Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Helen ja kupowalam ale to nie jest 12 cm obwodu a srednicy, czyli wiekszy nawet niz te specjalne bo one maja 10 cm. Moj ma srednice 8.5 co odpowiada 26 cm obwodu, zas ten Epino i Aniball specjalistyczny ma 32, ale mysle ze jak uda mi sie 26 osiagnac to juz bedzie cos.
Jane moze ta pierwsza lekarka cos zle pomierzyla, mozesz jeszcze raz skonsultowac lub wybrac sie do trzeciego lekarza. Badz dobrej mysli, ale skoro dziecko przybralo 700 gram to raczej duzo jak na kiepskie przeplywy... -
olafasola wydaje mi sie ze masz czesto usg, cos sie dzieje?
ja ostatnio nie miałam na poprzedniej wizycie, a teraz trwało dosc szybko, sprawdzone przepływy, długosci konczyn, serduszko i koniec.
wizyty mam co 2tygodnie, wystarczy 3usg w trakcie ciazy, ja miałam ich wiecej, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, ale ja jestem po 2stratach, wiec lekarze bacznie obserwowali na początku.
madziak kciukamy za was mocno -
Dziewczyny, dzięki za wsparcie!
Postanowiłam skonsultować się z jeszcze jakimś lekarzem, ale na razie jestem na etapie poszukiwań, bo wcale nie jest łatwo znaleźć dobrego lekarza, który byłby dostępny.
Madziu, trzymam kciuki! Wiesz może co u Patrycjusza?mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Dzień dobry chociaż znów deszczowo.
I chyba zawczesnie napisałam, że ruchy non stop czuje bo coś od wczoraj jakby ich mniej było. Takie bardziej rozpychaniemały rośnie wiec mniej miejsca ma
W następnym tygodniu idę na badania z krwi i mocz i juz się denerwuje -
Witajcie dziewczyny!
Joanna mam nadzieję,że szybko uporasz się z infekcją!
Na pewno wszystko będzie dobrze z maleństwem.
Jane moim zdaniem zawsze warto skonsultować wynik z innym lekarzem- dla Twojego spokoju.
My wczoraj byliśmy na USG w szpitalu na dyżurze u mojego lekarza. Dzidziuś waży 2680 wcale nie jest wielkoludem
Zmartwiłam się troszkę obwodem brzuszka bo różnica między obwodem główki (38w3d) a obwodem brzuszka (33w4d) to aż 5 tygodni!
Usg było robione nas innym sprzęcie niż poprzednie USG i przez mojego lekarza a nie genetyka.
Lekarz mierząc ten brzuszek powiedział,że wychodzi mu na mały w pomiarach ale wygląda ok.
Niby mieści się w normie ale w tym najniższym centylu. Pozostałe parametry są w normie.
Do porodu zostały równe 4 tygodonie. Mam nadzieje,że maleństwo nadrobi.
Miłego dnia!
Helen lubi tę wiadomość
-
Madziak kciuki zacisniete
Helen nie wypowiem sie bo jeszcze lezy w szafce bo chce zaczekac do skonczonych 36 zanim zaczne uzywac, troche sie tego boje.
Co do USG to jak powiedzialam tutaj (Szwecja) mojej poloznej jak czesto sie robi w Polsce to byla przerazona. Tutaj jest jedno a jak cos sie dzieje to wtedy dopiero wiecej, a wiecej znaczy 3-4 na cala ciaze. Rozumiem, ze gdy jest jakis problem, zagrozenie etc ze wtedy mozna konsultowac czesciej, ale przy zdrowej ciazy co tydzien wydaje mi sie bardzo czeste, bo moze nie ma to az tak duzej ingerencji, ale to jednak fale i taki malec minimalnie bedzie je odczuwal a ciagle narazanie na fale moze miec jakies skutki. O 2D czytalam ze jest bezpieczne i nie powinno miec najmniejszego wplywu nawet ale juz o 3D i 4D byly informacje ze zbyt dlugie narazanie powoduje podgrzanie tkanek dziecka i moze powodowac schorzenia. Czyli jak masz 2D to sie nie martw, ale jak Twoj lekarz co tydzien robi Ci 20 minutowe 4D to bym sie bala. -
Ja USG mam robione na każdej wizycie czyli 1 N miesiąc. Teraz będę szła za 3 tygodnie a pozniej pewnie co 2. Na kazdej robi usg a m fotelubędę co 2 wizyte.m
Ja dziś się wzięłam za prasowanie połowa za mną. Ale naraz nie idzie tego zrobiC bo plecy i nogi odmawiają posłuszeństwa
Miłego dnia:-* -
Helen wrote:My z mężem Zrezygnowaliśmy wogole z tego 3d i 4d. Robiliśmy tylko 2d, ze względu na mocniejsze fale.
Ja tam nie mam aspiracji na 3d i 4d dla mnie najważniejsze że gina mam mega dobrego dzięki ,któremu jestem mamą bo ile ginow mój portfel naciagnelo ; -) nie zaliczę! !!!!! mój gin ma sprzęt nie pierwszej jakości ,ale ma wiedzę i to jest najważniejsze! !!!
-
Dorjana a co się dzieje z synkiem jakie miał badania?? Juz niedługo sama przekonam się co to jest stres związany z własnym dzieckiem Narazie mogę napisać kochana, że całym serduchem jesteśmy z Wami i zaciskamy kciuki aby w poniedziałek okazało się, że to tylko piątek 13 a nic poważnego.
Dorjana lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
jesteśmy w domku
baaaaardzo szczęśliwi :)cudowne uczucie móc patrzeć jak słodko śpi...
u Patrycjusza też już lepiejna pewno jak znajdzie chwile to wam wszystko napisze. ona ma daleko do szpitala z Kostrzyna do Gorzowa, więc pewnie wycieńczona cały czas tak jak ja..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:20
dais, Agabtm, Andzia SM, cudak, Zimri, Dorjana, Pazur_, smerfetkaa, Helen, Mili_Vanilli, evus, nesone, mmarzenak, beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:jesteśmy w domku
baaaaardzo szczęśliwi :)cudowne uczucie móc patrzeć jak słodko śpi...
u Patrycjusza też już lepiejna pewno jak znajdzie chwile to wam wszystko napisze. ona ma daleko do szpitala z Kostrzyna do Gorzowa, więc pewnie wycieńczona cały czas tak jak ja..
Syn Filip 28 czerwiec