X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    SShape trzymam kciuki, by wszystko było dobrze.
    Ja dziś rano zrobiłam alat, aspat, też podejrzewam u siebie cholestazę, ale wczoraj prawie się nie drapałam, dziś też...to już nic nie wiem. Wieczorem do gin, więc jestem ciekawa co on na to wszystko.

Mnie nic nie swedzi. Na obchodzie dzis sie pytali czy mnie swedzi,bo z krwi wyszla cholestaza. Z tego wzgledu przypieszyli cc mimo,ze obiawow brak.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 ja też nie mogę już się doczekać aż mój synek przyjdzie na świat. Nawet zdjęcia w gazetach mnie wzruszaja hormony chyba szaleją :-)

Oglądalyście dziś w ddtvn jak mężczyźni próbowali się wcielić w rolę kobiety ciężarnej ??? Uwazam ze jestesmy ta silniejsza płcią :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape trzymam kciuki :D Juz jutro zobaczysz malenstwo a ciaze masz donoszona, wiec nie ma co sie martwic.

Dorjana dobre wiesci :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape trzymam mocno kciuki!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    SShape trzymam kciuki, by wszystko było dobrze.
    Ja dziś rano zrobiłam alat, aspat, też podejrzewam u siebie cholestazę, ale wczoraj prawie się nie drapałam, dziś też...to już nic nie wiem. Wieczorem do gin, więc jestem ciekawa co on na to wszystko.

Joanna czasem cholestaa wystepuje bez swędzenia albo tak jak u mnie swędział tylko brzuch i boki a z krwi podwyższone wyniki wyszły. Także swędzeniem nie zawsze można się sugerować.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape, jesteś bohaterką dnia jutrzejszego! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Cieszę się dziewczyny, że wracacie z wizyt z samymi dobrymi wiadomościami:) My wizytujemy dzisiaj, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i Blanka będzie grzecznie czekać w brzuszku jeszcze z dwa tygodnie...

Macie urocze kąciki dla bobasków! u mnie jeszcze niewiele zrobione, ale mój pobyt w szpitalu wszystko pokrzyżował.. może w weekend się ogarniemy! w każdym razie pranie już rozpoczęłam, ale muszę to robić "na raty", żeby nie przesadzić z wysiłkiem.. byleby zdążyć do porodu :D

mmarzenak, dais, smerfetkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape kciuki zacisniete :) Już jutro będziesz miała swoje maleństwo przy sobie :)

Ja ostatnio nie pisze za dużo, bo dużo na głowie, do tego hormony buzują i na nic sił nie mam :( Humor zmienny jak pogoda więc musze to przeczekać :)

Miłego dnia:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Decyzja jutro na sali ale raczej bez narkozy.
    to super, bo do razu zobaczysz swoje szczęście :)
    moja kolezanka mi opowiadała jak wygląda cc, jestes od brzucha w górę za taką kotarą a lekarze z tyłu za nią robią swoje, jestes znieczulona i nic nie czujesz.

ale super, jutro juz bedziesz tulić dzieciątko :*.

feegu6l.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a to dziwne z tą cholestazą, bo przecież gin zleca tylko zwykłe badanie krwi, morfologię, a tam nic nie ma takiego z parametrów, żeby wskazywało na nią. Dopiero próby wątrobowe coś mówią. Jestem ciekawa wyników, za dwie godziny odbiorę. O dziwo, nie jest to taka rzadka przypadłość, jakby się wydawało. Wczoraj koleżanka mówiła mi, że jej kuzynka też to miała, ale pod koniec ciąży, także urodziła w 38 tygodniu.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape powodzenia ^^

Marzenak sliczny brzuszek ^^

mmarzenak lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj pojechalismy na zakupy do domu a moj wychaczyl promocje na ciuszki dla dzieci i za komplecik sliniak body i pajacyk dalismy 20 zl a kosztowal 67. Kupilismy tez pampersy bo byly w promocji narazie jedno opakowanie bo nie ma co szalec bo moze miec uczulenie na nie a tego sie nie przewidzi a i mojemu trułam juz troche zeby zlozyl lozeczko bo jakos mnie tak natknelo i chyba zalaczyl mi sie syndrom wicia gniazdka teraz jestem spokojniejsza ze nie przyjedzie w nie gotowe bo tak tez moglo by byc:-)
    https://naforum.zapodaj.net/d7c3213ad47d.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/5651f10bce43.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/8461f3666c88.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/26908c2a43ac.jpg.html

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne z was mamusie :) i brzuszki tez super :)
    Ja dzisiaj w większości leżę, dalej mnie wszystko boli... Ale ciśnienie i puls jest Ok.
    Co do ćwiczenia balkonikami, mi Polozna odradziła...wiec już nic nie zamawiam bo i tak mało
    Czasu zostało.

feegu6l.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka mam identyczne łóżeczko, tylko bez szuflady, no i jeszcze nie złożone :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki macie, dzidzie ładnie rosną, oby tylko takie wiadomości tu były. Jutro będzie kolejny dzidziuś na świecie, już się nie mogę doczekać.
    Ja mam jutro wizytę z ktg, pewnie ostatnią, bo to już 36 tydzień i nie wiem czy doczekam następnej. Myślę, że mam już rozwarcie, bo ostatnio mało leżałam a dużo chodziłam. Coraz ciężej się robi, ale myślę, że do końca maja wytrzymam.

munequita, Kaja lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Dziewczyna której usg wykazywalo 3300 a po kilku godzinach urodziła dzieciątko 3700

Mój na przyjęciu Się miał 3200 a ur po dobie cc 3670 :-) 2lata temu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ależ malutki brzusio ;)
    Shape będziemy trzymać oczywiście kciuki za Was!!
    Ja dziś samopoczucie fatalne głowa mnie boli chyba zatoki bo bolą mnie policzki i między oczami apap nie pomógł.
    Jutro idę na krew i Crp.
    Dodatkowo mam wysokie ciśnienie musze mierzyć teraz i zapisywać.

mmarzenak lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Marcel dziś ma dzień ryczenia o wszystko kurde wysiadam na maksa jak drugi będzie tak obryczany to osiwieje na bank !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro ciekawe czy podwozie spr ?? Bo też spacery zaliczam dwa razy dziennie plus ogarnięcia mieszkania plus przygotowania dla drugiej dzidzi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jane Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nic nie pisałam, bo cały dzień spędziłam w szpitalach :/ Pojechałam na 12 na konsultację do szpitala, w którym chcę rodzić. Czekałam na lekarza prawie godzinę, w międzyczasie odesłali jedną dziewczynę, która była już 10 dni po terminie i miała skierowanie - nie mieli miejsc na patologii. Po badaniu lekarz stwierdził, że powinnam być w szpitalu od czwartku, czyli jak tylko stwierdzono u mnie złe przepływy i że dziecko jest za małe i jest podejrzenie IUGR! Ale powiedział że nie mogą mnie przyjąć bo nie ma miejsc i dał skierowanie do szpitala do Gdańska. Pojechaliśmy do domu po torbę i do tego drugiego szpitala. Tam czekałam na ip do 17 zanim lekarz mnie przyjął. Zrobili mi ktg i dokładne usg, ale lekarz stwierdził, że przepływy są na granicy, a dziecko małe ale mieści się w 10 centylu, więc nie będą mnie hospitalizować. Zresztą też nie mają miejsc i ogólnie wszyscy dali mi do zrozumienia że niepotrzebnie przyjechałam. Powiem Wam, że byłam załamana. Jestem pewna, że gdyby nie brak miejsc w całym Trójmieście (wiem, że z innych szpitali też odsyłali pacjentki), to bym dziś leżała gdzieś na patologii i moje dziecko byłoby monitorowane. A tak jestem w domu, jutro idę do przychodni i nie wiem co będzie dalej. Strasznie się boję o swoją córeczkę ale nic nie mogę zrobić :(

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Mamawojtka mam identyczne łóżeczko, tylko bez szuflady, no i jeszcze nie złożone :)

Ja juz nie moglam wytrzymac i moj wczoraj tez juz nie mogl ale usnelam a nie chcial skladac beze mnie i zlozyl dzisiaj jeszcze mamy beżowy baldachim i jutro dostaniemy posciel zolta :-)
    Jutro jedziemy na wizyte :-)

iw78 lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ