Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jane wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?
mnie w dniu porodu syn mega nad ranem kopał obracał sie o 180stopni centralnie tak mocno jak nigdy wstałam z łózka bo to bylo o 6rano poszłam sikać odeszły wody zaczeło sie ........także myśle ze ruchy sa inne....
a jak u Was z Ruchami w 34tc sa mniejsze?mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Ja tez w 34tc i nic się nie zmienilo, mały śpi tylko między 6 rano a 10 resztę dnia i nocy szaleje z króciutkie drzemkami. Mam nadzieje, ze jak się urodzi to będzie więcej spał
Zrobiłam sobie kolacje, jedna kromeczke z serkiem białym a druga z kiełbasa wiejska i musztarda, mąż patrzył jak na nienormalnąkamenkaa lubi tę wiadomość
-
jane wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?
Ja do samej cc czułam leniwie ruchy synka i nawet dr mówił przed wyjściem syna ze on leniwy plus ta pepowina wokół szyji !!!! Teraz brzuch mi lata w każdą stronę drugi jest bardziej aktywny !! -
Iwa2016 wrote:Ja tez w 34tc i nic się nie zmienilo, mały śpi tylko między 6 rano a 10 resztę dnia i nocy szaleje z króciutkie drzemkami. Mam nadzieje, ze jak się urodzi to będzie więcej spał
Zrobiłam sobie kolacje, jedna kromeczke z serkiem białym a druga z kiełbasa wiejska i musztarda, mąż patrzył jak na nienormalną
To standard kanapkowy u mnie ,ale co twój mąż by powiedział na to grzanka Tosta z Nutellą i ogórkiem kiszonym plus sok z tych kiszonych ogórków mój mąż jak to widział wyszedł z kuchnia mi smakowało! !!! Ps.nie nawidze Nutelli ,ale w tej ciąży to smaki różne łapie
-
Ja to nutelle uwielbiam a w ciąży to już podwójnie
haha
Moja Zuzia wierci się sporo, jak kopnie czasami to aż zaboli. Ale:) A co do objawów to i na szkole rodzenia i siostra mi mówiła to samo że biegunkę dostala, Że ja czyściło a to organizm sie przygotowuje:) Ja zaczynam się trochę stresować samym porodem ale wiadomo przeżyć trzeba
-
O tej biegunce przez porodem słyszałam. W sumie to dobry objaw, bo organizm się oczyszcza.
Dorjana, u mnie podobnie jak u Ciebie, ale mam nadzieję, że nie urodzę w lipcuMoja niunia rusza się teraz prawie non stop, zapada tylko w takie krótkie drzemki. I czuć, że jej coraz ciaśniej bo teraz więcej się rozpycha niż kopie. Czasem naprawdę daje czadu, a wszędzie pisze, że na tym etapie ciąży ruchy mogą być mniej odczuwalne. U mnie to się nie sprawdza.
kochana córeczka 16.06.2016 -
U mnie 36 tc i mały jest bardzo aktywny rozpycha się bo już chyba ma mało miejsca. Czasami aż żebra bolą. W nocy na szczęście nie czuję jego szaleństw ale za to w dzień mam czasami wrażenie że on wogole nie śpi. Albo we śnie się tak rozpycha.
Jedynie jak jestem bardziej aktywna to Szymek jest spokojniejszy. -
Kaja, niezły mix, a mój talerz kapuśniaku popity kubkiem zimnego mleka albo kanapka ze śledziem w occie i tez mleko do tego
))
Rewolucja w brzuchu murowana, po tym kapuśniaku to ja właśnie myślałam, że oczyszczam się już do porodu biegunką
kamenkaa, Kaja lubią tę wiadomość
-
Ja prawie cały czas czuję ruchy mojego synka. Mam wrażenie, że on nigdy nie odpoczywa
Biegunka to podobno jeden ze zwiastunów porodu, przez to odchodzi się od lewatywy przy przyjęciu do szpitala.
Co do jedzenia, to ja nie przypominam sobie jakiś szczególnych mixów. Dzisiaj w prawdzie zjadłam śledzia i lody czekoladowe ale to było w sporym odstępie czasowymIwa2016 lubi tę wiadomość
-
Moj maluch w 36 tygodniu ciagle sie wierci, raczej mniej zdecydowanie ale jednak bolesnie. Ostatnio budzi mnie w nocy ok 4-5 rano i zaczyna tance. Kilka tygodni temu (mozliwe ze w 33) mielismy tydzien w ktorym byl duzo spokojniejszy, ale teraz znow nadrabia.
Ja nie mam jakis dziwnych smakow, raz tylko mialam ochote na zelki i na kapuste kiszona i jadlam na przemian i skonczylam w toalecie z biegunkaTeraz mam smaki na lody i owoce od kilku dni
Biegunka zaraz przed porodem jest dosyc czesto, u mnie porod byl wywolywany wiec troche inaczej, ale nie pamietam zmian aktywnosci dziecka. Slyszalam tylko ze jak jest akcja porodowa to wtedy maluchy sie raczej nie ruszaja. Tego juz nie pamietam.
Iwa widac suwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 22:28
Agabtm, Hania222, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny U mnie ruchy już też bardziej przypominają wiercenie się malucha, ma już malutko miejsca .Ja powiem wam szczerze czekam na poród i mam nadzieję że juz na dniach bo nogi odmawiają posłuszeństwa ,nie daje rady juz chodzić takie banie mam
-
Hello mamuśki !!!
No co do menu ciężarnych co cuda na kiju jedza hihih ale co tam raz na kilka lat można
Oj my już zaczęliśmy akcję porodowka tylko te co za szybko niech jeszcze pocczekaja dzidzie !!!! Zlecialo nam tutaj szybko teraz aby poród był szybki i bez bólu -
Moj syn mnie czasem wgl nie oszczedza a wczoraj to ciagle mial nogi w zebrach i cos na pecherzu i raz tu uderzal raz tu a ja tylko na siedzeniu sie prostowalam . Najbardziej aktywny jest wtedy jak taty nie ma obok bo jak juz wroci z pray i go uslyszy to mam spokoj chyba tatus bedzie lekiem na cale zlo
JA na porod wyczekuje z utesknieniem zeby tylko mooje male przytulicMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Dzień dobry, dziewczyny wrócę na chwile do pakowania torby do szpitala, te ciuszki dla dziecka to bierzecie juz na wyjście? Mi to wszystko mąż przywiezie, będzie miał włożone do fotelika z kocykiem i to w dniu wyjścia przywiezie. Do szpitala bo tylko dla siebie zabieram potrzebne rzeczy.
Chyba dziś zapakuje torbę
Miłego dniaHelen lubi tę wiadomość
-
A mój syneczek miał chyba wczoraj dzień dobroci dla mnie
Tak się ułożył, że nie miałam żadnych skurczy ani rwania nóg na wieczór. Zasnęłam jak nigdy i obudziłam się wypoczęta. Oczywiście w nocy dwa razy wstawałam na siku ale już przyzywczaiłam się do tego. Ale czuję się wspaniale. Zaraz idę na spacerek i odwiedzić koleżankę, której dzidzia ma 9 m-cy, to troche podpytam
Miłego dzionka dziewczyny!
Mam nadzieję, że u Was też takie piękne słoneczko jak u mnie.
Iwa2016 lubi tę wiadomość