X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)
    to super! bardzo się cieszę!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

No mam identycznie! Też brałam ślub w czerwcu :-) Na początku wydawało mi sie że on chce dziecko bardziej ode mnie, po ślubie chciał poczekac jeszcze rok ze staraniami a teraz jak się udalo to szaleje ze szczescia :-)

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

Ot się rozpisałam ;)
    A co do twojej koleżanki Annielove to mam nadzieje, ze mu srutnie takie alimenty, ze się w kapciach nie zmieści!!!

Podobno walczy o niego, kocha i raczej go nie zostawi ;/ Ja bynajmniej kopa w dupe bym mu zasadziła ale niech robi jak uważa w końcu to jej życie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?
    Ja myślę, że chłopak (patrząc po czasie <3), choć nie powiem, że sama wolałabym dziewuchę - ale będzie, co będzie - tak samo będę się cieszyć. :)

Choć ja np. nie chcę poznać płci - chciałabym, żeby to była dla mnie niespodzianka... :)

krysiak lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już w poczekalni wejdę ok 15. Trzymajcie kciuki bo ja z tych nerwów aż sie trzęsę :)

krysiak, mmarzenak, Redhotka, miluszka, aneczka2015, Abra, Wiaterek, Zołzi, Annielove, sedinum82, Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Czekam już w poczekalni wejdę ok 15. Trzymajcie kciuki bo ja z tych nerwów aż sie trzęsę :)
    Trzymam :-) Strasznie dlugo czekasz. Jestes umowiona na godzine?

Pati_89 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    3mam mocno kciuki! powodzenia, myślami jestem z Tobą!

Kawokado lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak widac po suwaku :-) od poczatku wychodze z zalozenia, ze dziewczynka. Tyle ze moj maz od poczatku mowi, ze chlopczyk. W ostatecznosci dopasuje suwak do plci :-)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Trzymam :-) Strasznie dlugo czekasz. Jestes umowiona na godzine?
    Nie mój lekarz w piątki przyjmuje bez zapisów czyli kto pierwszy ten lepszy a było umówionych parę kobiet na ostatnich dniach ciąży a wiadomo one mają pierwszeństwo :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

Ja chyba zgubiłam wątek, bo nie wiem niestety o jakim facecie pisała Annielove :/
    Wyjaśnicie?

I gratuluję dziewczynom, które dziś zobaczyły <3 - mam nadzieję, że i ja w pon się takim cudem pochwalę ;)

krysiak, Redhotka lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja chyba zgubiłam wątek, bo nie wiem niestety o jakim facecie pisała Annielove :/
    Wyjaśnicie?

I gratuluję dziewczynom, które dziś zobaczyły <3 - mam nadzieję, że i ja w pon się takim cudem pochwalę ;)
    Hehehe, mam dokladnie to samo. Cofnelam sie nawet pare stron do tylu ale nic na ten temat nie znalazlam :-) Moze za malo sie cofnelam :-)

Abra, Redhotka lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, właśnie myślałam o Tobie, Kochana, niech ta kolejka szybko się posuwa :-) i dawaj nam tu szybko znać :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Hehehe, mam dokladnie to samo. Cofnelam sie nawet pare stron do tylu ale nic na ten temat nie znalazlam :-) Moze za malo sie cofnelam :-)

no ja to samo i też nie kumam ;-)

krysiak, Redhotka lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    no ja to samo i też nie kumam ;-)
    ja też nie:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze byłoby gdzieś spisać te nasze przeczucia i porównać po usg połówkowych. Ja czuję, że u mnie dziewczynka, ale to może autosugestia, bo nie ukrywam, ze bardzo bym chciała.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że będzie parka hehe:) zabijam czas na Belly wiec nawet leci ta kolejka :)

Abra, mmarzenak, krysiak, sedinum82, Redhotka, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:

Ja też :-P

Pati daj znać zaraz po wizycie jak fasolka :-)

Abra lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wam forum dzialalo? Mi dopiero teraz zaczelo dzialac...myslalam ze to u mnie cos ...
    Musze was nadrobic :P
    W miedzyczasie zawiozlam L4 do pracy

• Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja czuję że będzie parka hehe:) zabijam czas na Belly wiec nawet leci ta kolejka :)

To trzymamy podwójnie kciuki i czekamy na informacje co i jak :)
    Ja też u siebie obstawiam 2, ale nie wiem co z ich płcią, ale to już wszystko jedno byle zdrowe :)
    Mąż wybrał różowe skarpetki jak mu "mówiłam" o ciąży, no i moja mama też obstawia dziewczynkę, to może mają racje ;)

Ufffff- dobrze, że nie tylko ja się pogubiłam :P
    To czekamy na wyjaśnienia od Annielove i Kavokado o co kaman :?
    Mam wrażenie, że może wkradł się im tu na forum jakiś wątek z prywatnych wiadomości lub innego forum może...

• Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Normalnie wam forum dzialalo? Mi dopiero teraz zaczelo dzialac...myslalam ze to u mnie cos ...
    Musze was nadrobic :P
    W miedzyczasie zawiozlam L4 do pracy

Od ok 10:45 do 12:25 nie działało, bo coś aktualizowali, ale poza tym bez zarzutów.
    Coś się dowiedziałaś może o karcie ciąży w przypadku 2 lekarzy itp, bo chyba nie wyhaczyłam ;)

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ