Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny!
Odważne jesteście z tymi wyjazdamiMy się zastanawiamy czy możemy do rodziców pojechać przez 1-szą szczepionką. (ok 200 km)
My dziś mamy wizytę,żeby zobaczyć ile dzidziuś waży.
Co do aktywności do mały jest teraz bardziej aktywny niż wcześniej, teraz raczej się przekręca w brzuszku niż kopie.
Już się nie możemy doczekać małego na Świecie- nie obraziłabym się gdyby urodził się już za 2-3 tygodnie
Dzisiaj 5 raz użyłam balonik annibal. Zaczynałam od obwodu 16 cm, dzisiaj doszłam do 21 cm. Te ćwiczenia nie są wcale ani takie łatwe ani przyjemne. Trochę boli.
Jak na razie nie wyobrażam sobie dojścia do obwodu 32 cm.
Ale może przez te ćwiczenia będę miała ogólne wyobrażenie tego co mnie czeka..zobaczymy.
Miłego dnia i udanych wizyt!Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Magda81 wrote:Mamowojtka nie zazdroszczę, ale miałaś przeboje...Ale najważniejsze,że maluch zdrowo rośnie.
Helen etylortęć jest chyba w 2, a wtych skojarzonych go nie ma
Dopoki nie pojechalismy do prywatnej kliniki na usg i wgl to nie wierzylam lekarzom w ich slowa ze wszystko dobrze i wgl dopiero po tej wizycie sie uspokoilam ze maly sie rozwija prawidlowo a bylam bardzo zla przez dlugi okres ze nikt nie widzial ciazy a ja pracowalam w takich warunkach jakich pracowalam. Chociaz teraz mam tego lobuza malego w brzuchu calego zdrowego i duzego i jestem spokojna ale nie moge sie doczekac kiedy sie urodzi jak juz tak wszystko na niego w domu czeka oprocz wozka i kosmetykow tylko tego nam brakujeHelen, evus lubią tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Jestem po wizycie, malutka wazy 3269 gram
... Taki mój wielkolud. Co do cc nie mam wskazań wg tego co było w wypisie. Teraz czekam na ktg. Szyjka zamknięta, twarda
mmarzenak, Andzia SM, Karola1988, munequita, nesone, mamawojtka, smerfetkaa, Repose, moli5, Dorjana, SShape, evus, Kaja, Hania222, Moni15382, Zimri, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Helen bobasek już spory
Ja witam się w 34 tygodniu:) i Nas piękna pogoda. Mąż ma wolne to byliśmy już na spacerku. Na 18 mamy spotkanie w szkole rodzenia z położna wiec znowu się czego dowiemy pewnie
Co do szczepionek to My będziemy szczepic na wszystko co obowiązkowe wg harmonogramu. Dodatkowo raczej raz będziemy miec wykupione. Ja mam Teściowa pielęgniarka wiec jestem na bieżącoa co do wyjazdów. To początkowo myśleliśmy o wrześniu i Chorwacji. Ale uznaliśmy że to za szybko. Więc może nad polskie morze we wrześniu na kilka dni tak pooddychac jodem:) a jak nie to jakiś weekend może Zakopane
Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Helen ale ta Twoja malutka już nie taka malutka, hehe. Super
a podobno dziewczynki rodzą sie mniejsze niż chłopaki a twoja córeczka już ponad 3 kg waży.
Ja już po spacerku, zjem coś i wybieram się na szkołę rodzenia.
Co do wyjazdów to my raczej nigdzie nie wybieramy się. Moi rodzice mieszkają 120 km od nas więc myślę, że wyjazd do nich bedzie już sporą wyprawąHelen lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:Jestem po wizycie, malutka wazy 3269 gram
... Taki mój wielkolud. Co do cc nie mam wskazań wg tego co było w wypisie. Teraz czekam na ktg. Szyjka zamknięta, twarda
No to masz spora klusie w sobie :_) dobrze ze wszystko jest w porządkuMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Jestem po wizycie, ale niestety nie wszystko jest dobrze
Miałam dobre przeczucie, że te ruchy gwałtowne dziecka nie są prawidłowe. Wyszło dziś na usg, że mam złe przepływy pępowinowe i dlatego mała może się tak mocno ruszać. Po południu zapisałam się na konsultację do innego lekarza, żeby jeszcze to sprawdzić, ale stan na dziś jest taki że mam liczyć ruchy, jak za mało się rusza, jakby coś było niepokojącego, to od razu jechać do szpitala, a w poniedziałek na kontrolę do przychodni. Tak się boję, że z dzidzią będzie coś nie tak, że będzie niedotleniona, albo jej rozwój się zatrzymał
Nie wiem nawet ile waży bo lekarka tego nie sprawdziła
kochana córeczka 16.06.2016 -
Widze ze mamuski macie tez zdrowe podejscie co do wyjazdow, podoba mi sie to
Pytalam dlatego bo ja wlasnie chcialam od malego corke przyzwyczajac do podrozowania, o ile bedzie wszystko OK bo z mezem duzo podrozowalismy przed ciaza i nie wyobrazam sobie zmieniac tego.
Ale postrzegani jestesmy z tym roznie..bo w rodzinie mamy takie przypadki ze dziecko juz ma 6lat a rodzice z nim nawet nad morzem nie byli bo problem, bo za daleko, bo co bedzie jak zachoruje itp..
Wiec jak sie dowiedzieli ze my jeszcze w tym roku mamy zamiar gdzies jechac to oczywiscie niedowierzanie, pukanie w czola i tym podobne.
Co do szczepionek, ja nie interesowalam sie jeszcze tematem ale chyba zaczne.
Wiem ze wg harmonogramu bede szczepic dziecko, ale co do skojarzonych to mam mieszane uczucia.
Helen Twoja dzidzoa juz bardzo duza, cos mi sie wydaje ze jestes teraz pierwsza w kolejce do rozpakowaniamloda1995 lubi tę wiadomość
-
Jane biedactwo
A te ruchy ciagle gwaltowne mialas czy czasem? Jak Ci kazali teraz je liczyc, bo sa rozne szkoly?
Dobrze ze idziesz jeszcze do innego lekarza na kontrole, niech Ci koniecznie dzidzie pomierzy.
A nie bylabys spokojniejsza jakbys byla pod opieka szpitala? -
Helen wow imponująca waga
hoho i pomyśleć że tylko 3 tygodnie różnicy pomiędzy nami albo aż bo w ciąży każdy tydzień na wagę złota.
Jane dobrze robisz idąc na konsultacje ale to te ruchy miałaś bardzo gwałtowne? Trzymam kciuki daj znać po wizycie co i jak. Mój syn owiniety pepowina wokół szyji ale przepływy miał dobre ostatnio i rusza się jak zwykle czyli mocno się przekreca Twója mała tez jest owinieta czy skąd te problemy z przeplywami??
My planujemy we wrześniu wyjazd ale oczywiście wszystko się okaże jaki będzie młody i czy będzie współpracował
A my wczoraj złożyliśmy łóżeczko jeszcze nie wszystko gotowe ale kocyk i miś szumis juz czekają https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1243af7c8cc7.jpg
SShape, Pazur_, Repose, evus, Moni15382, smerfetkaa, Andzia SM lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
moli5 wrote:Witajcie dziewczyny!
Odważne jesteście z tymi wyjazdamiMy się zastanawiamy czy możemy do rodziców pojechać przez 1-szą szczepionką. (ok 200 km)
My dziś mamy wizytę,żeby zobaczyć ile dzidziuś waży.
Co do aktywności do mały jest teraz bardziej aktywny niż wcześniej, teraz raczej się przekręca w brzuszku niż kopie.
Już się nie możemy doczekać małego na Świecie- nie obraziłabym się gdyby urodził się już za 2-3 tygodnie
Dzisiaj 5 raz użyłam balonik annibal. Zaczynałam od obwodu 16 cm, dzisiaj doszłam do 21 cm. Te ćwiczenia nie są wcale ani takie łatwe ani przyjemne. Trochę boli.
Jak na razie nie wyobrażam sobie dojścia do obwodu 32 cm.
Ale może przez te ćwiczenia będę miała ogólne wyobrażenie tego co mnie czeka..zobaczymy.
Miłego dnia i udanych wizyt!
Co do wyjazdów z małymi dziećmi to my sporo zaliczyliśmy i podróże nie były dla niego ciężkie zawsze spała w innym kraju czuł się mega dobrze mimo upałów
....teraz też mnie korci ale związku ze związkiem nie ma takiej opcji urlopu na najbliższe 2 lata buuuuuu chyba że nad nasze Morze Bałtyckie