SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy normalnie <3? Rozmawialam z ginem i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan i mozemy normalnie wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:18

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jesteś niesamowicie dzielna kobieta... tyle przeszlas że z całej siły trzymam za Ciebie i za Twoje maleństwo kciuki... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Życzę Ci tego całym sercem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:16

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziewczyny wy normalnie <3? Rozmawialam z gonem i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan i mozemy normalnie wszystko

Ja się teraz boję że jeszcze z 5 bedzie ;p

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge sie doczekac jak juz powiemy w sobote rodzicom. Nie wiem czy tak normalnie to powiedziec czy jakos inaczej? Wiecie o czym mysle ...znam przypadki ze para np. Podarowala ksiazke 'zostaniecie dziadkami' albo pokazali buciki dzieciece albo dali zdjecie usg ladnie oprawione. Co myslicie?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to tak jak i u mnie , o pierwszej ciąży dowiedziałam się z B-HCg wynosiła równo 122. Cieszyłam się z mężem, były łzy szczęścia bo akurat nam się udało w 4 cyklu starań - w cyklu kiedy to braliśmy ślub. Żyliśmy sobie z dnia na dzień aż pewnego dnia STRASZNIE rozbolał mnie cały bok brzucha, prądy mi chodziły po połowie ciała ale i tak nie chciałam jechać do szpitala a mąż mnie i tak zawiózł. W szpitalu oczywiście na izbie sobie jaja robią że kolejna w ciąży panikuje, no ok. Położyli mnie w szpitalu kazali iść spać dali tabl przeciwbólową i zrobili betę. Na nast dzień dowiedziałam się że mam iść na usg, ok poszłam. Oczywiście po ciąży prócz endometrium ani śladu, ale nie leciała mi krew ani nic. Jak już z bólu nie mogłam wyrobić zabrali mnie na salę operacyjną, okazało się że jajowód pękł, a w jamie brzusznej pływała sobie krew ! I te buraki ten jajowód mi zostawili.
    Potem po jakiś 9 mc następnych starań zaszłam w ciążę, szczęśliwą z której mam mojego cudownego synka.
    Szybko chcieliśmy mieć następne dziecko ( chcieliśmy małą różnicę wieku) więc zaczęliśmy się starać zaraz po połogu. Dostałam okresu, no ok nie udało się. ALe w połowie cyklu kiedy czekałam na owulację zaczęłam się strasznie źle czuć, osłabienie, baardzo ciemne plamienie... Poszłam na betę , a tam 1400 ! Kopara mi opadła. Zaraz do szpitala, znów operacja, rozłąka z kilkumiesięcznym synkiem na 4 dni ( straszne to było).. Wycięli mi ten felerny jajowód w końcu. To było rok temu 14 października.
    I się staraliśmy od tamtej pory do tego cyklu. Właśnie w tym miałam HSG ( badanie drożności) mega nieprzyjemne dla mnie, bolące. Jajowód który został był nie drożny, ale go udrożnili. DOwiedziałam się że owulacja będzie z jajnika bez jajowodu, więc z mężem wiedzieliśmy że nic z tego, a tu taka niespodzianka, beta 78 w 31 dniu cyklu. Teraz był mega strach, że jak z jajnika bez jajowodu zarodek mógł trafić do macicy ? Nawet lekarz mi powiedział, że to będzie cud jak się uda... A jednak, dziś się dowiedziałam że trzeciej pozamacicznej NIE BĘDZIE. Jestem w 4 ciąży, zamierzam urodzić drugie dziecko i kropka :)
    A to zdj z dziś :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/905522e97a1f.jpg

Trochę się rozpisałam, ale może komuś będzie się chciało przeczytać :)
    Za tydzień mam wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć zarodek i serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:25

Kourtney, Pati_89, Helen, MerlinMo, MerlinMo, Morwa, Helenucha Klucha, krysiak, sedinum82, Annielove, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przeczytalam wszystko :* Jeszcze raz gratuluje bo tez bardzo duzo przeszlas. Ile mm ma juz twoja fasolka? ;) Jak tam ginekolog? Dal jakies zalecenia? Witaminy?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeczytałam i na pewno teraz będzie szczęśliwe zakończenie :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam... ;-) Na razie nieśmiało, ale się już witam. ;-)
    Znajdzie się tu miejsce dla mnie?

Pati_89, Kourtney, MerlinMo, Morwa, Helenucha Klucha, krysiak, sedinum82, Marietta lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Mamy jeszcze dużo miejsc :D zapraszamy :)

Redhotka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak a co u ciebie? Mialas miec wizyte wczoraj w srode jak dobrze pamietam. Szualam info na majowkach ale tez nic nie pisalas. Mam nadzieje ze wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Pewnie! Zapraszamy i rozgosc sie tutaj. Napiszesz nam cos wiecej o sobie? Na kiedy ci przewiduje termin?

Redhotka lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Morwa to tak jak i u mnie , o pierwszej ciąży dowiedziałam się z B-HCg wynosiła równo 122. Cieszyłam się z mężem, były łzy szczęścia bo akurat nam się udało w 4 cyklu starań - w cyklu kiedy to braliśmy ślub. Żyliśmy sobie z dnia na dzień aż pewnego dnia STRASZNIE rozbolał mnie cały bok brzucha, prądy mi chodziły po połowie ciała ale i tak nie chciałam jechać do szpitala a mąż mnie i tak zawiózł. W szpitalu oczywiście na izbie sobie jaja robią że kolejna w ciąży panikuje, no ok. Położyli mnie w szpitalu kazali iść spać dali tabl przeciwbólową i zrobili betę. Na nast dzień dowiedziałam się że mam iść na usg, ok poszłam. Oczywiście po ciąży prócz endometrium ani śladu, ale nie leciała mi krew ani nic. Jak już z bólu nie mogłam wyrobić zabrali mnie na salę operacyjną, okazało się że jajowód pękł, a w jamie brzusznej pływała sobie krew ! I te buraki ten jajowód mi zostawili.
    Potem po jakiś 9 mc następnych starań zaszłam w ciążę, szczęśliwą z której mam mojego cudownego synka.
    Szybko chcieliśmy mieć następne dziecko ( chcieliśmy małą różnicę wieku) więc zaczęliśmy się starać zaraz po połogu. Dostałam okresu, no ok nie udało się. ALe w połowie cyklu kiedy czekałam na owulację zaczęłam się strasznie źle czuć, osłabienie, baardzo ciemne plamienie... Poszłam na betę , a tam 1400 ! Kopara mi opadła. Zaraz do szpitala, znów operacja, rozłąka z kilkumiesięcznym synkiem na 4 dni ( straszne to było).. Wycięli mi ten felerny jajowód w końcu. To było rok temu 14 października.
    I się staraliśmy od tamtej pory do tego cyklu. Właśnie w tym miałam HSG ( badanie drożności) mega nieprzyjemne dla mnie, bolące. Jajowód który został był nie drożny, ale go udrożnili. DOwiedziałam się że owulacja będzie z jajnika bez jajowodu, więc z mężem wiedzieliśmy że nic z tego, a tu taka niespodzianka, beta 78 w 31 dniu cyklu. Teraz był mega strach, że jak z jajnika bez jajowodu zarodek mógł trafić do macicy ? Nawet lekarz mi powiedział, że to będzie cud jak się uda... A jednak, dziś się dowiedziałam że trzeciej pozamacicznej NIE BĘDZIE. Jestem w 4 ciąży, zamierzam urodzić drugie dziecko i kropka :)
    A to zdj z dziś :

Niestety ciąża pozamaciczna to bardzo przykre doświadczenie, i nie życzę tego nikomu, ile można się nacierpieć... Ważne jest teraz i mocno kciukam za zdrową ciążę, teraz musi być dobrze <3

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka witamy ! Pamiętam cię z interpretacji wykresów ;) Gratuluję serdecznie ! :)

Kourtney mam za tydz przyjść jak już będzie zarodek i serduszko, założy kartę ciąży. Póki co zobaczył że ,, coś '' w pęcherzyku widać na pewno, więc jestem spokojna :) Moja Fasolka ma 4tyg i 4 dni, czyli troszkę młodsza

Kourtney, Redhotka, Helen lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A to zdj z dziś :

Helen racja, ranę pozamaciczna robi głównie w głowie :(

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pewnie! Zapraszamy i rozgosc sie tutaj. Napiszesz nam cos wiecej o sobie? Na kiedy ci przewiduje termin?
    Termin belly wyznaczyło mi na 23 czerwca. To był 16CS, trzeci stymulowany (pomiędzy z jednym wakacyjnym bez stymulacji).
    Mam 32 lata i na forum najwięcej siedzę na "Ździśce".

Kourtney, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Termin belly wyznaczyło mi na 23 czerwca. To był 16CS, trzeci stymulowany (pomiędzy z jednym wakacyjnym bez stymulacji).
    Mam 32 lata i na forum najwięcej siedzę na "Ździśce".
    A to twoja pierwsza ciaza,tak?

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziewczyny wy normalnie <3? Rozmawialam z ginem i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan i mozemy normalnie wszystko
    My normalnie się bzykamy hihi nie mam plamienia wiec nie ma przeciwskazan

Kourtney, domiś1005, sedinum82 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A to twoja pierwsza ciaza,tak?
    No tak, o najważniejszym zapomniałam napisać... ;-)
    Tak, pierwsza. Zobaczyć w końcu te drugą kreskę - bezcenne. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:47

Paula222, Kourtney, MerlinMo, domiś1005, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    No tak, o najważniejszym zapomniałam napisać... ;-)
    Tak, pierwsza. Zobaczyć w końcu te drugą kreskę - bezcenne. <3
    Tak. Moja tez pierwsza :)

Redhotka, Effa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytalam troche starsze kolezanki z forum ktore sa aktualnie przed porodami albo pisza o wyprawce.
    Wyobrazacie sobie ze u nas za kilkanascie tygodni tez bedziemy pisac o wozkach,fotelikach,ubrankach? :D mi sie to wydaje takie odlegle i zbyt piekne . mam nadzieje ze wszystkie tu doczekamy tych chwil az do porodu :*

Jestem ciagle podekscytowana dzisiejszym dniem i nie chce mi sie spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:00

domiś1005, krysiak, myszaaa, Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ