X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super wiesci:) ucaluj Kubusia:*

Sshape kochana trzymaj sie!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana piękna wyprawka dla małej księżniczki ależ masz zdolności ;)
    Shape trzymaj się w tym szpitalu w dwupaku!! Do poniedziałku przynajmniej

Dorjana lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super prace :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamawojtka wrote:
    Mnie to ostatnio tak zebra bola bo maly mi wtyka wszystko co ma pod zebrami nogi , pepcie wcale sie nie lituje mamusi moj maly.
    Juz spory czas nie moge siedziec bo po chwili juz mu sie nie podoba i mi dokucza a jak leze to cos mnie ciagnie po prawej strnie w dole brzucha .
    przejdzie, jak urodzisz :P.
    sprobuj z muzyką, cos co uspokoi dziecko :).
    harcuje póki ma więcej miejsca :) pozniej robi sie ciasniej i te ruchy nie sa aż tak mocne.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape trzymaj sie, najwazniejsze ze masz juz ciaze donoszona, wiec nawet jesli urodzisz dziecko jest bezpieczne :) Daj znac w poniedzialek kiedy masz CC ;)

Alincia ladny kocyk, mam podobny uszyty, tylko gwiazdki na szarym tle i granatowy Minky (dla starszaka), oraz ten sam kolor minky co Ty z granatowymi sowkami (dla mlodszego czeka).

Dorjana sliczne rzeczy, Twoja mala bedzie miala ladne otoczenie i unikalne rzeczy :D
    Ja wlasnie jestem w trakcie szydelkowania stroju do sesji foto dla maluszka, ale nie umiem cos skonczyc bo ciagle odsuwam w czasie, mam pol skorupy zolwika i czapeczke.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    przejdzie, jak urodzisz :P.
    sprobuj z muzyką, cos co uspokoi dziecko :).
    harcuje póki ma więcej miejsca :) pozniej robi sie ciasniej i te ruchy nie sa aż tak mocne.

Mojego malego najlepiej uspokaja głos taty ktory malo słyszy niestety bo na tygodniu pracuje do 17 w domu kolo 18 pozniej prace na podworku bo mieszkamy na wsi a on sam z tata wszystko robi i jak wraca to mierzy mi cisnienie smaruje brzuch i usypiam i tak codziennie tylko w niedziele wiecej czasu z nami spedza

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape trzymam kciuki!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan Ty się pewnie relaksujesz przy dzierganiu ,a mnie szlak trafia przy takich sprawach ja jestem mało cierpliwa i najlepiej efekty zaraz matko jak mnie nerwy przy takich pracach puszczają :-) Ty to masz chyba nerwy ze stali ,ale pięknie Ci to wyszło !!!!!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURDE co druga dzierga oooo matko to ja taki nerwowy człowiek hihi ;-)

Szacun mamuśki ja się nie nadaję

mamaNika lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape trzymaj sie tam, w razie czego ciaza donoszona wiec bedzie dobrze :)

Dorjana super rzeczy widze ze masz talent no i cierpliwosc bo do takiego szydelkowania to trzeba miec :)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Doriana slodkosci zrobilas:) ja kuedys zaczekam robic ale nie ma kto skonczyn:p takze nie biore sie za to bo zmudna robota jak dla mnie. Wole cos uszyc;) idzie to szybciej i widac zaraz rezultaty. A zanim cos udziergam to mija i mija i konca nie ma... Hihi

jigt0hs.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, pięknie Ci to wyszło!

Co do szczepień, to my szczepimy.

nesone, też planuję wybrać się na jakieś wakacje początkiem września, ale to jeszcze zobaczymy, czy mąż będzie mógł firmę zostawić i czy Blanka będzie dobrze znosić podróże..

wyszliśmy wczoraj ze szpitala - nie ma to jak we własnym łóżku:) niestety do końca ciąży musimy prowadzić oszczędny tryb życia.. ale to pare tygodni jakoś wytrzymamy.. prztnajmniej 2,5 do donoszonej..

sshape, maluszek jest już duży i może spokojnie wychodzić, więc się nie denerwuj! pewnie, że bez sensu leżeć w szpitalu, ale w razie, gdybyś zaczęła rodzić to jesteś pod opieką.. gin wiedział, co robić...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Czy są tu mamusie które mają stwierdzone rozwarcie szyjki na 2cm??
    Czy szyjke macie zgładzona??
    Jakie zalecenia macie??
    Czytałam że wielorodkom często szyjka szybciej zaczyna się rozwierać i spokojnie można nawet termin porodu przechodzić.
    Ale jestem ciekawa czy któraś z was ma już stwierdzone rozwarcie??

Ja się dowiem w środę jaki stan mojej szyjki bo dawno nie badana więc się nie wypowiem ,ale kuzynka miała chyba więcej i ciążę przechodziła do 42tc i urodziła ekspresowo naturalnie po cc

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Madziak jak dobrze że jesteście już w domu:) nie mogę się doczekać tego momentu u nas:)

Dorjana - piękne te rzeczy dla małej, zdolniacha z Ciebie, żałuję że nie mam cierpliwości żeby tworzyć takie cudeńka, od paru dni zabieram się za zrobienie pomponików z tiulu i ciągle to odkładam, bo moje zdolności manualne pozostawiają wiele do życzenia..

beatas - odpoczywaj jak najwięcej, na pewno wszystko będzie dobrze

Sshape - trzymam kciuki, staraj się pozytywnie myśleć:)jesteś pod dobrą opieką:)

A co do pozytywnego myślenia, to jakoś sama je tracę, mimo że postanowiłam że nie będę wcześniej się denerwowała i niecierpliwiła to dłuży mi się już strasznie ten ostatni okres ciąży:( w nocy nie mogę spać przez ucisk na pęcherz, coraz ciężej się czuję i niepokoję się porodem:( a jak wpadam w takie myśli to idę zobaczyć ciuszki małej i przechodzi jak sobie wyobrażam ze jeszcze "chwila" i będę ją wreszcie przytulać:)

Dorjana, beatas lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam sie w 39 tygodniu ciąży :).
    Miłej niedzieli :)

Moni15382, Dorjana, Zimri, Andzia SM, Iwa2016, Karola1988, Repose, Kaja, beatas, smerfetkaa, madziak2202 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, wczoraj moja koleżanka miała ściagany szew w szpitalu i czekali czy się zacznie. Z rozwarciem na dwa palce puścili ja do domu i ma wrócić do szpitala we wtorek. Jest w 35 tygodniu. Tyle wiem więc takie rozwarciem to chyba żadne rozwarciem skoro wypuścili ja do domu.

35 tydzień dziś zaczynam :))

Helen lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz Helen bardzo bliziutko przytulanka z bobaskiem:) super:)

Helen lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! nie było mnie kilka dni i jak zwykle duże zaległości się porobiły :)

Madziak super, że jesteście już w domku! To na pewno wspaniałe uczucie.

Marka, ja też słyszałam, że do krocza najlepszy Biały Jeleń, nie jakieś wymyślne specyfiki, więc chyba zaopatrzę się w szare mydło z tej serii. Wczoraj spakowałam (już prawie całą) torbę do szpitala i tylko brakuje mi właśnie kosmetyków. Czuję, że urodzę przed terminem, i taką też mam nadzieję :)

Iwa, to normalne że dzieciaczki pod koniec mniej się ruszają, bo miejsca nie mają :P

Co do prania i prasowania to ja sobie podzieliłam na części i dzięki temu nie muszę sobie urządzać maratonów z deską do prasowania ;) została mi jeszcze jedna "porcja" ubranek ale większych, więc nie ma pośpiechu.

Shape, dołączam sie do dziewczyn i trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo.

Mamawojtka, mój synek też nie oszczędza moich żeber i też mam problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji czy to do leżenia czy do siedzenia.

Dorjana przecudowne te Twoje prace <3 zazdroszczę takich zdolności, bo ja jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o prace manualne...

Ja o dziwo od paru dni nie mam problemów z zasypianiem. Być może to przez żelazo, które przyjmuję od tygodnia- może jego niedobór powodował u mnie "rwanie" i skurcze nóg?
    Myślałam, że będzie dzisiaj piękna pogoda, a u nas wieje i co jakiś czas pada. Aura nie zachęca do spacerków. Myślę co by tu dzisiaj na obiadek przygotować. Może naleśniki ze szpinakiem z kurczakiem...
    Udanej niedzieli dziewczyny! Czerwiec coraz bliżej :)

Dorjana, Helen lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiadek ziemniaczki, mizeria i kurczak w carry:-) Maz wraca ze szkolenia głodny więc musi być syto:)

Miłej niedzieli:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez mizeria, czerwony ryz i jajeczko sadzone, bo miesa nie kupiłam :)
    ogóreczki teraz są pyszne.
    musze sie podzielic jedną fajną sprawą, a wiec od tygodnia piję sok z pokrzywy, własnorecznie wycisniety i obrzeki w oczach schodzą :) na pewno sie do tego tez przyczyniło ochłodzenie, ale buzia nie jest opuchnieta mimo 39tygodnia ciąży. Polecam wam bardzo, młode szczyty mozna tez zbierac i zalewac wrzatkiem i pic jak herbatke, np 3xdziennie :) .
    Pokrzywa ma duzo wit.c, ale tez ma własciwosci lekko odwadniające, wiec nalezy pamietac o przyjmowaniu regularnym wody. Jak wam sie nie uda teraz skorzystac z takiej kuracji to po ciązy spórbujcie, aby przyspieszyc sciaganie wody. Sok jest tez dostepny w sklepach z biozywnoscia, nawet kiedys kupiłam butelkę w netto, ale wiadomo, ze to nie to samo jak sie samemu zrobi.

Alincia tak dni się zblizają nieubłagalnie szybko, mam nadzieje, ze zdazymy ze wszystkim :).
    W domu mam sajgon, bałagan, jeszcze remont potrwa do konca przyszłego tygodnia i mozna sprzątac. U nas jak zwykle wszystko na styk :) poki co zaden czop nie odszedł ani wody sie nie sączą...wiec mam nadzieje, ze malutka przyjdzie o czasie.
    Korzystałam z takiej opinii ze date porodu wylicza sie na podstawie usg miedzy 10 a 13tygodniem ciazy, ze niby ona jest dokładna, i mam wpisane na 27maja.
    Spotkałyscie sie z taką opinią?zgadzało się to komuś?
    2metoda o jakiej słyszałam to 266 dni liczone od zapłodnienia, mi wychodzi z tej metody własnie od 27maja do 1czerwca ;).

feegu6l.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ