X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja ci odpisuje a ty na porodówce

Iwa2016 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wizyty!!!

Jane a ile ostatnio córeczka ważyła? i kiedy byłaś na wizycie?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Karolina długa historia.okazało się ze ta dziewczyna zmyslila cala historię, w ciąży nie była. Jednym słowem podszywala się podciezarna bo chyba się jej nudziło.
    Jutro też będzie widzę dużo imformacji z wizyt:)

Co do terminuto.mi lekarz z okresu wyliczył i tego się trzymam ale chciała bym trochę szybciej urodzić :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 30 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też ktg oby się coś zaczęło zaczęło tym tygodniu bo jak nie to wywołanie.. echh

201606047252.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Karolina Karolina długa historia.okazało się ze ta dziewczyna zmyslila cala historię, w ciąży nie była. Jednym słowem podszywala się podciezarna bo chyba się jej nudziło.

Wooow. To niezle. Jestem w głębokim szoku!

Tez jutro mam wizytę i wyniki moczu i posiew bo wyszły mi jakieś bakterie i leukocyty ostatnio i dziś powtarzałam badania. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil ze juz zaczęła mi się skracać powoli szyjka wiec mam nadzieje ze nie będę musiała czekać na małą aż do lipca. Bo z miesiączki mam termin na pierwszego lipca.

hchygox1kst10j9v.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja szaleństwo, łatwego i szybkiego porodu Ci życzę.Aż mi się pychol cały czs śmieje jak czytam co tu się dzieje.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Rany co tu się dzieje? :) Chwilę mnie nie było.

Repose gratulacje, trzymam kciuki za karmienie!

Helen gratulacje, ale duża panna!

Kaja powodzenia!

My weekend spędziliśmy w Łebie. Nachodziłam się po ruchomych wydmach, latarniach i co? I nic, cisza. Mała chyba będzie siedzieć do końca jak moje chłopaki. W środę wizyta, może chociaż rozwarcie postępuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 11:51

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie pytanie do Was.
    Jak cos zaczyna Wam sie dziac niepokojacego, jakies bole czy zmiana ruchow dziecka to jedziecie na ip do szpitala juz gdzie macie zamiar rodzic czy do zalozmy najblizszego?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone to zależy jak masz daleko do swojego szpitala. Gdyby działo się coś bardzo niepokojącego to pojechałabym do najbliższego. Ja mam zamiar rodzić w najbliższym, więc nie ma teoretycznie problemu, choć jak ostatnio nie było tam miejsc to musiałam jechać 20km :/

nesone lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, kolejna rodzi:) Kaja powodzenia, mocno trzymam kciuki!!

Doczeka tu jeszcze któraś do czerwca??? ja mam termin na jutro, ale oznak żadnych...nawet dzisiaj rano usłyszałam od koleżanki ze ja to jak skowronek wyglądam:)) no może rano tak:) wyspałam się, tylko raz wstawałam na siku a tak to spałam twardym snem i od razu więcej sił mam:)

Malutka wczoraj napędziła mi stracha trochę bo nie chciała się ruszać, dopiero się uaktywniła późnym popołudniem, a wieczorem to już normalnie tańczyła w tym brzuchu...

Tak bym chciała najpóźniej do środy urodzić...jeśli nie to w środę wizyta i zobaczę co lekarz powie, najbardziej się boję tego że położy mnie do szpitala:(( chciałabym uniknąć wywoływania porodu:( ale jak będzie trzeba to muszę się z tym jakoś pogodzić... i znowu wychodzi że martwię się na zapas:(

Ale jak tak czytam o Waszych kolejnych porodach to normalna babska zazdrość mi się uaktywnia;)

beatas lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Hej! Dziewczyny, ale sie wysypujecie. :-D gratuluje Wam i zazdroszcze :-D ja jutro wizytuje, ciekawe co lekarz powie.
    A mam pytanie, czy ktoras rodzila na Madalinskiego w Warszawie lub ma w planach?

Cinnilla ja mam w planach rodzić na Madalińskiego.:)

Cinnilla lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• evus Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja- trzymam kciuki! rozpakuj sie szybciutko :)

Andzia, Iluzja, Karolina- ja tez z Wami siedze- termin na 29 czerwca :)

jak dajecie rade w te upaly? ja juz nie wiem co ze soba zrobic :/

Andzia SM, iluzja lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kaja szybkiego rozpakowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:48

• Zimri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jadę na ktg do szpitala do swojego lekarza i przy okazji pewnie mnie zbada. Pozostało 10 dni do terminu, zobaczymy kiedy będzie chciała wyjść :)
    Kaja trzymam kciuki

Agabtm, Helen lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie.przed chwilą przeszla ulewa wiec się.trochę ochlodzilo :) prznajmniej na chwile:) trochę dziś posprzatalam i porządek ze swoimi ubraniami zrobilam :) poki jeszcze sily sa:) bo z checiami.coraz gorzej :)

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały weekend dyszalam leżąc u teściów z gorącą. Dziś na tym upale ołaziłam się a potem brzuch bolał wiec dalej leżę i dysze. Niby grzmi ale boję się, że tylko straszy.
    Magnez w dawce 3 na dzień daje rade jak na razie

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek ;) kurde dziewczyny ostatnia prosta przed nami damy rade rzeczywiście jest strasznie duszno ale pomyślmy sobie o tych biedaczkach co mają terminy na sierpień, wrzesień one całe lato będą się tak czuć a my będziemy śmigać z wózkami juz ;);) jak nie my to kto!!! ;);) wizytujace niech dadzą znać zaraz po wizytach co słychać.
    I oczywiście czekamy na relacje z kolejnego forumowego porodu.
    Helen napisz nam co było najgorsze i jak się czujecie??

Dorjana, nesone, kamenkaa lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ledwo żywa przez te upały. Wczoraj znów wieczór skurczy. Od 20 do 23 co 5-6 minut. Ani ciepła kąpiel ani nawet nospa nie pomagały. Miałam już jechać do szpitala, ale zasnęłam jakoś i wstałam to było już rano. I wkurzam się strasznie, bo te skurcze są tak męczące :/ nie wiadomo czy to te właściwe czy tylko przepowiadające. Nie chce też jechać i się rozczarować i zostać na obserwacji, bo nie mam z kim na dłużej zostawić Starszaka. Więc tak męczę się :/ W domu mamy 28*C, wszystko zasłonięte, a że mieszkamy na 3 piętrze i nad Nami już nie ma mieszkań to i od dachu Nam chyba tak grzeje, bo jest tragicznie. Dziś przyszły mi waciki nasączone spirytusem, mam zamiar używać ich do pępka. Łóżeczko gotowe, przyozdobione i w sumie czekamy. Już za chwilę czerwiec, więc może nie będę się wykruszać i doczekam te 2 dni :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia! Daj znać jak już dojdziesz do siebie :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez od rana jakies mocniejsze bole w podbrzuszu jak okresowe i do tego bole krzyza, wystraszylam sie troche ze sie cos zaczyna dziac ale na szczescie minelo.
    Dzis caly dzien mam lezaco-odpoczywajacy bo po tych rannych bolach nie chce sie przeforsowac.
    U nas tez duchota jak nie wiem ale teraz sie cos chmury zaczynaja zbierac wiec moze popada i sie troche ochlodzi

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ