X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak to idziemy równo 37t+0d :)
    na obrzęki też polecam pokrzywę mi pomaga, ale położna radziła nie przesadzać z tym specyfikacji żeby się nie odwodnić

mmarzenak lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodsza córka nad ranem wymiotowala, po godzinie drugi raz, jak to wirus to pewniej i ja złapie, cala ciążę nie wymiotowalam to teraz na końcówce będę, pięknie. Nienawidzę wymiotowac :(

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja też od niedzieli mialam problemy z zalogowaniem, no ale gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i oby tak dalej! Mi też zaczeły puchnąć nogi , nie tak dramatycznie ale juz kostki slabo widac:) Ale juz blizej niz dalej wiec wytrzymam:) Damy rade !

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odnośnie opuchnięć to ja mam niestety tendencję i dodatkowo zaczęły się pojawiać żylaki. Mi lekarka zalecił pończochy 2 stopnia do kupienia w medycznym. Wczoraj pierwszy dzień i rewelacja. Zajęłam w połowie dnia bo gorąco to tak jakbym dopiero co wstała do wieczora lekkie nogi. No i mam nadzieję że nie pojawią się żadne żyłki.

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem majówką 2016,
    W związku z tym że niestety czeka Nas cesarka - ze względu na wagę córeczki, mam do sprzedania przeciwbólowy stymulator porodowy, nowy , nieużywany. W komplecie są 4 elektrody duże , zamknięte , nieotwierane , 2 komplety baterii , dokładna i prosto napisana instrukcja obsługi, uchwyt do zawieszenia na szyję i na pasek do spodni, paragon i 2 lata gwarancji ;)
    Kupiony w sklepie Mama i Ja w Gdańsku. Model MamaTens my time, jest to najwyższy model, ma największą możliwość regulowania impulsów co jest ważne przy kobietach który mają niski próg bólu.
    Poniżej podaję linka , jak by był ktoś chętny zapraszam na PRV ;) , odbiór możliwy w Warszawie, bądź wysyłka :)

http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe/mamatens-my-time

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Witam się ze szpitalnego łóżka.. I na mnie niestety przyszła pora.. Miałam skurcze i twardy brzuch, lekarz zdecydował, ze zostajemy, żeby wyciszyć to dziadostwo! Dostalysmy sterydy na rozwój płucek i Fenoterol, żeby pozbyć sie skurczy.. Mam nadzieje, ze szybko stąd wyjdziemy:)

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt! Duże te Wasze dziewuszki:)

Dorjana, jesteś pod opieka szpitala, wiec wiedzą, co robią! Na pewno daliby Ci leki, gdyby to bylo konieczne..
    trzymam kciuki za was, abyscie jeszcze w domowym zaciszu poczekali na poród :)

beatas lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Witam się ze szpitalnego łóżka.. I na mnie niestety przyszła pora.. Miałam skurcze i twardy brzuch, lekarz zdecydował, ze zostajemy, żeby wyciszyć to dziadostwo! Dostalysmy sterydy na rozwój płucek i Fenoterol, żeby pozbyć sie skurczy.. Mam nadzieje, ze szybko stąd wyjdziemy:)

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt! Duże te Wasze dziewuszki:)

Dorjana, jesteś pod opieka szpitala, wiec wiedzą, co robią! Na pewno daliby Ci leki, gdyby to bylo konieczne..

Oby dzidzia jeszcze poczekala jak naj dłużej! !!

beatas lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    O super... nie wiedziałam o aronii a tak poza tym to ja raczej odżywiam się jak królik :P
    Warzywa, owoce, suszki (morele śliwki) pestki dyni czy słonecznika i soki (że niby ekologiczne)
    Może za mało ich jem.
    Ale fakt faktem może czas na obostrzenia.

Mąż poleciał już z listą zakupów do sklepu :P
    (ps. to zupełny przypadek że akurat miał w planach poranne zakupy - ja go nie budziłam specjalnie)

to tak jak mój mąż też zakupy robi a wiele rzeczy kupi nie takich co chce :P
    Potem tylko sie denerwuje no ale to tak jest jak facet robi zakupy hihi
    Aaaa unikaj soli bo to podwyża ciśnienie - Bedzie dobrze ja dzis zaczełam 34tc coraz bliżej czerwca :)
    Dorjana a w szpitalu Ci zapewne pomogą już nie wiele zostało.. -Najgorsze te pobudki z rana - "wstajemy temperatura hehe "
    Ostatnie dni męczy mnie zgaga i czuje odruchy wymiotne na poczatku ciąży nie bylo mi nic a teraz masakra-też macie taka pod koniec?
    Miłęgo dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:45

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa mnie to zgaga ciągle męczy szczególnie w nocy okropne uczucie.
    Beatas ojej ale mi przykro trzymaj się tam kochana w tym szpitalu. A skurcze do czego byś porównała?? Interesuje mnie jak to jest czy mocno bolało jak długo trwały???
    Ja dziś Malowalam łóżeczko młodemu bo co prawda jest białe ale lekko zniszczone wiec je odświeżylam ;);)

beatas lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kamenkaa mnie to zgaga ciągle męczy szczególnie w nocy okropne uczucie.
    Beatas ojej ale mi przykro trzymaj się tam kochana w tym szpitalu. A skurcze do czego byś porównała?? Interesuje mnie jak to jest czy mocno bolało jak długo trwały???
    Ja dziś Malowalam łóżeczko młodemu bo co prawda jest białe ale lekko zniszczone wiec je odświeżylam ;);)

Aguś zgaga to małe piwo ale te wymioty na koniec ciązy mnie dziwią

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wysokie cisnienie jest tez dobry sok z buraka, do kupienia w sklepach i straganach, jednodniowe.

kamenkaa, Kaja lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka ja nadal mam wymioty co ktorys dzien. Od poczatku ciazy z przerwami. Taki urok. Zgaga niestety tez sie pojawia, szczegolnie wieczorami.
    Beatas wracaj do domku w dwupaku i czekaj jeszcze troche :D
    Dorjana zmienilabys zdanie co do miesiaca urodzenia. Pierwsze dziecko urodzone 19 lipca i ostatni miesiac byl nie do wytrzymania bo temperatura ok 30 stopni, nogi puchnely, ruszac sie nie dalo etc. Dlatego lepiej rodzic przed wielkimi upalami a przynajmniej z malenstwem szybciej na spacerek pierwszy pojdziecie jak pogoda dopisze :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    to tak jak mój mąż też zakupy robi a wiele rzeczy kupi nie takich co chce :P
    Potem tylko sie denerwuje no ale to tak jest jak facet robi zakupy hihi
    Aaaa unikaj soli bo to podwyża ciśnienie - Bedzie dobrze ja dzis zaczełam 34tc coraz bliżej czerwca :)
    Dorjana a w szpitalu Ci zapewne pomogą już nie wiele zostało.. -Najgorsze te pobudki z rana - "wstajemy temperatura hehe "
    Ostatnie dni męczy mnie zgaga i czuje odruchy wymiotne na poczatku ciąży nie bylo mi nic a teraz masakra-też macie taka pod koniec?
    Miłęgo dnia
    słuchaj a moze za duzo jesz naraz?bo juz wszystko jest mega scisnione tam u gory, i moze dlatego sie tak czujesz?moze zmniejsz porcje a jedz czesciej.
    albo to od zgagi, pij sobie siemie lniane zmielone wczesniej, powinno ci to wszystko złagodzić i zobacz moze jakis produkt, ktory jeszcz powoduje u ciebie takie symptomy, najczesciej są winne produkty mleczne, z mlekiem w proszku, ciezkie sery itp.

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok będę próbować może coś z tego wyjdzie ... najgorsze są noce ...
    na poczatku zero wymiotów nic a teraz po 30tc to katastrofa ale jakos trzeba dać rade
    Dzieki Wam dziewczyny pozdrwiam

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tymi krostkami na brzuchu coś to oznacza??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zgagę i wymioty (cofalo mnie nawet jak jadlam) jeszcze niedawno ale tak jak napisala Helen ze mniejsze posiłki bardzo pomagaja . Dodatkowo jeszcze zaczelam pic rano pzed posilkiem szklanke wody z cytryna i wieczorem po posilku . Mam nadzieje ze to pomoże:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,Agabtm: mi się takie kropki na brzuchu pojawiały po oliwce,gdy zbyt skórę natłuszczyłam.

Dorjana, Kaja lubią tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, Agabtm, ja miałam caly czas twardy brzuch i nic nie puszczało:( momentami dochodził jeszcze jakiś ucisk, ze aż w pół się zginałam:( dziękujemy za wszystkie miłe słowa! Lekarz jest dobrej myśli, bo wszystko się uspkoilo i może nawet jutro wyjdziemy z nakazem leżenia:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 17:03

dais, Helen, nesone lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Zrobiłam w końcu dwa pierwsze prania. Powoli wychodzimy też z remontu. Może zdążę ze wszystkim. Boje się tylko żeby mi w sobotę na wizycie nie zaproponował już szpitala. Ostatnio też mam wyższe ciśnienie ok. 130/85 a startowałam z 90/60 więc coś chyba nie bardzo. Moja mała teraz jakaś leniwa się zrobiła i mam już schizy,ze to z tego ciśnienia:(

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu. Jesteście pod kontrolą i macie stałe info co z maluszkami:)

Helen lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły; jak jest z ruchami dziecka w czasie porodu? Zaczęłam się zastanawiać, czy są inne albo inaczej odczuwane niż przed porodem? Czy po ruchach dziecka można jakoś zaobserwować, że to już niedługo?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ