Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak poczytałam dziś forum i dotarło do mnie że za chwilę rodzimy ooo Boziu ale ten czas szybko zlecił i za chwilę obok mnie w łóżeczku będzie leżał mój synek. Już jestem ciekawa jak będzie wyglądał do kogo będzie bardziej podobny. Moje życie teraz nabierze cakiem innych barw.
Z jednej strony chciałabym donosic do końca ciąży ale z drugiej nie mogę się już doczekać aż przytule moje dzieciątko i usłyszę pierwszy płaczbeatas lubi tę wiadomość
-
Seks moze ale nie musi uruchomic akcji. Chodzi o prostagladyny ktore zmiekczaja szyjke i przygotowuja do porodu, tyle ze jak dziecko jest jeszcze niegotowe i organizm to seks sam w sobie po jednym razie cudow nie zdziala.
Tych balonikow i innych wspomagaczy nie wolno stosowac jak jest ciaza zagrozona przedwczesnym zakonczeniem. Wiec jesli jestes w szpitalu ja bym nie ryzykowala. Ja nie kupowalam tego orginalnego aniball, bo szkoda mi bylo kasy a wyczytalam na innych formach ze dziewczyny zaopatrywaly sie w korek analny w sex shopach bo dziala tak samo. Nie mam porownania ale z tego jak go uzylam to wyglada ze to to samo faktycznie. Ja kupowalam w Szwecji ale jest identyczny jak ten http://allegro.pl/mega-duzy-pompowany-korek-analny-rozmiar-xl-i5193201438.html Bardzo sie tego balam, ale po jednym razie jest okay, tyle ze ja jestem ostrozna i nie chce przedobrzyc wiec jak czuje lekki opor to nie probuje bardziej. Nie wiem jak to bedzie jak bede pompowac juz mocniej. Wszedzie polecaja picie naparu z lisci malin i branie oleju z wiesolka. Ten drugi zamowilam, herbatki nie moge bo zakazana jest jesli wczesniej mialo sie CC. Warto tez robic masaz krocza zeby nie popekac lub chociaz nawilzac olejem migdalowym lub oliwka ta miejsce miedzy kroczem a odbytem.
Zelazo biore 100 mg co drugi dzien, Niferex, ale nie wiem czy ono jest w Polsce.
Moli tez musze uzywac bardzo duzo lubrykantu, zobaczymy czy dzisiaj bedzie juz tak nieprzyjemne jak opisujesz bo nie pompuje wiecej niz do oporu, nie dochodzilam do etapu bolu ani mocnego bardzo rozpierania bo sie boje cos obetrzec.
Helen lubi tę wiadomość
-
Smerfetka fajnie to wygląda
Ja po wizycie u urologa ze mną ok wszystko pan doktor pokazał mi na usg moje szczęście serduszko ładnie biło głowę ma ułożona centralnie na pęcherzu zrobił sobie podusie pod główkę a nogi ma pod rzebrami dlatego tak mnie wali po nich i jest tak jakby bokiem kręgosłup na prawo z dupką a ręce i nogi na lewo patrząc z naszej perspektywy. Mój urolog oczywiście przypomniał mi o seksie na dwa tygodnie przed terminem tłumaczył mi na podstawie udokumentowanych badań, że to działa i dodał, że nie które panie kupują sobie specjalne żele które kosztują 1000 zł na rozwarcie szyjki a mając sprawnego męża można zaoszczędzić na seksi bieliznę po połogu haha i tu umarlam ze śmiechu dowcipnis
hihihi
Jutro idę do rodzinnego, żeby mi się w kartę ciąży wpisał bo jeszcze tego nie załatwiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:59
smerfetkaa, nesone, dais, Repose, beatas, Iwa2016 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjana ja biore od dłuższego czasu Szelazo 2 x dziennie, nie mialam nigdy żadnych skutków ubocznych takich jak biegunka, jedynie co to ciemniejsze stolce.
Dziewczyny, jestem po wizycie u mojej Pani doktor, kamień z sercaszyjka zamknięta, przepływy OK, mała dobrze się rozwija i waży już klocuś mój 2,5kg
poprzedni pomiar wykonany przez inną lekarkę był błędny...
Leki na wątrobe niestety musze brać już do końca ciąży i kontrolować krew ale jest na razie OK.dais, Repose, mmarzenak, beatas, smerfetkaa, Dorjana, Hania222, Helen, Moni15382, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja od tygodnia przyjmuję żelazo (Szelazo) 2 razy dziennie ale póki co ani zaparcia ani biegunki mi nie dokuczają- myślicie, że jeszcze za wcześnie na takie objawy, czy może po prostu mnie one ominą?
Helen, skoro już masz ciążę donoszoną to chyba możesz kochać się z mężem bez obaw (ja wychodzę z takiego założenia).
Nesone, ale już masz klocuszka w brzuchu. Ja mam wizytę w przyszłą środę, zobaczę ile mój synek przybrał przez 2,5 tygodnia.
-
Hej, ja tez witam sie po wizycie , na szczescie mały trochę przystopował z waga i teraz ma 2700g. Szyjka poki co zamknieta , reszta tez ok. zrobiono mi wymaz na paciorkowce. kolejna wizyta za 2 tyg. Co do zelaza to biore żelazek na zmiane z tardyferonem
Helen, nesone, mmarzenak, Repose lubią tę wiadomość
-
Karola no skonczymy pokoik i biorę się za męża
Póki co drugi dzien łamie mnie w kosciach, tylko bym piła, apetyt słaby
zęby mnie bolą, tzn.mam taki szczekoscisk.
kołatania serca drugi dzien, jak jutro sie nie poprawi to dzwonię do gina, biorę dużo magnezu i nic nie pomaga, straszne uczucie, jakbym była po niezłej imprezie...
tak się zastanawiam co się dzieje...
co do żelaza ja biorę 80mg raz na dobę.
ps.pięknie rosną wasze maluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:51
-
Dorjana wrote:Nosone... To mnie zostawiłas w tyle
Mam nadzieję że mi jutro zrobią tutaj usg i że dzidzia też 2kg przekroczy
(oby tylko było poprawnie wykonane, bo tutaj nie wiadomo w jakie fachowe ręce się trafi)
Co do żelaza to miałam zalecane 2x dziennie a brałam tylko jeden raz i tak mnie rozłożyło ale może powinnam wziąć dzisiaj???
Czytałam że żelazo reguluje również ciśnienie. Dziś pierwszy raz zarówno ja jak i dzidzia mamy niskie
Nie wiem czy to efekt uboczny wczorajszego oczyszczenia
A jaka zawartość jonów żelaza mają wasze tabletki?? Bo moje 105 jonów
Dorjana nic sie boj, dogonicie nas na pewnodaj koniecznie znac jak jutro po badaniu.
Co do szelaza to pisze ze ma 150 mg diglicynianu żelaza (28 mg Fe2+) cokolwiek to znaczy.
Ja zaczelam brac bo mi wyniki krwi spadaly i zeby temu zapibiec taka dawka.
-
Kasssia wrote:Część Dziewczyny,również witam się ze szpitala.Wczoraj po wizycie lekarz stwierdzil zbyt mala wage dziecka (37 tc,waga 2250).Oczywiście w domu panika
O rany.... 2250 :-o
To faktycznie mało jak na 37 tc chociaż do terminu 2500 dzidzia by osiągnęła więc już nie byłaby to hipotrofia.
Ciekawe ile wylicza na kolejnym badaniu.
W ostatnich tc błąd pomiaru jest coraz większy i każdy kolejny pomiar może być zupełnie inny.
A czy nadal jesteś w szpitalu Kasiu ???
Zaplanowali ci kolejne usg??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 05:19
-
Co do pomiarów to często mylą ja też jak trafiłam do szpitala to waga z rana była izsza dziecka niż o godz 18 fakt że w 38tc młody miał ponad 3500kg więc tym to se głowy nie zawracalam tylko to krwawienie było mega zastanawiające! !!!
Wasze dzieci dobiora wagowo spokojnie tyle ile trzeba