Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose to dobrze, ze lepiej niz po pierwszej. Haki brzmia dziwnie, ale co kraj to obyczaj. Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Matki, w Szwecji tez jest dzisiaj Przystawiaj mala i sie nie poddawaj, bo mleko w piersiach zazwyczaj pojawia sie po kilku dniach.
Dorjana takie bole mialam kilka razy, jakby mi ktos krocze od srodka rozciagal, albo taki przeszywajacy bol od srodka, ale nie bylam z tym na IP bo mijalo zazwyczaj szybko.
Od przedwczoraj jestem kaleka, pierw bolaly biodra, wczoraj plecy tak ze nie umialam chodzic a dzisiaj rano plecy powtorka a potem klucie w kroku. Uroki koncowki ... -
Takie uklocie mi mijalo po kilkunastu minutach, a taki bol jakby mnie ktos od srodka rozciagal tak po jednym dniu. Ale to mialam po dluzszym spacerze, albo jak troche przeholowalam ze sprzataniem etc. Ostatnio mialam tez taki bol w kroczu i biodrach, ktory minal jak maluch zaczal sie wiercic, wiec chyba cos uciskal.
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co jakiś czas mam takie uczucie jakby w brzuch ktoś wbijał mi milion szpilek i po tym brzuch mi twardnieje czy to sa skurcze? Tzn. To twardnienie brzucha to wiem ze to skurcze braxtona hicksa ale to uczucie szpilek jest straszne, nie mozna wtedy zlapac oddechu, miała tak ktoras z Was?iluzja
-
Dzięki Dorjana za opis straszny zuch z Twojego Tobiaszka, że podjął się wstawania i chodzenia tak wcześnie brawo chciałam dla mojego pierworodnego imię wyszukane, nie jestem za staropolskimi imionami, wiadomo jest to moda przejściowa. Przyjęło się że mówilam o maluszku kajtek ( jako mała istotna, małe kajtki) oczywiście rodzina już przyjęła, że to Kajetan_ a to imię dziwnie mi się kojarzy, nawet po ostatnich doniesieniach o panu P to już wogole byłam przerażona . Moja rodzina strasznie chciała mieć udział w wyborze imienia, ale każde podlegało jakieś ocenie_ siostry pracują w szkole i do kazdego imienia dopasowywały cechy charakteru jakie dzieci mają. Dałam spokój, Tobiasz był zawsze gdzieś z tyłu w głowie, ale dowiedzą się dopiero jak się urodzi. I myślę, że to tak rzadkie imię że zawsze będzie wiadomo o kim mowa i nie będzie kolejnym ..... na podwórku czy w szkole
Co do skurczy chyba, każda kulajaca się- coś odczuwa. Ja ostatnio w trakcie chodzenia mam takie blokady, jakby ktoś od środka w szyjkę macicy wbijał mi igły, mszecwtedy stanąć na chwilę. Ludzie dziwnie reaguja, bo z takim benckiem pewnie wyglądam jakbym miała za 3 min urodzić. Skurcze są codziennie, niebolesne, brzuch się robi twardy i nagle się ciężko oddycha- w sumie po tym poznaje, że ciężej nabiera mi się powietrza, dotykam brzuch ochooo kamień czyli skurcz. Co tydz jestem u lekarza i mówi, że tak ma być. Jak będą bolesne i regularne lub pojawi się krew czy ruchy dziecka beda inne niż do tej pory lub ich brak odrazu na IP:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:29
-
Hey wieczorem !!!!!!
Wy juz imie wybrane a u nas jeszcze nawet temat uciekł dawno !!!!
Spakowana nie do konca bo brakuje mi dosc dużo bo podpaski ,smoczek ,butelka, pampersy,itp ehhh te upały wykanczaja ale one mnie sie podobaja !!!! Gorzej z cisnieniem bo raz to pada a raz slonce ehhhh byle do 6 czerwca do wizyty !!!! -
Koleżanka ma Tobiaszka, taki malutki to był bardzo grzeczny, no w ogóle jakby dziecka nie mieli a teraz prawie dwuletni to Urwis, wszędzie go pełno i po meblach chodzi ale to przecież nie o to chodzi, ważne, że Tobie Olafasola, się to imię podoba
Olafasola lubi tę wiadomość
-
Dorjana coś w tym jestem. Ja jestem nauczycielem w przedszkolu i niestety mam wyrobione zdanie na temat imion hehe jednak znając kogoś o danym imieniu przupisujemy mu cechy. A u mnie się sprawdza jak np. Miałam kilku.Kacepekow czy Sebusiow i każdy z charakteru taki sam albo.bardzo podobny to trudno odciąć od tego:) może lepiej nie mieć uprzedzen:)
-
Hey witam z porodowki wody mi odeszły i czekamy na akcję skurczy brak!!!
zouza, munequita, SShape, Iwa2016, Pola7, nesone, Hania222, jane, moli5, Madoks, myszaaaa, Moni15382, mmarzenak, evus, Zimri, beatas lubią tę wiadomość