Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen, o tym, że data porodu z usg genetycznego jest najbardziej wiarogodna, to słyszałam, o tych 266 dniach od zapłodnienia nie słyszałam. Ja też trzymam się daty z usg, ale u mnie jest ona zgodna z OM. Wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę bo miałam monitoring akurat tego cyklu i się udało
Więc jeśli nie będzie żadnych anomalii, to powinnam urodzić ok. 25.06.
Jutro na 12 idę na badania do szpitala i staram się być dobrej myśli.Helen lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Kaja wrote:Mam pytanko od kilku nocy łapią mnie skurcze łydek !! Co se kupić na to ??
proponuje brac na wieczór własnie, aby skurcze nie łapały w nocy.
Karola ooomiesiac po mnie
Jane to trzymam kciuki, aby badała były ok.Karola1988, Kaja lubią tę wiadomość
-
Jane, powodzenia na badaniu jutro.
Ja mam zrobić badania z krwi i mocz ale daje sobie czas cały tydzień, ostatnio w nocy nie budzę się już na siku jak około 1 idę spać wiec może uda się do 6 dotrzymać mocz. Jak o 3, 4 chodzę do kibelka to ten po 6 to już nie jest pierwszy? Jak myślicie?ale mam rozważania
Karola, ja też mam termin na 27 czerwca
-
U mnie data z tego USG genetycznego przypada na 27 czerwiec a z om 21 czerwca a licząc 266 dni od zapłodnienia to powinno być 23 czerwca hihihi także zobaczymy kiedy młody będzie chciał przyjść na świat. Dziś tak boli mnie głowa zabrałam jeden apap ale nie pomaga młody wierzga w brzuchu jak szalony rozpycha się, że ho ho.
Jutro rano mam wizytę u urologa wiec pewnie zrobi mi usg i na chwilę pokaże mi mojego malucha
Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiliśmy szafkę dla młodego. Mąż dziś skręcił i wygląda to tak jeszcze nie wszystko ready ale już zbliżamy się wielkimi krokami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef5b5c1c5a3e.jpg
Iwa2016, Repose, Pazur_, smerfetkaa, Kaja, Zimri, beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Właśnie nie wiadomo co z Repose nie odzywa się już od bardzo dawna. Może na fb ktoś coś wie macie jakieś info?? trochę to niepokojące bo po urodzinach synka odezwała się chyba tylko raz a on miał urodziny jakoś w kwietniu.
A jakie masz plakaty wydrukowane??Syn Filip 28 czerwiec -
Co do terminu porodu to z ostatniej @@@ było by 15.06 a tak wychodzi mi 25.06 i tak jest na Usg i innych udach na kiju ,ale ja tam liczę na 38tc ,aby młody zechciał wyjść; -) ,ale se koncert życzeń zrobiłam hihihi
Helen lubi tę wiadomość
-
Agabtm no już łóżeczko i komoda jest widzę fajne! !! Umnie lenistwo fakt łóżeczko jest po pierwszym ale pranie zrobione tylko muszę eksmisję ciuchów starszaka zrobić i do jego pokoju wszystko ,ale chęci i lenistwo wygrywa buuuuuuuuu
-
Agabtm zrobię jutro fotkę przy świetle dziennym i pokaże bo nie wiem jak wrzucić tutaj plik z tymi plakatami. Trzy plakaty wydrukowalam i powiesilam w białych ramkach. Miałam coś sama zrobić ale niestety skończyło sie że poszłam na łatwiznę.
Planuje jeszcze z pomocą siostry uszyć napis z imieniem Szymka. -
Dzisiaj przetestowalam ten korek i cwiczenia dna macicy i jestem zadowolona. Nie jest to takie straszne, uczucie dyskomfortu i tyle. Oczywiscie nic na sile, wiec jak poczulam opor to wiecej tego balonika nie pompowalam. Udalo mi sie zrobic 5 pompniec po kilku probach, cwiczylam jakies 10 minut. To odpowiada 17 cm, wiec jeszcze sporo do magicznych 30, ale jak na pierwszy raz nie jest zle. Polecam ze wzgledu na swiadomosc pracy organizmu, wczesniej jak cwiczylam miesnie np w toalecie to nie wiedzialam czy nadal sa spiete czy juz rozluznione a z tym balonikiem/korkiem dokladnie czuc kiedy sie spina i rozluznia.
Co do terminu porodu to z USG wyszedl 12 czerwca z OM 14, tyle ze OM mialam nieregularne, wiec temu nie do konca ufam.Helen lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystko u mnie dobrze ale nie jestem na biezaco przez brak czasu to sie nie wtracam w rozmowy
Zostalo mi 11 dni do zgloszenia sie do kliniki a 12 do cesarskiego ciecia wiec piore prasuje sprzatam i kompletuje reszte wyprawki bo oczywiscie jak idiotka przez 9 msc a co tam jeszcze duzo czasuuu...
To teraz mam za swoje.
Cesarke bede miala 27 maja i okolo 5 dni pobytu po nie wiem jak bedzie tam z internetem wiec jak cos to zdam wam sprawozdanie po powrocie do domu
Trzymajcie kciuki zebym po tej cesarce szybciej stanela na nogi niz po pierwszej.
Jutro postaram sie tez odezwac
Dais podziwiam ja bym sie bala takie cos tam sobie pompowac pewnie boli jak cholera :p
Aga bardzo fajna ta biala szafka dla maluszka i wyglada na pojemna
beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Boże od kilku dni mam jakiegoś doła im bliżej terminu. Z jednej strony bardzo się cieszę i już bym chciała aby mała była z nami, a z drugiej strony w nocy budzę się i płacze. Ze mało wiem, że nie dam rady przy porodzie i codziennych sprawach w opiece nad dzieckiem. Chciałabym aby mąż cały czas ze mną siedział, jak wyjdzie gdzieś kiedy ma wolny dzień, to znowu płacze, jakaś egoistka się stałam i nie daje rady sobie z tym... Czy przy pierwszym dziecku też tak miałyscie? To się wyzaliłam...