X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?

mnie w dniu porodu syn mega nad ranem kopał obracał sie o 180stopni centralnie tak mocno jak nigdy wstałam z łózka bo to bylo o 6rano poszłam sikać odeszły wody zaczeło sie ........także myśle ze ruchy sa inne....

a jak u Was z Ruchami w 34tc sa mniejsze?

mmarzenak lubi tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w 34tc i nic się nie zmienilo, mały śpi tylko między 6 rano a 10 resztę dnia i nocy szaleje z króciutkie drzemkami. Mam nadzieje, ze jak się urodzi to będzie więcej spał ;)

Zrobiłam sobie kolacje, jedna kromeczke z serkiem białym a druga z kiełbasa wiejska i musztarda, mąż patrzył jak na nienormalną :D

kamenkaa lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?

Ja do samej cc czułam leniwie ruchy synka i nawet dr mówił przed wyjściem syna ze on leniwy plus ta pepowina wokół szyji !!!! Teraz brzuch mi lata w każdą stronę drugi jest bardziej aktywny !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Ja tez w 34tc i nic się nie zmienilo, mały śpi tylko między 6 rano a 10 resztę dnia i nocy szaleje z króciutkie drzemkami. Mam nadzieje, ze jak się urodzi to będzie więcej spał ;)

Zrobiłam sobie kolacje, jedna kromeczke z serkiem białym a druga z kiełbasa wiejska i musztarda, mąż patrzył jak na nienormalną :D

To standard kanapkowy u mnie ,ale co twój mąż by powiedział na to grzanka Tosta z Nutellą i ogórkiem kiszonym plus sok z tych kiszonych ogórków mój mąż jak to widział wyszedł z kuchni :-) a mi smakowało! !!! Ps.nie nawidze Nutelli ,ale w tej ciąży to smaki różne łapie :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie z tym porodem az strach ie bać :-) oby z dzieckiem było ok a reszta chyba do przeżycia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nutelle uwielbiam a w ciąży to już podwójnie :) haha

Moja Zuzia wierci się sporo, jak kopnie czasami to aż zaboli. Ale:) A co do objawów to i na szkole rodzenia i siostra mi mówiła to samo że biegunkę dostala, Że ja czyściło a to organizm sie przygotowuje:) Ja zaczynam się trochę stresować samym porodem ale wiadomo przeżyć trzeba :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej biegunce przez porodem słyszałam. W sumie to dobry objaw, bo organizm się oczyszcza.

Dorjana, u mnie podobnie jak u Ciebie, ale mam nadzieję, że nie urodzę w lipcu :P Moja niunia rusza się teraz prawie non stop, zapada tylko w takie krótkie drzemki. I czuć, że jej coraz ciaśniej bo teraz więcej się rozpycha niż kopie. Czasem naprawdę daje czadu, a wszędzie pisze, że na tym etapie ciąży ruchy mogą być mniej odczuwalne. U mnie to się nie sprawdza.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaś jak weszłam w 34tc ruchy są mniejsze i słabsze ..nie wiem czy to spowodowane jest że niunia jest wieksza i ma ciaśniej czy coś nie tak....

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 36 tc i mały jest bardzo aktywny rozpycha się bo już chyba ma mało miejsca. Czasami aż żebra bolą. W nocy na szczęście nie czuję jego szaleństw ale za to w dzień mam czasami wrażenie że on wogole nie śpi. Albo we śnie się tak rozpycha.
    Jedynie jak jestem bardziej aktywna to Szymek jest spokojniejszy.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, niezły mix, a mój talerz kapuśniaku popity kubkiem zimnego mleka albo kanapka ze śledziem w occie i tez mleko do tego :)))

Rewolucja w brzuchu murowana, po tym kapuśniaku to ja właśnie myślałam, że oczyszczam się już do porodu biegunką ;)

kamenkaa, Kaja lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie cały czas czuję ruchy mojego synka. Mam wrażenie, że on nigdy nie odpoczywa ;)
    Biegunka to podobno jeden ze zwiastunów porodu, przez to odchodzi się od lewatywy przy przyjęciu do szpitala.
    Co do jedzenia, to ja nie przypominam sobie jakiś szczególnych mixów. Dzisiaj w prawdzie zjadłam śledzia i lody czekoladowe ale to było w sporym odstępie czasowym :P

Iwa2016 lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, śledź i lody, smaczki są :D

Mam pytanie, widać mój suwaczek? Bo próbę zrobilam

Karola1988, Helen lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch w 36 tygodniu ciagle sie wierci, raczej mniej zdecydowanie ale jednak bolesnie. Ostatnio budzi mnie w nocy ok 4-5 rano i zaczyna tance. Kilka tygodni temu (mozliwe ze w 33) mielismy tydzien w ktorym byl duzo spokojniejszy, ale teraz znow nadrabia.
    Ja nie mam jakis dziwnych smakow, raz tylko mialam ochote na zelki i na kapuste kiszona i jadlam na przemian i skonczylam w toalecie z biegunka :P Teraz mam smaki na lody i owoce od kilku dni :)
    Biegunka zaraz przed porodem jest dosyc czesto, u mnie porod byl wywolywany wiec troche inaczej, ale nie pamietam zmian aktywnosci dziecka. Slyszalam tylko ze jak jest akcja porodowa to wtedy maluchy sie raczej nie ruszaja. Tego juz nie pamietam.
    Iwa widac suwaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 22:28

Agabtm, Hania222, Moni15382 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki :)

Kaja lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny U mnie ruchy już też bardziej przypominają wiercenie się malucha, ma już malutko miejsca .Ja powiem wam szczerze czekam na poród i mam nadzieję że juz na dniach bo nogi odmawiają posłuszeństwa ,nie daje rady juz chodzić takie banie mam

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria85 mi zostało do porodu 4tygodnie a też już nogi mam opuchnięte i bola. Jakoś musimy kochana wytrwać już coraz bliżej. Ja to bujam się na boki jak chodzę jak kaczuszka hehe :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki !!!

No co do menu ciężarnych co cuda na kiju jedza hihih ale co tam raz na kilka lat można ;-)

Oj my już zaczęliśmy akcję porodowka tylko te co za szybko niech jeszcze pocczekaja dzidzie !!!! Zlecialo nam tutaj szybko teraz aby poród był szybki i bez bólu ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn mnie czasem wgl nie oszczedza a wczoraj to ciagle mial nogi w zebrach i cos na pecherzu i raz tu uderzal raz tu a ja tylko na siedzeniu sie prostowalam . Najbardziej aktywny jest wtedy jak taty nie ma obok bo jak juz wroci z pray i go uslyszy to mam spokoj chyba tatus bedzie lekiem na cale zlo :D
    JA na porod wyczekuje z utesknieniem zeby tylko mooje male przytulic :D

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny wrócę na chwile do pakowania torby do szpitala, te ciuszki dla dziecka to bierzecie juz na wyjście? Mi to wszystko mąż przywiezie, będzie miał włożone do fotelika z kocykiem i to w dniu wyjścia przywiezie. Do szpitala bo tylko dla siebie zabieram potrzebne rzeczy.
    Chyba dziś zapakuje torbę ;)
    Miłego dnia

Helen lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syneczek miał chyba wczoraj dzień dobroci dla mnie :) Tak się ułożył, że nie miałam żadnych skurczy ani rwania nóg na wieczór. Zasnęłam jak nigdy i obudziłam się wypoczęta. Oczywiście w nocy dwa razy wstawałam na siku ale już przyzywczaiłam się do tego. Ale czuję się wspaniale. Zaraz idę na spacerek i odwiedzić koleżankę, której dzidzia ma 9 m-cy, to troche podpytam ;) Miłego dzionka dziewczyny! :) Mam nadzieję, że u Was też takie piękne słoneczko jak u mnie.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ