X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jestem zdania, że jeśli to Cię niepokoi to powinnaś pojechać. Lepiej 10 razy za dużo niż raz za mało.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose to dobrze, ze lepiej niz po pierwszej. Haki brzmia dziwnie, ale co kraj to obyczaj. Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Matki, w Szwecji tez jest dzisiaj :D Przystawiaj mala i sie nie poddawaj, bo mleko w piersiach zazwyczaj pojawia sie po kilku dniach.

Dorjana takie bole mialam kilka razy, jakby mi ktos krocze od srodka rozciagal, albo taki przeszywajacy bol od srodka, ale nie bylam z tym na IP bo mijalo zazwyczaj szybko.
    Od przedwczoraj jestem kaleka, pierw bolaly biodra, wczoraj plecy tak ze nie umialam chodzic a dzisiaj rano plecy powtorka a potem klucie w kroku. Uroki koncowki ...

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• dais Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie uklocie mi mijalo po kilkunastu minutach, a taki bol jakby mnie ktos od srodka rozciagal tak po jednym dniu. Ale to mialam po dluzszym spacerze, albo jak troche przeholowalam ze sprzataniem etc. Ostatnio mialam tez taki bol w kroczu i biodrach, ktory minal jak maluch zaczal sie wiercic, wiec chyba cos uciskal.

Dorjana lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, jak zdrabniacie imię Olaf? Jak wołacie na synka? :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa najczesciej mowimy po prostu Olaf, Olafku, Olafciu. Moja mama probowala jakies Oli przepchnac ale jej sie nie udalo :P

Iwa2016 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dzisiaj 3 dzień z nami a pokarmu jak niebylo tAK niema. Musze dokarmiać bo by mi się zapłakał. Ale cały czas cyca daje. Od porodu śpi zemna i kiedy chce to ciągnie. Ale jak już się zanosi to daje butle.

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jakiś czas mam takie uczucie jakby w brzuch ktoś wbijał mi milion szpilek i po tym brzuch mi twardnieje czy to sa skurcze? Tzn. To twardnienie brzucha to wiem ze to skurcze braxtona hicksa ale to uczucie szpilek jest straszne, nie mozna wtedy zlapac oddechu, miała tak ktoras z Was?

iluzja
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorjana za opis :) straszny zuch z Twojego Tobiaszka, że podjął się wstawania i chodzenia tak wcześnie :) brawo :) chciałam dla mojego pierworodnego imię wyszukane, nie jestem za staropolskimi imionami, wiadomo jest to moda przejściowa. Przyjęło się że mówilam o maluszku kajtek ( jako mała istotna, małe kajtki) oczywiście rodzina już przyjęła, że to Kajetan_ a to imię dziwnie mi się kojarzy, nawet po ostatnich doniesieniach o panu P to już wogole byłam przerażona ;). Moja rodzina strasznie chciała mieć udział w wyborze imienia, ale każde podlegało jakieś ocenie_ siostry pracują w szkole i do kazdego imienia dopasowywały cechy charakteru jakie dzieci mają. Dałam spokój, Tobiasz był zawsze gdzieś z tyłu w głowie, ale dowiedzą się dopiero jak się urodzi. I myślę, że to tak rzadkie imię że zawsze będzie wiadomo o kim mowa i nie będzie kolejnym ..... na podwórku czy w szkole :)

Co do skurczy chyba, każda kulajaca się- coś odczuwa. Ja ostatnio w trakcie chodzenia mam takie blokady, jakby ktoś od środka w szyjkę macicy wbijał mi igły, mszecwtedy stanąć na chwilę. Ludzie dziwnie reaguja, bo z takim benckiem pewnie wyglądam jakbym miała za 3 min urodzić. Skurcze są codziennie, niebolesne, brzuch się robi twardy i nagle się ciężko oddycha- w sumie po tym poznaje, że ciężej nabiera mi się powietrza, dotykam brzuch ochooo kamień czyli skurcz. Co tydz jestem u lekarza i mówi, że tak ma być. Jak będą bolesne i regularne lub pojawi się krew czy ruchy dziecka beda inne niż do tej pory lub ich brak odrazu na IP:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:29

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wieczorem !!!!!!

Wy juz imie wybrane a u nas jeszcze nawet temat uciekł dawno !!!! :-/

Spakowana nie do konca bo brakuje mi dosc dużo bo podpaski ,smoczek ,butelka, pampersy,itp ehhh te upały wykanczaja ale one mnie sie podobaja !!!! Gorzej z cisnieniem bo raz to pada a raz slonce ehhhh byle do 6 czerwca do wizyty !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan ty sie nigdzie nie wybieraj lez i odp !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma Tobiaszka, taki malutki to był bardzo grzeczny, no w ogóle jakby dziecka nie mieli a teraz prawie dwuletni to Urwis, wszędzie go pełno i po meblach chodzi :D ale to przecież nie o to chodzi, ważne, że Tobie Olafasola, się to imię podoba :)

Olafasola lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana coś w tym jestem. Ja jestem nauczycielem w przedszkolu i niestety mam wyrobione zdanie na temat imion hehe jednak znając kogoś o danym imieniu przupisujemy mu cechy. A u mnie się sprawdza jak np. Miałam kilku.Kacepekow czy Sebusiow i każdy z charakteru taki sam albo.bardzo podobny to trudno odciąć od tego:) może lepiej nie mieć uprzedzen:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś coś doskiwiera ból w prawej pachwinie. No cały czas ale się pojawia. Dobrze ze wizyta już we wtorek :) to podpytam choć pewnie to.normalne bliżej konca:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndziaSMja tez mam wizytę we wtorek a termin porodu za 31 dni, także jesteśmy na tym samym etapie ☺

Andzia SM lubi tę wiadomość

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziś powtórka z rozrywki z wczesnym wstawamiem
    :-/
    Iluzja fajnie :) może nie zostanę sama do końca czerwca tu na forum hehe ;)

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey witam z porodowki wody mi odeszły i czekamy na akcję skurczy brak!!!

zouza, munequita, SShape, Iwa2016, Pola7, nesone, Hania222, jane, moli5, Madoks, myszaaaa, Moni15382, mmarzenak, evus, Zimri, beatas lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    AAAAAA KAJA !!!!!! MASAKRA !!!!
    Jak ja CIę dorwę !!!!!!

Tak mnie zostawić samą :((((

Ej no ... my tu jeszcze MAJA MAMY !!!!

Cieklo po nogach Wody od 24 i o 3 po raz 3 wylalo to pojechałam :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan Marcel z ojcem będzie a dziś znim do rodziców aby był boisko szpitala rodzić będę sama on się nie nadaje

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja trzymam kciuki by szybko się zaczęło i oczywiście byś szybko miała Dzidziusia przy sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:32

l22nzbmhf5ftteff.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powodzenia!!

iluzja
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ