)

Madzik nie martw się kochana, najważniejsze ,że maluszek jest pod dobrą opieką!
    Wiem,że jest Ci ciężko ale z każdym dniem jesteście bliżej wyjścia do domu.

Marzanek piękna waga! :)

Andzia SM wygląda na to,że urodziłyśmy się tego samego dnia :)
    Wszystkiego najlepszego!
    Ja z roku na rok zdecydowanie coraz mniej lubię swoje urodziny!

Dzisiaj pół nocy nie spałam, strasznie rwały mnie nogi, musiałam ciągle nimi poruszać- bardzo nieprzyjemne uczucie.

Jak dobrze,że mam dzisiaj wizytę!

Miłego dnia dziewczyny! :)

mmarzenak, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie śpicie w nocy to nadrabiacie w dzień? Bo ja wyprawie męża i dziewczynki do przedszkola przed 7 i śpię do 10, dlatego też jem właśnie śniadanie ;)

Urwis nie ruszał się od 6 w ogóle do teraz, już miałam dzwonić do męża ale dał znać o sobie. A na fotce z usg wczoraj udawał, że śpi :D

Andzia, moli, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
    I dziękuję za przywitanie :)))

Robiłyscie juz wymaz gbs? Ja robiłam tydzień temu i na wczorajszej wizycie nie mialam wyniku bo jeszcze nie zrobili, na następną wizytę mam przynieść. Także nie czekajcie jak Wam lekarz przepisze bo długo się czeka na wynik.

moli5, Andzia SM lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • beatas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Moli - wszystkiego najlepszego!

Madziak, Kubuś wygląda cudnie na Twojej miniaturce <3 mam nadzieję, że infekcja szybko minie i wrócicie do domku! Pozdrów Partycję i jej córeczkę! :*

My też po wizycie. Blanka waży 2300g, czyli przez 4 tygodnie przytyła równo 1kg! Jestem przerażona jej tempem wzrostu i mam nadzieję, że założe jej słodkie ubranka 50-56, których mam troche:D lekarz też mnie pocieszył, że jak tak dalej pójdzie to zapowiada się duża dzidzia;D wszystko pozostałe w porządku:)

Powodzenia dla wizytujacych!

Mmarzenak Twoja corcia też ma piękną wage! Gratuluje:)

U nas na wyniki gbs czeka sie krotko, bo 3 dni:) trzeba dopytac w labkratorium..

Dorjana, jak lekarz mogl nie dac znac, ze go nie bedzie.. A niech go myszy zjedza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:30

munequita, mmarzenak, moli5, Andzia SM, Kaja, dais lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202, jak masz możliwość to karm go piersią jak najczęściej to i mleczka będzie wiecej. Dużo sił Wam życzę. Powodzenia z dietą.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :) Moli to Tobie też życzę wszystkiego najlepszego :-*

Ja skończyłem sprzątać, teraz robię sobie obiadek a pozniej spacerek:)

Gratuluję udanych wizyt:) ja nie robiłem jeszcze wymazu ale we wtorek powiem lekarzowi żeby zrobil:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak mam nadzieję, że szybko wypiszą Was ze szpitala, a wszelkie infekcje szybko miną! Pozdrów od nas Patrycjusza:)

Dziękuje za wszystkie gratulację, moja Lilcia chyba będzie grzeczną dziewczynką, bo już teraz mnie słucha jak ją proszę aby ładnie jadła;)

A ja dziś znowu robiłam pranie dla małej, bo mama mi zrobiła dostawę ubranek, a w poniedziałek dostanę jeszcze od kuzynki. Moja córka ma już tyle ubrań, że chyba będę ją co godzinę przebierac:P

Wózek wczoraj odebraliśmy, więc teraz czekamy już tylko na Lilkę- ale mam nadzieję, że posiedzi jeszcze w brzuszku:)

dais lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan zobaczysz przekroczy twoja dzidzia 2kg ja jestem dobrej myśli :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża też młodsza i 2tyg i na suwaku to widać ja dziś mam 32tc i 7dzień więc młody odpowiada wymiarów i wagowo na te dni ciąży :-) więc i twoja jest i będzie zdrowa dzidzia !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana pozytywne myślenie!!! Gratulacje udanych wizyt ;) takie duże dzidzie juz mamy ;)
    Dla naszych dwóch mam dużo zdrówka dla maluszków a dla Was siły!!!
    A ile placilyscie za gbs?? I pobierali Wam tylko z pochwy czy z odbytu również??

wisienka lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Dorjana pozytywne myślenie!!! Gratulacje udanych wizyt ;) takie duże dzidzie juz mamy ;)
    Dla naszych dwóch mam dużo zdrówka dla maluszków a dla Was siły!!!
    A ile placilyscie za gbs?? I pobierali Wam tylko z pochwy czy z odbytu również??

Ja płaciłam za GBS 40 zł, pobrano wymaz z pochwy i odbytu. Pierwsze badanie, za które zapłaciłam w tej ciąży, bo w pakiecie miałam tylko wymaz z pochwy i nie mogli tego rozbić. Wynik był po jakis 3 dniach :) Pani doktor posmyrała mnie takim wacikiem do uszu tu i tam hehe :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja płaciłam za GBS 40 zł, pobrano wymaz z pochwy i odbytu. Pierwsze badanie, za które zapłaciłam w tej ciąży, bo w pakiecie miałam tylko wymaz z pochwy i nie mogli tego rozbić. Wynik był po jakis 3 dniach :) Pani doktor posmyrała mnie takim wacikiem do uszu tu i tam hehe :)
    Haha posmyrał ;);) widzę, że się spodobało hihihi musisz koniecznie kupić mężowi taki patyczek magiczny to będzie Cię smyrac. Żarty oczywiście ;);) hihihi czyli nie jest to nie przyjemne? Do zniesienia mnie to czeka 20 maja takie przyjemności ;)
    Jak Wasze brzuszki są juz duże u sterczace nikt ostatnio się nie chwali??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Moli- najlepszego :) ja tez mam dzis urodziny ;)

Madziak, Patrycjusz- duzo zdrowka dla Maluchow :)

ja z pakowaniem torby jeszcze w polu, ale pocieszam sie ze jeszcze mam czas ;)

milego weekendu :)

Andzia SM, beatas, moli5 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, a ja mam doła jakiegoś. Zamiast się cieszyć pogodą, dzidziusiem. Staram się leżeć, bo dopiero co w pon wyszłam ze szpitala, ale mam wrażenie, że znów tam wyląduję. Dziwnie się czuję, od paru dni ciągle mam parcie na pęcherz, non stop mnie ciśnie w dole podbrzusza, kłuje...Jak chodzę to mały się wierci w brzuchu tak, że muszę usiąść, boli, parcie na pęcherz okrutne. Kłuje coś jakby w pochwie...Sama nie wiem, czy to uroki 35 tygodnia ciąży czy trzeba jechać do szpitala..czy to normalne,takie samopoczucie. Dziś aż kilka razy zgięłam się w pół, bo tak mnie coś zakłuło, zabolało. Jak leżę to wtedy jednynie jest ok.
    Za każdym razem jak mam usg, ostatnio tydzień temu w szpitalu, to gin mówi, że mały jest położony miednicowo. I tak myślę, może się kręci i wstawia w kanał rodny? Bo podobno to też boli często. Choć czuję, że mały leży poziomo.

Aj, musiałam się wyżalić.. :-/

Patrycjusz lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Haha posmyrał ;);) widzę, że się spodobało hihihi musisz koniecznie kupić mężowi taki patyczek magiczny to będzie Cię smyrac. Żarty oczywiście ;);) hihihi czyli nie jest to nie przyjemne? Do zniesienia mnie to czeka 20 maja takie przyjemności ;)
    Jak Wasze brzuszki są juz duże u sterczace nikt ostatnio się nie chwali??

Hihi to badanie jest całkiem ok, nie przejmuj się nim. Patyczkiem bierze wymaz i tyle :) U mnie brzucho duży, mała waży ok 3 kg. Zostały mi niecałe 3 tyg do cc, no chyba, że mała zechce wyjść wcześniej, bo szyjka już skrócona i rozwarcie na opuszek. Od zeszłego tygodnia już się bardziej oszczędzam i więcej lęzę, więc rozwarcie nie postępuje. Może dotrwam :)

beatas lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wymaz płaciła 27 zł, tez dwa smyrania miałam. Nie rozumiem dlaczego ja tyle czekam na wynik, może coś jest nie tak.

Joana33, a czemu w szpitalu lezalas, coś z szyjka?
    Ja też od dłuższego czasu czuje klucia w pochwie i ciągnięcie, pobolewa tez brzuch w dole ale szyjka długa, trzyma wiec to chyba tak może być.

No i jak po wizytach?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ