X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie:) dziś od 4 coś spać nie moge:( we wtorek lekarz i już odliczam czas
    Jestem ciekawa jak tam Nasza Córeczka się ma, ile waży:) mnie coś brzuch pobolewa jak na okres. Ciekaw czy już się przygotowuje organizm:) choć jeszcze półtorej tygodnia musi Zuzia poczekać. ;)

beatas lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo w niedzielę! !!!

No pisać, którą wzięło w niedzielę na porodowke

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana widzę, że masz syncia Tobiaszka :) strasznie mi się imię podoba i już po wielkich dylematach stwierdziliśmy z mezem że nasz synek tak będzie się nazywać Tobiasz. Szepnii słówko o jego charakterze :) jak zyje to nie znam nikogo o tym imieniu :)
    Uściski dla rozpakowanych i dwupakow :) szybko idziemy a czerwiec jeszcze się nie zaczął :)

Dorjana, Helen lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, gratulacje! Córcia ogromna! Jak Ty ją przepchnęłaś:D

Andzia SN, też wizytuje we wtorek i mam nadzieję, że lekarz jak najszybciej każe mi przyjechać na cc, bo już nie mam siły:D puchnę jak balon!

Andzia SM, Agabtm, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen gratulacje! Duża kobieta z Twojej córki. Poród przetrwałaś to teraz łatwiej będzie Ci obsługiwać się z troszkę większym dzieckiem.

Andzia SM, Kaja a co Wy spać nie możecie? :P Powiem Wam, że ja ostatnio mam też takie fazy, że nie śpię od 4-5 i potem o 14 ledwo chodzę, patrzę tylko wtedy gdzie chociaż na 10 min oko zmrużyć. I to mam tak w ciąży. Bo przed ciążą to sekunda i śpię i spałam zawsze do rana bez pobudek.

Dorjana ja też ciągle mam coś do załatwienia, zrobienia. Niby wszystko już jest, ale codziennie rano planuje sprzątanie. Mamy w mieszkaniu jasną podłogę i każdy brudek widać na niej, więc od kiedy tu mieszkamy czyli od lutego to nie było dnia bez odkurzania i mycia podłogi. No i właśnie kurcze codziennie latam z mopem, a szyjka jakoś nie chce puszczać :P

Moje objawy też minęły. Kochamy się z mężem codziennie, a tylko ten jeden raz mnie tak wtedy złapało. Co prawda nie było zbyt delikatnie, ale miałam nadzieję, że każdy kolejny raz coś tam pomoże. Cieszę się z tego weekendu jeszcze na luzaka, ale i chciałabym już urodzić. Męczę się już strasznie z brzuchem. Te ostatnie dni są tragiczne. Nie dość, że ciepło to i ciężko. Nawet 3 piętro i przeprawy przez schody kilka razy dziennie nic nie dają. Szkoda, że nie mam umiejętności sprawdzania sobie szyjki czy robienia masażu szyjki jak to robią lekarze. Już ja bym tam wybadała rozwarcie :P

Dorjana, Agabtm, Zimri lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka E hhh z tym spaniem to dramat dziś od 4do 6 E hhh dobrze że młody drzemki ma od 13do 16 to się wyspie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas Ty się aż tak nie spiesz z tym cc bo termin mamy jakoś tak samo a ty chcesz już się rozpakować ;)
    Dorjana jak zwykle szalejesz a miałaś się oszczędzać.
    Marka juz widzę te Twoje badanie szyjki hihihi juz chyba wszystkie mamy dość i frustracja bierze górę. niestety bardzo jasne i bardzo ciemne podłogi w domu to przekleństwo. Rozumiem Cię bo sama mam białe w kuchni i łazience dzień bez mopa dniem straconym.
    Ja czuję się jak zuczek, którego ktoś przewraca złośliwe na plecy. Nawet mąż juz mówi do mnie mój zuczku co Ci pomóc, co znowu spadło ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie o poranku po pięknie przespanej nocy-tylko 3 karmienia i zero brzuszkowego płaczu:)
    Miłej niedzieli!

Agabtm, beatas, Iwa2016, munequita, jane, dais, Hania222, Pazur_, Helen, Kaja, Moni15382, evus lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ straszny gorąc mają teście w mieszkaniu, cala noc się męczyłam. Za dnia to odpoczne bo i dziećmi się wszyscy zajmą, jedzenie poddane pod nos, bez gotowania, wszystko teściowa zrobi ale to gorąco na 4 piętrze bo grzeje do dachu, masakra.

Ciekawa jestem ile do czerwca przybędzie dzieciaczków a może już wszystkie na czerwiec będą czekały :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 tydzień dziś zaczynam :D

Kaja lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dziś się pięknie wyspałam, bo dzidzia przestała trochę szaleć. Aż rano nasłuchiwałam czy u niej wszystko ok, ale trochę się kręci, więc chyba jest dobrze. Rozmawiam z nią cały czas, żeby posiedziała jeszcze ze 2 tyg, musi trochę urosnąć. A najlepiej jeszcze 3 aż tatuś wróci.
    Słuchajcie po tym epizodzie z brązową wydzieliną w szpitalu, którą położna nazwała czopem, nic takiego już nie miałam. Ale od paru dni mam bardzo dużo takiej "normalnej" białawej wydzieliny, dużo więcej niż zwykle. Czy to jest jakiś objaw zbliżającego się porodu?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen gratulacje a jaki duży bobas ^^ jak u ciebie z laktacja ? Ja nie mam pokarmu i mała strasznie zleciła z wagi każą mi podawać to mm ale mimo tego staram się ją przestawiać tez do piersi może coś ruszy. ?

Dais lepiej niż po pierwszej cesarce ale boli.

Szwy w środku rozpuszczalne a na zewnątrz mam jakieś metalowe haki czy co to jest które hacza o ciuchy i potem miejsce cięcia trochę krwawi pierwszy raz się z czymś takim spotykam. We Francji dziś dzień matki i pielęgniarki wręczaja wszystkim mama czerwone różyczki :)

Helen, Kaja, SShape, dais, beatas lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, białą wydzielinę mam już od dawna ale nie cały czas. Lekarzowi mówiłam i nic nie powiedział. Infekcji nie mam żadnej take nie wiąże jej z niczym.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć, bo za bardzo zaczęłam się wsłuchiwać w swoje ciało i mały szalał w brzuchu, no a mąż miał nockę, więc miałam różne dziwne myśli :P Chyba za dużo się naczytałam o zwiastunach porodu i teraz szukam ich u siebie...Nie bez powodu ktoś kiedyś powiedział "Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz" :P No ale w końcu zasnęłam, spałam całkiem nieźle, oczywiście z kilkoma przerwami na siku. Brzuch mnie cały czas boli tak jakbym miała dostać okres. Wizytuję w środę- Dzień Dziecka, skreślam dni w kalendarzu.

Iwa2016, Dorjana lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w ta gorącą niedziele:)
    Gratulacje Helen, duża dziewczynka i bez cesarskiego to super, ja tez mam taką nadzieję ze urodzę naturalnie ale powoli zaczynam sie bac:)

Helen lubi tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie kilka dni mam właśnie tak że budze się koło 5.30 ale dziś to szał o 4 i ani sni się mojemu organizmowi by zasnąć. Choć dziś po 6 drzemło mi się i wstalam o 8. Ale jakby nie było od 4 na necie sieddziałam żeby moze oczy zmęczyć :D o jakie złudne myślenie :)

Co do wtorkowych wizyt to trochę Nas będzie :) fajnie :)
    Wydzieliny białawej też mam więcej ale to od jakiegoś czasu lekarz nic nie mówił na to :)

Ja mam coraz glupsze sny, poród mi się sni. Stres jest ale w sumie i tak przeżyć trzeba więc zamartwianie sie nie za dużo się zda :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy fr. Mam na szczęście pokarm , mała ssie, czasem pomarudzi ale ogólnie nienajgorzej

Andzia SM, Iwa2016, Karola1988, Zimri, Moni15382, beatas lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, super, że nie masz problemów z karmieniem :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen w wolnej chwili opisz poród oczywiście ze wszystkimi szczegółami ;);)

Repose masz rację nie poddawaj się dokarmiaj mm ale cyca tez podawaj ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Response nie poddawaj sie. Ja tez po cc przez pierwsze 3 doby w piersiach susza. Dostawialam ile sie dalo w szpitalu. Sutki mnie bolaly bo ledwo kropelka wyleciala. Pielegniarki na pewno mi ja dokarmialy:( Kupilam w drodze do domu ze szpitala mleko zeby dokarmiac bo tez zleciala z wagi,ale mm jadla 3 razy po 30ml bo w domu od razu nawał byl:)

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ