Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jane, najważniejsze żeby się dowiedzieć co jest nie tak z tymi przepływami. Szkoda, że nie sprawdziła Ci wagi dziecka bo jak niby można określić czy nie przybiera na wadze. Może to tylko to co u mnie, że ma jedną tętnice a to jak już kiedyś pisałam może się zdarzyć. Wiem jak się stresujesz, byle do popołudniowej wizyty. Daj znać co się dowiesz i koniecznie żeby sprawdził lekarz wagę bo jak waży tyle co ma ważyć na ten tydzień to z zatrzymaniem wzrostu nie ma nic wspólnego.
Niedotlenienie i ja się boję bo zasypiam niby na lewym boku ale budzę się zawsze na plecach a to podobno zatyka żyłe w pepowinie, która dostaje się tlen dla dziecka.słońce82 lubi tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Helen wow imponująca waga
hoho i pomyśleć że tylko 3 tygodnie różnicy pomiędzy nami albo aż bo w ciąży każdy tydzień na wagę złota.
Jane dobrze robisz idąc na konsultacje ale to te ruchy miałaś bardzo gwałtowne? Trzymam kciuki daj znać po wizycie co i jak. Mój syn owiniety pepowina wokół szyji ale przepływy miał dobre ostatnio i rusza się jak zwykle czyli mocno się przekreca Twója mała tez jest owinieta czy skąd te problemy z przeplywami??
My planujemy we wrześniu wyjazd ale oczywiście wszystko się okaże jaki będzie młody i czy będzie współpracował
A my wczoraj złożyliśmy łóżeczko jeszcze nie wszystko gotowe ale kocyk i miś szumis juz czekają https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1243af7c8cc7.jpg
O jak slodko my mamy podobne lozeczko tylko ciemne i koniec i przod nie jest cale tylko ma jeszcze po jednym szczebelku i na obrazku jest zyrafaJak juz tak patrze na te poskladane lozeczka to mnie korci zeby tez juz zlozyc ...
Jane wszystko bedzie dobrze z małym nie martw sieAgabtm, Andzia SM lubią tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Cześć dziewczyny. Jestem w 37 tyg. ciąży, termin porodu mam na 9 czerwca. Dzisiaj byłam u lekarza i miałam robione ktg, z którego wyszło, że mała ma wysokie tętno (160-190), przez całe badanie dużo się ruszała i Pani doktor powiedziała, że to może być powodem, ale dla pewności mam jutro zrobić badanie crp, a w poniedziałek powtórne badanie ktg. Proszę napiszcie, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
-
Jane będzie dobrze!
Mamawojtka chyba będziemy miały takie same łóżeczka z żyrafką (ciemne szczebelki a płyta z żyrafką ecru)
Słońce82 moja mała ma skoki tętna jak dłużej leżę na plecach. Jest wtedy duży ucisk na naczynia krwionośne i upośledzony jest przepływ krwi do dziecka. Jak miałam usg połówkowe to musiałam położyć się na boku i wtedy wszystko było dobrze. Przy ktg na pewno musiałaś trochę poleżeć, może to było przyczyną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 19:41
słońce82 lubi tę wiadomość
-
iw78 wrote:Jane będzie dobrze!
Mamawojtka chyba będziemy miały takie same łóżeczka z żyrafką (ciemne szczebelki a płyta z żyrafką ecru)
Słońce82 moja mała ma skoki tętna jak dłużej leżę na plecach. Jest wtedy duży ucisk na naczynia krwionośne i upośledzony jest przepływ krwi do dziecka. Jak miałam usg połówkowe to musiałam położyć się na boku i wtedy wszystko było dobrze. Przy ktg na pewno musiałaś trochę poleżeć, może to było przyczyną.
Jak moje zostanie juz złożone to podeśle zdjecieChcialam misia ale pani przekonala mnie na zyrafe bo obrazek wiekszy i ladniej widoczny a wzielismy ciemne bo mamy meble ciemne i bedzie fajnie wygladalo
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Ja dzisiaj poprasowalam pościel ubranka zostawiam na przyszły tydzień w sobotę jedziemy do ikea po jakaś szafkę dla młodego i półkę na kosmetyki chusteczki i te wszystkie duperele, które nie wiadomo gdzie włożyć
typu Pieluchy tetrowe jakieś szczotki aspirator i te wszystkie pojedyncze bzdety Narazie trzymam wszystko w plastikowych pojemnikach w szafie a kiepsko będzie dziennie tego szukać. A wy jakie macie rozwiązania na te wszystkie rzeczy dla maluszków??
Syn Filip 28 czerwiec -
Na konsultacji druga lekarka stwierdziła, że wg niej wszystko jest ok. Pomierzyła dzidziusia i mała waży teraz ok 2040g, więc urosła od ostatniego usg prawie 700g. Jest tylko trochę mniejsza niż wychodzi z om (ok 6dni różnicy), więc w normie. Przepływy dobre w pępowinie, w tętnicach macicznych i w tętnicy mózgowej dziecka. Nawet nie wiem czy tamta lekarka z przychodni mierzyła coś więcej niż ten przepływ w pępowinie bo nic nie mówiła. No i nic nie wpisała w kartę ciąży co zdziwiło to drugą lekarkę. A ta druga stwierdziła, że jak ma pacjentkę ze złymi przepływami, to od razu kieruje ją do szpitala. Ale i tak do końca nie jestem spokojna bo jak? Po pierwszej wizycie dostałam krwotoku z nosa z nerwów i cały czas teraz źle się czuję. Ciągle sprawdzam czy dziecko się rusza. W każdym razie mam iść w poniedziałek na kontrolę i jak mi znów powie, że coś jest nie tak, to zażądam skierowania do szpitala.
Dorjana, mamuśka1 lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Jane matk co za lekarka oczywiście, że
Powinna bardziej się przyłożyć dać Ci skierowanie bo przecież takie rzeczy trzeba kontrolować. Chociaż ta druga lekarka troszkę optymizmu wysłała, że wszystko jest ok. Nie denerwuj się już tak bardzo bo to nie służy ani Tobie ani młodej. Jak coś Cię zaniepokoi sama jedz do szpitala tam odrazu wykonają Ci ktg i badanie USG. I postaraj się troszkę zrelaksować i pospać.Syn Filip 28 czerwiec -
jane najwazniejsze ze to skonsultowałas z drugą osobą, jak sie czujesz nie pewnie to zawsze mozesz zgłosić sie na IP. Spróbuj sie wyluzowac i przespac, moze jutrzejszy dzien bedzie lepszy i na swiezo podejmiesz decyzje co dalej...
dziewczyny co do tego balonika, ktoras pisała ze mozna go kupic w sexshopie, no i sobie zaczełam patrzec w sklepie online, i sa 2typy, jeden co sie rozszerza do 12cm, a reszta to juz takie małe...
a czytam ze te co kupujecie na stronie to sie powiekszają mega, az 32cm?
i zastanawiam sie czy nie zamówic takiego bo kosztuje 49zł, a nie prawie 200zł, którego obwodu watpie abym osiągnęła przez 2 tygodnie, mógłby się ktoś wypowiedziec? -
Helen ja kupowalam ale to nie jest 12 cm obwodu a srednicy, czyli wiekszy nawet niz te specjalne bo one maja 10 cm. Moj ma srednice 8.5 co odpowiada 26 cm obwodu, zas ten Epino i Aniball specjalistyczny ma 32, ale mysle ze jak uda mi sie 26 osiagnac to juz bedzie cos.
Jane moze ta pierwsza lekarka cos zle pomierzyla, mozesz jeszcze raz skonsultowac lub wybrac sie do trzeciego lekarza. Badz dobrej mysli, ale skoro dziecko przybralo 700 gram to raczej duzo jak na kiepskie przeplywy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:49
-
słońce82 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem w 37 tyg. ciąży, termin porodu mam na 9 czerwca. Dzisiaj byłam u lekarza i miałam robione ktg, z którego wyszło, że mała ma wysokie tętno (160-190), przez całe badanie dużo się ruszała i Pani doktor powiedziała, że to może być powodem, ale dla pewności mam jutro zrobić badanie crp, a w poniedziałek powtórne badanie ktg. Proszę napiszcie, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
http://www.polishclub.org/2015/10/13/dr-jerzy-jaskowski-usg-oglupiania-kobiet-ciag-dalszy/ -
Olafasola wrote:Drogie dziewczyny dajcie znać czy oprócz USG macie ciągle badanie "wziernikowanie",? Tu gdzie jestem od 28 tc robią samo USG i badanie moczu:-\
W pierwszej ciąży miałam wizyty co 2,3 tyg ze względu na ilość tabl ,które brałam na podtrzymanie plus Usg teraz po 34tc mam wizytę po 2tyg od ostatniej może ze względu na pierwszą ciążę, która zakonczylam w 38tc bo było krwawienie nie pytałam plus mam mierzyć ciśnienie innych badań mi już nie robimo chyba że za tydz coś wymyśli
-
proszę wszystkich o trzymanie kciuków! dziś jeśli wyniki krwi będą dobre jest szansa, że Kubuś w końcu wróci z nami do domku
smerfetkaa, SShape, cudak, Joana33, Andzia SM, nesone, Zimri, mmarzenak, Agabtm, Iwa2016, dais, Kaja, Pola7, Pola7, Pazur_, Moni15382, Hania222, Mili_Vanilli, beatas lubią tę wiadomość
-
Jane myslę, że w takich sytuacjach najlepsza konsultacja u więcej niż jednego specjalisty. Przynajmniej się nieco uspokoiłaś. CHoć dobrze w takiej sytuacji być w szpitalu, pod opieką.
A tak to chciałam Wam dziewczyny powiedzieć, że kłucia i pobolewania w podbrzuszu nie zawsze są normalne w zaawansowanej ciąży - a tak myślałam. W środę byłam z wynikami moczu na IP z powodu takiego bólu ze już chodzic nie umiem, dostałam antybiotyk Amotaks na infekcje dróg moczowych. Na badaniu ginekologicznym i usg wszystko ok, więc lekarz powiedział, że jedyne do czego można się przyczepić, to wyniki moczu, mogą wskazywać na infekcję -bardzo dużo leukocytów i liczne bakterie. Powiem Wam, że żałuję ze wcześniej nie pojechałam z tym do lekarza. Jestem załamana tym, boję się, że taka infekcja (plus trochę jeszcze grzybiczna) może zaszkodzić dziecku.Cały czas o tym myślę, podbrzusze boli niesamowicie, kłuje mnie jak chodzę..KOszmar. Antybiotyk mam nadzieje ze zadziała, bo wizyte u swojego gin mam we wtorek dopiero.Także jak coś Wam dolega, to idźcie do lekarza, bo nie wszystko jest takie normalne jakby się wydawało.