X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    a my dziś wizytujemy :) o 17:30. A pogoda znów do du... wstałam to pięknie słońce świeciło, a teraz już szaro i za chwile będzie padać.

To bedziemy razem na wizycie tylko ja jaden na 16 ale wczesniej musze podjechac do przychodni po wyniki bo nie oplacalo mi sie jechac specjalnie po wyniki 20 km juz mnie ciekawi co tam u mojego malego :D
    A mi sie dzisiaj snilo ze tez juz urodzilam i chcialam go ubrac na wyjscie w body koszulowe ale nie wiem czemu okazalo sie ze jest z krotkim rekawem i szukalam kaftanika pod spód i sie pytalam malego czy chce biały czy niebieski :D A pozniej opieprzylam mojego brata bo sie nim zajmowal i wgl ale robil mu normalne herbaty dla doroslych

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana najwidoczniej mają powody, żeby Cię obserwować może tylko do jutra,żebyś nie uciekła przed ordynatorka.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane współczuje przeżyć ze szpitalami.
    Jejku to straszne stresujemy się o maleństwo ,czy wszystko jest w porządku a tutaj jeszcze robią problemy aby to dobrze w szpitalu sprawdzić :(

Dziewczyny mam pytanie czy miałyście już robione badanie KTG albo lekarz Wam mówił kiedy powinno się zrobic po raz 1 -szy takie badanie?
    Mój lekarz powiedział,że w dniu porodu mam się zapisać do szpitala na ktg, ale teraz czytam ,że od 37 tygodnia powinno sie mieć to badanie co tydzień.

Czy macie może bóle w dole brzucha jak na okres? Bo mnie pół nocy męczyło takie napięcie brzucha jakbym za chwilę miała dostać okres.
    Nie wiem jak odróżnić skurcze przepowiadające od takich właśnie bóli jakby przed okresowych:(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Jane współczuje przeżyć ze szpitalami.
    Jejku to straszne stresujemy się o maleństwo ,czy wszystko jest w porządku a tutaj jeszcze robią problemy aby to dobrze w szpitalu sprawdzić :(

Dziewczyny mam pytanie czy miałyście już robione badanie KTG albo lekarz Wam mówił kiedy powinno się zrobic po raz 1 -szy takie badanie?
    Mój lekarz powiedział,że w dniu porodu mam się zapisać do szpitala na ktg, ale teraz czytam ,że od 37 tygodnia powinno sie mieć to badanie co tydzień.

Czy macie może bóle w dole brzucha jak na okres? Bo mnie pół nocy męczyło takie napięcie brzucha jakbym za chwilę miała dostać okres.
    Nie wiem jak odróżnić skurcze przepowiadające od takich właśnie bóli jakby przed okresowych:(

Ja mialam raz jak poszlam na pierwsza wizyte panstwowa do mojego gina bo tam nie maja uzadzenia usg i nie mogl tego w ten sposob sprawdzic i polozna mi robila ktg a tak to dwa razy slyszalam w lodzi w prywatnej klinice podczas usg i raz od razu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy na pierwszym usg tez slyszalam serducho a moze cos wiecej o ktg sie dzisiaj na wizycie dowiem

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 ja mam takie bóle jak na okres. Nie dużo i nie często ale zdarza się.
    Skorcze łydek tez mi towazysza. A KTG jeszcze nie miałam i nic narazie lekarz nie mówił.

Trzymam kciuki za wizyty :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny.

Ja mam równe 4 tygodnie do cięcia, aż nie mogłam uwierzyć rano jak w kalendarz popatrzylam, chyba zaczy nam się stresować.

Co do cytomegalii to w 10 tygodniu ciąży moja młodsza córka wylądowała na zakaznym z cytomegalia a moje wyniki były negatywne. Nie przechodziłam w ogóle. Co miesiąc, dwa robie sobie to badanie i sprawdzam a higiena w domu na najwyższym poziomie, nawet buziaka czy otrzec łzy nie mogę. Do tej pory się nie zarazilam, jeszcze czeka mnie raz badanie, przed porodem zrobię bo nie wiem czy będę mogła karmić piersią a to dla mnie będzie porażką bo bardzo bardzo bym chciała.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg to zawsze miałam w 37 tygodniu i ani jednego skurczu nie mialam zanotowanego wiec spokojnie czekałam sob do dnia porodu i przed cięciem mi robili. Swoją drogą szkoda, że nie wiem do kiedy bym doczekała z brzuszkiem jakbym cięcia nie miala mieć. Pewnie dwa ponad 4 kg klocki bym urodzila :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 mi lekarz mówił, że około tydzień przed terminem się robi ktg. Ja idę 31 maja do szpitala do mojego lekarza na ktg, a na 9 mam termin (to jest prywatnie, a państwowo nic nie wspomniał).

Joanna33 pokazuje dziś rano mężowi dłonie i mówię zobacz jak mało mogę zgiac palce, a przecież nie są tak mocno spuchniete, na co mąż,, to chyba nie pamiętasz już jak one wyglądały, masz serdelki :),,

Joana33 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny za odpowiedź!
    Mój lekarz nie ma apataruty KTG w swoim gabinecie więc tydzień przed terminem pojadę do szpitala aby mi zrobili ( tak na wszelki przypadek)

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan moim zdaniem warto zrobic sobie badanie na cytomegalie,moja kolezanka przeszla cytomegalie w ciazy,ktora nie zostala w trakcie niej wykryta-wiem/widze jakie to ma skutki wobec dziecka.

Ja na ktg od 36 tygodnia jezdze sobie co tydzien do szpitala.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy miała któraś z was dodatni wynik gbs na paciorkowce?

Odebrałam dziś wynik i niestety jest dodatni niby jest w wyniku ze nieliczne. Oczytalam się już w necie że może być niebezpieczne dla dziecka jak w czasie porodu zarazi się tym paciorkiwcem. Niby przed porodem podają antybiotyk i nic nie powinno się wydarzyć, antybiotyk ma ochronić dziecko przed infekcja.
    A ja i tak siedzę i rycze bo nie wyobrażam sobie żeby mojemu dziecku coś się stało :-(

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak się tu żale ale mąż wyszedł do pracy a mnie ogarnely głupie myśli i strach :-(

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape odezwij sie jak bedziesz juz po CC :D Trzymam kciuki :)

My dzisiaj wizytowalismy u poloznej :) Wszystko w normie, wypytalam o masaz krocza i jak najbardziej go poleca, nawet 2 razy dziennie gdyz daje duze efekty potwierdzone naukowo. Do tego balonika podeszla sceptycznie i powiedziala, ze watpi aby faktycznie pomagal i cos dawal. Mam zagwozdke czy cwiczyc z tym dalej czy juz nie. Na koniec mnie pocieszyla, ze mozliwe ze zobaczymy sie dopiero po porodzie bo nie wiadomo czy bede na wizycie za 2 tygodie, teraz porod moze byc juz na dniach :D

Pytalam tez o bole jak na okres i mowila, ze jest to jak najbardzie naturalne, moga byc spowodowane schodzeniem malucha do kanalu, zmiekczaniem lub skracaniem szyjki.

Smerfetka przy dodatkim GBS podadza Ci antybiotyk w czasie porodu zeby zabezpieczyc dziecko i tyle. To nic strasznego.

smerfetkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzanek u musisz mieć skierowanie na takie KTG, czy bez niczego tak po prostu każdy może sobie jechać? :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dais za odpowiedź. Oczytałam się niepotrzebnie w Internecie i odrazu panika.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais a jaka zapadła u ciebie decyzją w sprawie porodu cc czy sn. Mamy podobne terminy więc za dwa tyg to już można spodziewać się że nasze maluchy będą chciały wyjść na świat

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais napisała:

My dzisiaj wizytowalismy u poloznej :) Wszystko w normie, wypytalam o masaz krocza i jak najbardziej go poleca, nawet 2 razy dziennie gdyz daje duze efekty potwierdzone naukowo. Do tego balonika podeszla sceptycznie i powiedziala, ze watpi aby faktycznie pomagal i cos dawal. Mam zagwozdke czy cwiczyc z tym dalej czy juz nie.

Dais dla mnie ćwiczenia z balonikiem są ciągle bardzo trudne,nie przyjemne i bolesne- ale mam wrażenie ,że one pomagają. Dzisiaj udało mi się urodzić balonik o obwodzie 26 cm. Zaczynał z 16 cm i wtedy dla mnie to był max.
    Mam wrażenie,że z dnia na dzień skóra staje się coraz bardziej elastyczna.
    Nie wiem czy przez to uda mi się uniknąć nacięcia ale bardzo w to wierzę!
    Na pewno dam Wam znać już po porodzie!:)

Dziękuję za porady dotyczące okresowych bóli brzucha. Cały czas mnie ten brzuch ćmi -ale dzięki Wam wiem,że to normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:43

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• dais Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka u mnie SN, chyba ze 30 maja na USG dzieciak wyjdzie jakies 4 kg to wtedy CC albo przenosze do 41+1 wtedy tez CC. Czytanie na necie strasznie stresuje, ale wlasnie sie o GBS dzisiaj pytalam :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mamuśki nie czytać neta bo tylko miesza w głowie! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Hej. Dziewczyny czy miała któraś z was dodatni wynik gbs na paciorkowce?

Odebrałam dziś wynik i niestety jest dodatni niby jest w wyniku ze nieliczne. Oczytalam się już w necie że może być niebezpieczne dla dziecka jak w czasie porodu zarazi się tym paciorkiwcem. Niby przed porodem podają antybiotyk i nic nie powinno się wydarzyć, antybiotyk ma ochronić dziecko przed infekcja.
    A ja i tak siedzę i rycze bo nie wyobrażam sobie żeby mojemu dziecku coś się stało :-(

Co druga ma to antybiotyk pomoże i wszystko będzie ok !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ