X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kaja! :) szybkiego i łagodnego porodu :)

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • SShape Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja trzymam kciuki:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze został na czerwiec ? :P hehehe
    Ja też jutro na wizytę, KTG w planach ale żebym miała jakieś objawy co do zbliżającego się porodu to nic :/ czasami brzuch zaboli jak na okres

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze po oxsy i skurczy na razie brak tylko wody se wyciekaja!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Powodzenia Kaja! :) szybkiego i łagodnego porodu :)

Szybko to to nie będzie coś czuję! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, bezbolesnego porodu!!
    szybciutko Cię wzięło :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, trzymam kciuki. Jak sobie pomyślę, że jestem tylko tydzień do tyłu to aż mnie powala. Idę się pakować :-)

• nesone Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy sie powsciekalyscie? Co tu wchodze to ktoras rodzi a do czerwca jeszcze 2dni :)

Kaja trzymaj sie tam, lekkiego porodu zycze.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki kaja ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia!

Ja dziś wizytuję, najpierw ktg a potem kontrola. Oby moja niunia urosła! 2,5kg by mnie dosłownie uszczęśliwiło :D

Dorjana, Helen, beatas lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia:) jestesmy prawie tak samo z terminem różnica jednego dnia,a moja siedzi i siedzi i nie chce wyjsc:)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Kaja suuper!
    Oby oxy podziałało!
    Trzymam kciuki za szybki poród! :)
    Z jednej strony Ci zazdroszę!!

Oj dziewczyny ja się czuję rewelacyjnie! Przez ostatnie 2 mc narzekałam na spojenie , na kręgosłup , na zgagę a teraz wszystko ustąpiło jak ręką odjął.
    Nawet nie mam żadnych skurczy przepowiadających-nic!
    Nawet namówiłam męża aby mi pomógł "wypędzać maluszka z brzuszka" ale to też nie działa :D
    Kilka dni temu chyba odszedł mi czop śluzowy -ale w sumie to nie jestem pewna

Do terminu jeszcze 11 dni -raczej wcześniej nie urodzę.
    Dzisiaj na szczęście wizytuję więc mam nadzieję,że może chociaż szyjka się skraca.

życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!:)

beatas lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też sporo osób wizytuje. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści jak tam u Was:)
    Kaja oby szybko oksy zadziałała.ja mam jeszcze 1
    .5 tygodnia do ciąży donoszonej. Do terminu miesiąc.ciekawe kiedy Nasza Córeczka zechce przyjść na świat :)

beatas lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujacych ;)
    Kaja no no no ładnie powodzenia moja szwagierka dostała kilka razy oxy pp jednej nic i dopiero urodziła następnego dnia ;) także oby Ci się rozkrecilo.

Dorjana jeszcze jest kilka dziewczyn na czerwiec ;);) mój mąż jak słucha j a k codziennie mu mowie, ze któraś rodzi to jest przerażony hohoho

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, powodzenia! Trzymam kciuki! :) Kolejna na porodówce o 5 rano (tak jak Helen ;) ). Chyba raczej mało porodów rozpoczyna się w środku dnia tak w ogóle?
    Mnie w ciągu ostatnich dni jak wstaję rano, to bolą kości bioder, te bóle "miesiączkowe" to już standard od jakiegoś tygodnia i wydaje mi się, że przybierają na sile. Już nie mogę doczekać się środy kiedy mam wizytę i dowiem się jak tam sytuacja się rozwija

Agabtm lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie tu z połowę ciazy...
    Ale dziś postanowiłam zajrzeć co u Was. Gratulacje dla wszystkich mam które juz poród mają za sobą i trzymam mocno kciuki za te które jeszcze zostały. Termin mam na 28 czerwca wiec trochę z Wami jeszcze posiedzę chociaż też już bym chciała mieć za sobą ;). Chciałam spytać co się z stało z administratorką grupy :(? Bo widzę ze lista nir uzupełniona i nie ma już konta...
    Aha i mam pytanko: jaki termin bierzecie pod uwagę? Ten który wychodzi z miesiączki czy ten z usg? Bo u mnie to 5 dni różnicy między jednym a drugim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:11

kamenkaa lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen gratulacje !!! :)

Repose kciuki za mleczarnię ! Niech produkuje duuużo mleczka ! :)

Kaja a to niespodzianka ! Zazdroszczę :) :) Kciuki! To u Ciebie akcja na całego :D

Ja wczoraj podjechałam na ktg, martwiłam się o Jasia ale wyszło dobrze więc spokojnie póki co :)Mam tylko nadzieję, że lada dzień i u mnie się zacznie, bo cały czas z tyłu głowy siedzi mi to wywoływanie :P

Jutro mój synek ma 2 urodzinki :) Szykuje się mini imprezka grillowa :)

Helen, Hania222 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hey wieczorem !!!!!!

Wy juz imie wybrane a u nas jeszcze nawet temat uciekł dawno !!!! :-/

Spakowana nie do konca bo brakuje mi dosc dużo bo podpaski ,smoczek ,butelka, pampersy,itp ehhh te upały wykanczaja ale one mnie sie podobaja !!!! Gorzej z cisnieniem bo raz to pada a raz slonce ehhhh byle do 6 czerwca do wizyty !!!!
    Kaja w szpitalu masz te duże podpaski i jak ma sie te majty siateczkowe wielorazowe to nie jest tak źle. Ja pierwsza dobę wierzyłam pupę . Pieluchy tez są, butelkę jak coś to ci dadzą a smoczka dziecko w pierwszej dobie nie potrzebuje. Ważne abyś miała papier ręcznikowy, płyn do higieny intymnej, te majtki siateczkowe dużo wody i maść na sutki maltan, nakładki silikonowe na brodawki

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie tu z połowę ciazy...
    Ale dziś postanowiłam zajrzeć co u Was. Gratulacje dla wszystkich mam które juz poród mają za sobą i trzymam mocno kciuki za te które jeszcze zostały. Termin mam na 28 czerwca wiec trochę z Wami jeszcze posiedzę chociaż też już bym chciała mieć za sobą ;). Chciałam spytać co się z stało z administratorką grupy :(? Bo widzę ze lista nir uzupełniona i nie ma już konta...
    Aha i mam pytanko: jaki termin bierzecie pod uwagę? Ten który wychodzi z miesiączki czy ten z usg? Bo u mnie to 5 dni różnicy między jednym a drugim :/
    U mnie wyszedł termin z usg był to 27.05 akcja zaczęła sie po 2ej w nocy 28.05 pierwszym skurczem mega wyraźnym . Nie da sie go pomylić z innymi.

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny, ale sie wysypujecie. :-D gratuluje Wam i zazdroszcze :-D ja jutro wizytuje, ciekawe co lekarz powie.
    A mam pytanie, czy ktoras rodzila na Madalinskiego w Warszawie lub ma w planach?

Helen lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ