Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)
    to super! bardzo się cieszę!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

No mam identycznie! Też brałam ślub w czerwcu :-) Na początku wydawało mi sie że on chce dziecko bardziej ode mnie, po ślubie chciał poczekac jeszcze rok ze staraniami a teraz jak się udalo to szaleje ze szczescia :-)

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

Ot się rozpisałam ;)
    A co do twojej koleżanki Annielove to mam nadzieje, ze mu srutnie takie alimenty, ze się w kapciach nie zmieści!!!

Podobno walczy o niego, kocha i raczej go nie zostawi ;/ Ja bynajmniej kopa w dupe bym mu zasadziła ale niech robi jak uważa w końcu to jej życie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?
    Ja myślę, że chłopak (patrząc po czasie <3), choć nie powiem, że sama wolałabym dziewuchę - ale będzie, co będzie - tak samo będę się cieszyć. :)

Choć ja np. nie chcę poznać płci - chciałabym, żeby to była dla mnie niespodzianka... :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już w poczekalni wejdę ok 15. Trzymajcie kciuki bo ja z tych nerwów aż sie trzęsę :)

nick nieaktualny, mmarzenak, nick nieaktualny, miluszka, aneczka2015, Abra, Wiaterek, Zołzi, nick nieaktualny, sedinum82, Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Czekam już w poczekalni wejdę ok 15. Trzymajcie kciuki bo ja z tych nerwów aż sie trzęsę :)
    Trzymam :-) Strasznie dlugo czekasz. Jestes umowiona na godzine?

Pati_89 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    3mam mocno kciuki! powodzenia, myślami jestem z Tobą!

Kawokado lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak widac po suwaku :-) od poczatku wychodze z zalozenia, ze dziewczynka. Tyle ze moj maz od poczatku mowi, ze chlopczyk. W ostatecznosci dopasuje suwak do plci :-)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Trzymam :-) Strasznie dlugo czekasz. Jestes umowiona na godzine?
    Nie mój lekarz w piątki przyjmuje bez zapisów czyli kto pierwszy ten lepszy a było umówionych parę kobiet na ostatnich dniach ciąży a wiadomo one mają pierwszeństwo :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

Ja chyba zgubiłam wątek, bo nie wiem niestety o jakim facecie pisała Annielove :/
    Wyjaśnicie?

I gratuluję dziewczynom, które dziś zobaczyły <3 - mam nadzieję, że i ja w pon się takim cudem pochwalę ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja chyba zgubiłam wątek, bo nie wiem niestety o jakim facecie pisała Annielove :/
    Wyjaśnicie?

I gratuluję dziewczynom, które dziś zobaczyły <3 - mam nadzieję, że i ja w pon się takim cudem pochwalę ;)
    Hehehe, mam dokladnie to samo. Cofnelam sie nawet pare stron do tylu ale nic na ten temat nie znalazlam :-) Moze za malo sie cofnelam :-)

Abra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, właśnie myślałam o Tobie, Kochana, niech ta kolejka szybko się posuwa :-) i dawaj nam tu szybko znać :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Hehehe, mam dokladnie to samo. Cofnelam sie nawet pare stron do tylu ale nic na ten temat nie znalazlam :-) Moze za malo sie cofnelam :-)

no ja to samo i też nie kumam ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    no ja to samo i też nie kumam ;-)
    ja też nie:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze byłoby gdzieś spisać te nasze przeczucia i porównać po usg połówkowych. Ja czuję, że u mnie dziewczynka, ale to może autosugestia, bo nie ukrywam, ze bardzo bym chciała.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że będzie parka hehe:) zabijam czas na Belly wiec nawet leci ta kolejka :)

Abra, mmarzenak, nick nieaktualny, sedinum82, nick nieaktualny, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:

Ja też :-P

Pati daj znać zaraz po wizycie jak fasolka :-)

Abra lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wam forum dzialalo? Mi dopiero teraz zaczelo dzialac...myslalam ze to u mnie cos ...
    Musze was nadrobic :P
    W miedzyczasie zawiozlam L4 do pracy

• Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja czuję że będzie parka hehe:) zabijam czas na Belly wiec nawet leci ta kolejka :)

To trzymamy podwójnie kciuki i czekamy na informacje co i jak :)
    Ja też u siebie obstawiam 2, ale nie wiem co z ich płcią, ale to już wszystko jedno byle zdrowe :)
    Mąż wybrał różowe skarpetki jak mu "mówiłam" o ciąży, no i moja mama też obstawia dziewczynkę, to może mają racje ;)

Ufffff- dobrze, że nie tylko ja się pogubiłam :P
    To czekamy na wyjaśnienia od Annielove i Kavokado o co kaman :?
    Mam wrażenie, że może wkradł się im tu na forum jakiś wątek z prywatnych wiadomości lub innego forum może...

• Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Normalnie wam forum dzialalo? Mi dopiero teraz zaczelo dzialac...myslalam ze to u mnie cos ...
    Musze was nadrobic :P
    W miedzyczasie zawiozlam L4 do pracy

Od ok 10:45 do 12:25 nie działało, bo coś aktualizowali, ale poza tym bez zarzutów.
    Coś się dowiedziałaś może o karcie ciąży w przypadku 2 lekarzy itp, bo chyba nie wyhaczyłam ;)

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ