X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko od kilku nocy łapią mnie skurcze łydek !! Co se kupić na to ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Alincia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja magne B6 *2dziennie

Kaja lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, o tym, że data porodu z usg genetycznego jest najbardziej wiarogodna, to słyszałam, o tych 266 dniach od zapłodnienia nie słyszałam. Ja też trzymam się daty z usg, ale u mnie jest ona zgodna z OM. Wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę bo miałam monitoring akurat tego cyklu i się udało :) Więc jeśli nie będzie żadnych anomalii, to powinnam urodzić ok. 25.06. :)

Jutro na 12 idę na badania do szpitala i staram się być dobrej myśli.

Helen lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen aż zaglądnęłam z ciekawości na wyniki mojego badania między 10 a 13 tygodniem i jest tam data 27 czerwca. Zobaczymy czy się sprawdzi. TP wg Belly to 24 czerwca

Helen lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Mam pytanko od kilku nocy łapią mnie skurcze łydek !! Co se kupić na to ??
    https://www.aptekaolmed.pl/product-pol-38138-Magne-B6-Skurcz-30-tabletek-22229-.html
    proponuje brac na wieczór własnie, aby skurcze nie łapały w nocy.

Karola ooo :) miesiac po mnie ;)

Jane to trzymam kciuki, aby badała były ok.

Karola1988, Kaja lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, powodzenia na badaniu jutro.

Ja mam zrobić badania z krwi i mocz ale daje sobie czas cały tydzień, ostatnio w nocy nie budzę się już na siku jak około 1 idę spać wiec może uda się do 6 dotrzymać mocz. Jak o 3, 4 chodzę do kibelka to ten po 6 to już nie jest pierwszy? Jak myślicie? ;) ale mam rozważania :D

Karola, ja też mam termin na 27 czerwca :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie data z tego USG genetycznego przypada na 27 czerwiec a z om 21 czerwca a licząc 266 dni od zapłodnienia to powinno być 23 czerwca hihihi także zobaczymy kiedy młody będzie chciał przyjść na świat. Dziś tak boli mnie głowa zabrałam jeden apap ale nie pomaga młody wierzga w brzuchu jak szalony rozpycha się, że ho ho.
    Jutro rano mam wizytę u urologa wiec pewnie zrobi mi usg i na chwilę pokaże mi mojego malucha ;);)
    Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiliśmy szafkę dla młodego. Mąż dziś skręcił i wygląda to tak jeszcze nie wszystko ready ale już zbliżamy się wielkimi krokami ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef5b5c1c5a3e.jpg

Iwa2016, Repose, Pazur_, smerfetkaa, Kaja, Zimri, beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm zazdraszczam, ja jeszcze musze pare dni poczekac na skrecanie mebli :/
    a zamówiłam takie piękne, ze nie moge sie doczekac zobaczyc ich na zywo :)

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen mam nadzieje, ze wrzucisz potem te cudeńka :):) no my niestety nie mamy za dużo miejsca bo urządzamy młodemu kącik w naszej sypialni ;) ale zawsze coś ;)

Helen lubi tę wiadomość

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen dobrze że napisałaś o tej pokrzywie muszę spróbować.
    U mnie termin z usg z 13 tyg wypada tydzień wcześniej :-)

Kaja ja biorę magnelle i jem dużo pestek z dyni i narazie skurcze mi już nie dokuczaja.

Helen lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm piękny zestaw u nas też króluje biel :-) wydrukowalam wczoraj plakaty i powiesilam żeby było trochę akcentu dziecięcego bo też łóżeczko mamy w sypialni.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose kochana wszystko u ciebie wporzadku??

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiadomo co z Repose nie odzywa się już od bardzo dawna. Może na fb ktoś coś wie macie jakieś info?? trochę to niepokojące bo po urodzinach synka odezwała się chyba tylko raz a on miał urodziny jakoś w kwietniu.
    A jakie masz plakaty wydrukowane??

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu porodu to z ostatniej @@@ było by 15.06 a tak wychodzi mi 25.06 i tak jest na Usg i innych udach na kiju ,ale ja tam liczę na 38tc ,aby młody zechciał wyjść; -) ,ale se koncert życzeń zrobiłam hihihi

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info odnośnie tych skurczy! !!!! Jutro kupię sobie plus szpinak se przygotuję :-) mniam !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm no już łóżeczko i komoda jest widzę fajne! !! Umnie lenistwo fakt łóżeczko jest po pierwszym ale pranie zrobione tylko muszę eksmisję ciuchów starszaka zrobić i do jego pokoju wszystko ,ale chęci i lenistwo wygrywa buuuuuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm zrobię jutro fotkę przy świetle dziennym i pokaże bo nie wiem jak wrzucić tutaj plik z tymi plakatami. Trzy plakaty wydrukowalam i powiesilam w białych ramkach. Miałam coś sama zrobić ale niestety skończyło sie że poszłam na łatwiznę.
    Planuje jeszcze z pomocą siostry uszyć napis z imieniem Szymka.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przetestowalam ten korek i cwiczenia dna macicy i jestem zadowolona. Nie jest to takie straszne, uczucie dyskomfortu i tyle. Oczywiscie nic na sile, wiec jak poczulam opor to wiecej tego balonika nie pompowalam. Udalo mi sie zrobic 5 pompniec po kilku probach, cwiczylam jakies 10 minut. To odpowiada 17 cm, wiec jeszcze sporo do magicznych 30, ale jak na pierwszy raz nie jest zle. Polecam ze wzgledu na swiadomosc pracy organizmu, wczesniej jak cwiczylam miesnie np w toalecie to nie wiedzialam czy nadal sa spiete czy juz rozluznione a z tym balonikiem/korkiem dokladnie czuc kiedy sie spina i rozluznia.

Co do terminu porodu to z USG wyszedl 12 czerwca z OM 14, tyle ze OM mialam nieregularne, wiec temu nie do konca ufam.

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko u mnie dobrze ale nie jestem na biezaco przez brak czasu to sie nie wtracam w rozmowy :)
    Zostalo mi 11 dni do zgloszenia sie do kliniki a 12 do cesarskiego ciecia wiec piore prasuje sprzatam i kompletuje reszte wyprawki bo oczywiscie jak idiotka przez 9 msc a co tam jeszcze duzo czasuuu...

To teraz mam za swoje.

Cesarke bede miala 27 maja i okolo 5 dni pobytu po nie wiem jak bedzie tam z internetem wiec jak cos to zdam wam sprawozdanie po powrocie do domu

Trzymajcie kciuki zebym po tej cesarce szybciej stanela na nogi niz po pierwszej.

Jutro postaram sie tez odezwac :)

Dais podziwiam ja bym sie bala takie cos tam sobie pompowac pewnie boli jak cholera :p

Aga bardzo fajna ta biala szafka dla maluszka i wyglada na pojemna

beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże od kilku dni mam jakiegoś doła im bliżej terminu. Z jednej strony bardzo się cieszę i już bym chciała aby mała była z nami, a z drugiej strony w nocy budzę się i płacze. Ze mało wiem, że nie dam rady przy porodzie i codziennych sprawach w opiece nad dzieckiem. Chciałabym aby mąż cały czas ze mną siedział, jak wyjdzie gdzieś kiedy ma wolny dzień, to znowu płacze, jakaś egoistka się stałam i nie daje rady sobie z tym... Czy przy pierwszym dziecku też tak miałyscie? To się wyzaliłam...

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ