Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
ja też od niedzieli mialam problemy z zalogowaniem, no ale gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i oby tak dalej! Mi też zaczeły puchnąć nogi , nie tak dramatycznie ale juz kostki slabo widac:) Ale juz blizej niz dalej wiec wytrzymam:) Damy rade ! -
Hej, odnośnie opuchnięć to ja mam niestety tendencję i dodatkowo zaczęły się pojawiać żylaki. Mi lekarka zalecił pończochy 2 stopnia do kupienia w medycznym. Wczoraj pierwszy dzień i rewelacja. Zajęłam w połowie dnia bo gorąco to tak jakbym dopiero co wstała do wieczora lekkie nogi. No i mam nadzieję że nie pojawią się żadne żyłki.
Helen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej jestem majówką 2016,
W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji
Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV, odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka
http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-timekamenkaa lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Witam się ze szpitalnego łóżka.. I na mnie niestety przyszła pora.. Miałam skurcze i twardy brzuch, lekarz zdecydował, ze zostajemy, żeby wyciszyć to dziadostwo! Dostalysmy sterydy na rozwój płucek i Fenoterol, żeby pozbyć sie skurczy.. Mam nadzieje, ze szybko stąd wyjdziemy:)
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt! Duże te Wasze dziewuszki:)
Dorjana, jesteś pod opieka szpitala, wiec wiedzą, co robią! Na pewno daliby Ci leki, gdyby to bylo konieczne..beatas lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Witam się ze szpitalnego łóżka.. I na mnie niestety przyszła pora.. Miałam skurcze i twardy brzuch, lekarz zdecydował, ze zostajemy, żeby wyciszyć to dziadostwo! Dostalysmy sterydy na rozwój płucek i Fenoterol, żeby pozbyć sie skurczy.. Mam nadzieje, ze szybko stąd wyjdziemy:)
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt! Duże te Wasze dziewuszki:)
Dorjana, jesteś pod opieka szpitala, wiec wiedzą, co robią! Na pewno daliby Ci leki, gdyby to bylo konieczne..
Oby dzidzia jeszcze poczekala jak naj dłużej! !!beatas lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:O super... nie wiedziałam o aronii a tak poza tym to ja raczej odżywiam się jak królik
Warzywa, owoce, suszki (morele śliwki) pestki dyni czy słonecznika i soki (że niby ekologiczne)
Może za mało ich jem.
Ale fakt faktem może czas na obostrzenia.
Mąż poleciał już z listą zakupów do sklepu
(ps. to zupełny przypadek że akurat miał w planach poranne zakupy - ja go nie budziłam specjalnie)
to tak jak mój mąż też zakupy robi a wiele rzeczy kupi nie takich co chce
Potem tylko sie denerwuje no ale to tak jest jak facet robi zakupy hihi
Aaaa unikaj soli bo to podwyża ciśnienie - Bedzie dobrze ja dzis zaczełam 34tc coraz bliżej czerwca
Dorjana a w szpitalu Ci zapewne pomogą już nie wiele zostało.. -Najgorsze te pobudki z rana - "wstajemy temperatura hehe "
Ostatnie dni męczy mnie zgaga i czuje odruchy wymiotne na poczatku ciąży nie bylo mi nic a teraz masakra-też macie taka pod koniec?
Miłęgo dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:45
-
Kamenkaa mnie to zgaga ciągle męczy szczególnie w nocy okropne uczucie.
Beatas ojej ale mi przykro trzymaj się tam kochana w tym szpitalu. A skurcze do czego byś porównała?? Interesuje mnie jak to jest czy mocno bolało jak długo trwały???
Ja dziś Malowalam łóżeczko młodemu bo co prawda jest białe ale lekko zniszczone wiec je odświeżylambeatas lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Kamenkaa mnie to zgaga ciągle męczy szczególnie w nocy okropne uczucie.
Beatas ojej ale mi przykro trzymaj się tam kochana w tym szpitalu. A skurcze do czego byś porównała?? Interesuje mnie jak to jest czy mocno bolało jak długo trwały???
Ja dziś Malowalam łóżeczko młodemu bo co prawda jest białe ale lekko zniszczone wiec je odświeżylam
Aguś zgaga to małe piwo ale te wymioty na koniec ciązy mnie dziwią -
Kamenka ja nadal mam wymioty co ktorys dzien. Od poczatku ciazy z przerwami. Taki urok. Zgaga niestety tez sie pojawia, szczegolnie wieczorami.
Beatas wracaj do domku w dwupaku i czekaj jeszcze troche
Dorjana zmienilabys zdanie co do miesiaca urodzenia. Pierwsze dziecko urodzone 19 lipca i ostatni miesiac byl nie do wytrzymania bo temperatura ok 30 stopni, nogi puchnely, ruszac sie nie dalo etc. Dlatego lepiej rodzic przed wielkimi upalami a przynajmniej z malenstwem szybciej na spacerek pierwszy pojdziecie jak pogoda dopisze
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:to tak jak mój mąż też zakupy robi a wiele rzeczy kupi nie takich co chce
Potem tylko sie denerwuje no ale to tak jest jak facet robi zakupy hihi
Aaaa unikaj soli bo to podwyża ciśnienie - Bedzie dobrze ja dzis zaczełam 34tc coraz bliżej czerwca
Dorjana a w szpitalu Ci zapewne pomogą już nie wiele zostało.. -Najgorsze te pobudki z rana - "wstajemy temperatura hehe "
Ostatnie dni męczy mnie zgaga i czuje odruchy wymiotne na poczatku ciąży nie bylo mi nic a teraz masakra-też macie taka pod koniec?
Miłęgo dnia
albo to od zgagi, pij sobie siemie lniane zmielone wczesniej, powinno ci to wszystko złagodzić i zobacz moze jakis produkt, ktory jeszcz powoduje u ciebie takie symptomy, najczesciej są winne produkty mleczne, z mlekiem w proszku, ciezkie sery itp.
-
Ja tez mialam zgagę i wymioty (cofalo mnie nawet jak jadlam) jeszcze niedawno ale tak jak napisala Helen ze mniejsze posiłki bardzo pomagaja . Dodatkowo jeszcze zaczelam pic rano pzed posilkiem szklanke wody z cytryna i wieczorem po posilku . Mam nadzieje ze to pomoże:)
-
Nesone, Agabtm, ja miałam caly czas twardy brzuch i nic nie puszczało:( momentami dochodził jeszcze jakiś ucisk, ze aż w pół się zginałam:( dziękujemy za wszystkie miłe słowa! Lekarz jest dobrej myśli, bo wszystko się uspkoilo i może nawet jutro wyjdziemy z nakazem leżenia:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 17:03
dais, Helen, nesone lubią tę wiadomość
-
Uff. Zrobiłam w końcu dwa pierwsze prania. Powoli wychodzimy też z remontu. Może zdążę ze wszystkim. Boje się tylko żeby mi w sobotę na wizycie nie zaproponował już szpitala. Ostatnio też mam wyższe ciśnienie ok. 130/85 a startowałam z 90/60 więc coś chyba nie bardzo. Moja mała teraz jakaś leniwa się zrobiła i mam już schizy,ze to z tego ciśnienia:(
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu. Jesteście pod kontrolą i macie stałe info co z maluszkami:)
Helen lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?kochana córeczka 16.06.2016