Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ma_rka wrote:a my dziś wizytujemy
o 17:30. A pogoda znów do du... wstałam to pięknie słońce świeciło, a teraz już szaro i za chwile będzie padać.
To bedziemy razem na wizycie tylko ja jaden na 16 ale wczesniej musze podjechac do przychodni po wyniki bo nie oplacalo mi sie jechac specjalnie po wyniki 20 km juz mnie ciekawi co tam u mojego malego
A mi sie dzisiaj snilo ze tez juz urodzilam i chcialam go ubrac na wyjscie w body koszulowe ale nie wiem czemu okazalo sie ze jest z krotkim rekawem i szukalam kaftanika pod spód i sie pytalam malego czy chce biały czy niebieskiA pozniej opieprzylam mojego brata bo sie nim zajmowal i wgl ale robil mu normalne herbaty dla doroslych
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Jane współczuje przeżyć ze szpitalami.
Jejku to straszne stresujemy się o maleństwo ,czy wszystko jest w porządku a tutaj jeszcze robią problemy aby to dobrze w szpitalu sprawdzić
Dziewczyny mam pytanie czy miałyście już robione badanie KTG albo lekarz Wam mówił kiedy powinno się zrobic po raz 1 -szy takie badanie?
Mój lekarz powiedział,że w dniu porodu mam się zapisać do szpitala na ktg, ale teraz czytam ,że od 37 tygodnia powinno sie mieć to badanie co tydzień.
Czy macie może bóle w dole brzucha jak na okres? Bo mnie pół nocy męczyło takie napięcie brzucha jakbym za chwilę miała dostać okres.
Nie wiem jak odróżnić skurcze przepowiadające od takich właśnie bóli jakby przed okresowych:( -
moli5 wrote:Jane współczuje przeżyć ze szpitalami.
Jejku to straszne stresujemy się o maleństwo ,czy wszystko jest w porządku a tutaj jeszcze robią problemy aby to dobrze w szpitalu sprawdzić
Dziewczyny mam pytanie czy miałyście już robione badanie KTG albo lekarz Wam mówił kiedy powinno się zrobic po raz 1 -szy takie badanie?
Mój lekarz powiedział,że w dniu porodu mam się zapisać do szpitala na ktg, ale teraz czytam ,że od 37 tygodnia powinno sie mieć to badanie co tydzień.
Czy macie może bóle w dole brzucha jak na okres? Bo mnie pół nocy męczyło takie napięcie brzucha jakbym za chwilę miała dostać okres.
Nie wiem jak odróżnić skurcze przepowiadające od takich właśnie bóli jakby przed okresowych:(
Ja mialam raz jak poszlam na pierwsza wizyte panstwowa do mojego gina bo tam nie maja uzadzenia usg i nie mogl tego w ten sposob sprawdzic i polozna mi robila ktg a tak to dwa razy slyszalam w lodzi w prywatnej klinice podczas usg i raz od razu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy na pierwszym usg tez slyszalam serducho a moze cos wiecej o ktg sie dzisiaj na wizycie dowiemMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Powodzenia na wizytach dziewczyny.
Ja mam równe 4 tygodnie do cięcia, aż nie mogłam uwierzyć rano jak w kalendarz popatrzylam, chyba zaczy nam się stresować.
Co do cytomegalii to w 10 tygodniu ciąży moja młodsza córka wylądowała na zakaznym z cytomegalia a moje wyniki były negatywne. Nie przechodziłam w ogóle. Co miesiąc, dwa robie sobie to badanie i sprawdzam a higiena w domu na najwyższym poziomie, nawet buziaka czy otrzec łzy nie mogę. Do tej pory się nie zarazilam, jeszcze czeka mnie raz badanie, przed porodem zrobię bo nie wiem czy będę mogła karmić piersią a to dla mnie będzie porażką bo bardzo bardzo bym chciała. -
Co do ktg to zawsze miałam w 37 tygodniu i ani jednego skurczu nie mialam zanotowanego wiec spokojnie czekałam sob do dnia porodu i przed cięciem mi robili. Swoją drogą szkoda, że nie wiem do kiedy bym doczekała z brzuszkiem jakbym cięcia nie miala mieć. Pewnie dwa ponad 4 kg klocki bym urodzila
-
Moli5 mi lekarz mówił, że około tydzień przed terminem się robi ktg. Ja idę 31 maja do szpitala do mojego lekarza na ktg, a na 9 mam termin (to jest prywatnie, a państwowo nic nie wspomniał).
Joanna33 pokazuje dziś rano mężowi dłonie i mówię zobacz jak mało mogę zgiac palce, a przecież nie są tak mocno spuchniete, na co mąż,, to chyba nie pamiętasz już jak one wyglądały, masz serdelki,,
Joana33 lubi tę wiadomość
-
Dziekuję dziewczyny za odpowiedź!
Mój lekarz nie ma apataruty KTG w swoim gabinecie więc tydzień przed terminem pojadę do szpitala aby mi zrobili ( tak na wszelki przypadek)
Miłego dnia! -
Co do badan moim zdaniem warto zrobic sobie badanie na cytomegalie,moja kolezanka przeszla cytomegalie w ciazy,ktora nie zostala w trakcie niej wykryta-wiem/widze jakie to ma skutki wobec dziecka.
Ja na ktg od 36 tygodnia jezdze sobie co tydzien do szpitala. -
Hej. Dziewczyny czy miała któraś z was dodatni wynik gbs na paciorkowce?
Odebrałam dziś wynik i niestety jest dodatni niby jest w wyniku ze nieliczne. Oczytalam się już w necie że może być niebezpieczne dla dziecka jak w czasie porodu zarazi się tym paciorkiwcem. Niby przed porodem podają antybiotyk i nic nie powinno się wydarzyć, antybiotyk ma ochronić dziecko przed infekcja.
A ja i tak siedzę i rycze bo nie wyobrażam sobie żeby mojemu dziecku coś się stało -
Sshape odezwij sie jak bedziesz juz po CC
Trzymam kciuki
My dzisiaj wizytowalismy u poloznejWszystko w normie, wypytalam o masaz krocza i jak najbardziej go poleca, nawet 2 razy dziennie gdyz daje duze efekty potwierdzone naukowo. Do tego balonika podeszla sceptycznie i powiedziala, ze watpi aby faktycznie pomagal i cos dawal. Mam zagwozdke czy cwiczyc z tym dalej czy juz nie. Na koniec mnie pocieszyla, ze mozliwe ze zobaczymy sie dopiero po porodzie bo nie wiadomo czy bede na wizycie za 2 tygodie, teraz porod moze byc juz na dniach
Pytalam tez o bole jak na okres i mowila, ze jest to jak najbardzie naturalne, moga byc spowodowane schodzeniem malucha do kanalu, zmiekczaniem lub skracaniem szyjki.
Smerfetka przy dodatkim GBS podadza Ci antybiotyk w czasie porodu zeby zabezpieczyc dziecko i tyle. To nic strasznego.
smerfetkaa, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Dais napisała:
My dzisiaj wizytowalismy u poloznejWszystko w normie, wypytalam o masaz krocza i jak najbardziej go poleca, nawet 2 razy dziennie gdyz daje duze efekty potwierdzone naukowo. Do tego balonika podeszla sceptycznie i powiedziala, ze watpi aby faktycznie pomagal i cos dawal. Mam zagwozdke czy cwiczyc z tym dalej czy juz nie.
Dais dla mnie ćwiczenia z balonikiem są ciągle bardzo trudne,nie przyjemne i bolesne- ale mam wrażenie ,że one pomagają. Dzisiaj udało mi się urodzić balonik o obwodzie 26 cm. Zaczynał z 16 cm i wtedy dla mnie to był max.
Mam wrażenie,że z dnia na dzień skóra staje się coraz bardziej elastyczna.
Nie wiem czy przez to uda mi się uniknąć nacięcia ale bardzo w to wierzę!
Na pewno dam Wam znać już po porodzie!
Dziękuję za porady dotyczące okresowych bóli brzucha. Cały czas mnie ten brzuch ćmi -ale dzięki Wam wiem,że to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:43
-
smerfetkaa wrote:Hej. Dziewczyny czy miała któraś z was dodatni wynik gbs na paciorkowce?
Odebrałam dziś wynik i niestety jest dodatni niby jest w wyniku ze nieliczne. Oczytalam się już w necie że może być niebezpieczne dla dziecka jak w czasie porodu zarazi się tym paciorkiwcem. Niby przed porodem podają antybiotyk i nic nie powinno się wydarzyć, antybiotyk ma ochronić dziecko przed infekcja.
A ja i tak siedzę i rycze bo nie wyobrażam sobie żeby mojemu dziecku coś się stało
Co druga ma to antybiotyk pomoże i wszystko będzie ok !!!!!smerfetkaa lubi tę wiadomość