Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie niedzielnie:) dziś od 4 coś spać nie moge:( we wtorek lekarz i już odliczam czas
Jestem ciekawa jak tam Nasza Córeczka się ma, ile waży:) mnie coś brzuch pobolewa jak na okres. Ciekaw czy już się przygotowuje organizm:) choć jeszcze półtorej tygodnia musi Zuzia poczekać.beatas lubi tę wiadomość
-
Doriana widzę, że masz syncia Tobiaszka strasznie mi się imię podoba i już po wielkich dylematach stwierdziliśmy z mezem że nasz synek tak będzie się nazywać Tobiasz. Szepnii słówko o jego charakterze jak zyje to nie znam nikogo o tym imieniu
Uściski dla rozpakowanych i dwupakow szybko idziemy a czerwiec jeszcze się nie zacząłDorjana, Helen lubią tę wiadomość
-
Helen gratulacje! Duża kobieta z Twojej córki. Poród przetrwałaś to teraz łatwiej będzie Ci obsługiwać się z troszkę większym dzieckiem.
Andzia SM, Kaja a co Wy spać nie możecie? Powiem Wam, że ja ostatnio mam też takie fazy, że nie śpię od 4-5 i potem o 14 ledwo chodzę, patrzę tylko wtedy gdzie chociaż na 10 min oko zmrużyć. I to mam tak w ciąży. Bo przed ciążą to sekunda i śpię i spałam zawsze do rana bez pobudek.
Dorjana ja też ciągle mam coś do załatwienia, zrobienia. Niby wszystko już jest, ale codziennie rano planuje sprzątanie. Mamy w mieszkaniu jasną podłogę i każdy brudek widać na niej, więc od kiedy tu mieszkamy czyli od lutego to nie było dnia bez odkurzania i mycia podłogi. No i właśnie kurcze codziennie latam z mopem, a szyjka jakoś nie chce puszczać
Moje objawy też minęły. Kochamy się z mężem codziennie, a tylko ten jeden raz mnie tak wtedy złapało. Co prawda nie było zbyt delikatnie, ale miałam nadzieję, że każdy kolejny raz coś tam pomoże. Cieszę się z tego weekendu jeszcze na luzaka, ale i chciałabym już urodzić. Męczę się już strasznie z brzuchem. Te ostatnie dni są tragiczne. Nie dość, że ciepło to i ciężko. Nawet 3 piętro i przeprawy przez schody kilka razy dziennie nic nie dają. Szkoda, że nie mam umiejętności sprawdzania sobie szyjki czy robienia masażu szyjki jak to robią lekarze. Już ja bym tam wybadała rozwarcieDorjana, Agabtm, Zimri lubią tę wiadomość
-
Beatas Ty się aż tak nie spiesz z tym cc bo termin mamy jakoś tak samo a ty chcesz już się rozpakować
Dorjana jak zwykle szalejesz a miałaś się oszczędzać.
Marka juz widzę te Twoje badanie szyjki hihihi juz chyba wszystkie mamy dość i frustracja bierze górę. niestety bardzo jasne i bardzo ciemne podłogi w domu to przekleństwo. Rozumiem Cię bo sama mam białe w kuchni i łazience dzień bez mopa dniem straconym.
Ja czuję się jak zuczek, którego ktoś przewraca złośliwe na plecy. Nawet mąż juz mówi do mnie mój zuczku co Ci pomóc, co znowu spadłoSyn Filip 28 czerwiec -
Ależ straszny gorąc mają teście w mieszkaniu, cala noc się męczyłam. Za dnia to odpoczne bo i dziećmi się wszyscy zajmą, jedzenie poddane pod nos, bez gotowania, wszystko teściowa zrobi ale to gorąco na 4 piętrze bo grzeje do dachu, masakra.
Ciekawa jestem ile do czerwca przybędzie dzieciaczków a może już wszystkie na czerwiec będą czekały -
Cześć dziewczyny
Ja dziś się pięknie wyspałam, bo dzidzia przestała trochę szaleć. Aż rano nasłuchiwałam czy u niej wszystko ok, ale trochę się kręci, więc chyba jest dobrze. Rozmawiam z nią cały czas, żeby posiedziała jeszcze ze 2 tyg, musi trochę urosnąć. A najlepiej jeszcze 3 aż tatuś wróci.
Słuchajcie po tym epizodzie z brązową wydzieliną w szpitalu, którą położna nazwała czopem, nic takiego już nie miałam. Ale od paru dni mam bardzo dużo takiej "normalnej" białawej wydzieliny, dużo więcej niż zwykle. Czy to jest jakiś objaw zbliżającego się porodu?kochana córeczka 16.06.2016 -
Helen gratulacje a jaki duży bobas ^^ jak u ciebie z laktacja ? Ja nie mam pokarmu i mała strasznie zleciła z wagi każą mi podawać to mm ale mimo tego staram się ją przestawiać tez do piersi może coś ruszy. ?
Dais lepiej niż po pierwszej cesarce ale boli.
Szwy w środku rozpuszczalne a na zewnątrz mam jakieś metalowe haki czy co to jest które hacza o ciuchy i potem miejsce cięcia trochę krwawi pierwszy raz się z czymś takim spotykam. We Francji dziś dzień matki i pielęgniarki wręczaja wszystkim mama czerwone różyczkiHelen, Kaja, SShape, dais, beatas lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć, bo za bardzo zaczęłam się wsłuchiwać w swoje ciało i mały szalał w brzuchu, no a mąż miał nockę, więc miałam różne dziwne myśli Chyba za dużo się naczytałam o zwiastunach porodu i teraz szukam ich u siebie...Nie bez powodu ktoś kiedyś powiedział "Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz" No ale w końcu zasnęłam, spałam całkiem nieźle, oczywiście z kilkoma przerwami na siku. Brzuch mnie cały czas boli tak jakbym miała dostać okres. Wizytuję w środę- Dzień Dziecka, skreślam dni w kalendarzu.
Iwa2016, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Przez ostatnie kilka dni mam właśnie tak że budze się koło 5.30 ale dziś to szał o 4 i ani sni się mojemu organizmowi by zasnąć. Choć dziś po 6 drzemło mi się i wstalam o 8. Ale jakby nie było od 4 na necie sieddziałam żeby moze oczy zmęczyć o jakie złudne myślenie
Co do wtorkowych wizyt to trochę Nas będzie fajnie
Wydzieliny białawej też mam więcej ale to od jakiegoś czasu lekarz nic nie mówił na to
Ja mam coraz glupsze sny, poród mi się sni. Stres jest ale w sumie i tak przeżyć trzeba więc zamartwianie sie nie za dużo się zda -
Response nie poddawaj sie. Ja tez po cc przez pierwsze 3 doby w piersiach susza. Dostawialam ile sie dalo w szpitalu. Sutki mnie bolaly bo ledwo kropelka wyleciala. Pielegniarki na pewno mi ja dokarmialy:( Kupilam w drodze do domu ze szpitala mleko zeby dokarmiac bo tez zleciala z wagi,ale mm jadla 3 razy po 30ml bo w domu od razu nawał byl:)