X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kaja! :) szybkiego i łagodnego porodu :)

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • SShape Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja trzymam kciuki:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze został na czerwiec ? :P hehehe
    Ja też jutro na wizytę, KTG w planach ale żebym miała jakieś objawy co do zbliżającego się porodu to nic :/ czasami brzuch zaboli jak na okres

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze po oxsy i skurczy na razie brak tylko wody se wyciekaja!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Powodzenia Kaja! :) szybkiego i łagodnego porodu :)

Szybko to to nie będzie coś czuję! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, bezbolesnego porodu!!
    szybciutko Cię wzięło :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, trzymam kciuki. Jak sobie pomyślę, że jestem tylko tydzień do tyłu to aż mnie powala. Idę się pakować :-)

• nesone Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy sie powsciekalyscie? Co tu wchodze to ktoras rodzi a do czerwca jeszcze 2dni :)

Kaja trzymaj sie tam, lekkiego porodu zycze.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki kaja ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia!

Ja dziś wizytuję, najpierw ktg a potem kontrola. Oby moja niunia urosła! 2,5kg by mnie dosłownie uszczęśliwiło :D

Dorjana, Helen, beatas lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia:) jestesmy prawie tak samo z terminem różnica jednego dnia,a moja siedzi i siedzi i nie chce wyjsc:)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Kaja suuper!
    Oby oxy podziałało!
    Trzymam kciuki za szybki poród! :)
    Z jednej strony Ci zazdroszę!!

Oj dziewczyny ja się czuję rewelacyjnie! Przez ostatnie 2 mc narzekałam na spojenie , na kręgosłup , na zgagę a teraz wszystko ustąpiło jak ręką odjął.
    Nawet nie mam żadnych skurczy przepowiadających-nic!
    Nawet namówiłam męża aby mi pomógł "wypędzać maluszka z brzuszka" ale to też nie działa :D
    Kilka dni temu chyba odszedł mi czop śluzowy -ale w sumie to nie jestem pewna

Do terminu jeszcze 11 dni -raczej wcześniej nie urodzę.
    Dzisiaj na szczęście wizytuję więc mam nadzieję,że może chociaż szyjka się skraca.

życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!:)

beatas lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też sporo osób wizytuje. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści jak tam u Was:)
    Kaja oby szybko oksy zadziałała.ja mam jeszcze 1
    .5 tygodnia do ciąży donoszonej. Do terminu miesiąc.ciekawe kiedy Nasza Córeczka zechce przyjść na świat :)

beatas lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujacych ;)
    Kaja no no no ładnie powodzenia moja szwagierka dostała kilka razy oxy pp jednej nic i dopiero urodziła następnego dnia ;) także oby Ci się rozkrecilo.

Dorjana jeszcze jest kilka dziewczyn na czerwiec ;);) mój mąż jak słucha j a k codziennie mu mowie, ze któraś rodzi to jest przerażony hohoho

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, powodzenia! Trzymam kciuki! :) Kolejna na porodówce o 5 rano (tak jak Helen ;) ). Chyba raczej mało porodów rozpoczyna się w środku dnia tak w ogóle?
    Mnie w ciągu ostatnich dni jak wstaję rano, to bolą kości bioder, te bóle "miesiączkowe" to już standard od jakiegoś tygodnia i wydaje mi się, że przybierają na sile. Już nie mogę doczekać się środy kiedy mam wizytę i dowiem się jak tam sytuacja się rozwija

Agabtm lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie tu z połowę ciazy...
    Ale dziś postanowiłam zajrzeć co u Was. Gratulacje dla wszystkich mam które juz poród mają za sobą i trzymam mocno kciuki za te które jeszcze zostały. Termin mam na 28 czerwca wiec trochę z Wami jeszcze posiedzę chociaż też już bym chciała mieć za sobą ;). Chciałam spytać co się z stało z administratorką grupy :(? Bo widzę ze lista nir uzupełniona i nie ma już konta...
    Aha i mam pytanko: jaki termin bierzecie pod uwagę? Ten który wychodzi z miesiączki czy ten z usg? Bo u mnie to 5 dni różnicy między jednym a drugim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:11

kamenkaa lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen gratulacje !!! :)

Repose kciuki za mleczarnię ! Niech produkuje duuużo mleczka ! :)

Kaja a to niespodzianka ! Zazdroszczę :) :) Kciuki! To u Ciebie akcja na całego :D

Ja wczoraj podjechałam na ktg, martwiłam się o Jasia ale wyszło dobrze więc spokojnie póki co :)Mam tylko nadzieję, że lada dzień i u mnie się zacznie, bo cały czas z tyłu głowy siedzi mi to wywoływanie :P

Jutro mój synek ma 2 urodzinki :) Szykuje się mini imprezka grillowa :)

Helen, Hania222 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hey wieczorem !!!!!!

Wy juz imie wybrane a u nas jeszcze nawet temat uciekł dawno !!!! :-/

Spakowana nie do konca bo brakuje mi dosc dużo bo podpaski ,smoczek ,butelka, pampersy,itp ehhh te upały wykanczaja ale one mnie sie podobaja !!!! Gorzej z cisnieniem bo raz to pada a raz slonce ehhhh byle do 6 czerwca do wizyty !!!!
    Kaja w szpitalu masz te duże podpaski i jak ma sie te majty siateczkowe wielorazowe to nie jest tak źle. Ja pierwsza dobę wierzyłam pupę . Pieluchy tez są, butelkę jak coś to ci dadzą a smoczka dziecko w pierwszej dobie nie potrzebuje. Ważne abyś miała papier ręcznikowy, płyn do higieny intymnej, te majtki siateczkowe dużo wody i maść na sutki maltan, nakładki silikonowe na brodawki

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie tu z połowę ciazy...
    Ale dziś postanowiłam zajrzeć co u Was. Gratulacje dla wszystkich mam które juz poród mają za sobą i trzymam mocno kciuki za te które jeszcze zostały. Termin mam na 28 czerwca wiec trochę z Wami jeszcze posiedzę chociaż też już bym chciała mieć za sobą ;). Chciałam spytać co się z stało z administratorką grupy :(? Bo widzę ze lista nir uzupełniona i nie ma już konta...
    Aha i mam pytanko: jaki termin bierzecie pod uwagę? Ten który wychodzi z miesiączki czy ten z usg? Bo u mnie to 5 dni różnicy między jednym a drugim :/
    U mnie wyszedł termin z usg był to 27.05 akcja zaczęła sie po 2ej w nocy 28.05 pierwszym skurczem mega wyraźnym . Nie da sie go pomylić z innymi.

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny, ale sie wysypujecie. :-D gratuluje Wam i zazdroszcze :-D ja jutro wizytuje, ciekawe co lekarz powie.
    A mam pytanie, czy ktoras rodzila na Madalinskiego w Warszawie lub ma w planach?

Helen lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ